Şimdi Ara

ALTINDAN ANLAYAN GELSİN ALTIN BİLEZİK TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir ay sonra annemin doğum günü. Ona altın bilezik almayı düşünüyorum. Hem hediye hem de yatırım amaçlı da sayılabilir. Şimdi altın bilezik alırsak sonra bozdurunca çok zarar eder miyiz? Biraz araştırdım. 22 ayar işçiliği az olan modellerden alınması tavsiye ediliyor. 15-20 gr arası 3'lü Adana burma bilezik almayı düşünüyorum. İnternetten almakla bir kuyumcudan almak arasında çok fiyat farkı olur mu? Bazen hepsiburadada falan indirim oluyor 200-250 lira düşüyor. Siz ne önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşçilik den para kaybedersin çeyrek.külçe altın gibi değil.
    Güzel bir tane hızma al burnuna taksım

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Öyle şeyler takmaz hocam. :) Altın bilezik kesin. İleri de altın böyle artmaya devam etse bile zarar mı ederiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Öyle şeyler takmaz hocam. :) Altın bilezik kesin. İleri de altın böyle artmaya devam etse bile zarar mı ederiz?
    Satarken zarar etmezsiniz alırken zarar edersiniz. Alırken bilenzik satın alırsınız satarken bilenziyin altın madeneni satarsanız
    Altın bilenzik bilemiyorum hediye olarak.çokta mutlu etmez. Mutfakta yardım edecek helal sütle beslenmiş bir rus gelin yada suriyeli gelin getirsen mutfakta ev işlerinde yardım eder daha çok.mutlu eder. Altın bilenziyi de yine alır yengehanıma takarsın. Sen mutlu olursun.

• Ben üstünden anlıyorum
  • ALTINDAN ANLAYAN GELSİN ALTIN BİLEZİK TAVSİYESİ
  • Dostum ben fiziksel olarak altın almıyorum. Sebebini basitçe şöyle anlatayım: kuyumcu 22 ayar bileziği sana satarken 24 ayar altın fiyatı üzerinden satıyor ayrıca bu satış fiyatına bir de işçilik ekliyor. Ama senden geri alırken hurda altın parasına ve 22 ayar olarak fiyat hesaplayıp alıyor. Örneğin 22 ayar 20 gram bileziği sana (24 ayar altın 200 lira diyelim)(işçilik %10 kabul edelim) 20*200+400=4400 TL ye satıyor.
    Ama senden alırken 20*200*0.916=3664tl ye geri alıyor. (0.916 katsayısı 22 ayarın 24 ayar altın karşılığıdır)

Bu verdiğim işçilik rakamını uydurdum belki az belki fazla alır. Ama genel hesaplama mantığı bu şekilde.

Düğünlerde evlenen çiftlere altın almayın illa altın takmak istiyorsanız bujiteriden 3-5 liraya sahte altın alıp takın. Elinizdeki parayı da ortak bi hesap açıp oraya dolar euro altın olarak yatırın diyorum. Çünkü bizim kültürümüzde 20000 30000 hatta daha fazla paralar verilip altın alınıyor. Ertesi gün borçları kapatmak için aynı altın %20 zararına kuyumcuya geri veriliyor.

Para kolay kazanılmıyor. Adet için, zevk için birilerini zengin etmeye gerek yok. Para biriktirmek için, yatırım olsun diye elindeki parayı birine hediye etmenin hiç mi hiç anlamı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bahçe ve Çit işinden anlayan
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alırken 22 ayar bileziği 24 ayar fiyatından gramını çarpıp hesaplayıp verirler, satarken de 22 ayar fiyatından gramını alırlar. aradaki farkı işçilik olarak aldıklarını söylüyorlar, satarken de biz bunu eritip yeniden işçilik katacağız o yüzden altın fiyatından alıyoruz derler.

aradaki fark % 7-8 görünüyor şu an. 22 ayar ile 24 ayar fiyat farkı...

altın temizse işçilik istemez diye pazarlık yapabilirsin satarken. alırken de yüzde 5 e kadar düşebiliyorlar pazarlıkla, tabi 24 ayar fiyatı üzerinden...
  • ozeba O kullanıcısına yanıt
    Yani almayayım mı sence? Altın 2 sene sonra 250 lira olursa da zarar etmeyecez herhalde. :) Benim düşüncem hem kadın sevinsin hem de ileride lazım olursa bozdururuz falan. Altın nasıl olsa genelde hep değer kazanıyor.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt

Umarım almışsındır hocam ALTINDAN ANLAYAN GELSİN ALTIN BİLEZİK TAVSİYESİ 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.