Şimdi Ara

Almancılar neden sürekli ağlıyor ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
17.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Putun Almanya'daki tatlı su milliyetçileri tarafından sevilmesinin yegane sebebi CEHALETTİR. Mesela benim ev sahibim cahilin önde gideni. Türk vatandaşlığından çıkmış birisi ama face hesabına girin Osmanlı'nın tüm savaşlarında en önde gitmiş sanırsınız. Puta da tapıyor tabiki. Avrupa' nın ortasında cehaletin simgesidir bu tipler. Okullarda okuyun bunlar gibi cahil olmayın deniyordur herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realgs kullanıcısına yanıt
    Evet bazı arkadaşlar biraz sallamış fırsatını bulsa kendileri gidecek ama gidene demediğini bırakmayan bi güruh var forumda.
    Ben nacizane kendi fikrimi söyleyeyim gidip refah düzeyi daha yüksek olan ülkelerde birçok insan yaşamak ister Avrupa olsun ister Amerika olsun. Bu insana bişey demem hak da veririm.

1- Eğitim sistemi - Bizimkinin hali ortada işte
    2- Teknolojik ürünlerin fiyatı - Birim olarak 10 da 1 fiyatına iphone alınıyor
    3- Araba fiyatları - Birim olarak 10 da 1 fiyatına binek araç alınıyor
    4- Gıda denetimleri - Bizde bi denetim yaptılar domuz etinden kanatlı hayvan eti tırnak vs her şey çıktı ne yiyoruz belli değil.

Amaaaaa burda 2020 tl maaşla çalışıp kira ödeyip çocuk okutan vatandaşın yanına BMW ile gelip Türkiye cennet.. Aman ülkenizde kalın.. Almanya çok kötü durumda vs vs diye ağlarsa da söverim kimse kusura bakmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Raider -- 11 Kasım 2019; 12:13:40 >
  • Almanya'da 30 yıldır kalıp da orayı kötüleyen adama "madem o kadar kötü niye terk etmiyorsunuz" dediğimde cevap veremedi.onların kötülemesinin nedeni ekmeklerinin bölüşülme ihtimalini azaltmak.%90'ı sahtekardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: realgs

bende diyordum bu haftanın Alamancı konusu atlandı mı diye, atlanmamış takrardan bilmem kaçıncı versiyonu açılmış.

Tabii bir de muhteşem"işkembeden" verilen kalsik cevaplar var ki, onlarsız olmaz.
    - Yok efendim akrabalarının gelmesini istemiyorlarmış, sanırsın ki Alman makamları da açtı kapıları ,lütfen gelin dedi.
    - Yok para vermemek içinmiş te, sanırsın ki borç alan zamanında vermiş,mağdur etmemiş, Almancılarda vermemek için bahane üretmiş.
    Adamların emdiklerini burunlarından getirmiş, mağdur etmişler uzun yıllar, ne yüzle isteyecekler ki. anası babası vermiyor herife,
    almancı bilmem kim neden versin.Borç veren enayidir konularından geçilmiyor forum.
    - beğenmiyorsa gelsin Türkiyeye konusu zaten komedi.İstanbulda yaşayan hep ağlanır trafik, pahalılık vs . diye. Sen neden dönmüyorsun köyüne?
    - Yok işsiz güçsüz vs . gitmiş. Daha ilk giden kesimin kim olduğunu bilmeden sallıyorlar işkembeden. O zamanlar Alman hükümeti Liste veriyordu iş bulma kurumuna.
    Sen kendini kaydediyordun ben ahçıyım,, kaynakçıyım,su tesisatçısıyım vs. diye. Listeye göre seçip gönderiyordu işçi kurumu.
    İlk parti gidenlere sonraki yıllarda yamanan köylüleri,işsiz güçsüz akrabaları vs. dolunca almanyaya, Alman hükümeti Vize uygulamaya başladı.
    - Kur artınca seviniyorlar tezi de koca bir yalandır.Sonuçta kur artıyorsa fiyatlarda artıyor.Cebine 5000 Euro koyup gelen almancı bu sene ne yapıyrsa ,
    seneye yine 5000 Euro ile aynısını yapıyor.Sen tL maaşla yaşıyorsun, giren çıkan sana oluyor diye adamlara seviniyor diye bok atma.
    - Yok X5 ile yok bilmem ne ile geliyorlar diye ağlama,adam bütün sene onu kullanıyor orada zaten. Sen burada alamamanın sebebi onlar değil,
    kendi salaklıklarımızdır. Ne ekilirse o biçilir demiş atalarımız.

Haftaya kime nasip olacak bakalım yeni " Almancı " konusu açmak.
    Benim kızdığım konu ne biliyormusunuz ? Orada yaşayıp buradaki hükümeti övenler oy vermeyin abi bu ülkede yaşamıyosanız vermeyin evet ülkede herkes şikayetçi çünkü alım gücü yerlerde avrupayla aynı mı ?? Biz bunu demeye çalışıyoruz adam diyorki tr ile almanya şartları aynı ben küfür ediyorum öyle diyene çünkü koca bir yalan siz bunu anlamıyorsunuz işte orada yaşayıp buraya sallamak kolay bugün euro 2 tlye düşse malum partiye oy verenlerin çoğu başka partiye oy verir sebebide belli. Almancılar dürüst olsa kimse kızmaz onlara ama sallıyor çoğu 'bodrumda yazlık alıp bir sürü apartmanı olan var yurtdışında yaşayıp türkiyede 1 daire bile olmuş 300 400 bin daha söylenecek birşey var mı?

• Dile kolay 50 yıldır doğru düzgün bir şekilde Almanya'ya adapte olamamış hala daha doğan çocukların tek hedefinin döner satmak olduğu bir kitleden bahsediyoruz. Onlar burada olsaydı kime oy verecekleri ve nasıl bir kitle olduğu da belli, hele almanya tarafını seç kardeşim yoksa vatandaşlıktan çıkarırım derse işte o zaman göreceğim o memleket sevdalılarını bakıyorlar mı buranın yüzüne.
  • Alamancılara yaşam nasıl diye sorunca ağlarlar ama konu arabaya gelirse gögüslerini gere gere anlatırlar merco ve bmw araclarını sanırsın fabrika onların gibi konuşurlar. Garip bir kafa yapısı var oradakiler de bence örgüt gibiler Türkiye dönünce herkes bunları konuşacak diye şart nameleri var sanırım hepsi aynı ağızdan konuşuyorlar. Seçim zamanı bakınca zaten işçi göçü olduklarını fakr edebiliyorsunuz uzak doğu amerika gibi ülkerde yaşayan gurbetçiere nazaran.
  • Abi bende şu muhabbete hastayım : İstisnasız hangi gurbetçiyle sohbet etsem bizim sistemle yaşadıkları ülke sistemi üzerine karşılaştırma analizi üzerine bizim büyük çaresizliğimiz.Ulan anladık tamam yaşam standardı ve eğitim olarak geriyiz başka mevzu yok mu?Sistem sistem sistem....sisteminizi s...Bence çoğu sıkılıyor oradalarda ,burda hayatta kalabilmek s..memek için bin türlü takla atmak zorunda kaldığımız için pratikleşiyoruz.Bizim haftalık veya aylık gündem adamlarda yıllık hatta birkaç yıllık gündeme eşdeğer.neyse yaza çok var bilmem kaçıncı karşılaştırmalı sistem analizi için.
  • Türkiye'deki akrabalarına zırnık koklatmak istemedikleri için ağlıyor çakallar. Timsah gözyaşları, yersen.
  • 1) Halaoğlu bizim oğlanı da senin oraya aldır çalışsın yanınızda demesinler diye
    2) Teyzeoğlu araba yatak sardı sende vardır 1000€ versen de şunu bir yürütsek demesinler diye
  • Adamlar tatilden tatile geliyor Türkiye'ye.1000 euro bozduruyor 6500 TL parası oluyor.Türkiye de 3 asgari ücret,3 evi geçindiren parayı adam 1 bilemedin 2 haftada harcıyor.Almanya da yapamadığı herşeyi yapıyor.Lan Türkiye çok güzelmiş diyor ondan sonra.Millete euro/tl kıyaslaması yerine "birim" kıyaslaması yapmayı anlatamadık gitti.Adam 1 euroya 1 kg domates alıyorum,6 TL.Yazın bak Türkiyede domates 2 tl mantığı ile bakıyor olaya.
  • Halamlar Avustralya'dan emekli olup Türkiye'ye kesin dönüş yaptılar. Emekli maaşları dolar olarak yatıyor tabi TL ye çevirince esaslı bir para ediyor; karı koca yaklaşık 16 bin TL ediyor maaşları :) Eh tabi ki Türkiye bu maaşla cennet olur...
  • hala ısrarla eş dost almanyaya gelmesin diye ağlıyorlar diyenler var.
    İstese de almanyaya getiremez kimseyi.İsterse orada patron olsun, ben bu adamı alıp çalıştıracağım dese de Almanyaya götüremez..
    Bir tanıdığın çocuğu Türkiye'de okudu ve avukat oldu. Almanyaya götürmek istediğler ve Bir alman avukatı ayarladılar.
    Adam ben bu Türk avuktı istiyorm, Türk müşterilerim için benimle çalışması zorunlu dedi Yabancılar dairesine.
    İlgili Daire 3 ay içinde size almanyada oturumu olan Türk avukat bulacağız,bulamazsak ilgili kişiyi Türkiye'den getirtirsin dedi.
    Anlayın yani adamlar yeni göç almamak için ne kadar ince hesaplar içinde olduğunu.

Almanya tabii kide eski almanya değil.
    Doğu almana ile birleşip,Euro'ya geçtiklerinde Euro / mark değişim oranı olan 1,92 katsayısı kadar fakirleştiler.
    yani 1920 Mark olan maaş (örneğin) , 1000 Euro olarak devşirildi ama tüm kamu hizmetleri 1/1 katsayısı ile sabit kaldı.
    Yani 1920 Mark olan mesela trafik sigortası 1000 Euro olması gerekirken, 1920 Euro olarak devşirildi. Doğu almanyayı adam etmek için birçok
    ilave vergi kondu. Adamlar bir anda yaşam standartlarından yarı yarıya feragah etmek zorunda kaldılar.
    Almanya eski almanya değil demelerinin sebebi o aslında.Eskiden çalışıp, para artırıp, yatırım yaparken,artık ancak geçinebiliyorlar.
    Tabii bu geçinebilme kalitesi bize göre kat kat üstün.

• quote:

Orijinalden alıntı: themann41

Kimseyi kötüleyip aşağılayan yok ama siz gerçekleri inkar ediyorsunuz biz almanyada herke trilyonlar içinde yüzüyor demiyoruz ama şartlar trye göre çok iyi diyoruz örnek vereyim market alışverişine çıkalım ikimizde 100 tllik alışveriş yapalım sizin yaptığınız 100 tllik alışveriş size iki hafta gider belki bizde ise 4 5 gün eti kıymayı saymıyorum bile seneden seneye et görüyor ülkedeki çoğu insan vergi veriyoruz diye şikayet edenler var biz vermiyormuyuz ? Araba fiyatlarına hiç gelmiycem orada 10 bin tl olan araba burada 40 50 bin lüks araçlara hiç değinmiyorum. Ayrıca tr daha iyi diyenler almanya dünyanın en büyük 3. ekonomisi bugün almanyanın yıllarca kendine yetecek kadar parası var ya türkiye ? Nasıl türkiye almanyadan iyi olabilir? işte gerçekleri inkar edenlere kızıyorum ben yapmayın net olmasa inanıcaz yani.

Alıntıları Göster
    almanyanın ne kadar parası varmış ?

nereden sallıyorsun bunları?

almanya dış borcu 5 trilyon dolar, gsyih ya oranı % 150. yani Almanyayı toplayıp satsan borcunu ödeyemiyor bir açıdan. bizde bu oran % 50, yarısı bizim en azından malımızın.

yanlış anlama almanya kötü durumda diye demiyorum, dünyanın en gelişmiş ülkeleri hep dış borç olarak gsyih dan çok çok fazlasını borçlanmış durumdalar, en başta amerika sonra ingiltere fransa almanya geliyor. lüksemburg zengin memleket ama dış borcunun gsyih sına oranı % 6500 falan, yani ülkeyi satsan borcunun yüzde 1,5 ini ancak öder.

parası çok diye kimseye imrenmeyin, borcu da çoktur, hatta çoğu ülkenin borcu parasından kat kat daha çoktur.

• realgs kullanıcısına yanıt
    300 euro verseler yine çalışırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: themann41

Benim kızdığım konu ne biliyormusunuz ? Orada yaşayıp buradaki hükümeti övenler oy vermeyin abi bu ülkede yaşamıyosanız vermeyin evet ülkede herkes şikayetçi çünkü alım gücü yerlerde avrupayla aynı mı ?? Biz bunu demeye çalışıyoruz adam diyorki tr ile almanya şartları aynı ben küfür ediyorum öyle diyene çünkü koca bir yalan siz bunu anlamıyorsunuz işte orada yaşayıp buraya sallamak kolay bugün euro 2 tlye düşse malum partiye oy verenlerin çoğu başka partiye oy verir sebebide belli. Almancılar dürüst olsa kimse kızmaz onlara ama sallıyor çoğu 'bodrumda yazlık alıp bir sürü apartmanı olan var yurtdışında yaşayıp türkiyede 1 daire bile olmuş 300 400 bin daha söylenecek birşey var mı?

Alıntıları Göster
    iyi de almanyaya gitmeye gerke yok, bu hükümeti buradan da %50 övenler varken, lafı uzaklara götürmeye gerek yok.
    memleketin yarısı yanlışa yanlış demiyorken, Senede 1 gelip en güzel zamanını geçiren kitle için tabii ki herşey güllük güllistanlık sayılır.

• borç istemeyin bizde kötüyüz biz fakiriz diyorlar neyini anlamıyorsun?
    ama Türkiyede krallar gibi yaşıyorlar bu yüzden ekonomi böyle İYİ onlar için.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam şu dış borç konusunda 5 dakikalık bir araştırma yapsan yazdığının ne kadar saçma bir şey olduğunu anlayacaksın.

İyi günler.
  • 5 dakikada araştıracağım şeyi 2 dakikada yazıver bi zahmet hocam. neymiş saçma olan ?
  • Onlar Almanyada bizdeki suriyeliler gibi.Almanlar kendi kültürlerini korumak istiyor.
  • Bizim çakal Esnafın taktiğini yapıyorlar...

Adamın dükkanına girersin 'full dolu' olur, işler nasıl diye sorarsın 'kesat' der... O hesap

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.