Şimdi Ara

Protein ihtiyacını tavuk ciğerinden karşılamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakıyorum yok abi günde 250 300gr tavuk bile yemeye durumum yok.ee bi şekilde protein ihtiyacımı karşılamalıyım. tavuk ciğerininde kilosu yaklasık 5 lira felan.yani çok ekonomik.

100 gramında 22,11 gr protein var.5.85gr yağ 0,63 gr karb var.

tavuk göğsününde 100 gramında hemen hemen aynı değerde protein var.tabi zararlı oldugu söyleniyor ama abi bi şekilde bu proteini vücuda almak zorundayım.

şimdi sorum şu günde 300 400 gr tavuk ciğeri yersem ne gibi sorunlar çıkabilir?

• Zor ama yapılması gerek.Cidden zekayı felan etkiliyor.Et yiyemediğimiz için gerizekalı olup çıkacaz valla.Haftada 2 kez yemek gerekiyor ama nerdeee.Sürekli sebze ağırlıklı besleniyorum.Süt ürünlerini de çok tüketirim ama hayatımızda et yok.Baklagillerden,kuruyemişlerden alalım desek onlarda pahalı.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Protein İhtiyacını Tavuk Ciğerinden Karşılamak

Protein, vücudun düzgün çalışması için gerekli olan önemli bir besindir. Tavuk ciğeri, yüksek protein içeriği nedeniyle bu ihtiyacınızı karşılamak için iyi bir kaynak olabilir.

Tavuk Ciğerinin Besin Değeri

100 gram tavuk ciğeri yaklaşık olarak:

• 19 gram protein
    • 120 miligram demir
    • 10 mikrogram B12 vitamini
    • 90 miligram A vitamini
    • 3 miligram çinko içerir.

Protein İhtiyacınıza Yardımcı Olur

Protein, kas gelişimi, doku onarımı ve bağışıklık fonksiyonu için gereklidir. Tavuk ciğeri, yüksek protein içeriğiyle bu ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir.

Demir Eksikliğini Önlemeye Yardımcı Olabilir

Demir, oksijenin vücuda taşınmasına yardımcı olan önemli bir mineraldir. Tavuk ciğeri, iyi bir demir kaynağıdır, bu nedenle demir eksikliğini önlemeye yardımcı olabilir.

Tavuk Ciğeri Zararlı mı?

Tavuk ciğeri, retinol adı verilen yüksek miktarda A vitamini içerir. Aşırı A vitamini alımı toksik olabilir. Bu nedenle, tavuk ciğerini aşırı tüketmemek önemlidir.

Genel olarak, tavuk ciğeri protein ve diğer besin maddeleri açısından zengin bir besindir. Ancak, yüksek A vitamini içeriği nedeniyle aşırı tüketilmemelidir. Protein ihtiyacınızı karşılamanın diğer yollarını da değerlendirmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kolesterol,mineral ve doymus yag degerleri abartili degilse yenebilir bence.bakmak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vucuda giren her şey ilaç vs karacigerde işlenir, tavukların da nasıl yetiştirildiği malum, kalıntılar olabilir ciğerinde de, her gun yemek sıkıntı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavuk göğsü kilosu ne kadar? En son 14tü?

• yer fıstığı %25,8 - %25
    bakla %25 - %23
    mercimek %24,7
    barbunya %22,9
    kuru fasulye %22,3
    ayçekirdeği %22
    badem %21,8
    fıstık %20,6
    nohut %20,5
    antep fıstığı %20 - %17,6
    kaju %18,4 - %15,3
    beyaz peynir %19 - %16
    ceviz %15,2
    makarna %12 - %10
    yumurta %13 - %10

tek tip beslenme saçmalığını bir kenara bırakıp yukarıda yazdığım ete ucuz ve sağlıklı alternatiflere yönelebilirsin.
    düzeltme: değerler üç aşağı beş yukarı değişir ancak genel değerleri yazdım. yazdığım bazı kuru yemişlerin kırmızı etten daha pahalı olduğunu biliyorum, çeşitlendirmeye örnek vermesi açısından yazdım. 100-150 gramlık paketler halinde alıp yiyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 22 Temmuz 2018; 21:45:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BA761BEEF

Tavuk göğsü kilosu ne kadar? En son 14tü?
    Bim'de 18e gördüm. 20 ye de bulunur.

Bu arada ciğerin tadı pek güzel değil yani günde 300-400 gram tavuk ciğeri yemek harbiden eziyetten öte bir şey. Ben de denedim de en güzel tavuk göğsü oluyor protein + tat açısından . Ciğerin tadı kötü ha basarım baharatı arada kaynar et dersen sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Vucuda giren her şey ilaç vs karacigerde işlenir, tavukların da nasıl yetiştirildiği malum, kalıntılar olabilir ciğerinde de, her gun yemek sıkıntı.
    http://www.mavikadin.com/tavuk-cigeri-zararli-mi-tavuk-cigerinin-saglik-uzerindeki-etkileri ya abi bu ne ya biz nasıl alıcaz şu proteini bi sevindim bak ciğer ucuz bol bol yerim kaslar felan şimdi yine karamsarlık

• quote:

Orijinalden alıntı: Cerade

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    türkiyede o iş zor be
  • kilosu 15 lira desek 300 gr tavuk eti 5 lira ediyor yapıyor. Günlük 5 lira vericek durumun yoksa niye bu sporu yapıyosun ki ? git boks vs yap bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rammstein -- 22 Temmuz 2018; 22:15:24 >
  • Tavuk göğsüne son 2 haftada zam geldi 14.5'ten 20'civarlarına çıktı
    Hindi göğsü aynı şekilde 17.5'tan 22.5'e çıktı
    15'li yumurta 6.45'ten 7.95'e çıktı.

Hay allahım zaten her gün kırmızı et alamadığımız için bunları alıyorduk artık bunlarda lüks oldu.

Yeşil mercimek ve kırmızı mercimek protein açısından bunlara yakın ama kalori olarak değerleri çok fazla.Definasyon döneminde fazla yenmez.Kafasında yeni bir beslenme planı vs. olan var mı yoksa ek masrafları karşılamak için jigololuğa felan mı başlamamız gerekecek ?
  • suni tavukların ciğerleri sıkıntı bence ayrıca tadı bence felaket

• quote:

Orijinalden alıntı: Fitzgeraldİs

Tavuk göğsüne son 2 haftada zam geldi 14.5'ten 20'civarlarına çıktı
    Hindi göğsü aynı şekilde 17.5'tan 22.5'e çıktı
    15'li yumurta 6.45'ten 7.95'e çıktı.

Hay allahım zaten her gün kırmızı et alamadığımız için bunları alıyorduk artık bunlarda lüks oldu.

Yeşil mercimek ve kırmızı mercimek protein açısından bunlara yakın ama kalori olarak değerleri çok fazla.Definasyon döneminde fazla yenmez.Kafasında yeni bir beslenme planı vs. olan var mı yoksa ek masrafları karşılamak için jigololuğa felan mı başlamamız gerekecek ?
    ya valla hocam ton balığından başka hayvansal protein alamıyorsun napacaz la biz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

suni tavukların ciğerleri sıkıntı bence ayrıca tadı bence felaket
    ben tadını geçtim artık tadında değilim tek düşüncem günlük protein ihtiyacımı alabilmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

kilosu 15 lira desek 300 gr tavuk eti 5 lira ediyor yapıyor. Günlük 5 lira vericek durumun yoksa niye bu sporu yapıyosun ki ? git boks vs yap bence

İktidarı savunacağım diye milletin hobilerine laf atmayın açın avrupadaki market fiyatlarına adamlar 8 10 dolara somon balığı yiyor Türkiyede somon 50 60 lira daha neyi savunuyorsun ?
    Karkas yağ sinirden oluşan eti 15 liraya et diye satıyorlar fakirler de yesinler diye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

türkiyede o iş zor be

Alıntıları Göster
    Zor ama yapılması gerek.Cidden zekayı felan etkiliyor.Et yiyemediğimiz için gerizekalı olup çıkacaz valla.Haftada 2 kez yemek gerekiyor ama nerdeee.Sürekli sebze ağırlıklı besleniyorum.Süt ürünlerini de çok tüketirim ama hayatımızda et yok.Baklagillerden,kuruyemişlerden alalım desek onlarda pahalı.

• Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    hocam protein hesabı yapınca ton balığı da her gün tüketilecek gibi değil.2'li konserve 7.45 benim en ucuz gördüğüm.hem ayçiçek yağına(östrojeni tetikliyor) hem de bir konservenin süzülmüş halinde 20 gram protein ya var ya yok.

gerçekten köşeye sıkışmış hissediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fitzgeraldİs

hocam protein hesabı yapınca ton balığı da her gün tüketilecek gibi değil.2'li konserve 7.45 benim en ucuz gördüğüm.hem ayçiçek yağına(östrojeni tetikliyor) hem de bir konservenin süzülmüş halinde 20 gram protein ya var ya yok.

gerçekten köşeye sıkışmış hissediyorum
    haklısın hocam her gün yenmez zaten de ne yapabiliriz bilmiyorum ben spora haftada gittiğim günü azalttım artık çünkü düzgün beslenemiyorum

• günde 300 gr tavuk alsan 7 lira yapar sabah da 4-5 yumurta yersin onu da alamıyorsan bırak bu sporu dostum. kas yapacağına beyin yap
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.