Şimdi Ara

Almancılar neden sürekli ağlıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
17.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde bunların akpli kesimi var. İşin aslını anlatmaya çalışınca bağırarak susturmaya çalışıyor. Ağzının orta yerine topuğumu sokasım geliyor dişlerini boğazına dökecek şekilde.

Bunların zoru mark döneminin bitmiş olması.

Karşılaştığınızda siniriniz bozulmaması için şu iki konuda hemen lafı değiştirin.

1- almanya bitti diyorlarsa
    2- akp süper diyorlarsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borç istemeyin diye Almancılar sürekli ağlar.

Bu arada yurtdışında tekstil ürünleri pahalı değil mi ya?

• Onların amacı burada ağlayıp akrabalarından Almanya'ya gitmek isteyen olursa onlara engel olmak. Yoksa orada kim uğraşacak orada işti evdi vs düzenini bozacak.

• Aslında olay şu Almancılar Türkiyede çok çok ama çok değerli avrosuyla geliyor, harcıyor harcıyor parası bitmiyor, kendi yaşadığı yerde parasını değersiz gibi hissediyor,Ama Türkiyede yaşamadığı için parayı kur üzerinden değerlendirdikleri için Türkiyeyi ucuz ve yaşaması kolay gibi görüyor. Ama oysaki ... :
    Burada işçi kesiminin 2200-2500 TL maaş ile yaşadığını hesaba katmıyor, en basit bir etin kilosu bile ortalama 35-40 TL Almanyda 5-10 euro gibi fiyata alıyorlar, sadece et için değil genel olarak herşeyde alım gücü çok yüksek, elektronik ürünlerden bahsetmek bile istemiyorum.
    Sürekli devletin kendilerinden aldığı ücretlerden vergilerden bahsediyorlar, türkiyede nefes almak dışındaki herşye yüksek vergi ödediğimizi hesap etmiyorlar.
    Çalışma şartları,standartları Türkiyeye kıyaslan çok ama çok iyi ekşiden bir alıntı ile " bakın almanya’da normal denebilecek, vardiyalı çalışılan bir fabrika da atıyorum paketleme bölümünde çalışıyorsanız alacağınız en düşük maaş 1800 euro’dur. 5.ayda ve 11.ayda ekstra’dan şirketler izin parası yatırır. çoğu şirket böyledir.
    buradan alacağınız ekstra 1 maaş da artıdır.
    gece vardiyasında 8 saat çalışırsanız 14 saat ücretinden hesaplanır ay sonu maaşınıza yansır. cumartesi günleri extra’dan 6 saat çalışırsanız şirket bunu para olarak yatırmaz yıllık izninize ekler ve istediğiniz an kullanırsınız. yasa böyledir. araştırın biraz."

Hiçbir Almancı Türkiyiede 1-2 yıldan fazla çalışarak yaşayamaz, hepsi geri kaçar, çünkü rahatlığa ve disiplinli kurallı yaşamaya alışmışsınız, Buralar sizlere afrika ülkesi gibi gelir

• Milleti uyandirmamak icin akillari sira😀 dusunsenize 1000 euro ile gelsen krallar gibi tatil yaparsin biz 1000 tl ye birak tatili anca kiytirik tatil koyune oda kit kitina varmi bilmem

Bana festivalde soruyolar nasil geliyosunuz diye adamlar bile tl nin dusuk oldugunu biliyo almancilar arada nadiren denk geliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardstyler -- 10 Kasım 2019; 9:52:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    İyi de bugün de bir sürü iyi yetişmiş, akıllı insanımız batıya göç ediyor. Bu sefer de beyin göçü oluyor diyoruz.
  • ağlamayana meme yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

1960 ve sonrasında Almanya işçi alımı yapmaya başladığı vakitler.
    Türkiye de ne kadar işsiz,cahil,bir baltaya sap olamamış kişiler gitti Almanya ya, aynı tarihlerde Almanya farklı ülkelerdende işçi göçü aldı.
    Bunlardan biri de Güney Kore idi. Güney Kore bizim gibi yapmayıp ne kadar tekniker,teknisyen,mühendisi varsa hepsini Almanyaya gönderdi.
    Sonra Güney Kore o göndermiş olduğu teknisyen ve mühendisleri 15-20 yıl sonra geri çağırdı. işte o teknisyen ve mühendisler Almanyada kazandıkları bilgi ve tecrübeleri ülkelerine aktardılar,üretim seferberliği yaptılar ve bugünkü Güney Kore oldular.
    Adamlar resmen Çağ atlamışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

İyi de bugün de bir sürü iyi yetişmiş, akıllı insanımız batıya göç ediyor. Bu sefer de beyin göçü oluyor diyoruz.
    sorun şu gidenler geri dönmüyor işte sorun bu. Almanya ya gidip bilgi ve tecrübe kazanmış mühendislerimiz,teknisyenlerimiz topluca geri dönseler ve devlette üretim seferberliği başlatsa 10-20 yıl için de bizde çok ciddi bir gelişme sağlarız.
    Ama ne yazıkki mevcut hükümet üretim felsefesinden uzak,akla ve bilime önem vermiyor. teknoloji liseleri açmamız gerekirken hükümet her tarafa imam hatip okulu açıyor.
  • Sakın inanmayın.
    Bizler gelmeyelim diye kötülüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Almancılar neden sürekli ağlıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ejdero

Burda insanları kotuleyip asagilayacaginiza Almanya'da yaşamak gibi bir hayaliniz varsa onun peşine düşerek canlandırmaya çalışın, aksi halde bu kıskançlık kin ve nefret sizi boğar. Sanki siz günahsız bir melekmissiniz gibi gelmiş insanların yok şuyu böyle buyu böyle eleştiride bulunuyorsunuz. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır
    Kimseyi kötüleyip aşağılayan yok ama siz gerçekleri inkar ediyorsunuz biz almanyada herke trilyonlar içinde yüzüyor demiyoruz ama şartlar trye göre çok iyi diyoruz örnek vereyim market alışverişine çıkalım ikimizde 100 tllik alışveriş yapalım sizin yaptığınız 100 tllik alışveriş size iki hafta gider belki bizde ise 4 5 gün eti kıymayı saymıyorum bile seneden seneye et görüyor ülkedeki çoğu insan vergi veriyoruz diye şikayet edenler var biz vermiyormuyuz ? Araba fiyatlarına hiç gelmiycem orada 10 bin tl olan araba burada 40 50 bin lüks araçlara hiç değinmiyorum. Ayrıca tr daha iyi diyenler almanya dünyanın en büyük 3. ekonomisi bugün almanyanın yıllarca kendine yetecek kadar parası var ya türkiye ? Nasıl türkiye almanyadan iyi olabilir? işte gerçekleri inkar edenlere kızıyorum ben yapmayın net olmasa inanıcaz yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Onu diyen halt etmis, aglarmiyiz hic. Almanya coh gozel gelebilen gelsin. Bi hafta merco diger hafta Bmw biniyoruz.
    Net olmasa inanıcaz yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

Birde bunların akpli kesimi var. İşin aslını anlatmaya çalışınca bağırarak susturmaya çalışıyor. Ağzının orta yerine topuğumu sokasım geliyor dişlerini boğazına dökecek şekilde.

Bunların zoru mark döneminin bitmiş olması.

Karşılaştığınızda siniriniz bozulmaması için şu iki konuda hemen lafı değiştirin.

1- almanya bitti diyorlarsa
    2- akp süper diyorlarsa
    Onlar çok ikiyüzlüler aynen öyle mark dönemi bitti ona kızgınlar' ülke çok iyiyse gel burda yaşa diyosun ses çıkmıyor ben haberlerle gösteriyorum alman ekonomisinin gücünü belkide 40 yıl kendine yetecek parası vardır almanyanın' adamlar zeki çalışkan disiplinli bizimkiler gibi basit şeylerle uğraşmıyorlar' avrupa medeniyeti bunlara ters geliyor ama vazgeçemiyorlarda ne olacak euro değerlendikçe bizim işemize mi yarıyor kimin işine yarıyor ? Euro düşse 2 tlye bak nasıl kükrüyorlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: _giray_

Borç istemeyin diye Almancılar sürekli ağlar.

Bu arada yurtdışında tekstil ürünleri pahalı değil mi ya?
    Tam tersi trde pahalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahsin3323

Aslında olay şu Almancılar Türkiyede çok çok ama çok değerli avrosuyla geliyor, harcıyor harcıyor parası bitmiyor, kendi yaşadığı yerde parasını değersiz gibi hissediyor,Ama Türkiyede yaşamadığı için parayı kur üzerinden değerlendirdikleri için Türkiyeyi ucuz ve yaşaması kolay gibi görüyor. Ama oysaki ... :
    Burada işçi kesiminin 2200-2500 TL maaş ile yaşadığını hesaba katmıyor, en basit bir etin kilosu bile ortalama 35-40 TL Almanyda 5-10 euro gibi fiyata alıyorlar, sadece et için değil genel olarak herşeyde alım gücü çok yüksek, elektronik ürünlerden bahsetmek bile istemiyorum.
    Sürekli devletin kendilerinden aldığı ücretlerden vergilerden bahsediyorlar, türkiyede nefes almak dışındaki herşye yüksek vergi ödediğimizi hesap etmiyorlar.
    Çalışma şartları,standartları Türkiyeye kıyaslan çok ama çok iyi ekşiden bir alıntı ile " bakın almanya’da normal denebilecek, vardiyalı çalışılan bir fabrika da atıyorum paketleme bölümünde çalışıyorsanız alacağınız en düşük maaş 1800 euro’dur. 5.ayda ve 11.ayda ekstra’dan şirketler izin parası yatırır. çoğu şirket böyledir.
    buradan alacağınız ekstra 1 maaş da artıdır.
    gece vardiyasında 8 saat çalışırsanız 14 saat ücretinden hesaplanır ay sonu maaşınıza yansır. cumartesi günleri extra’dan 6 saat çalışırsanız şirket bunu para olarak yatırmaz yıllık izninize ekler ve istediğiniz an kullanırsınız. yasa böyledir. araştırın biraz."

Hiçbir Almancı Türkiyiede 1-2 yıldan fazla çalışarak yaşayamaz, hepsi geri kaçar, çünkü rahatlığa ve disiplinli kurallı yaşamaya alışmışsınız, Buralar sizlere afrika ülkesi gibi gelir
    Hocam mesele o zaten örnek orada 1500 euro biriktir tr ye gel krallar gibi tatil yaparsın' orada adam 2000 euro alıyor ama geçiniyor neden ' alım gücü var çünkü örnek senin benim yaptığım 100 tlilik alışverişi o adam 30 40 tlye yapar gıda çok ucuz elektronik ürün ucuz araba ucuz ama hala şikayet ediyorlar tr iyiymiş abi tr almanyadan nasıl iyi olabilir ? Bugün alman ekonomisi dünyanın en büyük 3. ekonomisi türkiyeye kaçıncı ? Cocuk yardımı var ayrıca' cocuğun donuna kadar devlet alıyor biz ödediğimiz tvye bile vergi veriyoruz diyorlar biz vermiyormuyuz trt payı bilmem ne .. Eminim çoğu alanda onlardan çok vergi veriyoruzdur hem verseler ne olacak ? Alım gücünden kapatıyolar o açığı ya biz ? Biz vergi ülkesiyiz ama onlara göre tr çohh iyi gelin burda yaşayın o zaman bakalım durabiliyomusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themann41 -- 10 Kasım 2019; 13:53:38 >

• ahlaksız her yerde ahlaksız oradaki öyle buradaki böyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan almanyadan akrabalar geliyor eti bile ordan getiriyor tam bir gerizekalilar ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    AHAHAHAHAAH ULAN sesli güldüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Portakalimsin..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.