Şimdi Ara

Almancılar neden sürekli ağlıyor ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
3
Favori
17.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkiye haric Almanyaya akrabasi tanigidi gelsin diye ugrasan komşu balkan ulke insanlarin videolarinida izledim hepsi vatandasini cagiriyor cunku ben bu almanyada iyi yasiyorum gel hemserim sende yaşa diye tesvik ediyor.Bize gelince alamanci bazi hirbolar gelmeyin gecinemiyoruz burda hayat pahali saçmalıklarını bize yutturmaya calisiyor.Yani diyeceğim o ki Turk'un Turkden baska dostu yok sozu eskiden kiymetliydi simdi tam bi palavra...Aksine Türk haric herkezle dostluk kuracaksin..Cunku yabancılar daha samimi daha vicdanli..Biz insanlik olarak bitmisiz ya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7E2A7C465

Turkiye haric Almanyaya akrabasi tanigidi gelsin diye ugrasan komşu balkan ulke insanlarin videolarinida izledim hepsi vatandasini cagiriyor cunku ben bu almanyada iyi yasiyorum gel hemserim sende yaşa diye tesvik ediyor.Bize gelince alamanci bazi hirbolar gelmeyin gecinemiyoruz burda hayat pahali saçmalıklarını bize yutturmaya calisiyor.Yani diyeceğim o ki Turk'un Turkden baska dostu yok sozu eskiden kiymetliydi simdi tam bi palavra...Aksine Türk haric herkezle dostluk kuracaksin..Cunku yabancılar daha samimi daha vicdanli..Biz insanlik olarak bitmisiz ya..
    Kesinlikle öyle gavur dedikleri insanlar bizimkilerden daha vicdanlı bir kere adamlar medeni kimsenin işine karışmaz işine bakar gösterişten uzakta kendi halinde yaşarlar bizimkiler full gösteriş peşinde parası olan olmayanı ezer lüks arabasıyla parasıyla tamam yurtdışında da var bu ama bize göre çok az örnek merkel apartman dairesinde oturuyor türkiyede başbakan apt dairesinde oturacak ne derler siz düşünün artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutlu7

Ben Almanyada bir zat yaşadım,şimdi size bir kıyaslama yapmak istiyorum.Demir-çelik fabrikasında çalışdım ve maaşım 2800 euro.Bunun 600 euro kira+ 80 euro elektrik+100 euro doğalgaz+100 euro da tel.ve internet+ günde bir paket sigara ayda 150 euro.Geriye ayda bana kaldımı 1600-1700 euro.Arkadaşın birinin dediği gibi 1 kilo et 10 euro.Marketde arabayı full doldur 150 euro.Yani demek oluyorki bunlar bizden çok çok üstün yaşıyorlar.Okadar lüx içinde yaşıyorlarki,türkiyede bu hayata sahib olabilmemiz için en az 15.000 tl aylık gelir elde etmen lazım.Benim eski iş arkadaşım(fabrika işçisinden bahsediyoruz)kredi çekerek audi q7 ile izine geldi.Ha bu arada annem almanyadan emekli 1200 euro maaş alıyor ve bizde çok şükür onun sayesinde burda kral gibi yaşıyoruz.Ben ve annem herzaman diyoruzki almanlardan allah razı olsun.Bu işi dine inanca bakmıyor.İlk önce insanı insan gibi yaşatki oda sana teşekür ederek ve sana mili ruhu ile geri dönüş yapsın.Bizim türkler orda almanları sevmez.Amaniyese herşeyini onlara borçlu.Boşa ağlarlar ben kül yutmmam.
    İşte sizin gibi insanları seviyorum hocam dürüst konuşuyorsunuz alım gücü konusunda çok büyük fark var 2800 euroyu tl olarak çevirelim 800 tl kira verin eğer evliyseniz hatta bekar olsanız dahi kalan parayla geçinemezsiniz çünkü hayat çok pahalı dediğiniz gibi 15000 tl aylık almak gerekli burada o hayatı yaşamak için markete gidiyosun ufak bir alışveriş 50 tl yakıt atıcaksın benzin 7 tl araba fiyatlarını saymıyorum 90 model araba 30 bin tl ama bazıları nankörlük yapıyor ülke iyiymiş bilmem ne gelin bir ay asgari ücretle geçinin bakalım kötülediğiniz almanyaya koşarak geri dönmezseniz bende adımı değiştiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: onatba

Bu mesaj silindi.
    Aynen öyle hocam eğitimli toplumların değer yargıları farklı bizimkiler gibi hava civa yok onlarda eğitimli insanlar nede olsa örnek' onlarda araba ev lüks değildir daha doğrusu lüks tanımı bizdeki gibi mecburi görülmez durumu çok iyi olan biri normal bir dairede otursa dahi kimse yadırgamaz türkiyede cimri derler veya farklı farklı lakaplar takarlar örnek ' merkel apartman dairesinde oturuyor avrupanın en zengin ülkelerinden birinin başkanı apt dairesinde oturuyor türkiyede olsa bu durum küçük görürler aşağılarlar bizim ülkedeki lüks harcama onlarda yoktur sanırsan biz çok zengin onlar çok fakir ama adamlar eğitimli işte para kalite demek değildir tam tersi kalite yerine basitleştirir insanı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Ben ne diyorum sen ne diyorsun.
    Ben borçtan bahsediyorum sen cari fazla diyorsun. Ekonomisinin büyük olduğunu elinde çok para olduğunu biliyorum ama kat kat fazla borcu var dedim.
    Ya hocam öyle diyosunda o adamlar emin ol o borcu öder ödeyemeyecek olsa yapmazlar zaten senden benden akıllı onlar bizim gibi vergi ülkesi değiller ki üstelik bizim borç az mı sanıyorsun ? Bahsettiğiniz ülkeler kolay kolay batmaz ama biz onlara benzemeyiz yol köprü kurtarmaz ülkeyi sizde biliyorsunuz.
  • quote:

almanyanın ne kadar parası varmış ?

nereden sallıyorsun bunları?

almanya dış borcu 5 trilyon dolar, gsyih ya oranı % 150. yani Almanyayı toplayıp satsan borcunu ödeyemiyor bir açıdan. bizde bu oran % 50, yarısı bizim en azından malımızın.

yanlış anlama almanya kötü durumda diye demiyorum, dünyanın en gelişmiş ülkeleri hep dış borç olarak gsyih dan çok çok fazlasını borçlanmış durumdalar, en başta amerika sonra ingiltere fransa almanya geliyor. lüksemburg zengin memleket ama dış borcunun gsyih sına oranı % 6500 falan, yani ülkeyi satsan borcunun yüzde 1,5 ini ancak öder.

parası çok diye kimseye imrenmeyin, borcu da çoktur, hatta çoğu ülkenin borcu parasından kat kat daha çoktur.

Alıntıları Göster
    Size zahmet eğer biliyorsanız bana almanyanın geliri ve gideri ve de Türkiyenin geliri ve giderini yazarmısınız ? Basit bir şekilde, ihracatı ithalatı ne kadar gibi mesela.

• emrebo kullanıcısına yanıt
    biz 27 milyar dolar cari açık verirken onlar 270 milyar dolar cari fazla veriyor. sorduğun buysa.

bizim vatandaşımız üretip sattığından daha fazlasını harcarken onların vatandaşları üretip sattığından daha azını harcıyor.

forumdaki cahil cühela ergenler gibi cari açığı hükümetin harcamalarına yormuyorsundur herhalde.

ekleme: gerçi bu sene ilk 9 ayda 6 milyar cari fazla vermişiz biz de ama, zamlar belirsizlik falan ayağına millet harcamayı kesmişti biraz. son üç ayda sıfırlamazsak iyi onu geri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 12 Kasım 2019; 12:9:6 >
  • Derdiniz ne Lan " almancılarla " ?

Amca para yolla, ok
    3 ay Kira veremim , ok
    Ambulans lazım , ok
    Greyder lazım, ok
    Ulan 60,70,80li ve hatta 90 ların başında o beğenmediğin gurbetci ülkesine akrabasına vatandaşına ve ekonomisine kıyamet kadar emeği geçti bu ne nankörlük , sanki yerlisi daha mı samimi ? Bırakın ağlasın. O beğenmediğin alamancı 62 den beri ülkesini vatandaşını savunuyor , bayrak aşkıyla yanıp tutuşuyor. Orda doğmuş orda büyümüş.. Haliyle orayı memleketi bilmiş , ne olmuş sanki bir iki sitemde bulunsa...yazık...
  • Almanya'da çalışıp, euroları kazanıp ülke ekonomisini öven, buradaki yöneticilerin kıymetini bilmemizi isteyenlere öyle sövüyorum ki. Utanma da yok. Çok beğeniyorsan gel burada şahlan.

Et burada 30 € diyor, e çomar, 1500€ alıyorsun. Burada 2000 TL alıyorsun et 60 lira 70 lira. Elektronikteki 5-6 kat avantajı saymıyorum bile bak. Çomarlık yaptıkları kategorilerde bile gerideyiz. Utanmaz herifler.
  • Çünkü hiçbir Türkün Almanya'ya gelmesini istemiyorlar. O yüzden de cennette gibi yaşadıkları hayatlarını kötüleye kötüleye anlatıyorlar. Hepsi yalan inanmayın. Dediğim gibi tek amaçları herhangi birinin gelmesini engellemek. Sorsan Alman'a gavur, dinsiz derler ama onların ülkesinde onların sağladığı hak, hukuk ve özgürlükte cennette gibi yaşarlar. Türküm eyvallah da maalesef ki biz Türkler fesat bi milletiz, bu bir gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtanhu

Şu da etken. Türkler ve diğer yabancılar orada 3.sınıf vatandaş. Aleni olarak bunu görmeselerde bir çokları bunu hissediyor ve farkında. Bu da hali ile insanı vatanperver yapıyor. Ama elleri mahkum iş güç para, tamamen dönemiyorlar da. Benim de çevremde bar, eninde sonunda buraya dönüyorlar. Orada doğup büyüyenler bile.
    Çok doğru bir tespit.
  • bizim burda almancı dayısı vardı arkadaşın :D neyse 1 tl vermez bak o kadar cimri birisiydi 2 sene önce bunun burda arazi almıs paso almanyadan aldığı parayla arazinin değeri 20 30 milyon liradan fazladır belki avukat bunu mütahitle birleşip dolandırıyor bütün arazilere çöküyorlar nasıl oldu detayını bilmiyorum tabi suan üstüne diktikleri 5+1 4+1 daireler 4 tane rezidans dikildi bahçesi oyun parkı vssi var 1 milyon lira 2 3 milyon fiyatları var her katın ve adamda para bitmedi lan çok ilginç 3 4 tane yazlığı 1 kaç tane dairesi var hala emekli maaşıda yatıyor üstüne diyoki 2. el bi tane araba alalım baktığı araba dacia duster diğerleri pahalıymış nasıl bi cimriliktir reis bu ya insan şaşırıyor valla yemeyenin malını avukatla mütahit yiyo şimdi

yeğeni çok yakın arkadaşımdı ordan biliyorum 1 lira vermezdi çocuğa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

1960 ve sonrasında Almanya işçi alımı yapmaya başladığı vakitler.
    Türkiye de ne kadar işsiz,cahil,bir baltaya sap olamamış kişiler gitti Almanya ya, aynı tarihlerde Almanya farklı ülkelerdende işçi göçü aldı.
    Bunlardan biri de Güney Kore idi. Güney Kore bizim gibi yapmayıp ne kadar tekniker,teknisyen,mühendisi varsa hepsini Almanyaya gönderdi.
    Sonra Güney Kore o göndermiş olduğu teknisyen ve mühendisleri 15-20 yıl sonra geri çağırdı. işte o teknisyen ve mühendisler Almanyada kazandıkları bilgi ve tecrübeleri ülkelerine aktardılar,üretim seferberliği yaptılar ve bugünkü Güney Kore oldular.
    süper tespit.
  • Buradaki cıbıllar ( yani bizler ) beni kıskanmasın..Hısım, akraba, arkadaş peşime düşüp iş bulacağım diye oraya gelmesin.Başıma yük olur.... Bana dert olur....Rahatım bozulur.....Hesap bu....
  • quote:

biz 27 milyar dolar cari açık verirken onlar 270 milyar dolar cari fazla veriyor. sorduğun buysa.

bizim vatandaşımız üretip sattığından daha fazlasını harcarken onların vatandaşları üretip sattığından daha azını harcıyor.

forumdaki cahil cühela ergenler gibi cari açığı hükümetin harcamalarına yormuyorsundur herhalde.

ekleme: gerçi bu sene ilk 9 ayda 6 milyar cari fazla vermişiz biz de ama, zamlar belirsizlik falan ayağına millet harcamayı kesmişti biraz. son üç ayda sıfırlamazsak iyi onu geri.
    Cari fazla verdik çünkü tüketim azaldı onun yanında üretim bile azaldı sanayi elektrik tüketimine bakarsanız.

Borcun fazla olmasından ziyade gelire bakmak gerekir. Ayda 2 bin tl kazanan insanın 20 bin tl kredi ödemesi ile ayda 20 bin tl kazanan insanın 100 bin tl kredi ödemesi bir değildir.

• Almanya'da yaşayıp Türkiye'den yat kat alma devri bitti. Üstelik Almanya'da hayat her geçen gün zorlaşıyor. Şehir merkezlerinde kiralar asgari ücrete denk geldi. Birde eskisi gibi çat pat dil bilerek iş bulunamıyor. Bütün karın ağrısı bundan ibaret. İsviçre'de yaşıyorum, buradakilerde aynı. Fransa keza öyle. Bu almancı sorunu değil. Bu bizim vatandaşımızın kafa yapısı sorunu.
    Refah içinde yaşıyım, kendimi geliştiriyim, dil öğreniyim, edebimle çalışıyım demezler (Çoğunluk). Varsa yoksa hava atıyım M5 alıyım iphone 37s plus max cix cux kullanıyım tatilde kuzene eşe dosta caka satıyım ama arka sokağımdaki sanat galerisinin önünden bile geçmeyim. Dil kursuna para mı verilir ? Kendi dünyalarında insanlar elleşmeyin boşa değiştiremezsiniz.
  • almancılar hep ağlamazlar
    bazen anlatırlar ve zevk alırlar

ama doğruya doğru
    bizim ülkemiz gibisi yok
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.