Şimdi Ara

Almancılar neden sürekli ağlıyor ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
17.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 sene önce Almanya ya yerleştim ve iste bu yuzden de burada bir tane bile görüştüğüm Türk arkadaşım yok. Burada yaşayan %80 Türk ün anlayışı konu içeriğindekinin aynısı. Umarım birgün mantıklı bir Türk arkadaş bulacağım kendime.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmasınlar ama ben en çok yaşamadıkları ülke için kullandıkları oylara tavım.
    Temelli dönüş yaparsın,bu ülkenin ferdi olursun en doğal hakkın olan seçme hakkını dibine kadar kullanırsın o ayrı.
    Öyle kağıt üstünde nüfusunda Türkiye Cumhuriyeti yazıyor diye,yılda bir defa tatile gelmekle,bir ülkenin geleceğinde söz sahibi olmalarına ayar oluyorum.
    Şunuda belirteyim, bence onlarda askerlik şu bu gibi Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için zorunlu durumlar kişinin kendi isteğine bağlı olmalıdır.
  • quote:

Almancılar neden sürekli ağlıyor ?

Burdan oraya daha fazla göçmen gidip, onların keyiflerini bozmasınlar diye ağız birliği etmişler. Olan bu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Kardeşim o iş doğru olamaz. %50ye denk geliyor. Hiç bir depocu 5600euro kazanmaz. Ayrıca size söylenen fiyatlar genelde abartılmış ve brüt halleridir.

• https://mutlaktoz.files.wordpress.com/2009/02/recep.jpg

• Gurbetçilerimiz öyle bir alışmış ki 3-4 aylık kazançlarıyla Türkiye' den ev-arsa-tarla almaya o yüzden ağlıyorlardır. Öyle bir zihinleri var ki mukayese yapıyorum ya sizde 1500 euro kazançta et 4 euro bizde 2000 TL kazanç 60 TL anlamıyorlar. Hepsi Almanya çok kötü diyo ama dönen yok. Euroya geçildiğinden beri aynı tatava ama en kötü Avrupa mevcut Türkiye' den 10 kat daha iyi.

Örnek : Rahmetli dedeme hasta bezi kullanılıyordu. Burada devlet destek verip hasta cebinden para vererek alıyor. Orada dedeme eve koli olarak bez, yanında hijyenik mendil ve eldiven ile gönderiyorlar ve 0 euro çıkıyor hastadan.

Örnek2 : Türkiye' de iki kere evde bakım hizmetlerinden geldiler. İkisinde de sondayı çıkarırken ortalığı mahvettiler ve sonrasında acile gittik ambulansla. Orada ise eve gelen kişiler dedemin saç tıraşından, dışarıda gezmeye, evin işlerine yardımdan bulaşığa kadar her şeye yardımcı oluyor.

Örnek3: Ağır bir hastalığı olan kişinin durumuna göre bakan kişi yanlış bilmiyorsam 350-750-1200 euro gibi geliri olsun-olmasın para ödüyor devlet.

Örnek4 : Usta dediğiniz insanlar evinizi talan edip,arkasında pisliğini bırakıp gitmiyorlar. Yaptıkları işi düzgün yapıp, aldıkları parayı hak ediyor ve bütün inşaat pisliği vs. temizleyip gidiyor.

Daha çoğaltılabilir örnekler. Adamların yaşam standartları, hayata bakış açıları ve sosyal imkanları, devletin vatandaşına sunduğu hizmet ve imkanlar cidden çok yüksek maalesef ülkemize göre.

Umarım bir gün onlar gibi olabiliriz ziyanı yok onlardan üstün olmayalım.

Dipnot: Oldum olası kızarım gurbetçi ağlamasına deşarj oldum bir nevi.

• Zamanı gelince yapılacak şey bellidir.

Geleceğe yönelik kanun tasarısı:

"Yurtdışında mukim Türk vatandaşları yurtdışındaki ikametleri 5 yılı doldurduğu günden itibaren seçme/seçilme hakkını kaybederler. İkametleri Türkiye'ye geri taşındıktan 1 yıl sonra seçme ve seçilme haklarını geri kazanırlar."

Bunu lise Türkçesi ile değil de, hukuki ifadelerle dile getirin. Al sana yasa. Sonra ağlıyorsa ağlasın, mutsuzsa her vatandaşımıza kapımız açık. Buyursun burada gelsin yaşasın.

--------------

Bu yasa sadece Almancılar için değil, yurtdışında yaşayan her Türk için geçerli olsun. Yurtdışında yaşayan, oldukça bilinçli bir sürü arkadaşım, ister istemez burada neler olup bittiği ile ilgili yıllar içinde uzak kaldılar. Çok bariz şeylere "şuna ne olmuştu?" falan diye sorarlar. Bilgisi olmayan adamın fikri olmaz. Olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 12 Kasım 2019; 15:12:11 >

• ejdero kullanıcısına yanıt
    Sanane adamın düşüncesinden. Almancı vın vın merso di mi

• Hepsi olmamakla beraber azımsanmayacak bir grup artık Avrupa'da barındırılmasi istenmiyor, aynı zamanda Ülkemizin büyük şehirlerinde de barinamayacak kadar rekabet yüksek.

Para kazanmak ve yaşam koşulları yarı sosyalist olan Almanya koşullarından ziyade tam kapitalist Amerikan koşulları gibi...

Zamanında köyden gidip kral oldular... Şimdi köye dönüş zorunluluğu geliyor... Ne yapsinlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: made off hit her

Bu mesaj silindi.
    Atatürk bir çok konuda eksikliklerimize dokunmuş ve bir nevi misyon yüklemiş. Köylü kendini küçük görmesin ve ezilmiş hissetmesin istemiş. Misafirperverlik konusu da öyle. Misafirperver olanları örnek göstermişler.

Osmanlının yükseliş devrindeki boş gurur, avrupa yükselişe geçince muhtemelen kendini küçük görmeye bırakmış. Zaten varlıklı kesim belli ve sefalet çeken de belli. Sefalet içinde yaşayanlara boş gurur vermek günümüzde hala kullanılıyor.

Avrupalı cebinde telefonu varken sürekli gidip her sene model yenilemez ya da son model otomobil merakı yoktur. Parası olsa da bu yönde çarçur etmez. Bizde ise boğazından kesip telefona ve taksitle arabaya yatırma huyu vardır. Şimdi telefon da alamıyoruz. Sokaklarda ise park etmiş arabalardan geçilmez bir durum var.

Yüklü zamlar gelince artık telefon teknolojisine para yatırma devri bitti. Bakalım şimdi ne yapacağız.

Almancılar da orada robot gibi disiplinli çalışıp kazanıyorlar. Kazandıklarını biriktiriyorlar. Türkiye'de de oranın ezilmişliğinin acısını çıkarıyorlar. Sonra yine oraya gidip yine eziliyorlar. Türkiye'de kazanıp yaşama ve aynı standardı elde etme şansları yok. Elini vermiş kolunu kaptırmış durumdalar modern kölelik sistemine.

Konu başlığına yanıtı yazayım:

Almancılar modern kölelik sistemini dibine kadar yaşadıkları için ağlıyorlar.

• Siz almanyaya gittikçe onların hayat standartları düşüyor rekabet yükseliyor ondan sizi satıyor sevgili gurbetçi vatandaşlarınız. İki kuruş fazlası için kendi vatandaşına yalan söyleyecek adamlar işte. Olay tamamen bu.
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Azizim son cümlen her şeyi anlattı. neden yakındıklarını ben bile daha yeni anladım diyebilirim mesele sadece alım gücü kazanıp harcamak değil Ülkedeki gibi rahat olamadıkları için eşek gibi anırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sujanorm

Bu mesaj silindi.
    Ergen terbiyesiz herif,
    Sen önce insanlarla konuşmayı öğren,sonra yorum yaparsın.

Ben zaten Türkiye'de yaşıyorum.Senden dah vatansever ve bu memlekete faydam var.Senin gibi klavye silahşörlüğü yapmak yerine , ülkeye katma değer yaratan işler yapıyorum.

6-7 kat olması onların değil ,senin gerzekliğinden kaynaklı ve ne yaparlarsa yapsınlar asla 2 liraya inmez.İnerse de emin ol senden daha çok sevinirler.
  • Lafla ekmek teknesi yürümüyor ağaaam yobazlık etmiycen o zaman. Ergen sensin. Ben bu ülkede doların avronun 2 lira olduğu zamanları biliyorum. Nediyim allah sana sende devlete daha çok kat ve değer ver patronum.. Ama şunu unutma bu ülkede en çok işçiden çiftçiden esnaftan vergi alınıyor. Bunu kesinlikle doğru bil. Evet bu halkın mallığıdır. 20 yıldır iktidarda olan türk düşmanı din tüccarı yahudi amerikan arap yalaması ne idüğü belirsiz yaratıkları hala baş tacı yapan sizin gibi dürzülerin utanmazlığı aç gözlülüğü münafıklığı hainliği! Nediyim ulan daha.. Kalkmışsın bana yediği önünde yemediği arkasında almancıların yaptığı cahillikleri savunuyorsun hala. Yurtsever olun yurt sever. Her daim bu ülkeyi en aşağıda omuzlarında taşıyan yurttaşının hakkını savun adamsın diyelim. Sana ettiğim hakaretleri çıkar görmezden gel, söylediklerimde nerde yanlış var??? Benimde bir sürü almancı akrabam arkadaşım var. Çok azı hariç hiç birini sevmem. Buraya geldiklerinde ne oldum delisi oluyorlar salak salak hareketler. Bu yıl geldi birtanesi 1 ay kaldı diyor ki oh harca harca para hiç bitmiyor ne güzel!!! Ulan bu adam istermi avro 2 lira olsun??? Hassiktir git mk mal mal konuşma mantıklı konuş ve saygıyı o zaman hak et geri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sujanorm -- 12 Kasım 2019; 17:41:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen dertleri bitmiyor orada kazandıkları ile Türkiye de çok güzel tatilde yapıyorlar. Yaptıkları sadece boş muhabbet. Bizdeki mülteciler ile onları değiştirsek de anlasınlar oranın değerini. Türkiye de her gün bir zam haberi her gün bir olay. Enflasyonun haddi hesabı yok bur da!!!
  • Bu bir kıskançlıktan delirme konusu sanırım. Biri demiş cahiller öteki demiş vasıfsızlar vs. vs. Benim size soracağım şu. Bu insanlar bütün düzenini bozup hiç bilmedikleri bit yere gidip düzen kurmaya cesaret etmişler ve başarılı olmuşlar. Siz neden yapmıyorsunuz? Aşağıladığınız insanlar kadar cesaretiniz yok ama burdan aşağılamaya gelince maşallahınız var.

Tam bir kıskançlık durumu :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Aynen kanka vın vın merso,
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.