Şimdi Ara

Almancıların, Avrupada ki Türk imajını zedelemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyal medya da çok görüyorum özellikle, adam Almanya ya ağzına geleni sayıyor burası böyle burası şöyle Almanlar böyle diye, bunların bizde ki vatan hainlerinden hiçbir farkı yoktur. İnsanın ekmeğini yediği ülkeye saygısı olmak zorundadır. Rus bir arkadaşla tanışmıştım yazın tatil de, konuştuk biraz. Almanya da yaşıyormuş, sizin almanyada ki Türkler baya kavgacı kaos çıkartan tipler diyor. Avrupadan birsürü arkadaşım var, gerçek hayattan, iş gereği tanıştıklarım, oyun da tanıştıklarım. Birtanesi bile avrupada ki Türkler hakkında yani avrupa da doğmuş büyümüş adamlar hakkında iyi birşey söylemez. Avrupa da doğan anadolu Türkünün, Türk imajını yerle bir ettiği açıkca ortada. Bu görüşlerim sonradan mesleği ile avrupaya gidenleri kapsamıyor, orada doğan insanlar hakkında gerekse yabancıların, gerekse vatandaşların görüşleri benim ki gibi.

Ensonhaber
    Düğün konvoyunda yol kesen Türkler Almanları şaşırttı
    https://www.ensonhaber.com/dugun-konvoyunda-yol-kesen-turkler-almanlari-sasirtti-2017-01-16.html
    böyle haberler bolca var, bir Alman neden sevsin bunları şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 17 Aralık 2019; 20:15:10 >

• Dogru. Universite egitimi icin ilk basta Fransa dusunuyordum, vazgecip Kuzey Amerika'ya gitmis olmamin en buyuk sebeblerinden birisi bu.

14-15 yasindayken 2 yaz boyunce 2ser ay Fransa'da dil kursunda bulundum.

"Turk'e benzemiyorsun", "Turk oldugunu tahmin edemezdim", "Ispanyol/Italyan sandim" gibi sozleri iltifat mahiyetinde kullaniyorlardi Fransa'da.

Uzucu tabii yoksa ortalama bir Turkle ortalama bir Ispanyol / Italyan tip olarak zaten benziyor. Burdaki acikca soz edilmeyen ana fikir "aaa sen oturmayi kalkmayi, adab-i muasereti biliyorsun; biz Turklerde buna aliskin degiliz" gibi bir on yargi. Bu on yarginin fitilini atesleyende gurbetcilerin koyden indim sehre tavri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkKhan

Dogru. Universite egitimi icin ilk basta Fransa dusunuyordum, vazgecip Kuzey Amerika'ya gitmis olmamin en buyuk sebeblerinden birisi bu.

14-15 yasindayken 2 yaz boyunce 2ser ay Fransa'da dil kursunda bulundum.

"Turk'e benzemiyorsun", "Turk oldugunu tahmin edemezdim", "Ispanyol/Italyan sandim" gibi sozleri iltifat mahiyetinde kullaniyorlardi Fransa'da.

Uzucu tabii yoksa ortalama bir Turkle ortalama bir Ispanyol / Italyan tip olarak zaten benziyor. Burdaki acikca soz edilmeyen ana fikir "aaa sen oturmayi kalkmayi, adab-i muasereti biliyorsun; biz Turklerde buna aliskin degiliz" gibi bir on yargi. Bu on yarginin fitilini atesleyende gurbetcilerin koyden indim sehre tavri.
    Kesinlikle hocam, yani yüz kızartıyor böyle şeyler. Türk imajını da olumsuz yön de etkilediği kesin.

• Çoğu keko saten Almanya daki Türklerin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiyeyi gittikleri ülkede yaşamaya çalıştıkları için olabilir. Kültüre uyum sağlayabilmek çok önemli.
    Beni amerikada sürekli orta avrupalılara benzetiyordular rus falan diyen de oluyordu Yalan yok türksün demediklerinde hafif bi seviniyordum. Adamlar için türk demek ortadoğulu hatta direk arap demek. Türküm deyince de şaşırıyordular renkli gözlüsün, beyazsın, tarzın hiç öyle değil bilmemde.
  • almanyadaki türklerin %90ı çomar
  • Nope, azınlıklar her zaman ezilir. O aşık olduğunuz Kanada vatandaşları da ABD’ de ezilir. Bugün Türkiye’ de Araplar nasıl sevilmiyorsa Almanya’da da Türkler sevilmez.

Bu iş tek yolla çözülür. Azınlık tamamıyla çoğunluğa benzeyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bırak onları buradan giden suriyeliler bile kendilerine Türk'üm diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.