Şimdi Ara

ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
892
Cevap
12
Favori
107.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şuanda otomobil veya 4x4 alıcak olsam japon alırdım

daha sorunsuzlar servis hizmetleri daha kaliteli malına sahip cıkyor

almanları ve diğer ab. ülkelerini sevmememin büyük payı var gıcık oluyorum

zaten artık bazı modeller dışında saf alman saf japon kalmadıki renault-nissan ortaklı vs.vs. gibi bir cok birleşmeler oldu giderleri ve maliyetleri düşürmek için ortak haraket ediyorlar..
  • Bana kalsa fransiz alirim

Ulke olarak genellemeye gitmek pek mantikli olmasada ben alman-fransiz-italyan-japon araclari icin su sekilde dusunuyorum

Alman: yuksek malzeme kalitesi,iyi yalitim,sert suspanyion,yuksek servis giderleri,alcak oturma pozisyonu,ortalama ustu yol tutus

Japon:Yuksek Sorunsuzluk,Dusuk Yalitim,Ortalama alti malzeme kalitesi,Ortalama alti donanim,Oynanmaya musait motor ve tasarim

Fransiz:Yuksek konfor,Yuksek oturma pozisyonu,Ortalama malzeme kalitesi,Yuksek Donanim,Ortalama yol tutus.

Italyan: Sportif tasarim,Ortalama konfor-donanim,sorunsuzlukla ilgili suphelerim var.

Amerikan:Dusuk malzeme kalitesi,ortlama konfor,yuksek motor omru,Yuksek motor hacmi

Sedan bir arac alacak olsam Mercedes-BMW-Audi alacak gucum varsa diger markalara bakmam bile.Yok onlar benim icin hayalse fransiz alirim(bence vw ve ozellikle opelden daha konforlular)

Spor arac alacak olsam:BMW alabilecek gucum varsa digerlerine bakmam, yoksa Japon alirim

Supersport-Luks Spor: Ferrari,Maserati ikilisinden baskasi ilgimi cekmez.kisacasi forza italyan

•  ALMAN MI, JAPON  OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ?

ALMAN MI, JAPON  OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ?

• ALMANLAR---------------JAPONLAR

Mercedes-Benz-------- Toyota

Maybach-------- Honda

Bentley-------- Mitsubıshı

BMW-------- Nissan

Audı--------- Subaru

VW-------- Mazda

İki farklı dünya,iki farklı tarz...Farklı beklentiler,benzer amaçlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH-ALEMDAR -- 5 Nisan 2009; 17:26:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

Orjinalden alıntı: RqJnr

Ya Mercedes, ya da Amerikan derim ben.

Bu kadar otomobilcinin arasında, gerçekten otomobilden anlayan birinin olması bana umut verdi...

Mercedes ve İyi seçilmiş bir Amerikan, her türlü ulaşım sorununu kökten çözer...

Otomobil sektöründe 20-25 senedir ortalık boş tabii ki... Bu yüzden gelişmiş seviye gaz tenekeleri, kendilerini otomobil diye sunmaya alıştılar (Avrupalı ve Japonlardan bahsediyorum)... Tabi ki bu böyle gidecek anlamı çıkarmamalıyız. Yeni gelen Amerikan araçları, piyasayı duman edip geçecek. 3-4 sene sabredin ve görün. Bunun ilk işareti 22.500 dolarlık etiketle ve 3.6 litre tam ekonomik motorla satışa sunulan yeni Chevrolet Camaro... Çinlilerin ise sanırım bir 7-8 senesi daha var, araç üretme ruhunu tam olarak idrak edebilmeleri için.

Detaylı karşılaştırmalar linkte mevcut...

Bu linktede, make your own (kendin pişir, kendin ye) modu var...

Dahada güzel olan ise bir Türk'ün çok kısa süre sonra bu araca kavuşmayı planlıyor olması. 6.2 Lt'ye 28.000 dolar çekiyorlar ki bu da bu araç bedava demektir... 2 nci arabamda CLS 500 olacak Tanrı' nın izniyle. Ama maddi durumum iyi olmadığı için onu 3-4 yaşında almak zorundayım... Bir de 12-13 bin dolara bir X5 aldım mı benim garaj başlangıç için hiç fena olmaz :))) Ondan sonra gelsin koleksiyon araçlarım yıl be yıl...

Breh breh.Yine Amerikanlar gözünü boyamış.

Göreceğiz mükemmel Amerikanları (batmazlarsa tabi ki)

Çok mükemmel sanıyorsun,ama değiller.

Büyük hacimli motora sahip,kalitesiz malzemeye sahip araçların artık dünya genelinde tutulması zor (spor araçlar hariç)

Teneke dediğin araçlar bugün son teknolojiyi kullanıyor.

Alman araçlarında kalite daha çok hissedilir.İşçilik ve malzeme kalitesi daha iyidir.Sürüş keyfi de başkadır.Japonlar ise daha çok motorun sorunsuz olmasına önem veriyor.

Bundan sonraki bütün araçlarım büyük ihtimal ile Alman olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 5 Nisan 2009; 17:31:06 >

• tabikide alman araçları ama japon araçlarınıda severim örneğin type r accord gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

ALMANLAR---------------JAPONLAR

Maybach-------- Honda

BMW-------- Nissan

Audı--------- Subaru

VW-------- Mazda

Cok sacma bir karsilastirma olmus. Bir kere Bentley alman degil ingilizdir.1998 yilinda WV tarafindan satin alinmistir ama bu onu alman yapmaz. Tipki Jaguarin hic bir zaman amerikan yada hint markasi olmamasi gibi.

Yine merces,Bmw,audi gibi araclarin japon rakipleri Toyota,Nissan,Honda vs. degil Lexus,Infiniti,Acura vs. dir.

• İbre ALMAN'a doğru mu kayıyor acaba...?

Evet, ben de her zaman Alman tercih etmek isterim ama bu maddi imkanlar nedeni ile epey bir zaman aldı. Ne var ki 1990'da LEXUS LS400 adlı efsanevi araç ABD'de piyasaya verildiğinde MERCEDES'in yarı fiyatına, 2 kat daha iyi bir otomobili kim istemez? şeklinde sloganlarla satıldı. 1990'da Japonlar'ın yıldızının parladığı, 1980'de sönen Amerikanların yıldızının yeniden yayılan ışığının gölgelendiği ve Avrupa arabalarının da toparlanmaya başladığı bir yıldı.

2000 yılında piyasada Avrupa markalarının teknolojik hakimiyetinin başladığı hususu da bir gerçektir. Japonlar geç kalmamış, arayı çok çabuk kapatmış, ancak birkaç özel (spor ve performansa dayalı) otomobil dışında Amerikanlar gecikmenin yarattığı boşluğun kendilerini krizle karşı karşıyan getirecek ve varlığını tehdit edecek kadar ciddi olduğunu da geç görmüşlerdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

ALMANLAR---------------JAPONLAR

Maybach-------- Honda

BMW-------- Nissan

Audı--------- Subaru

VW-------- Mazda

Cok sacma bir karsilastirma olmus. Bir kere Bentley alman degil ingilizdir.1998 yilinda WV tarafindan satin alinmistir ama bu onu alman yapmaz. Tipki Jaguarin hic bir zaman amerikan yada hint markasi olmamasi gibi.

Yine merces,Bmw,audi gibi araclarin japon rakipleri Toyota,Nissan,Honda vs. degil Lexus,Infiniti,Acura vs. dir.

Ben zaten karşılaştırma yapmadım...Bazı Alman ve Japon firmaların isimlerine yer verdim...Herhangi bir karşılaştırma yok..

Bentley konusuna gelince;Bentley VW Group'a ait bir markadır...WV değil!!

VW Group Ar-Ge tarafından donatılmış bir araçtır..

Jaguarın alt yapısında Tatanın malzemeleri yok ama..

Japonları sevmen japonları daha iyi yapmaz..

Yukarıda da yazıyor zaten...

• konunun benim japonlari sevmemle bir ilgisi yok. Alman Premium markalarinin yanina siradan japon araclarini koyarsan ben bunda art niyet ararim madem mercedes,bmw,audi vs. yaziyosun lexus,infiniti,acura vs. niye yamiyosun japonlar sadece toyota,honda.nissan vs. den mi ibaret.

BENTLEY asla ve asla ALMAN DEGILDIR. neredeyse 100 yillik bir firma 1998 de VW tarafindan alinmistir.Bentleyin kendi ARGE side vardir kendi fabrikasida vardir,kendi muhendisleride vardir.VW satin alipta araclari kendi tasarlamiyor,kendi uretmiyor(fiat muhendislerinin ferrari leri tasarlamadigi gibi). Kisacasi VW bentleye finansman haric pek birsey vermemistir hatta cok sey goturmustur (Audi direksiyonu koymak gibi).Hatta bence VW mumkunse boyle ust markalari almasin prestijlerine zarar veriyor. RollsRoyde alman degildir,Lambo da alman degildir mesela,Land Roverda hic bir zaman Alman olmamistir, Jaguar yillarca Ford bunyesindeydi yine volvo ve aston martinde ayni sekilde.Simdi bunlar Amerikan markasimiydilar.OPEL uzun yillardir GM bunyesinde Amerikan aracimi oldu simdi? Nissan-Renault ortakligi var mesela Nissan fransizmi oldu simdi? Yada dacia Fransizmi? Bu liste daha boyle uzar gider.

• i can imagine the Supra would win also check this one out the fastest in the UK

http://caldermotor.co.uk/cgi-bin/details.pl?v_vin=K1200HP

supra mentioned on link 1300+bhp 8.6 secs @159mph (Japon)

Veyron 1001bhp 10.6 secs @140mph (Alman)

Quarter mile.There are many modded cars which can beat the Veyron including the Jun Skyline.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersfb1907 -- 5 Nisan 2009; 20:34:19 >

• armudun sapı üzümün çöpü hesabı...
    tartışmanın anlamı yok. iki millette çalışkan ve yapıyor bunu
  • Almanlar tabii
  • sadece AUDİ
  • Zorla JAPON arşivlerimi açtıracaksınız bana... Büyük hissediyorum Acun bey.

2003-2010 modelleri arasında 50 Resim seçip uplasam kaç saat sürer acaba. En iyisi hiç bulaşmamak.
  • saçma bir soru almanlar tabikide.mercedes,audi,bmw vede vw yeterde artar bile.arkadaşa katılıyorum bentley ingiliz markasıdır.
  • Tasarımda Almanları
    Motorda Japonları tercih ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.