Şimdi Ara

Almanya oturum talebim kabul edildi. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
10
Favori
51.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
285 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kfa1500

Bu mesaj silindi.
    Sen şu yorumunla bana ve ülkenin yarısına ensest iftirası attın..
    Hangi milletin kültürüne ait bir zihniyetin ürünüsünüz bilmiyorum ama benim ne milletim buna ensest diyor nede dinim diyor
    Ensest kavramını bilmeden bu şekil konuşulmaz.

Önce bir kulllandığın kelimeyi öğren sonra düşün ondan sonra yaz.
    İslama göre ben yanlış birşey yapmadım senin bu yorumunu ciddiye bile almam.
    Zaten almayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 24 Mart 2019; 10:44:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airika A kullanıcısına yanıt
    şöyle bir durum oluşmuş, ikimizin söylediği şeyi de yazmış arkadaş. Hemen senin söylediğin şeyin 2 satır altında benim söylediğim durum var. Amacım münakaşa değil, arkadaşın söylediği ahlaki yozlaşma ile ilgili şeylerin birçoğu doğru.

Akraba evliliği ile ilgili konu da ne yazık ki ülkenin bir gerçeği. Yabancıya gitmesin, dayak yemesin, öldürülmesin diye akrabalar evleniyor, sonucunda da engelli çocuklar doğabiliyor. Keşke olmasa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: herons

Allah nasip ederse yeni bir konu açacağım gidecek olan arkadaşlar içinde rehber olmasj açısından iyi olur diye düşünüyorum gittiğimin ilk haftası araba alacağım çünkü araba olmadan almanyada hayat felç .
    Açıkcası 600 700 max 1000 €luk bir araba alacağım şuan opel corsa düşünüyorum iş için zaten
    Yüksek motor hacmi için ekstra fazla vergi ödüyorsun şuan için gerek yok ayağımı yerden kessin yeter.
    Kıstas olmasıiçin aynı arabayı türkiyede de araştırdım onuda paylaşıyorum.

[]

Alıntıları Göster

Aynı model ayni km ve fiyat malesef uçurum
    Aradaki fark ülkeler ve renk farkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashserkan -- 24 Mart 2019; 11:23:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: herons

Aile birleşimi dediğin şey zaten oturum iznidir abinin oturum izni vardır. Süresiz değildir süresiz oturum almak kapasiteye bağlı olarak değişir 1 yılda olabilir 5 yılda sürebilir
    Ben kırsal bölgede olacağım merkezde değil csb diyen 3. Kişisin bu arada.

Alıntıları Göster
    kabaca baktigimda bilgi isteyen insanlari yanitsiz birakmaniz tek kelimeyle gecistirmeniz, son sayfalarda sayfalarca tartismaniz csb dememe sebep oldu.14 sayfayi okumadim elbette, belki diger sayfalarda yanitlamis oldugunuz sorular vardir bilemeyecegim. Umarım gerçek hayatinizda bu kadar bencil degilsinizdir. İyi yolculuklar dilerim şimdiden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

bir yandan sevindim bir yandan üzüldüm neden dersen oraya gidince içgüveysi gibi takılacaksın,dil bilmiyorsun mesleğin yok vasıfsız adam olarak amelelik yaptıracaklar sana,oradaki akrabanların tabiri caizse sana kadın gibi muamale yapacaklar ilk 4-5 sene bu şekilde sürüneceksin dili kavrayana kadar iyi bir iş bulup kendini geliştirene kaar başını eğeceksin olay tamamiyl sende bitiyor kendini çok kısa sürede geliştirirsin kimseye eyvallah demezsin yoksa sırtına binen çok olur dayanamaz kaçar gelirsin
    - Kafa ve ahlak yapısı uymadıktan sonra Türkiye'de de içgüveysi gibi yaşıyorsun, ki öyle olduğunu zaten ilk mesajında belirtmiş arkadaş.
    Yani, neden bu ülke'den ayrılmak istediğini.

- İlk mesajından anlaşılacağı üzere dil bakımından orada idare edecek seviye de, ki 1 yıl içerisinde de oradaki doğma büyüme olanlardan bir farkı kalmayacaktır. Temeli var, tek eksiği gündelik hayatta kullanılan kalıplar ve kelime hazinesi.

- Meslek, dert edilecek bir şey değil. insan istedikten ve gayret ettikten sonra 2 yıl içinde güzel bir mesleğe sahip olabiliyor orada.

- Amele demişsiniz, amca oğlu 19 yaşından beridir alman asıllı elektronik mağazasının deposunda amele olarak çalışmakta. Şu an 26 yaşında ve 2 dairesi var Türkiye'de. (şunu belirteyim; tamamen aile desteği olmadan aldı, ve alma sebebi de her sene Türkiye'ye tatile geldiğinde cebinden ekstra para çıkmaması için bir gelir kaynağı sağlamak. Kısacası, her sene bedava tatil olanağı sağladı 2 daire ona ve tekrar üzerine basarak söyleyeyim yaşı 26... Ülkemizde 26 yaşında olan kaç kişinin nesi var? Ve garajında 2 yaşında bir adet bmw x1'in yanında 1 adet'te motoru var modelini şu an hatırlayamadığım) Tabi ki tüm her şeye sadece maaşı ile sahip olmadı, bit pazarından 5€'ya aldığı şeyleri ebay'da 10€'ya satıyor haftasonları.

- Akrabalar tarafından görülecek muamele de haklısın, ama dünya'da nereye gidersen git, ki bu Türkiye sınırlarının içerisindeki vatani görev olan askerlikte dahil, her zaman yeni gelen kişi pişene kadar kadın(mecazi) muamelesi görür.

- Bir zaman sonra kaçıp dönme konusunda, arkadaşın dayanma çıtasını ve hayattan beklentilerinin tam detayını bilmediğimiz için kesin bir hükümde bulunamayız.

- Almanya'nın altın kuralı; amele bile olsan, hakkını ver. Sonrasında zaten oranın vatandaşı senin sırtını yere değdirmez. Disiplinli ve çalışan insanı severler, kendi ortadoğu kültürünü dayatmaya çalışan mahluklara da kin güderler. Bunu orada çözdüğün vakit gül gibi geçinip gidersin.

Gidecek olan arkadaşın yolu açık olsun, geri kalan hayat mücadelesinde bol şanslar. Umarım mutlu mesut olursun. Darısı geride kalanların başına.

evlilik mezvzusuna kafasını takanlar için şurada detaylı anlatımı mevcut; tıkla (ctrl + f "teyze kızı")

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 24 Mart 2019; 11:52:40 >

• Yallah alamanyaya o zaman

• Teyze kızı ile evlenip oturum alıp atomu parçalamışcasına böbürlenmekte yeni moda sanki. Bu ülkeden kaçıp gidersem son gideceğim ülke Almanya olur herhalde. Bizim ülkenin ne kadar görgüsüz cahii varsa Almanyaya göçüyor. Şöyle hiç Türk bulunmayan ülkeler birinci önceliğim

• Hocam hayırlı olsun bir isteğim olacaktı. Oraya gidince 1 aylık giderlerinizi forumla paylaşmanız mümkün müdür acaba? Bizim için de küçük bir fikir olmuş olur. Işte faturalar şu kadar benzin şu kadar tarzında.

• AnondraX kullanıcısına yanıt
    benim forumdaki bütün mesajlarım böyle. ayrıca cok eğitimliyim, böyle kültürüyüm diye bir iddiam yok. anlatabilim mi laa kırooo..

• Benim anlamadigim ev kira kontrati,is yeri bordrosu falan bunlari nasil gitmeden beyan ettiniz ? Orada nasil ne ara is ayarlandi ? Esiniz demissiniz asgari ucretin uzerinde 1600 euro kadar kazanacagi turkiyede bir iste calisiyorsa cok iyi ama 20 yasinda evlilik icin cok erken degil mi ?

• 15 sayfa gidemeyenler ağlaşmışlar kinleri terbiyelerini ortaya çıkarmış ensest vs hakaretler.

Giden arkadaş 1-2 seneye işini bulur çalışmaya başlar yazında Türkiye'de ki en iyi otellerde tatil yaparken buraya foto atmayı unutma iyice kudursunlar. :d
  • Şahsınıza hayırlı olsun şahsen imkanım olsa hiç düşünmem ben de aynısı yapardım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazmayacaktım ama ,bazı tiplerin yorumlarını okuyunca dayanamayıp yazma gereği görüyorum.

Burada ki konuyu açan kişiyi yermek için ,o kadar saçmalamış ki bazıları, kendi kapasitelerini belli etmişler.
    Birçoğu sağdan soldan avrupada yaşayan akrabasının yaşantısına,anlattığına ,ağzına bakıp ahkam kesmiş.

Senin akraban 60-70 de gidip tuvalet temizlemiş diye ,Türkiye den her giden tuvalet temizleyecek mi sanıyorsun.
    Avrupa ya gelip ,kuzu eti almak için kasapta meeleyen Türk kuşak geçeli çok oluyor.Bu kuşaktan kalanlar da,çocuklarına güvenip kendini geliştirmek için, avrupaya uyum sağlamak için hiç çaba sarfetmemiş tipler.

Konuyu açan arkadaş ,en kestirme yolu seçmiş ve sonuç odaklı hareket etmiş.

Bunu yok efendim, Ülkesi ni seven insan terk etmez ,Ülkesi için çaba sarf edere kadar bağlayan bile olmuş.
    Kimisi de kalkmış zaten işe yaramazın tekisin ki,ne halin varsa gör Ülke'nin senin gibilere zaten ihtiyacı yok demeye bile getirmiş işi.

Teyzesinin kızı ile evlenip gitmesini bile kullanıp, aklınca aşağılıyorsun ama,

Bu zihniyetde ki adamların ,Türkiye'de ki beyin göçünün farkında bile olduğunu sanmıyorum.

En basit örneği kendi kardeşim, euro nun 400 TL seviyelerinde olduğu zaman da ,TR de 10 bin TL maaşı olan bilgisayar programcısı ,yazılımcısı adam 2 sene önce kalktı ,ben bu Ülke de çocuk yetiştirmek istemiyorum diyip, Linkedln den cv si ve referanslarını koydu.Bir ay geçme den İspanya dan 1 firma, Hollanda dan 2 firma iş teklifinde bulundu.

Ben de Hollanda da benzer konumda çalıştığım için, bana sordu ve Hollanda da ki firmalar dan şartları uygun olanı hangisi ise o firma ile görüşmesini seyledim.

Seçtiği firma Skype dan ,görüntülü mülakat ve ingilizce yeterliliğini test ettikten sonra, becerilerini test etmek için,bir hafta içinde ufak çaplı bir oyun yazmasını istediler.O testi de geçtikten sonra ,Uçak bileti, otel rezervasyonunu ayarlayıp ,15 günde Hollanda da deneme süresinden geçirdiler , döner dönmez arkasından online sözleşme ve net gelir vb şartları gönderdiler.İmzalayıp gönderdi.

1 ay içinde Kendisi ,eşi ve 4 yaşındaki kızına Vize çıkardı firma.2 senedir Hollanda da yaşıyor.

Keza yine İzmir den bir arkadaş, Google ispanya da işe başladı.

Huzur bulamayan kişi, ama işsizlik den, ama gelecek kaygısından dolayı Ülkeyi terk ediyor diye O kişileri değil.Yaşadığınız Ülke de ki sistemi, düzeni sorgulayın.

Biri de çıkmış , yok yurt dışındakilerin çoğu Türk düşmanı, bilmem ne sempatizanı diye genelleme yaparak bazı şeyleri ,basite indirgemeye çalışmış.

Lan zaten Almanya da 5 milyona yakın Türk var.Kürt kökenlidir değildir,her kürt kökenli ye de sempatizan diyemezsin.Kürt kökenli olup ,Türkiye de milliyetçi geçinen tiplerden daha çok Ülkesini seven Kürt kökenli çoğunluk daha fazladır.

Avrupa da ki Türklerin geldiği kesime bak zaten çoğunluğu İç anadolu bölgesi insanı ve çoğunluğu %70 i 17 senedir Türkiye de ki iktidara oy veriyor.Kim kimin sempatizanı?

Hollanda da 18-19 milyon nüfus var,Amerika dan sonra en cosmopolit ülke 132 milletden adam yaşıyor.bunun 400-450 binü Türk veya Türk asıllı.

Son seçimlerde %68 i Yaşamadığı Ülke de ki yönetip biçimi için sağ görüşlü şuanki iktidara oy verecek zihniyetde.

Ama aynı adamlar, Hollanda da kendine ırkçılık, dışlanma ,ayrışma olmaması ,yapılmaması için, sol görüşlü ,yeşillere ve işçi partisine oy vermesini biliyor.

Çalışacağı yerde, İşsizlik maaşı ,sosyal yardım almak için kırk takla atmasını avrupada da biliyor.Neyse ki bu zihniyetde ki kişiler Türkiye de ki kadar avrupada çevresine zarar vermiyor veremiyor.

Artık avrupada ki devletler de uyandı.Hem ekmeğini yiyiyorsun,hem de her türlü faşistliği yapıyorsun, din, ahlaki değerlerin ile bağdaşmayan sahtekârlıkdan da geri kalmıyorsun.Neden ? Onlar yabancı. Ülken de yolsuzluk var,adalet nerde diyorsun?Sen olsan ,sen de çalardın ,yerdin diyor.
    Nerede yaşarsan yaşa,zihniyet, eğitim, niyet çok önemli.Aksi durumda nato kafa nato mermer

Burada ki kendini bilen kişiler ,umarım kendilerine bir pay çıkartabilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 24 Mart 2019; 13:3:53 >

• insanlığını ülke sınırları ile belirleyen tiplere bakmayın, takmayın.
    zaten onların medeniyet arayışı kendi etrafları kadar. ne güzel, yeni hayatınız da başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impiousgoat -- 24 Mart 2019; 13:46:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vartolu Saadettin

benim forumdaki bütün mesajlarım böyle. ayrıca cok eğitimliyim, böyle kültürüyüm diye bir iddiam yok. anlatabilim mi laa kırooo..
    Eğitimli olmak senin için mı ayrımını yapmak sanırım.

• Hayırlı olsun. İleri ki zamanlarda fotoğraflar da yükle :) Başarılar.
  • Hayırlı olsun. Benim kurs da bu ay sonu bitiyor. İşlemlere 2 hafta önce başladım. İş nedeniyle gideceğim. Yurt dışıyla telefonda işveren ile kısa bir görüşmem de oldu. Oldukça beyfendi birisi. Mavi kart ile gideceğim. Çok fazla uğraşı var fakat yapmaya değer.
    2800 euro maaş ile başlangıç
    350 euro kira
    100 euro faturalar
    400 euro aylık mutfak masrafı
    Gerisini de eğlence birikim vs kullanacağım. Maaş sonra artacakmış. İkramiyesi falan da var. Forumda pek aktif de olamıyorum yoğunluktan. Gideceklere hayırlı olsun.

• Bosuna ugrasmayın ve almanya umıdınjzı kesın arkadaslar az kişi alıyorlar. Ulkeyı komple almanyaya versek almanya bile bızı kurtaramaz hatta burdan 5 tane nıtelıklı dolandırıcı gondersek almanya bile cöker

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.