Şimdi Ara

Almancılar neden sürekli ağlıyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
17.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar Türkiye'ye cennet diyor çünkü burada ne kural var ne adalet.

Cennet değil muz cumhuriyeti.

Yollarda istediğin gibi araba kullan, istediğin gibi çöp at, istediğin gibi vandallık yap, gürültü yap, ne yaparsan yap istersen polis öldür, tazminat verip kurtul.

Burada kurallar hayvan gibi esnetiliyor ve genellikle zenginler bu konuda çok avantajlı. Ülkeden bir süre kopuk yaşayanlar bunu özlüyor bence.

Bir de kur farkı olduğu için oh mis! Kur farkı 1'e 1 olsaydı görürdüm ben onları.
  • Ekonomimizi batıran dış güçler bunlar işte bizim ekonomimiz ne kadar batıksa bunlar o oranda zenginler.
  • Hemşehrim Türkiye'de ağlıyorlar Almanya'da değil. Kendileri sonradan görmüş köylü kurnazı olduğu için, Türkiye'deki yakınlarını da iyi biliyorlar, kayınço 100 Euro istemezsin gelen işte şöyle iş kuralım böyle yapalım diye kafa ütülemesin.
    o para istemesin bu bir şey beklemesin diye. Almanya'da mahvolduk öldük,
    Almanya bitti anamızın yüzünü görmeye memleket hasreti gidermeye zor para bulup geliyoruz diye.
    Türkiye'de kurnazlik yapıyorlar.
    Yoksa kapasiteleri belli adamlar burda da olsa bir bir baltaya sap olamazlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu da etken. Türkler ve diğer yabancılar orada 3.sınıf vatandaş. Aleni olarak bunu görmeselerde bir çokları bunu hissediyor ve farkında. Bu da hali ile insanı vatanperver yapıyor. Ama elleri mahkum iş güç para, tamamen dönemiyorlar da. Benim de çevremde bar, eninde sonunda buraya dönüyorlar. Orada doğup büyüyenler bile.

• Kimse para istemesin diyedir.
    Hem ağlarlar, hem çatır çatır para harcarlar.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam kaynak verir misiniz konuyu merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    O kadar da değil. Vasıfsızların yanında bir çok zanaatkar da almanyaya işçi olarak gitmiştir.

• Eger Almanyaya yerlescek imkani olan varsa bence 1980 lerde gelen o yobaz,cikarci,egoist alamancilarla asla muhatap olmayacan, has almanla yakinlik kuracan yoksa, tr cennet yok akp iyiki var diyenler adama ordada cinnet gecirir agzina kurekle vurmak istersin.

• yurt dışı telefon harcı 1500 oldu eş dost telefon istemeyecek diye seviniyorlar. eee euro olmuş 6.5 tl mis gibi tatil de yapıyorlar.
    neden Erdoğan almancılar arasında bu kadar tutuluyor sanıyorsun.

• Reul kullanıcısına yanıt
    Kardeş 380 lira yapıyor 60 euro.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmehcik_71

O kadar da değil. Vasıfsızların yanında bir çok zanaatkar da almanyaya işçi olarak gitmiştir.
    Türkiye deki insanların genel bir sorunu da okuduğunu kavrayamama sorunu.
    bak ben demişim ki Güney Koreli teknisyenler,zanaatkarlar Almanyaya işçi olarak gitmişler orada 15-20 yıl kalmışlar sonra Güney Kore devleti o vatanlaşlarına geri dönün çağrısı yapmış ve çoğu geri dönmüş.
    peki bizden Almanya ya giden eğitimli kesim geri dönmüş mü?
  • Huylarinda var. Aglamak icin dogmuslar

• Memleketin cefasını biz çekiyoruz edebiyatını onlar yapıyor.
  • hepsinin durumu iyi ve yalan söylüyorlar.başka türklerin oraya gelmesini istemiyorlar ve borc para istemeyin diye yapıyorlar.madem kötü gelsinler türkiyeye ama gelmezler
  • bende diyordum bu haftanın Alamancı konusu atlandı mı diye, atlanmamış takrardan bilmem kaçıncı versiyonu açılmış.

Tabii bir de muhteşem"işkembeden" verilen kalsik cevaplar var ki, onlarsız olmaz.
    - Yok efendim akrabalarının gelmesini istemiyorlarmış, sanırsın ki Alman makamları da açtı kapıları ,lütfen gelin dedi.
    - Yok para vermemek içinmiş te, sanırsın ki borç alan zamanında vermiş,mağdur etmemiş, Almancılarda vermemek için bahane üretmiş.
    Adamların emdiklerini burunlarından getirmiş, mağdur etmişler uzun yıllar, ne yüzle isteyecekler ki. anası babası vermiyor herife,
    almancı bilmem kim neden versin.Borç veren enayidir konularından geçilmiyor forum.
    - beğenmiyorsa gelsin Türkiyeye konusu zaten komedi.İstanbulda yaşayan hep ağlanır trafik, pahalılık vs . diye. Sen neden dönmüyorsun köyüne?
    - Yok işsiz güçsüz vs . gitmiş. Daha ilk giden kesimin kim olduğunu bilmeden sallıyorlar işkembeden. O zamanlar Alman hükümeti Liste veriyordu iş bulma kurumuna.
    Sen kendini kaydediyordun ben ahçıyım,, kaynakçıyım,su tesisatçısıyım vs. diye. Listeye göre seçip gönderiyordu işçi kurumu.
    İlk parti gidenlere sonraki yıllarda yamanan köylüleri,işsiz güçsüz akrabaları vs. dolunca almanyaya, Alman hükümeti Vize uygulamaya başladı.
    - Kur artınca seviniyorlar tezi de koca bir yalandır.Sonuçta kur artıyorsa fiyatlarda artıyor.Cebine 5000 Euro koyup gelen almancı bu sene ne yapıyrsa ,
    seneye yine 5000 Euro ile aynısını yapıyor.Sen tL maaşla yaşıyorsun, giren çıkan sana oluyor diye adamlara seviniyor diye bok atma.
    - Yok X5 ile yok bilmem ne ile geliyorlar diye ağlama,adam bütün sene onu kullanıyor orada zaten. Sen burada alamamanın sebebi onlar değil,
    kendi salaklıklarımızdır. Ne ekilirse o biçilir demiş atalarımız.

Haftaya kime nasip olacak bakalım yeni " Almancı " konusu açmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

Türkiye deki insanların genel bir sorunu da okuduğunu kavrayamama sorunu.
    bak ben demişim ki Güney Koreli teknisyenler,zanaatkarlar Almanyaya işçi olarak gitmişler orada 15-20 yıl kalmışlar sonra Güney Kore devleti o vatanlaşlarına geri dönün çağrısı yapmış ve çoğu geri dönmüş.
    peki bizden Almanya ya giden eğitimli kesim geri dönmüş mü?

Alıntıları Göster
    dönüpte ne yapacak? bilmemne kurumundan gelen bir amiri dikecekler başına, adam daha PC aç/kapa düğmesinin yerini bilmiyor,
    sonra ahkam kesecek zavallı geri dönene.Zaten adamın beyniyle değil, üstübaşı, kılı tüyü ile ilgilenecekler,adamı bezdirecekler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.