Şimdi Ara

Altuğ güneş açısal momentum sorusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Siz şey değil misiniz ya burdaki öğrencilere çok büyük içerik hazırlıyorum herkes fizik öğrenecek diye umut verip daha sonra ortadan kaybolan hoca (yapıcı bir eleştiri olarak görün)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marrywillbe555

Merhabalar.Tamamen yapıcı eleştiri tadında bir yorum olmasını isterim öncelikle yazdıklarımın.

Ben de öğrenciler için özellikle kafalarının karıştığı yerler hakkında videolar çekmeyi planlıyordum(Yaşça sizden büyük bir mühendisim)

Bu süreçte çene eklemimden kaynaklı bir süre yüzünden bunu yapamadım ancak sürekli olarak gerek ülkemizde gerekse dünyada nasıl şeyler yapılıyor araştırmaya devam ettim ve gözüme bir husus çarptı.

Hocam maalesef siz kendi bilginize güvenmiyorsunuz.Birisi bir şey dediğinde ben x kitabından değiştirdim bunu bakın anlatan hoca böyle anlatmış.Bakın Ertan Hocanız böyle anlatmış,Ertan hocanız denemede böyle çözmüş.

Ayrıca birçok kez video koyup kaldırdığınıza şahit oldum emin olmadığınız bilgilerle ilgili yanlış içerik üretmemelisiniz bence.(Ki sürtünme kuvvetinin bisikletteki yönünü nasıl yanlış anlarsınız çözemedim hala bana kalırsa fizik öğretmenliği yapan birisi bunu yıllardır bilmeli)

Ve siz öğretmen sıfatıyla bir iş yapıyorsanız ve alanınızda yanlış yapıyorsanız(İnsanlık halidir işlem hataları ayrı tabiki)Kişisel fikrimce bu olmamalıdır ve olması durumunda da öğrencilerin yıkıcı eleştirilerine kızmamanız gerekir.

Savatage nickli arkadaş size karşı olumsuz eleştiri yapıyorsa ve bunu kişisel husumet sebebiyle yapıyorsa dahi haklıdır çünkü burda sorun onun eleştirisi değil sizin yanlış bilgi vermeniz.

İyi forumlar.
    Sadece 1 video kaldırdım. Çokca şahit olduğunuz durumu anlayamadım. Oynatma listeleri zaten belli bir tarih sırasıyla gidiyor.

Youtubedan onun sebebi ise,

Oradaki bisikletin sürtünme kuvveti yönü ile alakalı bir durum olmadı. Başka bir soruda Meb kitabında verilen görselin hatalı olmasıydı. Bisiklet sorusunda hata olmadı. Anlatımımda da, gösterimlerimde de hata olmadı. Başka bir soruyla alakalıydı. Görsel tamamen hatalıydı. Çok önemli bir hata değildi. Sadece içime sinmedi. ( Kaykaydaki sürtünme kuvveti, Hala o görsel MEB de duruyor. Mail attım kaldırmadılar henüz. )

Bilginiz yanlış. Beni yapmadığım hata yüzünden şu anda yapmış gibi gösteren yorum çıkardınız :)

Dilerseniz videoyu da size gönderebilirim.

İkinci olay ise, öğrenciler "hocalarımız bize böyle anlattı, ama siz böyle diyorsunuz."

dediklerinde artık sağlam kaynaklardan referans göstermek zorunda kalıyorum. Bunun gibi onlarca durum oldu. Çocuk dershanesinde, okulundaki 10-20 yıllık fizik hocasını referans alıyor doğal olarak haklı. Yabancı kaynaktan referans gösteremem çünkü çocuk İngilizce bilmiyor.

Ben de onu çürütüyorum. O kadar çok çürüttüğüm örnek var ki. Alın yukarıda örneği var " 3 hocama sordum açısal momentum değişmez dediler, siz değişir diyorsunuz" Eee ben ne yapayım? Çocuğa tabii ki referans gösteriyorum. Göstermek zorundayım.

Burayı okuyan insanlar var. Doğrusunu bilsin.

Kendi bilgime hiçbir zaman %100 güvenmem. Bu gereksiz güvendir.

Zaten inanılmaz bir hata olsa, inanın bunun kontrolünü öncesinde yapan kişilerde var. ( ufak tefek işlem hataları olmuştur. Matematiksel işler )

O arkadaşın yaptığı eleştiri değil, saldırganlık.

Umarım siz de kısa zamanda sağlığınıza kavuşur, güzel içerikler üretip bizlere, öğrencilere katkı sağlayabilirsiniz.

En garip olaysa youtube'da fizik anlatan 30-40 tane içerik üretici olmama rağmen burada tek konuşulan kişi ben olmam. Adamlar hala merkezkaç kuvvetini öğrencilere söyleyip duruyor. Onlara da o zaman aynı eleştiriyi döşeyelim sayfalarca ama yok.

Zaten bu kadar hatalı olsa 1 yıldır bu olay on binlerce insana ulaşmaz. İnsanlar yaptıkları başarıları bana anlatmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeratula -- 16 Haziran 2020; 11:23:21 >

• Xeratula X kullanıcısına yanıt
    Bir yorumunuzda oradaki videoları kaldırdım yazdığınızı görmüştüm buna istinaden görüşümü belirttim.

Özel mesaj yoluyla veya diğer arkadaşların bilgilenmesi için bisikletteki olayı anlatmak isterseniz seve seve dinlerim zira videoyu izlemedim o yüzden sizin ufak bir hata olmuş yazmanıza dayanarak o yorumu yaptım.

Yani sizin hata yaptığınızı kabul ettiğiniz bir yorum üzerine yaptığım çıkarım sonucu bu konuda benim yaptığım aktarımdan dolayı hatalı bir yorum yaptığımı söylüyorsunuz ki burda olan şey yorumdan öte aktarım :)

Tabiki de hepimiz bu vatanda yaşayıp insanları geliştirmek için bu iş üzerine kafa yoruyoruz aynı amaç aslında ben sadece fikrimi beyan etmek istedim

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marrywillbe555 -- 16 Haziran 2020; 10:23:26 >
  • Ec jok E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar gerçi az önce bir arkadaş özel mesaj yoluyla cevap verdiğim bir mesajı buraya yapıştırmış bu bana kalırsa pek etik değil gerekli açıklamayı kendim yapayım.

Yoğun ve stresli bir şekilde çalıştığım için çene eklemimle ilgili bir rahatsızlık yaşadım ve bu yüzden isteğim şeyleri yapamadım ki pandemi süreci malum tedavi almak maalesef mümkün olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: marrywillbe555

Bir yorumunuzda oradaki videoları kaldırdım yazdığınızı görmüştüm buna istinaden görüşümü belirttim.

Özel mesaj yoluyla veya diğer arkadaşların bilgilenmesi için bisikletteki olayı anlatmak isterseniz seve seve dinlerim zira videoyu izlemedim o yüzden sizin ufak bir hata olmuş yazmanıza dayanarak o yorumu yaptım.

Yani sizin hata yaptığınızı kabul ettiğiniz bir yorum üzerine yaptığım çıkarım sonucu bu konuda benim yaptığım aktarımdan dolayı hatalı bir yorum yaptığımı söylüyorsunuz ki burda olan şey yorumdan öte aktarım :)

Tabiki de hepimiz bu vatanda yaşayıp insanları geliştirmek için bu iş üzerine kafa yoruyoruz aynı amaç aslında ben sadece fikrimi beyan etmek istedim

Sevgiler...
    Yaptığım yorum şu şekildeydi.

"Orada kavramsal bir hata var mebten kaynaklı. Düzeltip tekrar koyucam. Belki bisiklet sorusunu daha ayrıntılı anlatırım tam oturmamış" dedim. ( ki başka bir soruyla ilgili kaldırdım )

4 tane soru konuştum orada. İLK anlattığımdaki bisiklet örneği, hala youtube'da duran anlatımım arasında bir fark yok. Kimse de bana o soru için "hatalı" demedi. Çünkü "%100 doğruydu"

Ama yaptığınız yorum.

"Ki sürtünme kuvvetinin bisikletteki yönünü nasıl yanlış anlarsınız çözemedim hala bana kalırsa fizik öğretmenliği yapan birisi bunu yıllardır bilmeli"

Şimdi bu aktarım mı? // Bunu okuyan çocuk, benim o soruyu tamamen yanlış çözdüğümü düşünecektir.

"Çokca video kaldırdığınıza şahit oldum"

... Çok değil 1 :)

Buyrun ilk anlatım yanlış mı gösterim? ( Kaldırdığım video )

Altuğ güneş açısal momentum sorusu

Buyrun mebin yaptığı görsel. Bunu gösterdiğim için kaldırdım o videoyu. Kafaları karıştırmamak için. Soruyu da daha sonradan anlatmadım.

Tekrar anlattım sonrasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeratula -- 16 Haziran 2020; 11:50:7 >

• cevabı yazsanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marrywillbe555 M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun o zaman yapacak bir şey yok

• Cevap e

• quote:

Orijinalden alıntı: Xeratula

Çünkü yok! 2008-2009 yılında gelen bir sorudan dolayı bunu söylüyor.

Bak çocuğum öncelikle sana bir kez cevap vereceğim. Çünkü yaptığın yorumları genelde ben kaale almıyorum çünkü saldırgan yorumlar yapıyorsun. Yaptığın tek şey bana laf sokma derdinde olman. Adıma olumlu bir mesaj açılınca hemen bu arkadaşı görebilirsiniz. Çocuğun benimle kişisel bir derdi var. Açısal frekans ifadesi doğru. Ancak ne MEB'te ne Kazanımlarda geçen bir ifade değildi. Muhtemelen Ertan hocamızın anlatımlarından öğrenip "dur hocayı şuradan vurayım" diyerek yorum yapıyorsun. Vurduğun nokta da çok elle tutulur bir nokta değil.

Tüm kitaplarda bu şekilde sorular varken ben çocuğa bu şekilde anlatırsam, sence ne tarz yorumlar gelir acaba azıcık düşünebiliyor musun?

Merak etme o kavram yanılgılarını çok fazla giderdim başka çalışmalarımda. Affedersin azıcık kuvvet bilgisi olan adam orada açısal hızın artacağını bilir. Sen bilmemişsin öğrenmişsin iyi ne güzel kullan bunu.

Sınavda da geleceğini sanmıyorum. Gelirse ne güzel bak işte sen yaparsın.

Zaten bende bloklusun. Sizin yüzünüzden çok öğrenci benimle çalışmayı önce başlamayıp sonrasında "pişmanlığını" dile getirdi.

MSÜ'den sonra telefonum baya kitlendi. Instagramımı takip ediyorsan gelen sürüyle mesajı okumuşsundur. İnsanlar fullemiş oğlum muhteşem bir şey değil mi?

Bu insanlar 3-4 ay önce fizikten umudu kesmiş çocuklardı. Azıcık youtube'da, gelen instagram storylerde bunu görürsün. Ama sen bunları görmüyorsun, direk bir yerden vurmaya çalışıyorsun. Saldırmak istiyorsun.

İşimi iyi kötü bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Hatalar olur. Düzeltilir. Ama sen düşünce belirtmek yerine sadece saldırgan yorumlar yapıyorsun.

TYT'den sonra da AYT'den sonra da o telefonumun yine kitleneceğine eminim.

Bana herhangi bir şekilde cevap vermeye kalkma muhtemelen yine kaale almayacağım.

Çünkü dediğim gibi yaptığın tek şey bana saldırmak.

İleri ki senelerde işe gireceksin, "HATA YAPACAKSIN" sonra biri gelip sana "aynı bana yaptığın tarzda" yorumu yapacak. Gözlerinin önünden bu mesajların geçsin. Belki biraz anlarsın ne demek istediğimi.

Alıntıları Göster
    Bak hocam ben onu Ertan hocadan öğrenmedim. Ayrıca Ertan hocanın da sadece deneme kitabını satın aldım. Kendi kendine bişeyler kurmuşsun. Sana laf sokma derdim falan yok. Ben bu sene sınava gireceğim ve tek tercihim fizik olacak. Lise kitaplarıyla sınırlamadım kendimi. Sınırlasaydım zaten senin fizik bilginin ZAYIFLIĞINI fark edecek düzeyde olmazdım. Sana bir husumetim falan yok. Böyle saldıracağına eleştirilerden ders çıkartıp biraz kendini geliştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savatage2003 -- 16 Haziran 2020; 12:54:31 >

• schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün dönebildi ancak diyor ki yakıt tankı ve uyu bir sitem olarak düşünüldüklerinde kütle merkezlerinin dünyaya göre açısal momentumu korunur. Ancak burada sadece uyudu sorulduğu için m azalacağından kütleye bağlı olan L ve I da azalır cevap E olur dedi.
  • hermeneutic kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam döndüğün için çok sağol

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.