Şimdi Ara

Almanlar Türklere nasıl davranır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben üniversite birinci sınıftayım. Gelecek yaz dil okulu için Almanya / Berlin 'e gideceğim. Bildiğim kadarıyla Berlin çok kültürlü metropol bir kent. Yabancılar fazlaymış. Ama yabancı olarak biz Türkler de Almanya'da baya bi fazlayız.

Almanlar bir Türk olarak bana nasıl davranır?

Orada çalışma/kapağı atma gibi bir niyetim yok. Dil okuluna gideceğim. 3 ay kalıp geri dönecğeim.

Sosyal hayatta kolayca Alman arkadaş edinebilir miyim?

• 2 tane Alman arkadaşım olmuştu gayet sıcak davrandılar ama genel olarak bilemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berlin'e gitme derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightsword5 -- 15 Temmuz 2013; 3:31:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lightsword5

Berlin'e gitme derim.

Niye hocam herkes Almanca öğrenmek için Kuzey taraflarını tavsiye ediyor. Hem Berlin de yaşam da ucuzmuş. Aktivite imkanı da çokmuş.
  • Valla karşıma çok çıktı normaller yani :D bir türk diger türke nasıl davranıyorsa o şekilde iyi davrananıda var kötüsüde
  • Alman'dan Alman'a değişir ama genellikle pek sevmezler bizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suan almanyadayım.emin ol sevmezler.ama davranısa etkisi olmaz bunun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kngnl

Suan almanyadayım.emin ol sevmezler.ama davranısa etkisi olmaz bunun.

Kendimi 3.dünya vatandaşı gibi hissetmeyeceksem iyi. Çünkü çantamı alıp tek başıma gideceğim ve 3 ay orada kalacağım.

Hocam sence 3 ay için 3 bin euro yeterli olur mu? 3 aylık dil kursu+barınma(oda kiralamayı planlıyorum)+harçlık.

Burada A2 yi bitirmiş olsam 3 ayda hangi seviyeye gelirim? Önerebileceğin dil kursu var mıdır?
  • Suanda Almanyadayim pek fazla alman tanimam ama cok top oynamaya giderim futbol sahasi var burda orda ingilizce olarak anlastigim alman cocuklar felan var cok sicak davraniyolar sakalasiyolar felan zaten her zaman türk oluyo sahada genellikle ama dedigim gibi sadece top oynadigim cocuklar bunlar
    not:bu arada sadece tatillerde geliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkA

quote:

Orijinalden alıntı: kngnl

Suan almanyadayım.emin ol sevmezler.ama davranısa etkisi olmaz bunun.

Kendimi 3.dünya vatandaşı gibi hissetmeyeceksem iyi. Çünkü çantamı alıp tek başıma gideceğim ve 3 ay orada kalacağım.

Hocam sence 3 ay için 3 bin euro yeterli olur mu? 3 aylık dil kursu+barınma(oda kiralamayı planlıyorum)+harçlık.

Burada A2 yi bitirmiş olsam 3 ayda hangi seviyeye gelirim? Önerebileceğin dil kursu var mıdır?

Hayır dostum.bn tatile geldim.4. Gelisim bu.bizim tüm sülale almanyada ondan dolayı biliiyorum.sevmiyorlar türkleri.
    Sorularınada yardımcı olayım ama sen yine burada yerlesik yasayan birine sor derim.
    Yok 3. Dünya gibi hissetmezsin.ama turkum deyince genel olarak cok sevmezler.genelde kapalı bayanlara karsı biraz ters davranıyorlar.(Yada bulundugum sehirde öyle)

Dil kursu paran ve barınmaya ne kadar para gidiyor bilmiyorum ama 2500 euro sana yeter harclık olarak.dok pahalı degil hayat.Mesela bi burgerkingden menü alsan 4-5 euro arası odersin.
    Dil olarakta almancayı 3 ayda naparsın bilmiyorum ama ogrenmesinin zor oldugunu soyluyolar.almanyada dil kursuna vsvs hicbirine gitmeden derdini anlatacak seviyeye gelmek 1.5 seneni alır diyorlar.bizim akrabalar almanyaya geldiklerinde dil bilmiyorlardı.okula giderken ogrenmis bircogu.onlar 1.5 sene diyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Günlük hayatta sıkıntı yok diyorsunuz yani. İyi o zaman. :)

Vize konusunda sıkıntı yaşadığınız oldu mu? Veya havalimanındaki davranışlar nasıl?

Bir arkadaşım yeşil pasaportu olmasına rağmen havalimanı polisi tarafından niye bu kadar kaldın vb. sorulara maruz kaldığını söylemişti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkA -- 15 Temmuz 2013; 3:58:56 >
  • quote:

quote:

Berlin'e gitme derim.

Niye hocam herkes Almanca öğrenmek için Kuzey taraflarını tavsiye ediyor. Hem Berlin de yaşam da ucuzmuş. Aktivite imkanı da çokmuş.

Çok sıkıntılı bir yer orayı İstanbul ve Ankara gibi düşün kalabalık , her türlü insan var, gece dışarı çıkmak risk taşıyor vs. yapılacak aktivite olsa ne olur olmasa ne olur sonuçta dil için gidiyorsun eğlenmeye değil. Ayrıca ucuzluk bölgeden bölgeye değişir benim gittiğim Berlin tarafı hiçte ucuz değildi.
  • quote:

quote:

quote:

Berlin'e gitme derim.

Çok sıkıntılı bir yer orayı İstanbul ve Ankara gibi düşün kalabalık , her türlü insan var, gece dışarı çıkmak risk taşıyor vs. yapılacak aktivite olsa ne olur olmasa ne olur sonuçta dil için gidiyorsun eğlenmeye değil. Ayrıca ucuzluk bölgeden bölgeye değişir benim gittiğim Berlin tarafı hiçte ucuz değildi.

Peki nereyi önerirsin? Dil konusunda en fazla verimi alabilmek için. Ben Berlin kalabalık olduğu için daha fazla pratik yapma imkanım olur diye düşündüm. Büyük kentlerin dışında coğu yerde belli bi saatten sonra herkes evine çekiliyormuş diyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Berlin'e gitme derim.

Peki nereyi önerirsin? Dil konusunda en fazla verimi alabilmek için. Ben Berlin kalabalık olduğu için daha fazla pratik yapma imkanım olur diye düşündüm. Büyük kentlerin dışında coğu yerde belli bi saatten sonra herkes evine çekiliyormuş diyorlar.

Hannover derim ben.

-Sakin ve güvenli bir yer gece dışarı çık gez toz birşey olmaz.
    -Türk sayısı daha az Berlin'den.
    -Ulaşım ve yemek daha ucuz.
    -Güzel fuarlar oluyor denk gelirsen gayette güzel sosyalleşebilir ve tadını çıkarabilirsin.

1 aya yakın orda bulundum hiçte kötü bir tarafını görmedim ama yinede araştır sen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.