Şimdi Ara

Almanya oturum talebim kabul edildi. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
10
Favori
51.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
285 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozzzy222

geçen sene almanyadaki amcam şunu söyledi ,

almanya çok kötü durumda ,işsizlik artıyor ,

herşey makineleşti ,

fabrikalar sırayla kapanıyor ,

sende gidip orada sürünürsün inş
    senin çomar amcan oyle dediyse vah oradakilerin haline KUDURUN

hayirli olsun herons kardesim. yorumlari okurken asosyalleri okurken kahkaha attim her turlu basarimi buraya konu acmayi dusunuyorum cok zevkli yav

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göze Kaçan Sigara Dumanı kullanıcısına yanıt
    Valla yardım isteyenlere gayet yardım ediyorum konu 300 küsür yorum almış ama senden de biraz anlayış beklerdim.
    Adamlar benim şahsıma ırz düşmanı ,rezil,hıyar herif gibi ifadeler kullanırken benim buna cevap vermememi bekliyorsun galiba?

• quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanSüperKahraman

Hocam hayırlı olsun bir isteğim olacaktı. Oraya gidince 1 aylık giderlerinizi forumla paylaşmanız mümkün müdür acaba? Bizim için de küçük bir fikir olmuş olur. Işte faturalar şu kadar benzin şu kadar tarzında.
    Bunun için bir rehber konu açmayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Benim anlamadigim ev kira kontrati,is yeri bordrosu falan bunlari nasil gitmeden beyan ettiniz ? Orada nasil ne ara is ayarlandi ? Esiniz demissiniz asgari ucretin uzerinde 1600 euro kadar kazanacagi turkiyede bir iste calisiyorsa cok iyi ama 20 yasinda evlilik icin cok erken degil mi ?
    Hocam almanyada'ki eşin yapması gereken prosedürler. Türkiyedeki eş yapmıyor onları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 24 Mart 2019; 15:17:45 >
  • Ne yani almanyaya gitmek için teyzenin kızınımı aldın şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 24 Mart 2019; 15:19:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sene üni sınavına tekrar hazırlanıyorum -geçen sene 33 bin yapabildim- hedefim iyi bir bölüm kazanıp oraya yerleşmek. Ne iş yaptıgınızı merak ettim cevaplarsanız mutlu olurum
    Düzenleme: liseyi almanca ağırlıklı okudum kursta yaptıgım testte b1 seviyesi deidler ama goethe de ne çıkar bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8842D001 -- 24 Mart 2019; 15:23:55 >
  • DeathWing kullanıcısına yanıt
    İyi niyet temennileriniz için teşekkür ederim umarım bu yorum ana sayfada görünür zira önyargılar için faydalı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Ne yani almanyaya gitmek için teyzenin kızınımı aldın şimdi?
    Teyzemin kızını =aldım doğru
    Almanyaya gitmek için???= Yanlış
    Aşk evliliği olduğu zaten yazdım geçmiş sayfalarda.

• fazla heveslenme derim almanyada yaşamayı :)

Senin gibi dil bilmeyen adamlar ırgat olarak bile iyi yerlerde çalışamaz ne yazık ki

Cok denk geldim ondan bukadar kesin konusuyorum. Okul için dil kursu yaparken Türkiyeden ithal damat gelen cok fazla adam gördüm .Karılarının 2 dudagına bakıyorlar hayatları onlara bağlı çünki .Saati 5€ dan kaçak çalışırsın dönercilerde kahvehanelerde vs anca bu iş böyle.

Almancayı konusacak kadar anlayacak kadar öğrenmen en erken 1.5 yıl oda günlük almanca pratiği ve kurslara gitmek ile olacak

Bunların yanında Almanlar pek de meraklı değil Türklere yabancılara bilhassa ülkenin sondurumlarında toplu taşıma araçlarında çoğunluk Sesli telefonda konuşan bağırarak iletişim kuran 'Auslænder' ile dolu.

özet ile Düşündüğünüz gibi bir yer değil
    50 bin liralık arabayı belki 10 bine bineceksiniz ama aylık 200€ vergi sigorta vs verdiğinizde görecem sizi
    Maaşının yarısını devlete vergi olarak verdiğinde ağlama :) .Bu ulkede Polis den bile daha çok korkulan bir şey varsa oda ' Zoll' yani gümrük / vergi olayı. 1 ay bile vergi kaçırsan,kuruldugun tarihten itibaren ceza yersin hiç gözünün yaşına bakmazlar ( polisler celikyelek ile dolasmaz ama gümrükcüler dolaşır)

Bunları bu şekilde yazmamın sebebi evlenip ülkeden kaçmaya çalışman

Birde bunun diğer türlüsü var

Mesela Master yapmaya gidersin lisans yapmaya gidersin bir şey yapmaya gidersin kısaca ve bu işin sonunda krallar gibi iş bulursun eğitimin iyi olur
    bu hem toplumda bilhassa almanlardan saygı görmeni sağlar ve üst seviye gerçek ' Avrupa Rüyası ' nı ancak ozaman ulaşabilirsin

Diğer türlü almanların almaya bile tenezzül etmediği 3k€ ya alacagın araba ile türkiyeye giden Alamancılardan olursun millete birşeyler başarabildiğini göstermeye çalışırsın halbuki tek başardıgın şey oraya gitmek olur daha iyi bir hayat değil

• herons kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ensest ilişki oluyor,çocuğun olursa sakat doğar bunları söyledimi aile büyüklerin sana.

Aşık olduysan dicek bişey yokta ensest ilişki işte yani en başda ayıp,aileler ne diyor? Zengin mi ki teyzenler?

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Hocam bu ensest ilişki oluyor,çocuğun olursa sakat doğar bunları söyledimi aile büyüklerin sana.

Aşık olduysan dicek bişey yokta ensest ilişki işte yani en başda ayıp,aileler ne diyor? Zengin mi ki teyzenler?
    Ensest değil hocam kaç kere söyleyeceğim.
    Ensesti nasıl bir tabir olarak düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bizim iç anadoluda ensest değil.
    İslam acısındanda bir sakıncası yok.
    Teyzemin maddi durumu o kadar iyi değil. Eşinden ayrı.
    Ensest aile içi ilişkidir teyze kızı ise islama göre nikahı düşendir.
    Yahudilerde bile teyze kızıyla evlenmek adetleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herons -- 24 Mart 2019; 15:29:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesutzgvn

Hayırlı olsun. Benim kurs da bu ay sonu bitiyor. İşlemlere 2 hafta önce başladım. İş nedeniyle gideceğim. Yurt dışıyla telefonda işveren ile kısa bir görüşmem de oldu. Oldukça beyfendi birisi. Mavi kart ile gideceğim. Çok fazla uğraşı var fakat yapmaya değer.
    2800 euro maaş ile başlangıç
    350 euro kira
    100 euro faturalar
    400 euro aylık mutfak masrafı
    Gerisini de eğlence birikim vs kullanacağım. Maaş sonra artacakmış. İkramiyesi falan da var. Forumda pek aktif de olamıyorum yoğunluktan. Gideceklere hayırlı olsun.
    2800 almanya için çook çook iyi gidince göreceksiniz akrabalarımdan biliyorum.
    Hakkınızda hayırlısı olsun

• alevi misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoYk

alevi misin
    Değilim arkadaşım.

• A1 çok kolay ama işte belli başlı kalıpları bilmeniz gerekiyor. Onları bildiğiniz zaaman zaten taşlar yerine oturur.
    Çünkü o kalıp ile cevap vermeniz gerekiyor
    B1 çok iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali9949

Bosuna ugrasmayın ve almanya umıdınjzı kesın arkadaslar az kişi alıyorlar. Ulkeyı komple almanyaya versek almanya bile bızı kurtaramaz hatta burdan 5 tane nıtelıklı dolandırıcı gondersek almanya bile cöker
    En güldüğüm yorum bu oldu galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

Yazmayacaktım ama ,bazı tiplerin yorumlarını okuyunca dayanamayıp yazma gereği görüyorum.

Burada ki konuyu açan kişiyi yermek için ,o kadar saçmalamış ki bazıları, kendi kapasitelerini belli etmişler.
    Birçoğu sağdan soldan avrupada yaşayan akrabasının yaşantısına,anlattığına ,ağzına bakıp ahkam kesmiş.

Senin akraban 60-70 de gidip tuvalet temizlemiş diye ,Türkiye den her giden tuvalet temizleyecek mi sanıyorsun.
    Avrupa ya gelip ,kuzu eti almak için kasapta meeleyen Türk kuşak geçeli çok oluyor.Bu kuşaktan kalanlar da,çocuklarına güvenip kendini geliştirmek için, avrupaya uyum sağlamak için hiç çaba sarfetmemiş tipler.

Konuyu açan arkadaş ,en kestirme yolu seçmiş ve sonuç odaklı hareket etmiş.

Bunu yok efendim, Ülkesi ni seven insan terk etmez ,Ülkesi için çaba sarf edere kadar bağlayan bile olmuş.
    Kimisi de kalkmış zaten işe yaramazın tekisin ki,ne halin varsa gör Ülke'nin senin gibilere zaten ihtiyacı yok demeye bile getirmiş işi.

Teyzesinin kızı ile evlenip gitmesini bile kullanıp, aklınca aşağılıyorsun ama,

Bu zihniyetde ki adamların ,Türkiye'de ki beyin göçünün farkında bile olduğunu sanmıyorum.

En basit örneği kendi kardeşim, euro nun 400 TL seviyelerinde olduğu zaman da ,TR de 10 bin TL maaşı olan bilgisayar programcısı ,yazılımcısı adam 2 sene önce kalktı ,ben bu Ülke de çocuk yetiştirmek istemiyorum diyip, Linkedln den cv si ve referanslarını koydu.Bir ay geçme den İspanya dan 1 firma, Hollanda dan 2 firma iş teklifinde bulundu.

Ben de Hollanda da benzer konumda çalıştığım için, bana sordu ve Hollanda da ki firmalar dan şartları uygun olanı hangisi ise o firma ile görüşmesini seyledim.

Seçtiği firma Skype dan ,görüntülü mülakat ve ingilizce yeterliliğini test ettikten sonra, becerilerini test etmek için,bir hafta içinde ufak çaplı bir oyun yazmasını istediler.O testi de geçtikten sonra ,Uçak bileti, otel rezervasyonunu ayarlayıp ,15 günde Hollanda da deneme süresinden geçirdiler , döner dönmez arkasından online sözleşme ve net gelir vb şartları gönderdiler.İmzalayıp gönderdi.

1 ay içinde Kendisi ,eşi ve 4 yaşındaki kızına Vize çıkardı firma.2 senedir Hollanda da yaşıyor.

Keza yine İzmir den bir arkadaş, Google ispanya da işe başladı.

Huzur bulamayan kişi, ama işsizlik den, ama gelecek kaygısından dolayı Ülkeyi terk ediyor diye O kişileri değil.Yaşadığınız Ülke de ki sistemi, düzeni sorgulayın.

Biri de çıkmış , yok yurt dışındakilerin çoğu Türk düşmanı, bilmem ne sempatizanı diye genelleme yaparak bazı şeyleri ,basite indirgemeye çalışmış.

Lan zaten Almanya da 5 milyona yakın Türk var.Kürt kökenlidir değildir,her kürt kökenli ye de sempatizan diyemezsin.Kürt kökenli olup ,Türkiye de milliyetçi geçinen tiplerden daha çok Ülkesini seven Kürt kökenli çoğunluk daha fazladır.

Avrupa da ki Türklerin geldiği kesime bak zaten çoğunluğu İç anadolu bölgesi insanı ve çoğunluğu %70 i 17 senedir Türkiye de ki iktidara oy veriyor.Kim kimin sempatizanı?

Hollanda da 18-19 milyon nüfus var,Amerika dan sonra en cosmopolit ülke 132 milletden adam yaşıyor.bunun 400-450 binü Türk veya Türk asıllı.

Son seçimlerde %68 i Yaşamadığı Ülke de ki yönetip biçimi için sağ görüşlü şuanki iktidara oy verecek zihniyetde.

Ama aynı adamlar, Hollanda da kendine ırkçılık, dışlanma ,ayrışma olmaması ,yapılmaması için, sol görüşlü ,yeşillere ve işçi partisine oy vermesini biliyor.

Çalışacağı yerde, İşsizlik maaşı ,sosyal yardım almak için kırk takla atmasını avrupada da biliyor.Neyse ki bu zihniyetde ki kişiler Türkiye de ki kadar avrupada çevresine zarar vermiyor veremiyor.

Artık avrupada ki devletler de uyandı.Hem ekmeğini yiyiyorsun,hem de her türlü faşistliği yapıyorsun, din, ahlaki değerlerin ile bağdaşmayan sahtekârlıkdan da geri kalmıyorsun.Neden ? Onlar yabancı. Ülken de yolsuzluk var,adalet nerde diyorsun?Sen olsan ,sen de çalardın ,yerdin diyor.
    Nerede yaşarsan yaşa,zihniyet, eğitim, niyet çok önemli.Aksi durumda nato kafa nato mermer

Burada ki kendini bilen kişiler ,umarım kendilerine bir pay çıkartabilmiştir.
    En yapıcı yorumlardan birisi.
    İhtiyacımız olan yorum aslında bu tarz ama maalesef herşeyle t.ş geçme alay etme aşağılama düşünmeden yorum yapma kültürümüz olduğu için bu tür yorumlar nadir çıkıyor
    Teşekkür ediyorum.

Ben de Japonya’ya geldim buna benzer bir konu açmıştım. Herkes aşapılamaya çalışıyor ve başkasının başarısını kıskanıyor. Çevremde olan tüm insanlar aynı şekilde. Herkesi hayatımdan çıkarttım. Şuan gerçekten sakin ve mutluyum. En iyisini yapmışsın. Ayrıca sevgi ve saygı olduktan sonra akraban olmasının bir sıkıntısı yok,sadece çocuk konusuna dikkat edin. Bununla ilgili tıp gelişmiş çocuk yapmadan önce belirli tıbbi testler ve ilaçlarla bu işin çözümünde var. Sana hayatında başarılar dilerim. Ve bir tavsiye orada yaşayan gelişmemiş ülkelerden gelen insanlardan uzak dur kafaları sadece pisliğe çalışır.

E hadi sizde ensest ilişki normal (bizim egede normal değildir kabul görmez dışlanırsın,gelişmişlikle alaksı olsa gerek) ya doğacak çocuk bile bile sakat birini dünyaya getirme riskine değermi?

Hocam orda ne iş yapacaksınız?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.