Şimdi Ara

Amatöre Yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hepinize merhaba. arkadaşlar ben yakın zaman içerisinde ilk dslr makinemi alıcam ama bu konuda günlerdir arastırma yapıyorum ama farklı farklı kaynaklardan topladıgım bilgiler artık cok karıstı birde kendi ağzımdan size sormak istedim ..
    ben ilk makinem olarak Canon550D yada cok fiyat farkı olmazsa 600D düşünüyorum bütçem ilk olarak 2000 tl lensler ve diğer aparatları zamanla temin etmeye calısıcam ilk olarak makineyle birlikte lens seciiminde kararsız kaldım 18 - 135 olarak tek lens almak mı ? yoksa 18 55mm + 55 250mm lens olarakmı almalıyım ? gezi yaparken gördüğüm şeyi çekmek istiyorum genellikle makro yada portre cekimler ve manzara cekimleri .. lensleri cıkarıp takarken lense bi zarar verebilirmiyim yani tozlanmasına neden olabilirmiyim cıkarıp takmak makineye yada lenslere bi zarar verebilirmi uzun vadede eğer böyle olucaksa secimimi 18-135mm lensten kullanmak isterim ilk olarak makineyi bu lens seceneklerinden biriyle aldıktan sonra 50mm 1.8 makro lens almayı düşünüyorum( fiyatıda sonradan cok beklemeden alınabilecek bi fiyat) .. bunların yanında filtreler,hafıza kartı,lens hood,ekran koruyucu,çanta,yedek batarya gibi bir takım daha ihtiyaçlarım olcaktır .. makineyi türkiyeden alırsam sadece makine 18 55mm ve 55 250mm lenle birlkte 2100 civarı bi paraya geliyo gittigidiyorda ama ebaydan satın alırsam ki bunu almanya ya giden eniştemle aldırmayı düşünüyorum fiyat 1600 lere kadar düşüyo ayriyetten içinde bütün yan gereçlerde bulunuyo çantasına kadar sizce hangisini tercih etmeliyim ? yada internet yerine Hayyam a gidip ordada bi fiyat sorgulamalımıyım ? veya sadece makine ve kitlens olarak 18 55mm bir lens alıp sonradan 50 mm 1.8 makro ve 55 250 mm lik bi lensmi eklemeliyim (bu arada fiyat yüzünden soruyorum 70 300 sigma bi lensi 55 250 mm bi lensin yerine alıp kullanabilirmiyim çünkü okudugum genel yorumlarda sigmalarla herhangibi bir kuş bi çicek resmi cekerken keskinlik daha düşük oluyomus ve IS problemi sizce birazdaha ucuza alıyım diye böyle bi lensi tercih etmelimiyim 55 250 fikrimden vazgecmiyimii ? biraz fazla soru sordum ama makineyi 2 3 yıl kadar degistirme sansım olmayacak ben sonradan pişman olacagım bi hata yapmak istemiyorum . Teşekkürler

• Benim tavsiyem 18-135 lik lensi almanız.Epey bir kullanınca size yetip yetmeyeceğine karar verirsiniz. Ki ben yeteceği kanısındayım. Daha sonra farklı lensler denemek isterseniz onlara da bakarsınız.

50mm olmazsa olmaz diye bahsediliyor ama bu lens özellikle portre çekecek olanlar için olmazsa olmaz sayılır. Normal kullanım için gerekli değil.

Ekleme: En ucuz nereden alabiliyorsanız oradan almanızı tavsiye ederim. 18-55 alırsanız tele lens denen 55-200mm gibi lenslere ihtiyaç olabiliyor. Ama 18-135 alırsanız pek ihtiyacınız kalmaz. 135mm ile 200mm arasında 2.lens taşımaya değecek dişe dokunur bir yakınlaştırma farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 9 Eylül 2011; 14:01:43 >
  • @_Lupara_
    ilk olarak çok teşekkür ederim bende bu konuyu yazdıgım günden beri arastırıyodum ve nerdeyse aynı fiyatta oldukları için secim tamamen benim cekim yapacagım alanlara kalmıstı..
    18 55 ve 55 250 benim için gereksiz kalıyor cünkü 18 55 lens hic bir konuda uzaman olmayan bi lens ve sadece geniş cekim yapabilmek için degmez öte yandan 55 250 macro ve yakın cekim için cok güzel olsada okadar büyük bi aralıga henüz ihtiyacım yok ve 2 lens tasıyıp degistrmeli kullanmak pek güzel degil cünkü anı yakalayamıyor ve cevrenizde gelisen bir olayı hemen cekemedignizde lensin benim için pek bi anlamı kalmıyor :) ben 18 135 lensin yanına portre ve yakın cekim macro için bitane 50 mm 1.8de karar kıldım fiyat olarakta bütceme uygun geliyor .. eğer sonradan bir tele ihtiyacım olursada 70 300 tamron veya sigma 70 300 apo düşünebilirim ..
    satın alma konusunda amazon.de den almanyadaki bi yakınım bana 18 135 lensle birlikte 550D yi alıcak ve türkiyeye geldiginde bana getirecek sizce amazondan alısveris yaptıgımda bir sorun cıkma ihtimali varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: erdurgut14

@_Lupara_
    ilk olarak çok teşekkür ederim bende bu konuyu yazdıgım günden beri arastırıyodum ve nerdeyse aynı fiyatta oldukları için secim tamamen benim cekim yapacagım alanlara kalmıstı..
    18 55 ve 55 250 benim için gereksiz kalıyor cünkü 18 55 lens hic bir konuda uzaman olmayan bi lens ve sadece geniş cekim yapabilmek için degmez öte yandan 55 250 macro ve yakın cekim için cok güzel olsada okadar büyük bi aralıga henüz ihtiyacım yok ve 2 lens tasıyıp degistrmeli kullanmak pek güzel degil cünkü anı yakalayamıyor ve cevrenizde gelisen bir olayı hemen cekemedignizde lensin benim için pek bi anlamı kalmıyor :) ben 18 135 lensin yanına portre ve yakın cekim macro için bitane 50 mm 1.8de karar kıldım fiyat olarakta bütceme uygun geliyor .. eğer sonradan bir tele ihtiyacım olursada 70 300 tamron veya sigma 70 300 apo düşünebilirim ..
    satın alma konusunda amazon.de den almanyadaki bi yakınım bana 18 135 lensle birlikte 550D yi alıcak ve türkiyeye geldiginde bana getirecek sizce amazondan alısveris yaptıgımda bir sorun cıkma ihtimali varmı ?

Elektronik parçalarda iş biraz şans işi. Garantili alıp bozuk makine ile karşılaşanlar olabiliyor.Garantisiz alıp yıllarca kullananlarda var. Ben ebay üzerinden yurtdışından bir kaç parça birşey almıştım. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Amazon.com un daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

• ben aslında amazon.de den arastırdım ama orda ebay.com a göre daha pahalı kalıyo ebayda 18 135 ile 550Dyi 1600 1700 civarına bulabliyorum .. ebay.com dan almanyaya gönderemyecegim ne yazıkki kargo fiyatları :( ebay.de den yani almanyanınkinden 1750 liraya 18 135 ile buldum onu almayı düşünüyorum geri klan yedek pil filtre canta gbi esyaları hayyamdan temin edicem :) birde hayyamda 1700den asagı istedgm lensle 550D bulursam hic yurt dısıylada ugrasmam :)
  • quote:

ben aslında amazon.de den arastırdım ama orda ebay.com a göre daha pahalı kalıyo ebayda 18 135 ile 550Dyi 1600 1700 civarına bulabliyorum .. ebay.com dan almanyaya gönderemyecegim ne yazıkki kargo fiyatları :( ebay.de den yani almanyanınkinden 1750 liraya 18 135 ile buldum onu almayı düşünüyorum geri klan yedek pil filtre canta gbi esyaları hayyamdan temin edicem :) birde hayyamda 1700den asagı istedgm lensle 550D bulursam hic yurt dısıylada ugrasmam :)

almanyadan ebay ile satın alınca vergisini geri alabiliyormusun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalurjist59

quote:

ben aslında amazon.de den arastırdım ama orda ebay.com a göre daha pahalı kalıyo ebayda 18 135 ile 550Dyi 1600 1700 civarına bulabliyorum .. ebay.com dan almanyaya gönderemyecegim ne yazıkki kargo fiyatları :( ebay.de den yani almanyanınkinden 1750 liraya 18 135 ile buldum onu almayı düşünüyorum geri klan yedek pil filtre canta gbi esyaları hayyamdan temin edicem :) birde hayyamda 1700den asagı istedgm lensle 550D bulursam hic yurt dısıylada ugrasmam :)

almanyadan ebay ile satın alınca vergisini geri alabiliyormusun ?

vergisini geri alabiliyormusun derken türkiyeye sokacak kişiyle birlkte %18 kdvyi ödememkse, evet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle nacizane şunu söyliyim hayyamda 18-135 ile 1700 tl den aşağı alamazsın. hayyamda teknik servisi olan firmalar var onlarıda düsünmeni isterim sonuçta makinene lensine bir şey olduğun muhatap bulabileceğin insanlar var. Lensi tak çıkar doğru yapıldığında büyük zararları olmaz, bence önce kit lensiyle başlayıp ne ihtiycanız var sonra belirlemeniz. Eğer tak çıkar yapmak istemiyorsanız 18-200 de düşünün derim lakin fotoğraf kalitesinde düşük yaşarsınız. Bu arada 50mm 1.8 ucuz ve aynı zamanda cok kullanışlı bir lenstir fakat makro değildir.

Aklınızda başka bir şey varsa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
  • @çığır
    ilk olarak teşekkür ederim ve dogru söylüyosun ben makro diye söyledim ama neden öyle dedim hic bir fikrim yok sadece sabit lens olarak yakın nesne cekimlerinde cok güzel olması onu makro diye hatırlatıyo bana :)
    18 200 gercekten cok fazla aralıklı bi lens ve bu gercekten görüntü kalitesini düşürüyor zaten benim okadar uzun mesafe bi aralıga ihtiyacım yok ama 18 55 lens benim isteklerimi karsılyamıyor 18 135 tam benlik bir lens .. yanında 50mm 1.8 ucuz ve kaliteli tamam oda eger ihtiyacım olursa bitanede 70 300 lens bakarım uzun vadede .. bu hafta içi hayyama ilk defa gidicem bi fiyat arastırması yapıcam inşallah güzel bir fiyat bulurum makine için buldugum fiyatlarıda en kısa sürede burada paylasıcam
  • Biraz fiyat biraz gğven araştırması yapmanızı taviseye ederim sırf ucuz diye almaya çalışyınderim.

şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çığır

Biraz fiyat biraz gğven araştırması yapmanızı taviseye ederim sırf ucuz diye almaya çalışyınderim.

şimdiden hayırlı olsun.

ben ilk gidişimde almıyacagm zaten ilk önce bakıcam nerde ucuz adam nekadar güvence veriyo sıfırmı degilmi ..
  • 550D ile 600D arasında pek bir fark olduğunu zannetmiyorum.o fiyat farkına değmez bence.Bunların yanına seçenek olarak D90 ı eklemenizi öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: dadrocker

550D ile 600D arasında pek bir fark olduğunu zannetmiyorum.o fiyat farkına değmez bence.Bunların yanına seçenek olarak D90 ı eklemenizi öneririm

onuda düşünmemiş degilim cok saglam makine ama ben 4 5 ay kadar canon 500D kullandım kuzenimn, canonları daha iyi biliyorum 2 aydırda bütün planlarımı yaptm lensleri tanıdım makineyi, yani alıstıgım birşeyi istiyorum ..600 D konusunda ise döner ekran icin gercekten fiyat farkına degmez ama cok fark olmazsa onu alırım yinede yararlı olur döner ekran :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dadrocker

550D ile 600D arasında pek bir fark olduğunu zannetmiyorum.o fiyat farkına değmez bence.Bunların yanına seçenek olarak D90 ı eklemenizi öneririm

onuda düşünmemiş degilim cok saglam makine ama ben 4 5 ay kadar canon 500D kullandım kuzenimn, canonları daha iyi biliyorum 2 aydırda bütün planlarımı yaptm lensleri tanıdım makineyi, yani alıstıgım birşeyi istiyorum ..600 D konusunda ise döner ekran icin gercekten fiyat farkına degmez ama cok fark olmazsa onu alırım yinede yararlı olur döner ekran :)

Evet haklısınız alıştığınz makineyi almanız sizin için daha iyi olur eğer bütçenizi birazcık yükseltebilirseniz 60D öneririm yükseltemezseniz 550D çok iyi bir tercih olur

• o konuyu cok düsündüm ama 60D le 550D arasındaki fark bi amatör için okadarda büyük degil zaten sınırlı bir bütçem var ona ekstradan para vermeden bana yeticek makineyi alır lense yatırım yaparım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdurgut14 -- 13 Eylül 2011; 16:58:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.