Şimdi Ara

Almancılar neden sürekli ağlıyor ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
17.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ya sen yazdığını daha bilmiyorsun ki biz okuduğumuzu anlayalım!!! Önce bi yazdığını oku!!!!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanya sizi kıskanıyor:) alin size bizzat csktigim market fiyatlariAlmancılar neden sürekli ağlıyor ? Almancılar neden sürekli ağlıyor ?

• mirae kullanıcısına yanıt
    Emin ol alakası yok.. Alman gayet anlayışlı insanlar. Burası türkiye olsaydı siz mültecileri keserdiniz :)

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Ama adamlar o borcu yatırıma çeviriyor, iş yapıyor. TURKIYE DE SIYASILER PARALARI CUKKA YAPIYOR. Fark burada. En önemlisi adalet ve eğitimli insanlar var. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye bir ortaasya ülkesidir. Ve oradan kurtulamadı, kurtulabilecek gibi durmuyor. Bugün öcü dediklerinize yarın keşke destek olsaymışız diyebilirsiniz

• nankör oldukları için.
  • SIZIN ICIN ALMANYA GUNCEL GIDA FIYATLARI ALMANYA SIZI KISKANIYII SIZIN IÇIN CEKTIMAlmancılar neden sürekli ağlıyor ? Almancılar neden sürekli ağlıyor ? Almancılar neden sürekli ağlıyor ? Almancılar neden sürekli ağlıyor ? Almancılar neden sürekli ağlıyor ? Almancılar neden sürekli ağlıyor ?

• makpiyal M kullanıcısına yanıt
    Kardes bunlar hep Gen manipulasyonuna ugramis gidalar, Alman marketlerinden fiyat paylasimi yapilirken hep en dusuk fiyatli marketlerin ucuz gidalari baz alinir. Aldigin domates sekil olarak kirmizi bir domatese benzesede tadi plastik gibi oluyor. Ben sahsen sadece Bio ürünleri alirim onlarin fiyatlari tabiki daha tuzlu ama organik urunler oluyor. TR de genetigi degistirilmis urunler satiliyormu bilmiyorum en basinda ispanyadan gelen meyveler, ne tadlari var nede tuzlari aylarca dolaba koy bozulmaz, tenezzul edip bunlari bakteriler bile yemiyor . Bu konuyada dikkat cekmek istedim az alin Bio olsun.
  • Adam burda bir is bulamamis bir is kapisi acilmis gitmis almanyaya zamanla evlenmis colugu cocugu olmus ve palazlanmis ama bu sirada ise cocuklae buyumus cevre edinmis orda ailenin bir ortami kurulmus dagdan iner gibi TURKIYEYE gelemez bu insanlar az mantikli konusun kardesim.

Ayrica mersedes ile gelen var mercedes ile gelen var 2000 modeliyle var 2019 u da var fakat bunlar tamamen maddi kazanclara gore olan seyler. Maddi durumu olan parasi olup colugu cocugu birakip donemedigi icin aglar.

Maddi durumu kotu olan, hem ailesi yuzunden donemedigi icin hemde orda sabah 5 de kalkip is basi sonra eve eger sansli deilse 11 saat maksimum calisma saati calisip doner ve bu tip adamlar genelde maaslari yetmedigi icin hafta sonu 1 gun de mesaiye kalirlar.

Ah guzel kardesim s.kin t.ssana denk g.tunle trampet caliyosun burdan.

Sen nereden sallıyorsun acaba?

Dış borcu siyasiler mi alıyormuş
    Dış borcu özel sektör alır. Kar edip ödemek için de eşek gibi çalışır.

Ne alaka siyasi falan? Kimden öğreniyorsunuz bu çamur at izi kalsın mantığını? Yoksa birilerinin attığı çamuru sorgulamadan kapıyor musunuz! Nedir olayınız? Kendiniz mi uyduruyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

almanyanın ne kadar parası varmış ?

nereden sallıyorsun bunları?

almanya dış borcu 5 trilyon dolar, gsyih ya oranı % 150. yani Almanyayı toplayıp satsan borcunu ödeyemiyor bir açıdan. bizde bu oran % 50, yarısı bizim en azından malımızın.

yanlış anlama almanya kötü durumda diye demiyorum, dünyanın en gelişmiş ülkeleri hep dış borç olarak gsyih dan çok çok fazlasını borçlanmış durumdalar, en başta amerika sonra ingiltere fransa almanya geliyor. lüksemburg zengin memleket ama dış borcunun gsyih sına oranı % 6500 falan, yani ülkeyi satsan borcunun yüzde 1,5 ini ancak öder.

parası çok diye kimseye imrenmeyin, borcu da çoktur, hatta çoğu ülkenin borcu parasından kat kat daha çoktur.

Alıntıları Göster
    Biyerden sallamıyorum kardeş al kaynak vereyim hatta
    DW.COM
    Almanya 2018'i rekor bütçe fazlasıyla kapattı | DW | 22.02.2019
    https://www.dw.com/tr/almanya-2018i-rekor-b%C3%BCt%C3%A7e-fazlas%C4%B1yla-kapatt%C4%B1/a-47629578
    DW.COM
    Almanya 2018'i rekor bütçe fazlasıyla kapattı | DW | 22.02.2019
    https://www.dw.com/tr/almanya-2018i-rekor-b%C3%BCt%C3%A7e-fazlas%C4%B1yla-kapatt%C4%B1/a-47629578
    ayrıca enflasyon yüzde kaç şuan almanyada ? 1.2 türkiyede ise 8.55 ayrıca geçim şartları türkiyeden iyi alım gücü var biz onu söylüyoruz yoksa trilyonlarla oynuyor demiyoruz bunu neden anlamıyorsunuz ? Almanya abdnin borcu olsa ne olacak ? Adamlar dünya devi ya biz? Vergilerle geçinen bir ülkeyiz ülkemi kötülemek amacıyla söylemiyorum ama gerçekler ortada kendimizi kandırmayalım.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Kardeşim demek istediğim bu ülkeye giren tüm para bunların elinden geçiyor. Halk a damıtıyorlar. Ama almanya öyle değil. Adam evet verimli çalışıyor ama alın terinin karşılığını alıyor. Ama türkiye de. 2000 tl ye mahkumsun. Aç kalır intihar edersin. Kimse de umursamaz, çünkü kimsenin umrumda değil ne canlın ne ölün. Almanya 2 savaş kaybedip bu duruma gelmiş. Eğer türkler almanlar gibi geçmişinden ders çıkarmazsa ve böyle diktatörlere boyun eğmeye devam ederse, ac kalmaya, böbreğini satmaya, sonra da intihar etmeye mahkumdur. Ha diğer siyasiler bana göre zerre farkı yok. Halkın içinden halkın desteklediği yeni bir oluşum lazım. Saygılar.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bu konuya katılıyorum. Sadece fiyat paylaşmak istedim ama şu ürünler bile turkiyedekinden kaliteli. Bende bio olanlsri tercih ediyorum. Giyim dahil :) Türkiye de bu bio olayı olsa domates 40 lira olur:) Neyse neyse, istikrar sürsün türkiye büyüsün:))) durmak yok, o gıda çadırları neydi, orada sırada beklemeye devam :)

• Bekirin kullanıcısına yanıt
    Bu dediğin vasıfsız ve dil bilmeyen kişiler için geçerli? Türkiye den buraya gelip 20 yılda adam gibi dil ogrenemiyorsa o kendi ayıbı. Burada iyi dil eğitimi alıp mesleği olan iyi paralar kazanır.

Keşke öyle olsa güzel kardeşim ailemin amca, dayı, hala çoğu orada. 2000 yılından önce giden kişiler eğer ordaysan sen veya bir büyüğün bilir mesaii ücretleri tavan ve düşüremiyorlar fakat 2000 yılından sonra gittiysen ve herhangi bir meslek diploman yoksa ve girdiğin fabrika mercedes veya porche tarzı markalar deilse dil bilip bilmemen fark etmiyor düşük maaşlar ile çalışmak zorundasın.

• themann41 T kullanıcısına yanıt
    Ben ne diyorum sen ne diyorsun.
    Ben borçtan bahsediyorum sen cari fazla diyorsun. Ekonomisinin büyük olduğunu elinde çok para olduğunu biliyorum ama kat kat fazla borcu var dedim.

• themann41 T kullanıcısına yanıt
    Babamın ortaokuldan bir arkadaşı 1972'den beri Almanya'da.

Almanya'dan emekli oldu. Zamanında Alman vatandaşlığına geçmiş. Karısı Türk vatandaşı.

Almanya'ya gittiğinde kendisi Türkiye'ye geldiğinde karısı her iki ülkenin sağladığı faydaları kullanıyor..

Bu kişiye Alman hükümeti 5-10 sene önce şöyle bir teklif yapmış; "Sigortaya ödediğin primlerin hepsini bir kerede ödeyelim Türkiye'ye dön" demiş. Bu kişi işine gelmediği için kabul etmemiş. Ayrıca Alman vatandaşı olmasına rağmen ikametgahını Türkiye'ye aldırırsa Almanya'dan aldığı emekli maaşı da düşeceği için ikametgahını Türkiye'ye aldırmıyor.

Geçenlerde konuştuğumuzda Alman hükümetinin emekli maaşlarına yıllık %2 zam yaptığını, bu zammın hiç bir işe yaramadığını söyledi.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ben bu olayı G Koreliler için değilde Japonlar için duydum.
  • Bu konuda Youtube'da videolar var. Ama G Kore değilde Japonya diye geçiyor.
    Kimsenin elinden geçtiği yok hocam. Parayı özel sektör alıyor yine kendi kullanıyor. En çok borcu bankalar alıyor diye hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam. Bankaların parası da kimseden geçmez.

• Bir akrabamız var Almanya'da zamanında dedik bizi de aldırabilir misiniz. İşte dümenden evlilik olayları falan filan. O zamanda üniversite de okuyorum hazırlık falan dünden razıyım gitmeye.

Yok burada artık iş yok, buralar eskisi gibi değil, bizde zor geçiniyoruz ayakları. Ulan bunu dedikten sonra 2-3 yıl sonra başka birini götürmüşler bir şekilde, giden kişinin turistlik yerde iki tane evi var, memleketinde ev almış. Geçen yaz ziyarete gelmişler dayımlara Bmw ile.

Bu almancılar kadar iki yüzlü yaratıklar yok yeryüzünde...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.