Makina yada ee mezunu(ortalama üni) almanyada y.lisans yapmış anadil seviyesi ing+alm bilen makinacı yada ee ci vs bilkent tobb tarzı bi yerden mezun anadil seviyesi ingilizce bilen avukat Mühendis doğal olarak almanya italya yada amerikada çalışıp yaşıyo avukatta türkiyede çalışıp yaşıyo 1-Hangisi daha prestijli olur ?(halk akraba gözünde vs) 2-Hangisi daha çok para kazanır ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Y.Lisans Yapmış Mühendis Vs Tr de Avukat
-
-
Akpli müteahhit
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
kocaeli hukuk mezunu ikisini de üst üste koyar
-
kocaeli ne yav çöp
quote:
Orijinalden alıntı: CockroachHunteRkocaeli ne yav çöp
yav hehe
-
YL yapmış mühendis daha prestijli. Kurguladığınız hukukçu yüksek lisans programına başlamamış ve sadece bir tane dil biliyor. Sadece okuduğu okul bakımından avantajlı. Bence YL yapmış mühendis.
Akrabalar ve halk gözünde yurt dışında çalıştığınız için, mühendis daha prestijli gözükür. Ama ikisi de TR'de çalışırsa, açık ara avukat daha prestijli olacaktır. Hem iş hayatında, hem de dışarı gözden.
Euro, Dolar birimi parayla ücretlendirilecek olduğunuz için, mühendis olan kişi daha çok kazanır en azından ilk on sene. Sonrasında belki kafa kafaya gelebilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 26 Temmuz 2020; 23:59:43 > -
Mühendis.
-
Avukat daha fazla kazanabilir prestij her türlü mühendise veririm
Makine ya da ee mezunu ortalama üniversite diyince üzerime alındım. Sonra diğer klasmandaki tobb'u görünce afalladım. Tobb mezunuyum, tr'de çalışıyorum ama gayet memnunum. Ama gönül istemiyor değil ki bir yurtdışına gidelim.
-
Halk nazarında diye sorulduğundan avukat diyorum. Herkes avukatın arkasından sallar durur ama işi düştüğünde etmediği yalakalık kalmaz. Mühendise yalakalık eden görmedim daha.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiyede ikiside çöp yurtdışında ikiside kral.
Hangisinden daha çok kazanacağına inanıyorsan o.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Avukatlar ne kadar kazanıyor fikriniz var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5
Akpli müteahhit -
Mühendis para sıkıntısı çekmez ama çok da zengin olamaz. Nasıl desem yazlık alamaz ama her sene 5 yıldızlı otellere gidebilir yada yurtdışına. Porschesi,ferrarisi olmaz ama mercedesi olur.
Avukatlikta durumlar değişik. Sağlam bir çevreniz yoksa mezun olunca kolay kolay dava bulamazsınız. Mecburen bir firmaya girip maaşlı avukatlık yaparsınız. Tabi ki davaya göre ekstra prim vs alırsınız ama size hemen o tarz çok paralı davaları vermezler.
Yani avukatliktan anlamam. Ama avukat piyasası çok zor. Büyük davaları hep yaşlı kurtlar alıyor. Yıllar boyu ufak davalara bakarsınız gibi geliyor.
Benim bir davam olsa avukat tutacak oldum diyelim. Önümde iki seçenek var
1-)15 20 yıldır avukatlık yapan tam çakal olmuş bir avukat(herhangi bir üniversiteden mezun)
2-)daha yeni mezun yada 2 3 yıllık tecrübeli top10 uniden mezun olmuş bir avukat
Ben direk 1 i seçerim.
Tabi bu benim görüşüm. Senin en iyi yapacağın şey herhangi bir avukatın bürosuna gidip müsaitse bir kaç soru sormak. Zaten laf lafı açar herşeyi anlatır ona göre karar verirsin.
Tabi birde mühendise sor. Bende bilgisayar mühendisliği okuyorum bana sorarsan orta şekerlik derim. Herkes bir uygulama,site,oyun vs yaparak bir anda zengin olma peşinde.
Daha farklı nasıl anlatsam. Şöyle düşün bölüme girişte herkese birer sayısal loto kuponu veriyorlar. Herkes bana çıkacak diye düşünüyor ama çıkmıyor. Ha kuponda amorti garanti yalnız. İşte bu amortide iş bulma sıkıntısı ve orta bir maaş garantisi var. Tabi bölümü sevmeyip zorla bitirip birşey yapamayanlarda var. Off konuyu nerden nereye getirdim ben susayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam maaşlı işte ne olursan ol zengin olamazsın zaten ama mühendis ticarete girebilir avukatta girebilir
Bu arada bahsettiğim mühendis almanya yada amerikada yaşıyor oluyor yani porsche yede biner tr de villa yazlıkta alır
quote:
Orijinalden alıntı: crux07
Mühendis para sıkıntısı çekmez ama çok da zengin olamaz. Nasıl desem yazlık alamaz ama her sene 5 yıldızlı otellere gidebilir yada yurtdışına. Porschesi,ferrarisi olmaz ama mercedesi olur.
Avukatlikta durumlar değişik. Sağlam bir çevreniz yoksa mezun olunca kolay kolay dava bulamazsınız. Mecburen bir firmaya girip maaşlı avukatlık yaparsınız. Tabi ki davaya göre ekstra prim vs alırsınız ama size hemen o tarz çok paralı davaları vermezler.
Yani avukatliktan anlamam. Ama avukat piyasası çok zor. Büyük davaları hep yaşlı kurtlar alıyor. Yıllar boyu ufak davalara bakarsınız gibi geliyor.
Benim bir davam olsa avukat tutacak oldum diyelim. Önümde iki seçenek var
1-)15 20 yıldır avukatlık yapan tam çakal olmuş bir avukat(herhangi bir üniversiteden mezun)
2-)daha yeni mezun yada 2 3 yıllık tecrübeli top10 uniden mezun olmuş bir avukat
Ben direk 1 i seçerim.
Tabi bu benim görüşüm. Senin en iyi yapacağın şey herhangi bir avukatın bürosuna gidip müsaitse bir kaç soru sormak. Zaten laf lafı açar herşeyi anlatır ona göre karar verirsin.
Tabi birde mühendise sor. Bende bilgisayar mühendisliği okuyorum bana sorarsan orta şekerlik derim. Herkes bir uygulama,site,oyun vs yaparak bir anda zengin olma peşinde.
Daha farklı nasıl anlatsam. Şöyle düşün bölüme girişte herkese birer sayısal loto kuponu veriyorlar. Herkes bana çıkacak diye düşünüyor ama çıkmıyor. Ha kuponda amorti garanti yalnız. İşte bu amortide iş bulma sıkıntısı ve orta bir maaş garantisi var. Tabi bölümü sevmeyip zorla bitirip birşey yapamayanlarda var. Off konuyu nerden nereye getirdim ben susayım.Maaşlı bir çalışan olduğunuz sürece çok büyük hayalleriniz olamaz. Ek gelirlerin olmak zorunda.
Piyango kısmı güzelmiş sevdim. Benden de şöyle hikaye olsun.
Dünya kocaman bir tepsi de çorbadır. Rastgele olarak o tepsinin etrafına düşersiniz. Ek olarak kimisinde derviş kaşığı ve normal kaşık vardır. Kimisinin ağzına hem derviş kaşığı çorba verir, hem de kendi içer.
Sizi bir şeylerden ayıracak 5 farklı nokta oluyor.
Şans
Eşiniz (harcama yönetimi yapabilecek, maddi ve manevi destek olabilecek, aynı görüşte olmalı mümkünse )
Miras ( ailenizden size kalanlar önemli, nasıl degerlendireceginiz veya eşinizin ailesinden vs)
Kendinize kattıklarıniz (garanti bir yükseliş söz konusu değil)
Bunlar baya önemli noktalar, birisi bir kaçı eksikse zaten hayat, hayatliktan çıkıyor. :) Hepsi birlikte olursa combo oluyor. :)
Hayat ciddi anlamda zor ve adaletsiz bir yer ama kimse bunları konuşmak istemiyor, çünkü teker dönmeli. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
avukat olma.
quote:
Orijinalden alıntı: PureniteMaaşlı bir çalışan olduğunuz sürece çok büyük hayalleriniz olamaz. Ek gelirlerin olmak zorunda.
Piyango kısmı güzelmiş sevdim. Benden de şöyle hikaye olsun.
Dünya kocaman bir tepsi de çorbadır. Rastgele olarak o tepsinin etrafına düşersiniz. Ek olarak kimisinde derviş kaşığı ve normal kaşık vardır. Kimisinin ağzına hem derviş kaşığı çorba verir, hem de kendi içer.
Sizi bir şeylerden ayıracak 5 farklı nokta oluyor.
Şans
Eşiniz (harcama yönetimi yapabilecek, maddi ve manevi destek olabilecek, aynı görüşte olmalı mümkünse )
Miras ( ailenizden size kalanlar önemli, nasıl degerlendireceginiz veya eşinizin ailesinden vs)
Kendinize kattıklarıniz (garanti bir yükseliş söz konusu değil)
Bunlar baya önemli noktalar, birisi bir kaçı eksikse zaten hayat, hayatliktan çıkıyor. :) Hepsi birlikte olursa combo oluyor. :)
Hayat ciddi anlamda zor ve adaletsiz bir yer ama kimse bunları konuşmak istemiyor, çünkü teker dönmeli. :)
Alıntıları Gösteryani fakir doğan hapı yuttu mu
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Akpli müteahhit
|
Benzer içerikler
- wifi isimleri
- şah damarı kesildikten sonra kaç dakika yaşanır
- boyner ayakkabı garanti süresi
- süt boy uzatır mı
- evde basit anten yapımı
- 5g nedir zararları
- penis nakli
- sodyum iyon batarya
- prompt mühendisliği nedir
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X