Şimdi Ara

Almanya'ya iPhone 5 göndermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay kadar önce Amazon.de'den iPhone 5 satın aldım, kardeşim Almanya'daydı Türkiye'ye getirdi.

Orada aktifleştirilmediği için Türkiye'deki sim kartlarla açamıyoruz. Aktifleşmeyi yapmıyor. Sim-free ve unlocked olmasına rağmen sanırım ülke kilidi gibi birşey var. Unlock yapan arkadaşlardan biriyle konuştum, önce Almanya O2'yle açmak gerektiğini söyledi. Sim-free aldığım halde bu işler canımı sıktı.
    Bu nedenle ürünü iade etmeyi düşünüyorum.

UPS gibi bir kargo firmasına versem, gümrüğe falan takılmadan gidebilir mi? Yurtdışına gönderilen ürünlerde de gümrük vergisi sözkonusu mu?

Önerileri bekliyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direncank -- 20 Aralık 2012; 21:37:28 >

• benim kuzenim de 2 tane iphone 5 aldı almanya hamburg dan. yarın türkiye ye getircek, tax free yapcağı için kutusunu vs. hiç açmıcak

bizim de başımıza böyle bişey mi gelcek şimdi ?

daha önce ingiltere den gelme simfree iphone 4 almıştım ama böyle bir sorunla hiç kaşılaşmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

benim kuzenim de 2 tane iphone 5 aldı almanya hamburg dan. yarın türkiye ye getircek, tax free yapcağı için kutusunu vs. hiç açmıcak

daha önce ingiltere den gelme simfree iphone 4 almıştım ama böyle bir sorunla hiç kaşılaşmadım

kesinlikle O2'den bir sim ile iki telefonu da aktifleştirmesini öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: direncank

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

benim kuzenim de 2 tane iphone 5 aldı almanya hamburg dan. yarın türkiye ye getircek, tax free yapcağı için kutusunu vs. hiç açmıcak

kesinlikle O2'den bir sim ile iki telefonu da aktifleştirmesini öneriyorum.

sizin telefona özgü bi sorun olmasın yaw ilk defa duydum böyle bisey

bu konuda baska bilgisi olan var mı acaba ?
  • quote:

1 ay kadar önce Amazon.de'den iPhone 5 satın aldım, kardeşim Almanya'daydı Türkiye'ye getirdi.

Orada aktifleştirilmediği için Türkiye'deki sim kartlarla açamıyoruz. Aktifleşmeyi yapmıyor. Sim-free ve unlocked olmasına rağmen sanırım ülke kilidi gibi birşey var. Unlock yapan arkadaşlardan biriyle konuştum, önce Almanya O2'yle açmak gerektiğini söyledi. Sim-free aldığım halde bu işler canımı sıktı.
    Bu nedenle ürünü iade etmeyi düşünüyorum.

UPS gibi bir kargo firmasına versem, gümrüğe falan takılmadan gidebilir mi? Yurtdışına gönderilen ürünlerde de gümrük vergisi sözkonusu mu?

Önerileri bekliyorum, teşekkürler.

Birincisi sakın kargoya verme yazık olur telefona geçmez gümrükten. İkincisi de telefon simfree değil.

• Bende amerikadan abime 4s getirdim.Hediye olarak,jelatini Türkiyede açtık ve aktifleşmesinide Turkcell ile yaptım.Cihazı direk apple storedan almıştım.Böyle bi sorun yaşamadım.
  • O cihaz sim-free degildir. Sim free cihazin belli bir operatorle etkinlestirme zorunlulugu gibi bir sey olamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben at&tden aldım. Cihazı açınca içinden at&t kartı çıktı. Aktiflestirdikten sonra direk hattımi takip kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: :mert61:

Ben at&tden aldım. Cihazı açınca içinden at&t kartı çıktı. Aktiflestirdikten sonra direk hattımi takip kullandım.

cihazı nerde aktif ettiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrtrkgvn

quote:

Ben at&tden aldım. Cihazı açınca içinden at&t kartı çıktı. Aktiflestirdikten sonra direk hattımi takip kullandım.

evde,kutusundan çıkardım itunes ile bağladım,güncelleme yapınca cihazınız aktif edldi dedi.Taktım aveayı kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

evde,kutusundan çıkardım itunes ile bağladım,güncelleme yapınca cihazınız aktif edldi dedi.Taktım aveayı kullanıyorum.

at&t kart Türkiyede nasıl çekti?benimde ipad içinden çıkmıştı ama hat arayınca servis yok diyor..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

at&t kart Türkiyede nasıl çekti?benimde ipad içinden çıkmıştı ama hat arayınca servis yok diyor..

Çekmesiyle alakası yok ki.İtunes üzerinden aktifleştirme yapıyor.

• quote:

sim-lock cihazı aktifleştirmek için at&t yada gevey olması lazım diye biliyorum..yani çekmeyen bi at&t hatla itunes'a bağlanınca aktifleştirilebildiğini bilmiyordum..
  • quote:

quote:

sim-lock cihazı aktifleştirmek için at&t yada gevey olması lazım diye biliyorum..yani çekmeyen bi at&t hatla itunes'a bağlanınca aktifleştirilebildiğini bilmiyordum..

aktifleştirmekten kasıt,güncelleyince cihazınız unlock edildi dedi.Güncellemedende direk kartımı takıp kullanabilirdim.Zaten full price ödeyerek aldığım için simfree olduğundan emindim.

• Galiba farklı şeylerden bahsettik.Ben locked bi telefonun unlocked olabilmesi için ya onu kullanabileceğiniz bi hat yada jailbreak ile unlock edilebildiğinden bahsettim siz cihazı açınca kurulum manasına gelen aktifleştirmeden bahsettiniz galiba.
  • quote:

quote:

quote:

aktifleştirmekten kasıt,güncelleyince cihazınız unlock edildi dedi.Güncellemedende direk kartımı takıp kullanabilirdim.Zaten full price ödeyerek aldığım için simfree olduğundan emindim.

ben de full fiyat ödedim ve sim-free olduğundan eminim.
    ama aktifleşme konusunda böyle bir sorun oldu.
    ülke kilidi olduğu söyleniyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben de full fiyat ödedim ve sim-free olduğundan eminim.
    ama aktifleşme konusunda böyle bir sorun oldu.
    ülke kilidi olduğu söyleniyor.

Daha önceki konularda vardı; eğer siz unlock aldıysanız ve faturada yazıyorsa unlock diye içinden kart çıkmaz direkt kendi hattınızı takarsınız çalışır.
    Eğer operatörlerden full price ödeyip kontratsız aldıysanız içinden kart çıkar. Bazılarında yine yulkarıda dediğim gibi hattınızı takar çalıştırırsınız, bazılaında satıcı kontratsız ibaresini işaretlemediği için sistemde simfree gözükmez ve kartı takıp itunesdan güncelleme yapınca açılır.
    Diğer şık operatörle iletişime geçin 1-2 gün içinde kilit açılır ya da uğraşamam derseniz e-bayden 2-3 dolara yapan k,işilerden bunu yaptırabilirsiniz.

• Telefonu bugun ups ile gonderdim. Umarim sorun cikmadan iade olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.