Şimdi Ara

Almancılar neden sürekli ağlıyor ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
17.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Azizim söylediğin kesim yok mu elbette var böyle içinde bulunduğu maddi manevi eksiklikten dolayı egodan kasan. Ama bana sorarsan benim sevmediğim kesim, bu alım gücü açısından, hayatını itam edebildiği halde, millete buraya gelerek yalan söyleyenler her şey almanya da 2-3 kat daha pahalı demeleri. Artık internet çağında yaşıyoruz hiç bir şey kolay kolay saklanamıyor ve kendilerini küçük düşürenler var. Aslında milletçe bazı sonuçlara ulaşamamamızın ve sağlıklı tartışamamamızın sebebi, empati yapamıyoruz ve hep genelleme yapıyoruz herkesi aynı kefeye koyuyoruz. Bunu aşmamız gerek ama bu ülkede zor bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulina -- 12 Kasım 2019; 20:20:12 >
  • Kultur farkindan oluyor. Orasa dogan orada egitim aliyor yasiyor ama mayasinda turk aile kulturu var. Turk ailesi alman kulturune gore daha rahat goze hos geliyor. Asker birinin sivil hayati ozlemesi gibi. Bazen oyle anlar geliyor ki lanet olsun parasina puluna diyor. Ben mesela suan evrak topluyorum . Almanya da calismak icin. Almanci bi abim yardim ediyor. Her nokta onemli diyor. Evraklarin duzeni bicimi ...ivir zivir... Soyle bir ornekle pekistireyim... Alman konsolosluguna basvurularda sirf sizin evraklari kontrol ve duzen edip memura sunmaya hazirlayan elemanlar var. Ama sen burda bi evrak isin olsun . Sira numarani al memura halini anlat ona gore halden anlayip senin isini hallediyor. Almanyadaki abimiz bunu gorunce imreniyor. Buna benzer cok ornek var. Ve boyle sikintilar yasayinca lanet olsun parasina diyor.

Mesela araban on numara . Ama surekli kurallar cezalar surekli disiplin ...

Turk olmaninda bi ayrimciliga maruz kalma durumu var...

Var da var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mulina

Azizim söylediğin kesim yok mu elbette var böyle içinde bulunduğu maddi manevi eksiklikten dolayı egodan kasan. Ama bana sorarsan benim sevmediğim kesim, bu alım gücü açısından, hayatını itam edebildiği halde, millete buraya gelerek yalan söyleyenler her şey almanya da 2-3 kat daha pahalı demeleri. Artık internet çağında yaşıyoruz hiç bir şey kolay kolay saklanamıyor ve kendilerini küçük düşürenler var. Aslında milletçe bazı sonuçlara ulaşamamamızın ve sağlıklı tartışamamamızın sebebi, empati yapamıyoruz ve hep genelleme yapıyoruz herkesi aynı kefeye koyuyoruz. Bunu aşmamız gerek ama bu ülkede zor bir şey.
    Çünkü onlar Türkiyeli ellerindeki parayı düşünürken 1 euro 6 Tl olarak düşünüyorlar. Kg 2,5 euro dan domates alınca 1 kg domates için 15 Tl verdik Türkiye olsam 4 Tl idi şeklinde düşünüyorlar.

Diyeceksin ki euro ile maaş alıyorlar ama onların düşüncesi bu değil ona göre zaten daha fazla kazanmak için gurbetlik çekiyoruz diye düşünüyorlar.

Yani Bu kafa yapısına göre biz daha çok kazanmak için gurbete geldik ama burada daha çok kazanmama rağmen domates te 4 kat pahalı düiündüğünüz kadar kolay değil şeklinde bir düşünce yapısı var.

Türkiye deki hükümet karşıtları dışında hiç.kimse birim para diyr düşünmez. Onlar için ben gurbette şu kadar Tl para kazandım var sadece. Onlar Almanya da yaşıyor orada çalışıyor ama Türkler kafa Türk bu kolay değişmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ortalama islamla yoğrulmuş bir anadolu göçmeni almancı da ikiyüzlülük, yalancılık,riyakarlık gibi durumların nasil hepsi bir araya toplanıyor?

• Treth kullanıcısına yanıt
    Azizim ben bremen deyim. Sakat bir bölge. Ama alım gücü almanya kuralları her şehrinde aynı. Burada birim para kafasında düşünmeyecek adam kalmadı nerede ise. bence Bunu kasıtlı yapıyorlar, Burada azınlıklar güçlüdür sözleri geçer, her avrupa ülkesinde böyle. Haklarını aradıkları zaman Dünya insan hakları mahkemesinden ülke olarak korkarlar. Çünkü azınlıklara kulak verilir. Bunlar, burada türk nüfusu arttıkça maaşlarının düşeceği ve hayat kalitelerinin düşeceği korkusu içindeler. Ve olur da RTE zulmünden eitkilenmemek ve yurtdışı yasağı almamak için yapıyorlar. Bir tane şükür kazanıyoruz diyen Gurbetçi görmedim ben. Hadi ben Almanya dayım bari bize yalan söylemeyin be ayıptır be.
  • Bunlarin hepsi boyle kıskanclarda aslen sirf turkler daha fazla gelmesin diye almanyayi kotulerler ki bu sene 150 milyar dolar butce fazlasi vermis bir devletten bahsediyoruz. Bwm merco kralina binerler evin en luks yaşarlar en alt tabakasindan en üstüne kadar arada cok uçurum fark yoktur almanyada markete girdiğinizde 100 euro ile dunyalari alırsınız. Meslek sahibi isen yada okumus isen ust düzey hayat yaşarsın almanyada vasifsiz isci bile bizim parmakla turkiyede gösterdiğimiz arabalar evlerde yaşarlar. Almancilar a pek kulak asmayin yani mesleginiz yada imkaniniz varsa gidin. Oradaki köy evi burdaki ultra luks evlerle es deger kalitededir.

• Dayım 15 yıl önce MEMUR luğu bıraktı FRANSA ya gitti eşi oradaydı.. şuan inşaat ta çalışıyor oturduğu ev tripleks villa kira,altında mercedes s serisi 3200 motor 7 koltuklu arabası var Türkiye de 120 milyar civarı,20 yaşında oğlunun arabası ayrı,Türkiye de 3 ev aldı bu zaman içerisinde ... hesap ortada ağlayan ya çalışmayı sevmiyor yada beni de götür demesin diye ayak yapıyor. imkanım olsun bugün giderim. birde bizden 50 yıl ileride yaşıyorlar.
  • Almanya'yı bırakın.Tamamen Türkiye'ye bağımlı olan(çeşme suyunu bile Türkiye'den alan)KKTC de 4 senedir öğrenciyim ve aktif olarak orda yaşıyorum.Asgari ücret 3200 TL,et ucuz,su ucuz,benzin ucuz,sebze meyve ucuz,araba ucuz,alkol ucuz,eğlence ucuz genel anlamda bir çok şey ucuz.Bir öğretmen maaşı minimum 7-8 bin tl.1 ay önce yeni araba aldım 2009 model 207 Cabrio servis bakımlı boyasız 80 bin km de 25000 TL.Avrupayı,Amerikayı bırakın,Türkiye'ye bağımlı adada bile durum böyle.Oturup bir düşünmek lazım.Biz nerde hata yaptık ?

Edit:Kız arkadaşımla yaşıyorum.Her ay düzenli mutfak alışverişimizi yapıyoruz.Etinden kıymasına sütünden, tavuğuna aklınıza gelebilecek bir çok şeyi bal kaymağa kadar alıyoruz.Aylık mutfak giderimiz toplamda 700-800 TL civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 12 Kasım 2019; 22:12:30 >
  • 4 sene önce çok samimi bir arkadaşım New York'a yerleşti. Maaşını hiç sormadım, zaten dolu bir adam, kültürlü, akıllı ve yetenekli. Buradaki patronu yahudiydi, gitmesine o vesile oldu. Binek V8 bir Chevrolet'si var. Bana dediği, "oğlum, düzgün çalışır ve dürüst olursan her şey ve her yer senin. 4 yıl içinde hiç kimse bana milliyetimi, dinimi, diğer hiçbir özel durumumu sormadı. Buradaki Türklerin çoğu eğitimli, aklı başında tipler, ama yine de mesafeli duruyorum" filan diyor. "Ramazan orucumu dahi gayet rahat tutuyorum, kimse de tuhaf bakmıyor, aksine hoş karşılıyor" diyor. Bazı Amerikalılar detoks niyetine bizim elemanı kopyalamaya başlamış.

Aslında Türklerin dünyadaki imajı fena değilmiş, ama akp yüzünden maalesef oralarda da ufaktan mimlenmeye başlamışız. Herkes iki sene önce RTE'nin korumalarının halka saldırmasının sebebini soruyormuş.

Alman halkı daha uyanık ve bilinçli. Oradaki Türk nüfus tamamen toplama ve çarçöp, çoğu kalas statüsünde. Hümanizm adına uygulanan çifte vatandaşlık uygulanmasının tamamen kaldırılması şart. Gurbetçi tayfasının oy kullanması ise bu ülkenin felakete sürükleyen en büyük unsur.

• 5.5 6 Ay eğitim için almanyada kaldım gıpta ettiğim bir kaç konuyu sizinlede paylaşmak istedim

1-çalışma şeklimi anlatıyorum sabah 7-11 , 11-14 arası boş vakit 14-18 arası kalan 4 saatimi çalışıyorum müthiş bir deneyimdi hemde türkiyeden daha verimli çalıştığımı farketmek zor olmadı

2- El emeği olan herşey pahalı örneğim traş (berber) 40-50 euro veya el işi dokumalar vs vs ancak fabrika ürünü herşey buna elektronik de dahil çok ucuz...

beni derinden etkeleyen temelde iki çalışma prensibidir bunlar ve bunlar ülkeyi kalkındırmak için neredeyse yeterli şeyler yada ben abartıyorum
  • Hepsi boş yapıyor. Bizde de var. Kendileri dükkan aldı. Peder madem al götür oğlanı dedi yok yapamıyoruz öyle yok bilmem ne. Hikaye hep. Hepsi aşırı müslüman zaten. Düğünde Koza Kırmızıoğlu kuşak takan tayfa. Ben gibi kafiri, Türk’e benzemeyeni napsınlar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: slayer_00

5.5 6 Ay eğitim için almanyada kaldım gıpta ettiğim bir kaç konuyu sizinlede paylaşmak istedim

1-çalışma şeklimi anlatıyorum sabah 7-11 , 11-14 arası boş vakit 14-18 arası kalan 4 saatimi çalışıyorum müthiş bir deneyimdi hemde türkiyeden daha verimli çalıştığımı farketmek zor olmadı

2- El emeği olan herşey pahalı örneğim traş (berber) 40-50 euro veya el işi dokumalar vs vs ancak fabrika ürünü herşey buna elektronik de dahil çok ucuz...

beni derinden etkeleyen temelde iki çalışma prensibidir bunlar ve bunlar ülkeyi kalkındırmak için neredeyse yeterli şeyler yada ben abartıyorum
    Abartmıyorsun hocam hepsi doğru' şikayetçi olanlar klasik türk insanı olduğu için şikayetçi az çalışmak çok para kazanmak istiyorlar adam diyorki biz burda çok yoruluyoruz biz burda yorulmuyormuyuz ? 2 bin tl asgari ücret 1000 tl ev kirası geri kalan 1000 tl ile geçin bakalım geçinebiliyorsan markete gidiyorsun ufak bi alışveriş 50 tl büyük alışveriş yapayım dersen 250 300 tlden açılır kapı' elektronik ürünler zaten çok pahalı hiç bahsini açmıyorum' araba desen adam tofaşa 20 bin istiyor' almanlar disipline çok önem veriyor eğitimli insanlar' bizim klasik türk insanı parası ile arabası ile hava atmaya çalıştığı için almanyada dışlanıyor oradaki medeniyete ayak uyduramıyor sonra gavur diye adama sallıyor akıllı gurbetçilerimiz var onlara tek kelime lafım yok zaten gerçekleri inkar etmiyorlar benim kızdığım kesim siz bizi bankamatik olarak görüyorsunuz şöyle böyle diyenlere abi biz orada herkes trilyonlar içinde yüzüyor demiyoruz ki alım gücü ve hayat standartlarının trden üstün olduğunu söylüyoruz siz bunu inkar ediyorsunuz oysaki internetten görüyoruz herşeyi niye insanları kandırmaya çalışıyorsunuz' benim kızdığım bu.

• Kimmiş bu okeyleri söyleyen? Yüzde kaçı böyle diyor? Herhalde sen de belli bir kesimin araçlarını yolda görüp "Egonomi çohh eyiiii." diyenlerdensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sujanorm

Lafla ekmek teknesi yürümüyor ağaaam yobazlık etmiycen o zaman. Ergen sensin. Ben bu ülkede doların avronun 2 lira olduğu zamanları biliyorum. Nediyim allah sana sende devlete daha çok kat ve değer ver patronum.. Ama şunu unutma bu ülkede en çok işçiden çiftçiden esnaftan vergi alınıyor. Bunu kesinlikle doğru bil. Evet bu halkın mallığıdır. 20 yıldır iktidarda olan türk düşmanı din tüccarı yahudi amerikan arap yalaması ne idüğü belirsiz yaratıkları hala baş tacı yapan sizin gibi dürzülerin utanmazlığı aç gözlülüğü münafıklığı hainliği! Nediyim ulan daha.. Kalkmışsın bana yediği önünde yemediği arkasında almancıların yaptığı cahillikleri savunuyorsun hala. Yurtsever olun yurt sever. Her daim bu ülkeyi en aşağıda omuzlarında taşıyan yurttaşının hakkını savun adamsın diyelim. Sana ettiğim hakaretleri çıkar görmezden gel, söylediklerimde nerde yanlış var??? Benimde bir sürü almancı akrabam arkadaşım var. Çok azı hariç hiç birini sevmem. Buraya geldiklerinde ne oldum delisi oluyorlar salak salak hareketler. Bu yıl geldi birtanesi 1 ay kaldı diyor ki oh harca harca para hiç bitmiyor ne güzel!!! Ulan bu adam istermi avro 2 lira olsun??? Hassiktir git mk mal mal konuşma mantıklı konuş ve saygıyı o zaman hak et geri..
    Daha ergenliğin bitmemiş , baban yaşında adama laf ebeliği yapıyorsun.bunu da salakça çıkarımlarla yapıyorsun.
    Ben ne patronum ne de beğenmediğin o parti sempatizanı. O partiye hiç oy vermedim, vermeyi de düşünmüyorum.
    Senin gerzek 2 akraban için tüm gurbetçileri aynı kefeye koymana karşıyım. Ailem ve birçok dostum gurbetçidir, bende uzun yıllar yaşadım orada. Hiçbir zaman kur arttı diye sevinmedik, ülke kötü oldu diye üzüldük. Türkiyenin 30 cente muhtaç olduğu dönemde , beğenmediğin harca harca bitmeyen MArkları ile, günümüzde Euroları ile adamlar memleketi desteklediler, daha beter olmamızı engellediler.
    Senden daha cahilinin X5 ile gelmesini kıskanıp,madem çok akıllısın, kafanı çalıştırıp X1 bile alamayacak ortamı oluşturamıyorsan ülke olarak, adamlara kusacağına git kafanı duvarlara vur. O adamların sabah 4te kalkıp, 2 km karda kışta yürüyerek en yakın toplu taşımaya ulaşıp,sonra işe gittiklerini yaşadım.Senin kıçında pireler uçuşuyordu diyeceğim ama daha doğmamıştın o zamanlar.
    Adamlar o hemgamelerden geçip bu günlere geldiler.
    Gurbetçiler riyakar, iki yüzlü, yalancı da memleketin insanları iyilik abidesi mi? borç vermemek için bin yalan önerilmiyormu forumda bile. veren salaktır günümüzde denmiyor mu? Esnafın ne adiliği kalıyor, ne şerefi hergün forumlardaki yorumlarda.
    tecavüz , hırsızlık, adam yaralamada dünya rekorları kırılmıyormu burada. Afrikadan gelen zenciler yapmıyr bunları ,sen yapıyorsun. İnsan müsvettelerinin tutup gurbetçilerin hoşunuza gitmeyen lafları yüzünden darağacında sallandırılması komik olmuş.
    Adamların sahip olduğu insani meziyetlerin yarısı sizde olsaydı, bu memlekette X5'lere aynı şartlarda binerdi merak etmeyin.

• Linkteki video doğruysa ki doğru gibi görüyorum biz yaşamıyoruz aq

Murat Özünyoutube
    ALMANYA'da 0 km MERCEDES FiYATLARI. idda ediyorum Nefesiniz kesilecek
    https://www.youtube.com/watch?v=QjGjPo4QaYg&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreylcn06 -- 13 Kasım 2019; 0:56:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

1960 ve sonrasında Almanya işçi alımı yapmaya başladığı vakitler.
    Türkiye de ne kadar işsiz,cahil,bir baltaya sap olamamış kişiler gitti Almanya ya, aynı tarihlerde Almanya farklı ülkelerdende işçi göçü aldı.
    Bunlardan biri de Güney Kore idi. Güney Kore bizim gibi yapmayıp ne kadar tekniker,teknisyen,mühendisi varsa hepsini Almanyaya gönderdi.
    Sonra Güney Kore o göndermiş olduğu teknisyen ve mühendisleri 15-20 yıl sonra geri çağırdı. işte o teknisyen ve mühendisler Almanyada kazandıkları bilgi ve tecrübeleri ülkelerine aktardılar,üretim seferberliği yaptılar ve bugünkü Güney Kore oldular.
    ewet cok haklisin. dedigin gibi cahiller ve basiboslar gonderildide, donemin turkiyesi olarak cag atladik...o cahiller gonderilmeseydi suan turkiye nin durumunu dusunebiliyormuydun. sececeklerdi adamin birini baskan olarak ulkeyi ucuruma cekecekti. kdv si, otv si, alim gucu yerlerde olacakti. en onemlisi ise ulkenin okumus gencleri yurtdisina cikip is imkani bulabilmek icin ugrasacaklardi. iyiki gondermisiz zamaninda o basiboslari cahilleri.

• realgs kullanıcısına yanıt
    Sen ve senin gibiler hakkında olan düşüncelerimi bu sözlerimden sonra sana bir daha cevap vermemek üzere gereksiz görüyorum.

1. Akıl yaşta değil baştadır.

2. Ben genelleme yapmadım ama bir çoğu böyle dedim. Ve emin ol ki öyle.. Menfaatçi, paragöz, yobaz, sonradan görme...

3. Kendi hayatından ve kendi düşüncelerinden başka şeyleri göremeyecek kadar bencil, hiç görmeden, bilmeden ve tanımadan benim hakkımda kendi kafanda kurguladığın gerçek dışı hayallere kendini inandıracak kadar ön yargılı ve boşsun.

4. Ne dediğinin büyük bir bölümü anlaşılmaz, bir dediğin bir dediğini tutmuyor. Ne markı, ne desteği, ne diyorsun sen? Kendi çıkarımlarına bir bak hangileri salakça? Türkiye kendi parası varken neden sente muhtaç olsun? Gurbetçinin ne desteği olmuş ülkeye? Almanyada çalıştı burda zengin oldu. TÜRK parasınla TÜRK! Kendine gel! Markı, doları değerli yapan yine bizim TÜRK paramız. Yani senin TÜRK vatandaşı olman! Keşke her gurbetçi rahmetli Kemal Sunal gibi vatanperver olsa!!!

5. Şu söylediğin laf kadar cahilce bir yaklaşım varmı?
    "Gurbetçilerin almanların yaptığı mükemmel arabalara cahilce binip gelmesini çekemeyeceğime, ülke böyle mükemmel arabalar üretemediği için başımı duvarlara vurmam gerek!" Sana birşey söyleyim, bu ülke sizin gibilerin elinden kurtulup birlik olduğu an kurtuluş savaşı dönemindeki gibi 10 yılda 300 yıllık devrimi tekrar yapar! Yapmaya gücü var! Yapacaktırda!

6. Bak şimdi yine saçmaladın. Nankör olma! Az önce bahsettim git biraz vatanın tarihini oku bu ülkeyi ne şartlarda kurdu bu millet?! Sonra bu ülkede 4 te kalkan yokmu? Çalışan yokmu? Nedir biliyomusun, ben hayatım boyunca türk milletinden daha çalışkan, sebatkar ve fedakar bir millet görmedim. Sen bilmiyorsun diye bu bunun aksi demek değildir. Bizi bitiren tek unsur siyaset ve ne yazık ki o siyaseti yöneten adamların her dediğine halkın inanmasıdır.

7. Biz burda kimseyi yargılamıyoruz. Ne gurbetçiyi ne afrikalıyı ne esnafı ne başkalarını. Şu anda bunu yapan sensin haberin yok! Her milletin her ülkenin her kitlenin, ırkın vs. içinde iyi ve kötüsü vardır. Biz burda gurbetçi kesiminin yaptığı itici davranışları eleştiriyoruz. Bak sana bir şey söyleyim, insan olmanın, dürüst olmanın, mert olmanın avrupa görmüşlükle, okul okumakla, paraya sahip olmakla falan hiç bir alakası yoktur. Demir gibi cahili, altın gibi bilgeden üstün kılan şey edeptir.

7. Son olarak söyleyeceğim şudur kardeş; Ağzından bmw x serisi lafı düşmüyor. Varsa Allah kaza bela vermesin güle güle kullan, yoksa yüce Allah tez zamanda versin sana bir tane. Gözü olanın gözü çıksın. Bizler için bu fani dünyanın sermayesi mal mülk pek önemli değil. Lakin vatanıma laf atanların, onu aşağılamaya kalkanların alnını karışlarım.

Söylediklerimi iyi oku ve utanmazlığına güvenerek tekrar saçmalarsan bu söylediklerimi tekrar oku. Bunlar uzun bir süre yeter sana. Hadi eyvallah...🖐️🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sujanorm -- 13 Kasım 2019; 16:21:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gorgusuz almancilar var dogrudur ama cogunuzda yurtdisinda yasayan Turkleri kiskandiginizdan boyle konular aciyorsunuz.
  • Sujanorm S kullanıcısına yanıt
    Boşuna nefes tüektiyorum seninle, boş adamsın ve işin gücün laf ebeliği yapmak.
    Türkiye sen bilmezsin 3 kuruşa muhtaç oldu, bu günleri yaşadım. Ve bu dönemleri atlatmakta gurbetçilerin memlekete
    getirdikleri Mark'lar,Gulden'ler, Frank'lar çok etkili oldu.Şu anki krizi hafifletmek için nasıl araplara konut satalımda sermaye girişi olsun
    diyorsak, zamanında benzerini onlar sayesinde gördük,sıkıntıları atlatmanın en etkili aktörleriydiler.
    Hakkımda hiçbirşey bilmeden atıp tutuyorsun.Türkiyede maaşlı yaşıyorum, X5'im yok ve asla alacak konumda da olamayacağım.
    Millet gurbetçiler için hepsi öyle,alayı böyle diye hakaret yağdırıyor, sonra eleştiri yaptık diye dansözlük yapmayın, İkiyüzlülüğe gerek yok.
    Adamların ne haysiyetini bıraktınız, ne şerefini.Ve bunu alayı öyle şeklinde genellediniz.

Gerçekten sıktı artık bu konu.Memleketi bok götürüyor, onu temizlemek yerine , Gurbetçilerle kendini kandırma tatmini yapıyor forum.
    Tekrar söylüyorum, Gurbetçilerin insani meziyetlerinin yarısı burada olsaydı, adamlara X5lerle geldikleri için acırdık.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSHBILAL

ewet cok haklisin. dedigin gibi cahiller ve basiboslar gonderildide, donemin turkiyesi olarak cag atladik...o cahiller gonderilmeseydi suan turkiye nin durumunu dusunebiliyormuydun. sececeklerdi adamin birini baskan olarak ulkeyi ucuruma cekecekti. kdv si, otv si, alim gucu yerlerde olacakti. en onemlisi ise ulkenin okumus gencleri yurtdisina cikip is imkani bulabilmek icin ugrasacaklardi. iyiki gondermisiz zamaninda o basiboslari cahilleri.

Alıntıları Göster
    aynen budur, işin özeti işte.

Bu eleştirenlerin zaten babaları/dedeleri de o zamanlar gitmek için listeye yazılmış ama çıkmayanlar zaten.
    Ya da giden eş dosta beni de oraya al diye yalvarıp, alınamayınca kin kusanlar da azımsanmayacak sayıdadır merak etmeyin.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.