|
Bildirim
|
1960 ve sonrasında Almanya işçi alımı yapmaya başladığı vakitler.
Türkiye de ne kadar işsiz,cahil,bir baltaya sap olamamış kişiler gitti Almanya ya, aynı tarihlerde Almanya farklı ülkelerdende işçi göçü aldı. Bunlardan biri de Güney Kore idi. Güney Kore bizim gibi yapmayıp ne kadar tekniker,teknisyen,mühendisi varsa hepsini Almanyaya gönderdi. Sonra Güney Kore o göndermiş olduğu teknisyen ve mühendisleri 15-20 yıl sonra geri çağırdı. işte o teknisyen ve mühendisler Almanyada kazandıkları bilgi ve tecrübeleri ülkelerine aktardılar,üretim seferberliği yaptılar ve bugünkü Güney Kore oldular. |
Kimseyi kötüleyip aşağılayan yok ama siz gerçekleri inkar ediyorsunuz biz almanyada herke trilyonlar içinde yüzüyor demiyoruz ama şartlar trye göre çok iyi diyoruz örnek vereyim market alışverişine çıkalım ikimizde 100 tllik alışveriş yapalım sizin yaptığınız 100 tllik alışveriş size iki hafta gider belki bizde ise 4 5 gün eti kıymayı saymıyorum bile seneden seneye et görüyor ülkedeki çoğu insan vergi veriyoruz diye şikayet edenler var biz vermiyormuyuz ? Araba fiyatlarına hiç gelmiycem orada 10 bin tl olan araba burada 40 50 bin lüks araçlara hiç değinmiyorum. Ayrıca tr daha iyi diyenler almanya dünyanın en büyük 3. ekonomisi bugün almanyanın yıllarca kendine yetecek kadar parası var ya türkiye ? Nasıl türkiye almanyadan iyi olabilir? işte gerçekleri inkar edenlere kızıyorum ben yapmayın net olmasa inanıcaz yani.
|
Dogru soyluyon yigenim
Fransizlar sokaga sici Almanlar patatesle karni doyuri Biz katinlarini doyirmaya insan hibi yasamalarini saglamaya gittik. Hem mersedes bemewe hep turk.. Alman cikolatasi da corumdan gitme. Alman kim cikolata kim. Alman daha igne uretemiyordu hep biz gosterttik... |
Burda insanları kotuleyip asagilayacaginiza Almanya'da yaşamak gibi bir hayaliniz varsa onun peşine düşerek canlandırmaya çalışın, aksi halde bu kıskançlık kin ve nefret sizi boğar. Sanki siz günahsız bir melekmissiniz gibi gelmiş insanların yok şuyu böyle buyu böyle eleştiride bulunuyorsunuz. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır
|
200 lu olduklari icin..
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejdero -- 10 Kasım 2019; 7:29:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |