Şimdi Ara

Almancılar neden sürekli ağlıyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
17.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum kamu bankalarından yandaşlara kredi çıkarken, yandaş olmayanlara nasıl çıkmıyor:) merkez bankasının bağımsızlığına ne demeli:) ve merkez bankasından el altından kamu bankalarına aktarılıp yok olan paralara ne demeli? Bu ülkede herşey tepedekilerinin elinin altından geçiyor. Önce fabrikaları sattılar, sonra kurumları sattılar, sonra arazileri sattılar, sonra vatandaşlığımizi sattılar, yakında vatandaşı satacaklar :) ucuz işçi diye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makpiyal -- 11 Kasım 2019; 21:21:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar almancilar zamanında Türkiyenin en cahil kesimiydi almanyada da gettolastilar benim almancilardan daha fazla alman arkadaşım vardır adamlar bunları benimsemedi bunlarda uyum sağlayamadı o kültüre o nedenle ne almanyadan ne Türkiyeden ne de dünyadan haberleri var ciddiye almayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekirin kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri söylemişiz bir meslek ve onun eğitimini aldığınıza dair geçerli bir belge v e iyi bir dille iyi bir maaş alabilir insanlar. Şunu kabul etmek lazım. Burada işsizlik yüzde 3 civari. Bunlarda yatarak devlet yardımı ile geçinenler :) veya çalışmak istemeyenler.

• makpiyal M kullanıcısına yanıt
    Tamam dostum bende ağlıyan kısmın hangileri olduğunu söyledim ve neden geri dönemediklerini açıklamaya çalıştım :)

• Bekirin kullanıcısına yanıt
    Işte o yüzden buradakilere şunu söyleyebiliriz, siz yüzde 3 lük kesime girebilme başarısını sağlayabilir misiniz :) yani yüzde 3 e girmek çok zor biraz girişkenlik, iyi ve onu açık bir meslek eğitimi= iyi standartlarda bir hayat

Aynen öyle yani burda türkiyeden gitmeyi düşünen, yarın gönderseler giderim arkadaşlar o hayalleri bıraksınlar.
    Türkiyede bir üniversite mezunu bile düşünmesin gitmeyi zaten heralde 2-3 üniversitenin diploması geçiyor almanyada. :)

• Benimde kuzenlerim var. Her aramada yok yetmiyo para yok napcaz. Geçenlerde tatile geldi 15 bin tl para harcadı. Muhattap olmuyom artık gurbetçi akrabalarımlan.

Ayrı evrenlerden bakıyoruz olaya.

Tek tek yazarsam uzun sürer. Hepsinin mantıklı açıklaması var ve bence iyi yapıyorlar.

• Cevap basit bence aldıkları parayı sadece 1 ay Türkiye'de yemekten memnun değiller. Onlara kalsa Almanyadan maaş alıp Türkiye'de yaşamak isterler. Euro bu Tl ye benzemez. Türkiye'ye gelince delirtir insanı gidesi gelmez.

• Ben Almanyada bir zat yaşadım,şimdi size bir kıyaslama yapmak istiyorum.Demir-çelik fabrikasında çalışdım ve maaşım 2800 euro.Bunun 600 euro kira+ 80 euro elektrik+100 euro doğalgaz+100 euro da tel.ve internet+ günde bir paket sigara ayda 150 euro.Geriye ayda bana kaldımı 1600-1700 euro.Arkadaşın birinin dediği gibi 1 kilo et 10 euro.Marketde arabayı full doldur 150 euro.Yani demek oluyorki bunlar bizden çok çok üstün yaşıyorlar.Okadar lüx içinde yaşıyorlarki,türkiyede bu hayata sahib olabilmemiz için en az 15.000 tl aylık gelir elde etmen lazım.Benim eski iş arkadaşım(fabrika işçisinden bahsediyoruz)kredi çekerek audi q7 ile izine geldi.Ha bu arada annem almanyadan emekli 1200 euro maaş alıyor ve bizde çok şükür onun sayesinde burda kral gibi yaşıyoruz.Ben ve annem herzaman diyoruzki almanlardan allah razı olsun.Bu işi dine inanca bakmıyor.İlk önce insanı insan gibi yaşatki oda sana teşekür ederek ve sana mili ruhu ile geri dönüş yapsın.Bizim türkler orda almanları sevmez.Amaniyese herşeyini onlara borçlu.Boşa ağlarlar ben kül yutmmam.

• TR'deki akrabaları para pul istemesinler diye ağlıyorlar.
  • Adamlar gitmedi mi yav daha neden haftada bir almancı konusu açılıyor

Yalnız eskiden ülke şöyle kötüydü böyle kötüydü derler ama şimdi yapı işçisi alıyoruz diye herkese şans tanısalar ülkenin yarısı boşalır. Gerçekten gram ümit kalmadı ülkede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrimaPayz

Lan almanyadan akrabalar geliyor eti bile ordan getiriyor tam bir gerizekalilar ya.
    Napsınlar burada daha pahalıysa
  • Hastalandığında en iyi sağlık hizmetine ulaşabildiğin ülke, en iyi ülkedir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 21:21:47 >
  • Ben çocukken büyük teyzemler 225.000 mi 250.000 Euro mu hatırlamıyorum ama 200'ün üstünde olduğuna eminim Köln'den ev aldılar. Onlar ev diyorlar ama anlattıklarına göre ev ya dublex yada triplex! Bodrumda 2 evleri vardı birini sattılar diğeri kiralık. Eniştenin anne babası vefat edince paylaşılan mirastan kalan memleketteki evi sattılar, Ankara'daki evi satıp enişte ve kardeşleri bölüştüler. Buraya kadar pek ilgilenmiyordum!

2017 baharında, benim için işsizliğin daha da belirginleştiği, Türkiye'ye şartlarının daha zorlaştığı dönemlerde, Ankara'ya gelip bizim mahallede yeni yapılan apartmanın dublex dairesini tık peşin para verip aldıklarında ve gitmeden beyaz eşyaları, mobilyaları, gaz, su, elektrik bilmem nelerini tek seferde ödeyip, halledip sonra memlekete ondan sonra da Bodrum'a tatile gittiklerinde anladım ki, her şey yalan!

Kendileri hakkında ufak dahi olsa kötü düşüncem yok. Şu da bir gerçek, onlar yokmuş gibi yaşıyorum.

Almanya'nın adını ne zaman duysam, aklıma gelenler, Faşizm, VW, AUDI, Porsche, DEMAG, Hitler, Naziler, Dazlaklar, Kreuzberg, Killa Hakan, Eko Fresh, Rammstein, TECHNO, TRANCE, Der Baader Meinhof Complex, Berlin Duvarı, Sovyet askerinin tuttuğu bayrak, Lufthansa, Bayern Münih, Schalke, Schumacher, Euro, Avrupa Birliği falan filan ama onlar değil!

• alamancılar kadar boş insan topluluğu görmedim. istisnalar vardır ama üstad sagopanın dediği gibi kaideyi bozmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardstyler

Milleti uyandirmamak icin akillari sira😀 dusunsenize 1000 euro ile gelsen krallar gibi tatil yaparsin biz 1000 tl ye birak tatili anca kiytirik tatil koyune oda kit kitina varmi bilmem

Bana festivalde soruyolar nasil geliyosunuz diye adamlar bile tl nin dusuk oldugunu biliyo almancilar arada nadiren denk geliyoruz
    bende buna benzer şeyler yazacaktım :)
    çok kişi buraya gelirse huzurumuz bozulur ,belki orada kalma durumu sıkıntıya girer diye düşünüyorlardır
    üstelik memnun olmayanı sanki zorla mı tutuyorlar ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.