Şimdi Ara

ALMANYA'DA YAZILIMCI MAAŞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
28.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Üniversiteden yeni mezun oldum.
    Almanya'ya taşınmak istiyorum. Oradaki, benim gibi işe yeni başlayan, JUNIOR yazılımcıların NETmaaşları hakkında bir bilgisi olan var mı?
    Hangi eyalet, çalışma yılı v.s detaylı bilgi verebilen olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FormationClouds17 -- 6 Ocak 2020; 17:48:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Almanya'da Yazılımcı Maaşları

Almanya, yazılım geliştiriciler için cazip bir iş piyasasına sahiptir. Ülkenin gelişmiş ekonomisi ve yenilikçi teknoloji sektörü, yüksek maaşlar ve kariyer gelişimi fırsatları sunmaktadır.

Almanya'da Ortalama Yazılımcı Maaşları

Almanya'da yazılımcı maaşları, tecrübe, yetkinlik ve konuma göre değişmektedir. Glassdoor'a göre, Almanya'da bir yazılım geliştiricisinin ortalama maaşı yılda 60.000 Euro'dur. Bununla birlikte, kıdemli yazılımcılar yılda 100.000 Euro'nun üzerinde kazanabilir.

Almanya'da Yazılımcı Olmak

Almanya'da yazılımcı olmak için genellikle bilgisayar bilimleri veya ilgili bir alanda üniversite diplomasına sahip olmanız gerekir. Ayrıca, Java, Python veya C++ gibi programlama dillerinde güçlü bir temel ve yazılım geliştirme araçları konusunda deneyim gereklidir.

Almanya'ya Yazılımcı Olarak Gitmek

Almanya'ya yazılımcı olarak gitmek isteyen yabancılar, geçerli bir çalışma iznine ihtiyaç duyarlar. AB/AÇA vatandaşları çalışma izni gerektirmezken, AB/AÇA dışı vatandaşlar genellikle bir işveren tarafından desteklenmelidir.

Almanya'da Yazılımcı Maaşlarını Etkileyen Faktörler

• Tecrübe: Daha fazla tecrübeye sahip yazılımcılar genellikle daha yüksek maaş alırlar.
    • Yetkinlikler: Java, Python veya C++ gibi popüler programlama dillerinde uzmanlaşmak maaşını artırabilir.
    • Konum: Münih veya Berlin gibi büyük şehirlerdeki yazılımcılar genellikle daha yüksek maaş alırlar.
    • Şirket: Yazılım geliştirme sektöründe lider şirketler genellikle daha yüksek maaşlar sunar.

Sonuç olarak, Almanya, yüksek maaşlar ve kariyer gelişimi fırsatları sunan yazılım geliştiriciler için cazip bir iş piyasasına sahiptir. Maaşlar tecrübe, yetkinlik ve konuma göre değişmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Net olarak 3000€ civarı. (İki asgari ücret yapıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 6 Ocak 2020; 17:48:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Start Again

Net olarak 3000€ civarı. (İki asgari ücret yapıyor)
    Emin misiniz, brüt olabilir mi bu tutar? Çünkü daha dün bir video izledim, Türkiye'de 5-6 yıl çalışmış doktor, oraya gidip işe yeni başladığında 2800€ alıyormuş. NET 2800, ayın sonunda eline geçen...
  • FormationClouds17 F kullanıcısına yanıt
    Eminim. Arkadaşım daha yeni gitti. 55 bin € ile başladı brüt olarak.

• 57 bin € + bonus demişler. Münih'te.

• quote:

Eminim. Arkadaşım daha yeni gitti. 55 bin € ile başladı brüt olarak.
    Arkadaşınızın iş tecrübesi hakkında da bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

https://career.i-atros.com/job/senior-fullstack-engineer-at-iatros-gmbh-munich/498?fbclid=IwAR3mVYP7yBUV76grkm5Kpny31mYcv680zhV_tVnZ8e3rrdzskzcjE6aDksA

57 bin € + bonus demişler. Münih'te.
    Bu maaş SENIOR maaşı yani uzman yazılımcı maaşı. Ben JUNIOR, yani yeni başlayan maaşlarını soruyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Trendyol'da iki yıl junior software engineer olarak çalıştı. Sonra da LinkedIn'te gördüğü ilana başvurdu. Mülakat ve sponsorluk sonrası Berlin'e gitti.
  • quote:

Trendyol'da iki yıl junior software engineer olarak çalıştı. Sonra da LinkedIn'te gördüğü ilana başvurdu. Mülakat ve sponsorluk sonrası Berlin'e gitti.
    Teşekkür ederim.
  • Hintliler yüzünden düşmüş maaşlar 2 bin euro civarı imiş, almanyada yaşayan bir adamdan duymuştum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yeni mezunsan sponsorluk ile gitmen çok zor. Sektör tecrübesi arıyorlar. Ya burada iki yıl çalışıp sonra git ya da yüksek lisansa başvur. Yüksek lisans 24 ay. 18 ay eğitim ve 6 ay ise zorunlu staj var. Genelde zorunlu stajda iş teklifi alıyormuşsun.
  • quote:

Yeni mezunsan sponsorluk ile gitmen çok zor. Sektör tecrübesi arıyorlar. Ya burada iki yıl çalışıp sonra git ya da yüksek lisansa başvur. Yüksek lisans 24 ay. 18 ay eğitim ve 6 ay ise zorunlu staj var. Genelde zorunlu stajda iş teklifi alıyormuşsun.
    Y. Lisans ile gidebilmek için 8500€ bloke hesaba para yatırman gerekiyor. Bende bu para yok malesef.
    1 yıl Eskişehir'de para biriktirebileceğim bir işte çalışıp, bir yandan UDEMY v.b platformlarda yazılım bilgimi geliştirip, bir yandan da biraz Almanca öğrenip LinkedIN üzerinden başvuru yapmayı düşünüyorum.
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Yıllıktır o.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • torice T kullanıcısına yanıt
    Tabii yıllık. Aylık maaş olsa keşke. Ayrıca net maaş da değil. Brüt.
  • quote:

Tabii yıllık. Aylık maaş olsa keşke. Ayrıca net maaş da değil. Brüt.
    Süresiz oturum için istenen yıllık maaşın üzerinde. Üstelik 1. vergi diliminde hesaplandığında dahi, en pahalı şehirde bile çok iyi bir yaşantın olabilecek bir ücret.
    Motivasyonum arttı :)
    Aynen. Blue Card için yıllık 55 bin € isteniyor. Umarım gidersin. Bilgisayar mühendisliğinden mi mezun oldun? Hangi okul?
  • Hintliler ve çinliler yüzünden avrupada ki yazılımcı programcı maaşları da düştü malesef.
    Adamlar ecüş mecüş gibi arkadaş bulaşmadiklari sektör kalmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynen. Blue Card için yıllık 55 bin € isteniyor. Umarım gidersin. Bilgisayar mühendisliğinden mi mezun oldun? Hangi okul?
    Ege
    Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Konuyu hortlatalim. Ben de almanyaya yazilimci olarak gitmek istiyorum. Duyduguma gore maalesef piyasa dusmus maas olarak. Jr software developer olarak 2500 net verseler harika olur. Tabi alirlarsa 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.