Şimdi Ara

Almanyada Üniversite ve YGS-LYS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanyada üniversite okumayı düşünüyorum. Okumak istenilen bölümü bir bölümün 4 yıllığını burada kazanmak lazım anladığım kadarıyla.

Her hangi bir üniversiteyi tutturmak yetiyor mu? Münih Teknik Üniversitesine girmek için yeterli olur mu herhangi bir üniversiteyi kazanmak, yoksa yüksek bir yeri mi tutturmak gerekir?

• Gençler öğrendim sadece tutturmak yetiyormuş.
  • İstediğin bölümü Türkiye de herhangibir üniversitede tuttur ve denklikle hiç uğraşmadan git kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NC puanına göre kabul alabilirsin öyle sadece aynı bölümü kazanıp Münih teknikte okuyamazsınız.

• swizzz S kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşündüm. Yalnız anladığıma göre NC olayı tıp, eczacılık ve diş hekimliğinde oluyormuş.
  • ali_6195 kullanıcısına yanıt
    İnşallah dostum.
  • Viper13 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamışsınız önceki konulara bakarsanız NC hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Her okuduğunuza güvenmeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet sadece o bölümlerde değil en çok o bölümlerde oluyormuş. Yinede girebileceğimi düşünüyorum. Münih Teknik olmasa bile yine çok iyi üniversiteler var.
    Lise diploma notunuz, ÖSYM yani yerleşme puanınız, vb gibi notlarınıza göre NC puanınız hesaplanır başvuran öğrencilerin ortalaması hesaplandıktan sonra kabul alırsın veya alamazsınız. Ümit ediyorum kabul alabilirsiniz. Kabul aldıktan sonrası önemli Münih teknik okuması kolay bi üniversite değildir.

Beni tek sıkıntıya sokabilecek durum lise diploma notu. İlk iki sene fazla kasmadığım için ortalamam 85 civarı oluyor. İnşallah kabul alırsam deli gibi çalışıcam, herkes çıkması girmesinden zor diyor TUM için.
    ÖSYM puanı ile lise diplomanızı idare edebilirsiniz. ÖSS sınavından yüksek puan almaya çalışın.

Gözünüz korkmasın oradakiler de sizin gibi öğrenci fakat bizim eğitim sistemimizde ki yatarak okuldan mezun olmak kavramları orada geçerli olmayacaktır. Düzenli çalışırsanız rahatlıkla okursunuz.

Sınava çalışacağım, tavsiye için teşekkürler.
    Rica ederim. Tahmin ediyorum ki daha gençsin, senin gibi idealist gençlerin kaliteli üniversitelerde görmek mutlu ediyor bizleri.

Zamanın kıymetini bil.. Çalış... Düşün ve Aklet... Başarının cevap anahtarı sadece bunlar.

• okul puanı ve niyet mektubu da önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper13

Almanyada üniversite okumayı düşünüyorum. Okumak istenilen bölümü bir bölümün 4 yıllığını burada kazanmak lazım anladığım kadarıyla.

Her hangi bir üniversiteyi tutturmak yetiyor mu? Münih Teknik Üniversitesine girmek için yeterli olur mu herhangi bir üniversiteyi kazanmak, yoksa yüksek bir yeri mi tutturmak gerekir?

Munih işi ne oldu hocam başvuru vs. yaptınız mı işlemler ne aşamada karar verebildiniz mi?

• FLameS.7 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha seneye bu zamanlar başvuru yapacağım, 1 sene daha lise var.
    Hocam o NC ne oluyor. Ve ben diş hekimliğini tutturamadım burda. Almanyada okumak için illa tutturmak mı gerekiyor?
  • Denklik istemiyoruz diyelim, ygs girmeden başvuru yapabiliyor muyum
  • cemehmet C kullanıcısına yanıt
    Tutturman gerekiyor. NC yi internetten bakabilirsin
  • Hocam bende seneye munihe lmu hukuka erasmusla gitmeyi düşünüyorum.Okul hibe olarak aylık 400 euro olacak şekilde 10 aylık ücreti toptan veriyor.Parayı çok harcayan birisi değilim, temel ihtiyaçlarımı giderecek şekilde kullanırım, erasmusa gezmeye tozmaya bara puba değilde hakikaten dil öğrenmeye ve üniversite tahsilimi orada devam ettirmek için gitmek istiyorum.
    1-Aylık 400 avro ile münihte geçinebilirmiyim?Ve ya bu para yetmeyecekse ek iş imkanları nelerdir, erasmus öğrencisi için
    2-Erasmustan bittiği halde lmu'da hukuk tahsilimi devam ettirebilir miyim?
    3-Almancaya yeni çalışmaya başladım.Seviyem başlangıö düzeyinde seneye ekime kadar toparlayabilir miyim?Önerilerin neler?
    4-Almanya'da eğitimime devam etmek buradaki hukuk tahsili mi bırakmaya değer mi?Lmu için ankara hukuku bırakacağımı düşünüyorum açıkçası
    5-Munih te para olmadan geçinemezsin diyorsan şu universitelerin hukuk bölümünde de erasmus yapma imkanım var hangilerini önerirsin.Almanyaya okul 400 avro olacak şekilde veriyor tüm şehirler için..Ayrıca eğitiminin de iyi olması önemli devam etmeyi düşündüğüm için.
    University of Koeln

Universitat Bremen

Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen *Hedefim

Universitat Saarland

Universitat Augsburg

Georg-August-Universitat Göttingen

Universitat Mannheim

Passau University

Eberhard Karls Universitat Tübingen

Universitat Regensburg
    6-Erasmustan sonra almanya da eğitime devam edersem basıl geçinebilirim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.