Şimdi Ara

ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN MYP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2022 girişliyim yatay geçiş yapacağım kontenjan her sene için ayrı mı açılıyor yoksa toplu mu açılıyor yani 2021 için 12 2022 için 12 2023 için 12 şeklinde mi açılacak yatay geçiş yoksa toplam 12 mi myp yapacağım bilen varsa yardımcı olsun Allah rızası için

• Abi okulu arayıp öğrenci işlerine sorsana buraya yazacağına

• myp hangi sene sınava girdi isen o puanın geçerli. Kontenjan ise yıl farketmeksizin kurumun total olarak belirlediği bir kotadır. Kurumlararası mı kurumiçi mi yatay yapacaksın? Kurumiçi yapacak isen zaten forumda cevap aramanız abesle iştigal diğer durumda da geçmek istediğiniz kurumun öğrenci işlerini arayıp öğrenebilirsiniz.

• " Yükseköğretim kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90'ı geçmemek üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında (ÖSYS/YKS) öngörülen öğrenci kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılmasına"

yönetmelikte böyle yazıyor. hazırlıklı bir bölüm için 5 ayrı kontenjan açılıyor yani. hazırlık için, 1. sınıf için, 2. sınıf için...

Siz buradan sınıfı seçiyorsunuz, hangi yılda girdiğiniz fark etmeksizin seçtiğiniz sınıfın kontenjanındasınız. yani 2. sınıfa başvuracaksınız, bunun yüzde bilmem kaçı 2021'liler için, kalanı 22'ler için gibi değil.

Sıralama şöyle oluyor, sizin yerleştiğiniz puan / (bölümün yerleştiğiniz yıldaki puanı) hesaplanıyor adaylar için. Buna göre seçiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.