Şimdi Ara

Alt charla zindan sololamak artık imkansız ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence gayet yerinde olmuş iyice zorlaşsın oyun iyice dalga konusu oldu WoW

oynamayan oynamasın abi bu saatten sonra

oyuncu sayısı düşecek diye bu hale gelmemiş miydi sonra da herkez de bir Vanilla efsanesi çıktı ortaya

o efsaneyi söylenip atıp tutan tipleri de göreceğiz Classic de ne kadar oynayacaklar

Demem şu ki; ne yazık ki emek vermeyip böyle orda burda çığırtkanlık yapıp ağlayanları artık susturmalı

Blizzard!Evet emek veren kişilerin gerçekten WoW'cu olduğu bir döneme girilmeli

eskisi gibi Mage'i sadece pro kişilerin oynadığı bir dönem olmalı aynı eskisi gibi evet sınıf açarken bile kendi yeteneğine güvenen tipler gelsin WoW'a gerisi girsin PUbG'a LoL'a DoTa'ya takılsınlar abi

sonrada saçma sapan tip tip ek paketleri görüyoruz başarısız şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 23 Ocak 2018; 5:53:33 >
  • patron995 kullanıcısına yanıt
    Eskiden de böyleydi zaten ama şu anda bu sisteme geçmenin bir anlamı yok orada hemfikiriz
  • Patch 7.3.5 çıktığı gün birkaç zone ve instance'ta denemeler yapınca moralim öyle bozuldu ki, bir daha oyuna girmedim, değişiklik yapmazlarsa daha da girmem. Mob/Zone/Item Scaling olayı RPG/Fantasy oyunlarında nefret ettiğim, beni oyundan soğutan bir şey. Klasik RPG mantığına aykırı, oyuna yeni "engaging" ve "challenging" içerik eklemek yerine eski içeriği yapay olarak sürekli güncel tutmak amaçlı, ucuz, saçmasapan bir sistem. Legion zone'larındaki scaling'ten etkilenmemiştim çünkü henüz oralarda oynamıyordum, ama şimdi anladım ki, expansion bazlı sınırlı scaling dahi olsa, durum aynı benim için: oynanamaz derecede can sıkıcı.

Progression/Gelişme hissi kalmadıktan sonra bir RPG oynayıp karakter geliştirmenin anlamı ne? O değil de, bu patch hiç kopmaz dediğim WoW'a olan bağımı kopardı, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yıllardır ilk defa WoW'dan başka oyun arayışına girdim. Neyse ki, yığınla şahane oyun var piyasada, eski veya yeni.

Daha fazla subscription ve boosts satmak için yapılan bir değişiklik, başka hiçbir mantıklı açıklaması yok (MoP ve WoD legendary hikayelerinin oyundan çıkarılması, flying kaldırılması, artifact görünümlerinin bazılarının Legion sonrası açılamaması -millet tepki göstermese hiçbiri açılmayacaktı ilk duyurularına göre-, XP potion'ların çıkarılması, Legion'da ilvl scaling girişimi, RAF nerfi vs. sayısız değişiklik hepsi aynı kapıya çıkıyor). Değişikliklerden keyif alanlar Azeroth yavaş yavaş boşalırken bakalım ne kadar daha keyif almaya devam edecekler.

Blizzard şimdi şu dilemayı yaşıyor: Scaling'den hoşlanmayan bir grubu oyundan pis soğuttu, şimdi herhangi bir değişiklik yapsa, hoşlanan grubu soğutacak, ama kendi açımdan söyleyeyim, EU ve US forumlarında okuduğum kadarıyla da birçok oyuncu benzer fikirde anladığım kadarıyla, bir değişiklik yapmazsa, soğutmuş olduğu grubu geri dönüşü olmayacak şekilde kaybedecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rimbolls -- 23 Ocak 2018; 12:44:29 >

• mczaga kullanıcısına yanıt
    Karakter açıp kasmayı denedin mi merak ettim.

Oyunun zorlaştığı falan yok. Zorluk anlayışınız 3 vuracağıma 5 vurayım, 3 günde kasacağıma aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp 3 haftada kasayımsa tam tadında bir patch. Zorluk arayana engame seçenekleri sunulmalı. Kasarken zorlansan nolcak sanki. Vakit israfı başka şey değil.

Vanilla ile kıyas da mantıklı gelmedi. Ayrıca vanillada kasarken gayet keyif alıyorum. 1 skill fazla vurayım da oyunun zormuş gibi gelsin kafası yok. En azından dunglarda fersah fersah fark var. Kuru kuruya hpyi artırdım büyük bir iş başardım şeklinde değil.

Oyuna emek verilmesinden yanayım ama o emeği kasarken aramıyorum.
  • http://www.wowhead.com/news=281057/blizzards-response-to-recruit-a-friend-changes

resmen diyorlar ki gidin direk level boost alın.

Benden söylemesi milleti RNG'ye alıştırdılar. Devamlı kutu aç kutu aç ...

Gelecekte shopta kutu satmazlar inşallah, içinden transmog - mount vs. rare item çıkan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

http://www.wowhead.com/news=281057/blizzards-response-to-recruit-a-friend-changes

resmen diyorlar ki gidin direk level boost alın.

Benden söylemesi milleti RNG'ye alıştırdılar. Devamlı kutu aç kutu aç ...

Gelecekte shopta kutu satmazlar inşallah, içinden transmog - mount vs. rare item çıkan.

Para ile satılan bir boost olması oyunun leveling kısmının içler acısı halde olduğunun bir göstergesi zaten. Şahsen, hiçbir zaman oyun içi bu tip satınalmalar yapmam, oyun oynamanın kendi mantığına aykırı, oyuncunun zaafından yararlanma üzerine kurulmuş sinsi bir strateji. Ah... güzelim 98-03 yılları arasındaki oyunlar...

Activision'la birleşme sonrası Blizzard'da değişen yönetim anlayışı, Diablo serisini Diablo 3 ile nasıl katlettiyse -hatırlamak bile istemiyorum-, son yıllarda yaptıkları finansal odaklı değişikliklerle Warcraft serisini de WoW ile katlediyorlar adım adım. Anladığım kadarıyla, Hearthstone, Overwatch ve HoTS gibi geliştirmesi/güncellemesi basit, oyun-içi satışların çok olduğu tür oyunlara yoğunlaşma stratejisi izliyorlar artık.

Bu Patch'in bana en büyük yararı, yıllardır oynamayı ertelediğim bir sürü şahane oyunla ilgilenmeme sebep olması oldu.

• Rimbolls kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu gelişmeler umrumda değil ve tartışılacak birşey görmüyorum.

Şu oyunu en azından cataclysm den beri oynayan biri oyunun ne denli bozulduğunu görüyor zaten.

Gold satışını legalleştirip , RNG ye bu kadar abanan blizze selamlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu daha önce de söylemiştim bir dönem Blizz'in gözdesi olan WoW artık değil..

Laf olsun torba dolsun diye yeni paket çıkarıyorlar. Eski olayları ısıtıp ısıtıp önümüze sunuyorlar. Retail Vanilla falan WoW'dan artık bir şey beklemeyin. Severek hevesle oynayan vardır saygı duyarım.

Vanilla diye çığırtkanlık yapanlar 1 ay dayanamadılar konuyu sildirdiler. İki kişi kaldık Vanilla oynayan. Herkesin yiyeceği nane değil Vanilla, Tbc. Sabır, ruh ve zaman gerekli.

• scaling muhabbetini denedim. zone olarak harika olmuş. Dungeonlar zorlaşmış, öyle başından sonuna 50 tane mobu pull yapamıyorsun. dolayısı ile işini yapmayan dps ve healer a denk gelirsen uzun sürüyor. şu haliyle quest yaparak kasmak daha mantıklı. kasılmaz değil gayet güzelde kasılıyor onu belirteyim.

Her PAtch te eleştiriler oluyor.offical forumu da takip ediyorum . eleştirende var. tebrikler diyerek başlık açan adamlar da var . açıkçası ne tebrik edilecek nede eleştirilecek bir patch. çünkü patch te scaling muhabbeti hariç hiç bir şey yok. yani oyundan suğuyacak bir durum yok. ha sen sogumuşsundur. artık istemiyorsundur. fikirleriniz kendinize, eleştrileriniz kendinize. bunu blizzard ın gözdesi artık wow değil diye genellemeyin. 15 senedir en çok para kazandıgı oyun wow. halen daha wow . uzun bir süre daha da gözdesi wow olucak. legion da expansion olarak dolu dolu içeriği olan bir expansion. kötü yanları yokmu? tabiki var! ama oyuncuyu doyurdugu için hepimizi oynattı. halen daha da oynatıyor.

bende vanilla dan beri oynayan bir oyuncuyum. yani şu oyunda bazı classları itin dötüne sokan patch ler gördük. türk community si ve offical forumlar wow bırakıcam başlıkları ile doluyordu. bir kaç gün sonra hiç bir şey olmamış gibi herkes devam buradaki yazılanlarda buna benziyor.

Bu sebeple 15 senelik MMO halen daha bukadar oyuncuyu bir arada tutup. dünyaca takip edilen bir progress sunuyorsa. bana eleştiriler yersiz geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 25 Ocak 2018; 14:20:47 >

• gayet iyi olmuş valla. sonra adamalar rafla mafla 1 günde 100 oluyor classından skillerinden haberi yok. 110 olup raid finder bi geliyolar dps 500k
  • Ağlamışsınız yine hep buralara. Gören de bir şey oldu sanacak. Oyun oynuyorsunuz aloo? Beğenmiyorsan oynamazsın, niye sızlanıyorsunuz? Sabah akşam dungeon spam yerine ( levelingten keyif aldığınız şekli sanırım) yeni gelen map storylerini tamamlamayı deneseniz göreceksiniz farkını. Ağlayanların endgamede karakteri olduğunu hiç sanmıyorum, ben 7 alt karakterimle gayet rahat farmlıyorum her şeyi. Boost için yaptıklarını düşünenler de kafayı yemiş ne alaka :D

• Ben şahsen beğendim level sistemini. 1-60 arasını istediğin bölgelerde tamamla. Moblar geç öldüğünden, level atlamak için gereken exp de arttığından, acele etmeni gerektirecek bir şey de yok. Seve seve o yavaşlıkta kasacaksınız. Şu halde yardırmak adama beyin yaktıracağına göre eliniz cebinizde yavaş yavaş, bölgenin tadını çıkarta çıkarta level kasacaksınız.

Tek eksik wand ile adam öldürme!
  • valla uzun muzun dungeon yapa yapa 105 lvl felan oldum legionda bile random dungeon aratarak kasıyorum.

quest yapacak kafa kalmadı bende açıkcası çekemiyorum artık ordan oraya koş. kafa yormaktansa bam küt çat dungeon yapmak daha çekilebiliyor benim için.

level kasmak dediğin zaten bu zorlukta bile olsa max 10 gün sürüyor. eskiden 3-4 gündü. (günün belli saatlerinde oynamak dahilinde 7/24 değil.)

bu gelen patch'in tek olayı kasmayı zorlaştırmak değil, level kasmanın süresini uzatmak. yoksa çatır çatır yine yapıyosun dungeonları ama moblar yavaş ölüyor.

bu durumda canı sıkılan adam boost satın alır. zaten blizz amcanında amacı bu. yoksa raf'a neden nerf gelir ki?

neyse sonuç olarak bu olay üstteki arkadaşların söylediği gibi oyunu zor yapalım eski zamanlardaki gibi wowu hakkını vererek oynasınlar diye değil. resmen boost satışını arttırmak için yapılmış bir patch.

boşa vanilla naraları atmanıza gerek yok.

• Birisi resmi forumda, madem oyuncuların tüm contenti tecrübe etmelerini istiyorsunuz öyleyse level boostu satıştan kaldırın diye başlık atmış. Doğru söylemiş

Ama zaten level kasmayın abi, onu mu kassam bunu mu derken bi bakmışınız oyundan sıkılmışınız. En iyisi bi karakter bilemedin hadi iki karakter ile oynamak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi ciddi bu olayları araştırıp öncesi-sonrası şeklinde bir tablo var mı hakkaten merak ettim bu kadar yaygara koparan bir mesele olup olmadığı ile ilgili

büyük şüphelerim var.
  • levelling aşırı kolaydı zorlaştıysa iyi olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

Ciddi ciddi bu olayları araştırıp öncesi-sonrası şeklinde bir tablo var mı hakkaten merak ettim bu kadar yaygara koparan bir mesele olup olmadığı ile ilgili

büyük şüphelerim var.

https://www.reddit.com/r/wow/comments/7gtdgb/with_the_experience_changes_in_735_it_requires/

Birisi yazmış. Biraz kötü olmuş. 79 levelde Terakkorda mobları zor kesiyorum. Level arttıkça onlarında can ve hasarı artıyor. Bu yüzden görevler ve dungeonları yapmak uzun sürüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hala "zor" olduğunu düşünmüyorum. Tabi zorluktan kastınız nedir orasını bilemicem. Olay sadece boş yere "uzatmak"

Feral olarak cd açınca 10 tane mobu arka arkaya yine keserim. Hpsi artmış, dmg arttı mı yoksa hp yüzünden geç yatınca fazladan vuruyor gibi mi hissettiyor pek fikrim yok. Yazılana göre dmg de artmış. Zor mu hayır? Sadece lüzumsuz şekilde uzun sürüyor. 65 level oldu hakkaten burnumdan geldi. Şimdiye iki tane 110 kasardım.

Dung işi de gelen xp ve zaman oranına göre son derece mantıksız. Bunun yanısıra 40'a kadar dungda takıldım sanırım. Heirloomsuz olan ve dmg yapmayan adamlar direkt atılıyor. Hata da affedilmiyor. Başta tank olarak dmg düşük kalanı ben attırıyordum sonra baktım millet benden önce davranmaya başladı. Benim için hava hoş ama yeni başlayan veya heirloomu olmayan adamlar pek dung girip bitirmeyi beklemesin. Aynı şekilde üstü başı dizili ama doğru dürüst oynamayıp yatanlar da dung sonunu pek göremez.
    Gerçi girenler de epey azaldı sanırım. Dün tank olarak tıkladım 15dk sıra verdi. Normal şartlarda 10 saniyede grup bulurdu. Anlaşılan millet de salmış dung işini getirisi olmayınca.

Leveling gibi bir keyif anlayışım yok. Gördüğüm kadarıyla genel olarak eski oyuncuların da böyle bir beklentisi yok ztn. Millet yeterince kasmış, max lvl yapıp end game'e odaklanma derdindeler. Beni de çeken bir şey değil. Ezberlediğim şeyin bilmem kaçıncı kez üzerinden geçiyorum. Yok eski zoneları göreyim, eski contente bakayım cart curt. Bunları yeni başlayan adamlara kilitlesinler. Herif hayatında hiç adım atmamış zone'a gelip şudur budur diye konuşuyor. Sen oyunda yokken biz oralardan milyon kere geçtik. Doğal olarak da çekici gelmiyor.

• İmkanı olanlar için bir güncelleme yapayım.

Kardeşim Mop'tan sonra oyunu bırakmıştı. Gittim blizze ticket attım epeydir oynamıyorum 7 gün verin de az takılayım diye. Neyse vermişler.

Aynı pc üzerinden iki hesabı da açıp kasmaya başladım. 90 monk vardı hesapta. Taktım peşine dungeon farma bağladım.

64 lvl ile başladım 77 olacak biraz sonra. Wotlk dunglarını hiç sevmediğim için bclerde takıldım.

Gördüğüm kadarıyla en verimli yer ramparts. Girişte dursun karakter gidin hemen temizleyip dönün. Yürüme derdi yok, öldün derdi yok.

Monk da bu iş için biçilmiş kaftan. At ortaya black ox'u herkes toplansın rushing jade ile temizle geç. Uçması kaçması da bol epey seri gidiyor.

Fishingden gelen yüzük hariç xp veren diğer heirloomlar ile tur başına %47 geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 31 Ocak 2018; 1:31:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

Bence gayet yerinde olmuş iyice zorlaşsın oyun iyice dalga konusu oldu WoW

oynamayan oynamasın abi bu saatten sonra

oyuncu sayısı düşecek diye bu hale gelmemiş miydi sonra da herkez de bir Vanilla efsanesi çıktı ortaya

o efsaneyi söylenip atıp tutan tipleri de göreceğiz Classic de ne kadar oynayacaklar

Demem şu ki; ne yazık ki emek vermeyip böyle orda burda çığırtkanlık yapıp ağlayanları artık susturmalı

Blizzard!Evet emek veren kişilerin gerçekten WoW'cu olduğu bir döneme girilmeli

eskisi gibi Mage'i sadece pro kişilerin oynadığı bir dönem olmalı aynı eskisi gibi evet sınıf açarken bile kendi yeteneğine güvenen tipler gelsin WoW'a gerisi girsin PUbG'a LoL'a DoTa'ya takılsınlar abi

sonrada saçma sapan tip tip ek paketleri görüyoruz başarısız şekilde

Sonuna kadar katılıyorum! Oyunun olayı hikayesinde yatıyor. Raid'e girip son boss kesilir fakat neyi neden kestiği bilinmez... Knight Online gibi oldu. Oyunun asıl teması zaten leveling ve hikaye üzerineydi. Cata ile bıraktım fakat o zamana kadar RDF olmasına rağmen yine sosyallik, emek, ve oyun içi RP yaptığında yaşadığın olay... Wow'un öncelikle temasını araştırın yada en güzeli Vanilla-Tbc oynamışlara bir sorun. Wow, max levela gelip raid yapıp tierlarımıda tamamladıktan sonra biraz prof skill kasayım olayı değil sadece. Ah Eski Rp serverlar! Kısacası çohta iyi olmuş çohta güzel olmuş. Wow yalnızca max level olayı değildir. Beni eski oyuncuların çok iyi anlayacağına inanıyorum. Herkesde en kötü 2-3 legendary item - 1 günde max level ol... Oyun mekaniği bozuldu iyice farkında değilsiniz. En basitinden eskiden dungeonlarda bile taktik uygulanırdı Vanilla ve Tbc zamanı özellikle şimdi bam güm çat pat! Max level geliyor adam karakterini daha tanıyamamış ve hakimiyet kuramamış. WotLK da başladı zaten... ÖRN: Paladinin Salvation'ı var, kimin aggro tehlikesi varsa bassana! sen o raidde değilmisin? Ordasın! E aggro kaçarsa? Wipe! çok basit bir örnek önce karakteri sindirirsin sonra yavaşça tanırsın. Gelmişini geçmişini yaşarsın sonra içine dalarsın. Daha yazarım ama düşündümde yaşanmadan bunlar biraz saçma gelebilir size...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.