Şimdi Ara

Almanya oturum talebim kabul edildi. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
10
Favori
51.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
285 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: herons

Ben sana lan lun diyerek konuşmayacağım
    İnsan uslubuyla konuşmaya devam edeceğim
    Açıkcası 27 yaşında olman beni bir hayli şaşırttı çünkü ben 15 yaş altı biriyle konuştuğumu sanıyordum
    Mubalağa yapmıyodum.
    Egom yok demişsin ama ben tanrıyım demişsin haşa
    Herşey gayet ortada.

Eğer müslümansan bu söz elfazı küfür yani dinden çıkartan bir söz olduğunu bilmen gerek.
    Şaka ile bile olsa....
    Şunu bilmen gerekir ki internettesin diye milletle laubali laubali konuşamazsın
    Senin özgürlüğün bu noktada biter
    Bu toplumun etik kuralıdır evrensel bir kuraldır
    .
    Klavye hatalarına takılmayın bu kadar burada roman makale veya köşe yazısı yazmıyoruz
    Eğer incelersem senin yazından 10 tane kural hatası çıkarırım

https://forum.donanimhaber.com/turkiye-de-ahl-ki-kriz-var--137624437-2#137634626

Burada neyden bahsettiğimi anlayacaksın eğer okursan.

Bak tekrar anlatıyorum

Ahlaki ve ekonomik temelli çöküş demek ülkenin çökmesi demek
    Senle anlaşamadığımız nokta burası

Sen ekonomi olarak anlıyorsun ama ben burada genel bir kavram açıklıyorum bunun içinde insani değerler var ekonomi var toplum var. Çöküş bütün kesimlerde diyorum

Ahlaki ve ekonomi temelli ülke çöküşü diyorum.

Diğer yorumda ise

Ahlaki temelli ekonomik çöküş diyorum ekonomi ahlak yüzünden çöküyor diyorum

2sini sen aynı kefede değerlendiriyorsun.
    Yani bir evi ülke olarak düşün evi taşıyan en büyük kolon ahlak diğeri ise ekonomi
    Ekonomi kolonu çürümüş
    Ahlak kolonu sağlamsa ev yıkılmaz

Ama ahlak kolonu yıkılırsa ne ekonomi kalır ne ev kalır.

1. Yorumda ekonomi kolonu ve ahlak kolonu aynı anda çökmüş diyorum
    2. Yorumda da ahlak kolonu çökerse ekonomide çöker ülke de çöker diyorum
    Vurgular farklı.

Hadi ama anla lütfen.

Alıntıları Göster
    Off, tabi küfre ahlak bekçiliği yapan adamın lana takılması da normal. O samimi konuşma tarzıdır, anana sövmedik. Burda beni asılsız şeylerle itham edeceğine lanlı konuş ya, lütfen lanlı konuş ya.
    Ya yürü git, 15 yaş altındaki bir velet bu yazdıklarımı yazabilir mi, sana bu açıklamaları yapabilir mi, komiksin cidden. Tavra bakarak yaşa karar veriyorsunuz, sen yazdıklarıma bak.
    Egom yok demedim, gözle görülen bir egom yok dedim, onu da sarkastik olarak dedim.
    Evet, beni anlamaktan gayet olduğun son derece ortada, şayet onu ciddi yazmadığım kabak gibi ortada.

Bir şey olmaz, ben kendime Allah'ım demedim, kendimi Allahla bir tutmadım. Mesela tanrı olabilir ama Allah'ın seviyesinde olacak değil. Demek istediğim tabii ki tek tanrı vardır ama önemli olan benim bunu buradaki deyiş sebebim, ben daha kötülerini de dedim, sarkastik olarak söylenen bir şeyi Allah affedecek kadar olgundur diye düşünüyorum, affetmezse de yapacak bir şey yok, tövbemi ederim. Biraz çabuk parlayan biriyim.
    Yoo, konuşurum ve gayet de konuşuyorum. Sen ne laubali laubali konuşmasından bahsediyorsun arkadaş, millet burda birbirinin anasına random sövüyor, bu kadar geri kafalı olmayın ya, internette istediğim şekilde konuşurum ve bir halt yapamazsın.
    Yoo, kim kısıtlayacakmış benim özgürlüğümü? Boş felsefe yapma ben yapabiliyor muyum ona bakarım, sana olması gerekenden değil, olandan bahsediyorum.
    İnternette geçerli değil o toplumun kuralları, evrensel kurallar falan, aşın şu kafaları artık. İnsanlar internette karşılarındaki insanları insan olarak görmüyorlar, davranışların bu kadar sert olmasının sebebi bu. Yoksa çoğu insan, en azından internette agresif olan çoğu insan kendi yaşamında pamuk gibidir ve senin gibi tipler o insanlara şeytanın oğluymuş muamelesi yapar.
    .
    Kardeşim Türkçem gayet iyi demeyeceksin o zaman, iyiyse iyi kullanacaksın, yoksa ben normalde klavyede -de bağlacının birleşik yazılmasının hata olduğunun farkında olan biriyim zaten.
    10 tane çıkacağını sanmıyorum ama çıkarabilirsin zira ben kasmıyorum, yoksa Türkçem iyidir belli başlı teknik konular harici. Senin gibi Türkçem çok iyi vesaire kafalarına da girmedim başta.

Yav çok uzun yazmışsın.

Yav kardeşim senin Osmanlı dediğin devlet, o 600 yıl 7 cihana hükmetmiş devlet çok mu ahlaklıydı sanıyorsun, padişahlar bile oğlancıydı ulan! Neyin kafası. Şakirte bağlamışsın resmen. Daha da bir şey demeye gerek yok.

Ulan anaya sövmek normal bir davranış tabi internette. İnternette anancılık kavramı vardır. Burdaki amaç karşındaki kişiye en büyük hakareti etmek, bak ne diyorum KARŞINDAKİ KİŞİYE. Yani kimse tanımadığı birine hakaret ya da küfür etmez, annesine sövüyorsun ama aslında ordan kastettiğin karşındaki kişinin karaktersiz olması, ha anneni bilmem ne yapayım dersen eğer o da sinirden olan bir şey, annene bir şey diyen yok tamam mı güzel kardeşim benim.

Yerim lan kul hakkını, anana sövdüm diye ne kul hakkı olacakmış onun. Ha olmaz demiyorum, belki vardır vesaire ama çok da önemli bir şey değil.

Ha ama bak şu var, birine düzgün bir yorum yapıyorsun mesela, adam gelip hakaret ediyor, ben buna karşıyım. Durup dururken gelip küfür edilmesine de karşıyım, eğer ben saçmalamıyorsam veya karşımdakine herhangi bir saygısızlıkta bulunmuyorsam. Geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun idam edilmesi hakkında beyanda bulunan Akit'in konusu açılmıştı forumda. Ben neden böyle olabileceği hakkında kendi yorumumu yaptım, eleman gelip beni AKPli olmakla itham edip, hakaret falan etti. O mu bir başkası mı hatırlamıyorum it falan demişti. Böyle aptallar yüzünden gelişmiyor ülke, ahlaktan dolayı değil. Ahlaksız ol, önemli değil ama yerinde yap. Hani ben Kemal Kılıçdaroğlu'na hiçbir olumsuz bir şey demediğim hâlde gelip böyle yapması problem yoksa hakaret etmesinde bir şey yok. Niye yaptığı önemli.

Okudum, hiçbir şey anlamadım. Yani ekonominin ahlaki temelli çöküşü ile ilgili hiçbir bağlantı kuramadım yazında.

Yav kardeşim sen ne anlatmaya çalışıyorsun?

Ülke çökmüş değil, onu bir geç. Ekonomik olarak çökmüş de değil ama durum vahim, hadi ona çöktü diyelim ve bu ahlaki temelli değil. Benim de tekrarladığım şeyleri tekrar yazman sence de komik değil mi?
    Ahlaki ve ekonomik temelli çöküş demek ülkenin çökmesi demek, ahlaki temelli ekonomik çöküş diye bir şeyse yok, YOK!

Genel bir kavram açıklıyorsan "ekonomik" demeyeceksin o zaman.
    Seninle anlaşamadığımız nokta bu.

Kardeşim, sen ekonomik çöküş dersen o sadece ekonomiyi kapsar, ekonomik anlamda çöküşü kapsar, başka da bir şeyi kapsamaz.

Hayır, sen ahlaki ve ekonomik çöküş ve ahlaki temelli ekonomik çöküş diyorsun.

Ben de diyorum ki öyle bir şey yok, ekonomi ahlak yüzünden çökmedi, işkembeden sallıyorsun.

Dur uykulu kafayla anlayamadım. Şimdi anladım, sen diyorsun ki iki farklı yorum yaptım vesaire, ben zaten ilk yazdığına bir şey demedim, onu ekonomi olarak da anlamadım. Ahlak ve ekonomi temelli ülke çöküşünde bir sıkıntı yok, ahlak temelli ekonomik çöküş kısmı benim takıldığım.

Birader ben ikisini aynı kefede değerlendirmiyorum. Ahlak temelli ekonomi çöküşü diye bir şey yok diyorum, bu yüzden de karıştırıp aslında ilk söylediğin şeyi kastederken yanlış yazdın diyorum. Tamam yanlış yazmamışsın ama yanlış düşünüyorsun.
    Niye bir evi ülke olarak düşüneyim kardeşim? Aile için ahlak önemlidir ama devlet için aynı şey geçerli değil.

Peki bebek katili İsrail ve onunla iş birliği yapan Amerika çok mu ahlaklı da onların evi sağlam? Sen böyle yaparak klasik AKP seçmenine duyar kasarsın anca, beni kandıramazsın.

1. Onu anladık, ben ona itiraz etmedim ki zaten. 2. olmadığı için, 1.'yi kastettiğini söyledim
    2. Öyle bir şey yok. Sen ülkeyi evle aynı kefede değerlendiriyorsun, o yüzden böyle saçma fikirler ortaya saçıyorsun
    2. vurgu saçma diyorum saçma, yok öyle bir şey diyorum. Ayrıca sen vurgu falan da yapmamışsın, direkt ülkenin ekonomisinin ahlak temelli olarak çöktüğünü söylemişsin.

Benim anlamadığım bir şey yok ki. Sadece şu yazıda yazdığın iki ayrı karşılaştırmayı anlamadım o da uykulu kafayla okuduğum için.

• quote:

Orijinalden alıntı: inanlı

Kardeşim hayırlı olsun hemen kendine ilginç bir saç ve sakal şekli buluyorsun
    Kaşlarını aldırıyorsun
    Ay yıldız dövmesi yaptırıyorsun
    Birde oraya ayak basar basmaz bmw yada mercedes
    Evinin her yerini Türk bayrağı ile kaplıyorsun
    Orda hayat nasıl diyenlere market fiyatlarını euro kuruyla çarpıp TR'den pahalı diyorsun

Senin için kılavuz hazırladım kıymetini bil <3
    Surileri savunma maddesini unuttun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airika

Off, tabi küfre ahlak bekçiliği yapan adamın lana takılması da normal. O samimi konuşma tarzıdır, anana sövmedik. Burda beni asılsız şeylerle itham edeceğine lanlı konuş ya, lütfen lanlı konuş ya.
    Ya yürü git, 15 yaş altındaki bir velet bu yazdıklarımı yazabilir mi, sana bu açıklamaları yapabilir mi, komiksin cidden. Tavra bakarak yaşa karar veriyorsunuz, sen yazdıklarıma bak.
    Egom yok demedim, gözle görülen bir egom yok dedim, onu da sarkastik olarak dedim.
    Evet, beni anlamaktan gayet olduğun son derece ortada, şayet onu ciddi yazmadığım kabak gibi ortada.

Bir şey olmaz, ben kendime Allah'ım demedim, kendimi Allahla bir tutmadım. Mesela tanrı olabilir ama Allah'ın seviyesinde olacak değil. Demek istediğim tabii ki tek tanrı vardır ama önemli olan benim bunu buradaki deyiş sebebim, ben daha kötülerini de dedim, sarkastik olarak söylenen bir şeyi Allah affedecek kadar olgundur diye düşünüyorum, affetmezse de yapacak bir şey yok, tövbemi ederim. Biraz çabuk parlayan biriyim.
    Yoo, konuşurum ve gayet de konuşuyorum. Sen ne laubali laubali konuşmasından bahsediyorsun arkadaş, millet burda birbirinin anasına random sövüyor, bu kadar geri kafalı olmayın ya, internette istediğim şekilde konuşurum ve bir halt yapamazsın.
    Yoo, kim kısıtlayacakmış benim özgürlüğümü? Boş felsefe yapma ben yapabiliyor muyum ona bakarım, sana olması gerekenden değil, olandan bahsediyorum.
    İnternette geçerli değil o toplumun kuralları, evrensel kurallar falan, aşın şu kafaları artık. İnsanlar internette karşılarındaki insanları insan olarak görmüyorlar, davranışların bu kadar sert olmasının sebebi bu. Yoksa çoğu insan, en azından internette agresif olan çoğu insan kendi yaşamında pamuk gibidir ve senin gibi tipler o insanlara şeytanın oğluymuş muamelesi yapar.
    .
    Kardeşim Türkçem gayet iyi demeyeceksin o zaman, iyiyse iyi kullanacaksın, yoksa ben normalde klavyede -de bağlacının birleşik yazılmasının hata olduğunun farkında olan biriyim zaten.
    10 tane çıkacağını sanmıyorum ama çıkarabilirsin zira ben kasmıyorum, yoksa Türkçem iyidir belli başlı teknik konular harici. Senin gibi Türkçem çok iyi vesaire kafalarına da girmedim başta.

Yav çok uzun yazmışsın.

Yav kardeşim senin Osmanlı dediğin devlet, o 600 yıl 7 cihana hükmetmiş devlet çok mu ahlaklıydı sanıyorsun, padişahlar bile oğlancıydı ulan! Neyin kafası. Şakirte bağlamışsın resmen. Daha da bir şey demeye gerek yok.

Ulan anaya sövmek normal bir davranış tabi internette. İnternette anancılık kavramı vardır. Burdaki amaç karşındaki kişiye en büyük hakareti etmek, bak ne diyorum KARŞINDAKİ KİŞİYE. Yani kimse tanımadığı birine hakaret ya da küfür etmez, annesine sövüyorsun ama aslında ordan kastettiğin karşındaki kişinin karaktersiz olması, ha anneni bilmem ne yapayım dersen eğer o da sinirden olan bir şey, annene bir şey diyen yok tamam mı güzel kardeşim benim.

Yerim lan kul hakkını, anana sövdüm diye ne kul hakkı olacakmış onun. Ha olmaz demiyorum, belki vardır vesaire ama çok da önemli bir şey değil.

Ha ama bak şu var, birine düzgün bir yorum yapıyorsun mesela, adam gelip hakaret ediyor, ben buna karşıyım. Durup dururken gelip küfür edilmesine de karşıyım, eğer ben saçmalamıyorsam veya karşımdakine herhangi bir saygısızlıkta bulunmuyorsam. Geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun idam edilmesi hakkında beyanda bulunan Akit'in konusu açılmıştı forumda. Ben neden böyle olabileceği hakkında kendi yorumumu yaptım, eleman gelip beni AKPli olmakla itham edip, hakaret falan etti. O mu bir başkası mı hatırlamıyorum it falan demişti. Böyle aptallar yüzünden gelişmiyor ülke, ahlaktan dolayı değil. Ahlaksız ol, önemli değil ama yerinde yap. Hani ben Kemal Kılıçdaroğlu'na hiçbir olumsuz bir şey demediğim hâlde gelip böyle yapması problem yoksa hakaret etmesinde bir şey yok. Niye yaptığı önemli.

Okudum, hiçbir şey anlamadım. Yani ekonominin ahlaki temelli çöküşü ile ilgili hiçbir bağlantı kuramadım yazında.

Yav kardeşim sen ne anlatmaya çalışıyorsun?

Ülke çökmüş değil, onu bir geç. Ekonomik olarak çökmüş de değil ama durum vahim, hadi ona çöktü diyelim ve bu ahlaki temelli değil. Benim de tekrarladığım şeyleri tekrar yazman sence de komik değil mi?
    Ahlaki ve ekonomik temelli çöküş demek ülkenin çökmesi demek, ahlaki temelli ekonomik çöküş diye bir şeyse yok, YOK!

Genel bir kavram açıklıyorsan "ekonomik" demeyeceksin o zaman.
    Seninle anlaşamadığımız nokta bu.

Kardeşim, sen ekonomik çöküş dersen o sadece ekonomiyi kapsar, ekonomik anlamda çöküşü kapsar, başka da bir şeyi kapsamaz.

Hayır, sen ahlaki ve ekonomik çöküş ve ahlaki temelli ekonomik çöküş diyorsun.

Ben de diyorum ki öyle bir şey yok, ekonomi ahlak yüzünden çökmedi, işkembeden sallıyorsun.

Dur uykulu kafayla anlayamadım. Şimdi anladım, sen diyorsun ki iki farklı yorum yaptım vesaire, ben zaten ilk yazdığına bir şey demedim, onu ekonomi olarak da anlamadım. Ahlak ve ekonomi temelli ülke çöküşünde bir sıkıntı yok, ahlak temelli ekonomik çöküş kısmı benim takıldığım.

Birader ben ikisini aynı kefede değerlendirmiyorum. Ahlak temelli ekonomi çöküşü diye bir şey yok diyorum, bu yüzden de karıştırıp aslında ilk söylediğin şeyi kastederken yanlış yazdın diyorum. Tamam yanlış yazmamışsın ama yanlış düşünüyorsun.
    Niye bir evi ülke olarak düşüneyim kardeşim? Aile için ahlak önemlidir ama devlet için aynı şey geçerli değil.

Peki bebek katili İsrail ve onunla iş birliği yapan Amerika çok mu ahlaklı da onların evi sağlam? Sen böyle yaparak klasik AKP seçmenine duyar kasarsın anca, beni kandıramazsın.

1. Onu anladık, ben ona itiraz etmedim ki zaten. 2. olmadığı için, 1.'yi kastettiğini söyledim
    2. Öyle bir şey yok. Sen ülkeyi evle aynı kefede değerlendiriyorsun, o yüzden böyle saçma fikirler ortaya saçıyorsun
    2. vurgu saçma diyorum saçma, yok öyle bir şey diyorum. Ayrıca sen vurgu falan da yapmamışsın, direkt ülkenin ekonomisinin ahlak temelli olarak çöktüğünü söylemişsin.

Benim anlamadığım bir şey yok ki. Sadece şu yazıda yazdığın iki ayrı karşılaştırmayı anlamadım o da uykulu kafayla okuduğum için.

Alıntıları Göster
    Bak anlaştık ama fikirlerimiz farklı.
    Ben ahlaki temelli çöküş fikrini savunuyorum.
    Ama sizin yazdığımızdan anladığım kadarıyla
    Sizin ahlak anlaşınız ile benimki çok farklı
    Buna ekleme yapan @BigFella arkadaşın yorumuda gayet isabetli ama siz onada karşı çıkmışsınız. Yapacak birşey yok

• quote:

Kayınvalidem teyzem.
    Eşi yok evimiz ayrı ok?
    Dostum gözünü seveyim çocuk yapmayın. Sanane benim bileceğim iş diye bakma olaya. Senin de bileceğin iş değil çocuk çekecek hayatı boyunca o acıyı. Lütfen çocuk yapmayın evlat edinin en temizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnondraX

Dostum gözünü seveyim çocuk yapmayın. Sanane benim bileceğim iş diye bakma olaya. Senin de bileceğin iş değil çocuk çekecek hayatı boyunca o acıyı. Lütfen çocuk yapmayın evlat edinin en temizi.

Alıntıları Göster
    Allahın bileceği iş. Bizim buralar hep akraba evliliği sakat çocuk yok.
    Kuzen evliliği yahudilerde de çok yaygındır

• quote:

Orijinalden alıntı: Vartolu Saadettin

tamam gittin daha soru ekinin ayrı yazıldığını bilmiyorsun. seni mi kabul edecekler? kendini geliştirmişmiş :))
    Noktadan sonra büyük harfle başlanır. Başkalarını saçma sebeplerden eleştireceğine kendine bak.

• herons kullanıcısına yanıt
    Belki haddim değil, belki bi sen akıllısın diyeceksin ama demezsem içim rahat etmeyecek. Lütfen ultrasonda çocukta bir sıkıntı görünürse doğurmayın çocuğu. Bakan siz olacaksınız ama en büyük acıyı o çekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnondraX

Belki haddim değil, belki bi sen akıllısın diyeceksin ama demezsem içim rahat etmeyecek. Lütfen ultrasonda çocukta bir sıkıntı görünürse doğurmayın çocuğu. Bakan siz olacaksınız ama en büyük acıyı o çekecek.
    Sen dua et inşallah olmaz öyle birşey.
    Allahın taktidiri olarak bakıyorum.
    Yabancı evliliklerdede engelli çocuk doğabiliyor
    Kimsenin elinde değil
    İnşallah olmaz diyelim

• evlenir evlenmez şansa izin çabuk da çıkabiliyor geç de çıkabiliyor. abimin arkadaşlarının izinleri çıkmamışken abimin izni çıkmıştı mesela. Dil kursudur belgedir vs. onları almakla uğraşmıştı abim. bir süre orada kalıp izinleri uzattırıyorsun çalışmadır vs. kalıcı izin uzun zaman alıyor. Abim 2014'te düğün yaptı elbette resmi nikah başvuru işlemleri daha önceki zamanlarda yapıldı. Hala tamamen oturum izni yok diye biliyorum. Konu CSB geldi. Ağustosta ulaş bana Frankfurtta olacağım abim de Frankfurtta bu arada görüşelim bir bakalım. MTK ZR 34 plakalı bir arabası var abimin Frankfurtta bol bol görürsün bi korna çalarsın görürsen. Almanya oturum talebim kabul edildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Göze Kaçan Sigara Dumanı

evlenir evlenmez şansa izin çabuk da çıkabiliyor geç de çıkabiliyor. abimin arkadaşlarının izinleri çıkmamışken abimin izni çıkmıştı mesela. Dil kursudur belgedir vs. onları almakla uğraşmıştı abim. bir süre orada kalıp izinleri uzattırıyorsun çalışmadır vs. kalıcı izin uzun zaman alıyor. Abim 2014'te düğün yaptı elbette resmi nikah başvuru işlemleri daha önceki zamanlarda yapıldı. Hala tamamen oturum izni yok diye biliyorum. Konu CSB geldi. Ağustosta ulaş bana Frankfurtta olacağım abim de Frankfurtta bu arada görüşelim bir bakalım. MTK ZR 34 plakalı bir arabası var abimin Frankfurtta bol bol görürsün bi korna çalarsın görürsen.
    Aile birleşimi dediğin şey zaten oturum iznidir abinin oturum izni vardır. Süresiz değildir süresiz oturum almak kapasiteye bağlı olarak değişir 1 yılda olabilir 5 yılda sürebilir
    Ben kırsal bölgede olacağım merkezde değil csb diyen 3. Kişisin bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 24 Mart 2019; 4:48:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Ahanda bak bu mu senin amcan ?

Cahillikte sinir tanimayan kitleyiz masallah ,

Bu arada Amerikada 250 milyon Turkun yasadigini da ogrenmis olduk amcandan :P

Alıntıları Göster
    ulan ben trollemişim ,sende ciddiye almışsın trollendin

• quote:

İnşallah sürünürüm öylemi?
    Seni allaha havale ediyorum
    Başka sözüm yok.

Alıntıları Göster
    israil heronu gibi yönünü kaybedip nazilerin eline düşesin
  • Evlenince de oranin nimetlerinden faydalanamiyorsun, hele ki akraba ile evlenmissen bir de, 3 yil evli kalman gerekiyor en az, ayrica 3 yil boyunca suyuna gitmen gerek esinin(dilerim bir omur gidersin ama:), Turk oldugunu belli eder orda ki insanlarin huzurunu bozarsan kimse oturum evlilik dinlemez gonderirler ona gore

• quote:

Bak anlaştık ama fikirlerimiz farklı.
    Ben ahlaki temelli çöküş fikrini savunuyorum.
    Ama sizin yazdığımızdan anladığım kadarıyla
    Sizin ahlak anlaşınız ile benimki çok farklı
    Buna ekleme yapan @BigFella arkadaşın yorumuda gayet isabetli ama siz onada karşı çıkmışsınız. Yapacak birşey yok

Alıntıları Göster
    Anlaşamayacak bir şey yok, sen eğer gelip alınganlık etmeseydin böyle olmazdı. Geliştirin biraz kendinizi, buluttan nem kapmayın. Böyle babanızın prensesi gibi olursanız benim tavrım hiçbir şey, internette ne tipler var, siz sıkıntı çekersiniz.
    Aynen öyle ama bunun ahlak anlayışıyla ilgisi yok. Ekonominin çöküşünün ahlaki temelli olması veya ne temelli olduğu kişilerin ahlak anlayışına göre değişmez. Genel bir ahlak anlayışı vardır zaten.
    Bırak ya tam kanser herif o, kıl etti beni durup dururken. Yazılanı anlayabilecek kapasitesi yok gelmiş bana sallıyor, zekâdan vurmaya falan çalışıyor. Sen en azından saf adamsın, bak seninle anlaştık. Onun gibi tiplerle konuşulmaz bile.

• quote:

Sen dua et inşallah olmaz öyle birşey.
    Allahın taktidiri olarak bakıyorum.
    Yabancı evliliklerdede engelli çocuk doğabiliyor
    Kimsenin elinde değil
    İnşallah olmaz diyelim

Alıntıları Göster
    Yav ne demek sen dua et inşallah olmaz öyle bir şey. Akraba evliliklerinde çocuk yapmanın suç olması lazım. Senin kendi kanından, canından çocuğun olacak diye o çocuk o hayatı ömür boyu çekmek zorunda değil.
    Allah'ın takdiri diye bir şey yok. Tedbir bizden tevekkül Allah'tan. Sen Çin'e Türkiye şartlarında yapılan evlerden yapıp Allah'ın takdiri olarak bakıyorum, Japonya'da da depremden değilse bile tsunamiden evler yıkılıyor dersen olmaz.
    O yabancı evliliklerde doğan engelli çocuk oranı milyarda hatta belki de trilyonda bir. Peki ya akraba evliliklerinde doğan engelli çocuk oranı kaç?

• quote:

Orijinalden alıntı: Airika

Anlaşamayacak bir şey yok, sen eğer gelip alınganlık etmeseydin böyle olmazdı. Geliştirin biraz kendinizi, buluttan nem kapmayın. Böyle babanızın prensesi gibi olursanız benim tavrım hiçbir şey, internette ne tipler var, siz sıkıntı çekersiniz.
    Aynen öyle ama bunun ahlak anlayışıyla ilgisi yok. Ekonominin çöküşünün ahlaki temelli olması veya ne temelli olduğu kişilerin ahlak anlayışına göre değişmez. Genel bir ahlak anlayışı vardır zaten.
    Bırak ya tam kanser herif o, kıl etti beni durup dururken. Yazılanı anlayabilecek kapasitesi yok gelmiş bana sallıyor, zekâdan vurmaya falan çalışıyor. Sen en azından saf adamsın, bak seninle anlaştık. Onun gibi tiplerle konuşulmaz bile.

Alıntıları Göster
    Aslında bizimde bazı şeyleri söyleyecek beynimiz var ama söylemek istemiyorum yoksa her yazılan yorumda kan gövdeyi götürür buna hiç gerek yok.
    25 yaşındayım ve 8 yaşından beri aktif bilgisayar kullanıyorum.
    Bu forumuda 2007den beri kullanıyorum
    Polemik ve tartışmanın bir yere varmayacağını çok geç olsada anladım.
    Ama bazı tipler adamın beynine kan damlatıyor o ayrı lakin yinede seviyeyi bozmamaya çalışıyorum
    Yoksa bozmak çok kolay.
    Öptüm kib by

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 24 Mart 2019; 8:2:56 >

• quote:

Aslında bizimde bazı şeyleri söyleyecek beynimiz var ama söylemek istemiyorum yoksa her yazılan yorumda kan gövdeyi götürür buna hiç gerek yok.
    25 yaşındayım ve 8 yaşından beri aktif bilgisayar kullanıyorum.
    Bu forumuda 2007den beri kullanıyorum
    Polemik ve tartışmanın bir yere varmayacağını çok geç olsada anladım.
    Ama bazı tipler adamın beynine kan damlatıyor o ayrı lakin yinede seviyeyi bozmamaya çalışıyorum
    Yoksa bozmak çok kolay.
    Öptüm kib by

Alıntıları Göster
    Vaay ne söyleyebilecekmişsin acaba merak ettim. Valla benim açımdan bir problem yok ya ben sorun etmem böyle şeyleri. Lafımı çakar geçerim.
    Hadi ya, ben de isterdim o yaşlardan itibaren PC'm olsun ama olmadı. :/
    Aynen. İlk hesabımı ben de 2007'de açtım, sonra 2008'de düzenli bir hesabım vardı o da ban yedi.
    Valla yapı meselesi, bir yere varmak değil mesele sadece ağzının payını vermek.
    Üzerime alınmıyorum bu lafı zira ben doğruları söyledim.
    Beni burda kimse bozamaz.
    Güle güle

• Akıllı çocukmuşun genç yaşta anlamışsın durumu. Tabi gençlerin bu düşünce içinde olup ülke dışına kaçmaları ülkemiz adına çok üzücü ama seni ve senin gibileride anlıyorum sonuçta gençliğini heba etmek istememişsin. İnşallah almanyada türklüğü gururla temsil edersin çünkü ordada durum pek iç açıcı değil türklere karşı.

• Kaçıncı ayda araba alacan merak ediyorum
    Buraya yaz tmm mi

• quote:

Orijinalden alıntı: crashserkan

Kaçıncı ayda araba alacan merak ediyorum
    Buraya yaz tmm mi
    Allah nasip ederse yeni bir konu açacağım gidecek olan arkadaşlar içinde rehber olmasj açısından iyi olur diye düşünüyorum gittiğimin ilk haftası araba alacağım çünkü araba olmadan almanyada hayat felç .
    Açıkcası 600 700 max 1000 €luk bir araba alacağım şuan opel corsa düşünüyorum iş için zaten
    Yüksek motor hacmi için ekstra fazla vergi ödüyorsun şuan için gerek yok ayağımı yerden kessin yeter.
    Kıstas olmasıiçin aynı arabayı türkiyede de araştırdım onuda paylaşıyorum.
    Almanya oturum talebim kabul edildi.

[]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 24 Mart 2019; 10:34:21 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.