Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (119. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.878
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün amazondan kızım için birkaç oyuncak sipariş verdim.Hala kartimdan bi mebla cekilmemis görünüyor ben kart bilgimi satın aldiktan bi saat sonra falan sildim.Yalnız silmek siparişi iptal etmek anlamına gelmiyor gelemez diye biliyorum. Satın almadan ve satın alma esnasinda kartım internetten alışverişe açıktı satın almadan sonra internetten alışverişe de kapadim kartimi.
    Şuanda sipariş hazirlabiyor yazısı var ve gonderilmedi ibaresi var henüz yola cikmadigina dair.
    Su kart bilgilerimi silmem ve sonradan internetten alışverişe kapadim diyr sorun olurmu acaba çünkü bildiğim kadariyla satın alma esnasi önemli kartin netten alışverişe açık olması falan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajı yazdığımda amazonda 10 dolar indirim çeki vardı eve geldim indirim çeki uçmuş :(
    neyse biraz daha bekleyeyim bari acelesi yok..

hocam teşekkür ederim sağol.
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    In Stock.
    Ships from and sold by Amazon.com. Gift-wrap available.
    This item does not ship to icetanbul, Turkey. Please check other sellers who may ship internationally.

Yollanmiyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 6 Nisan 2015; 20:52:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

In Stock.
    Ships from and sold by Amazon.com. Gift-wrap available.
    This item does not ship to icetanbul, Turkey. Please check other sellers who may ship internationally.

Yollanmiyor hocam

teşekkürler.
    http://www.amazon.com/gp/product/B00FRHTTIU/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
    bu ürüne kaç tl kargo çıkar ?
    kredi kartı eklemeden göremiyormuyuz ödenecek tutarı

ilkkez alışveriş yapıcam.
    50 dolar civarı amazon kuponlarım var.(freemyapps ten)

April 20, 2015 - April 29, 2015
    Items: USD 81.99
    Shipping & handling: USD 14.91
    Total before tax: USD 96.90
    Estimated tax to be collected: USD 0.00
    Import Fees Deposit USD 17.44
    Order total: USD 114.34

Yavas kargo ileboyle

• quote:

April 20, 2015 - April 29, 2015
    Items: USD 81.99
    Shipping & handling: USD 14.91
    Total before tax: USD 96.90
    Estimated tax to be collected: USD 0.00
    Import Fees Deposit USD 17.44
    Order total: USD 114.34

Yavas kargo ileboyle

Vergi neden alıyor ?
    Sanal kart ile ödeme yapicam

Çünkü sınıra yakın

75 euro

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çünkü sınıra yakın

75 euro

Kupon kullanıcam 55dolarlik
    O zaman çıkar mi vergi
    40dolar civarı ödeme yapicam toplamda

Çıkar
    Kuponla verginin alakasi yoktur

• quote:

Çünkü sınıra yakın

75 euro

Üzerinde 95 Dolarlık fatura olacağı icin mi?
    Gümrüğe takılmazsa ne oluyor?

• Garanti Sanal Kartımın Açık Provizyonlar kısmında 31.03.2015 tarihli ve 2.84 TL değerinde bir işlem var.
    Açıklama kısmında ise "AMAZON EU SARL PARIS" yazıyor. Başka hiçbir detaya bakamıyorum.
    Amazon.com'dan o tarihte hiçbir işlem yapmadım ve zannedersem işlemde ki ücret 1 Euroya takabül ediyor ve Amazon.fr ile alakalı.
    Ara sıra fiyatlara bakmak için Amazon.fr, Amazon.de gibi sitelerde geziniyor ve ödeme aşamasına kadar gelerek kargo ücretine vs. bakıyorum.
    Şimdiye kadar bu iki siteden de hiç alışveriş yapmadım. Bedava oyun, program vs. dahi almadım. Amazon Prime zaten yok.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ya da daha önce bu tarz birşeyle karşılaşan?

Amazon.com'dan daha sonra yapılmış bir alışverişim var. Ürün hâlâ yolda ve ödemeyi başka bir kart ile yapmıştım. Sanırım bununla alakası yoktur.
    Durumu Amazon.fr'ye e-mail ile bildirdim ve cevap e-mailinde gayet ciddi odukları belli.
    Benden kartın işlem bilgilerini içeren dekontu ve kişisel bilgilerimi istiyorlar.
    Ancak gel gör ki; SanalKartta işlemleri sadece başlık olarak görebiliyorum.

• Free shipping olan bir ürün alıcam amazondan,

AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 9-16 business days)
    AmazonGlobal Priority Shipping (averages 2-4 business days)

seklinde 2 secenek cıkıyor karsıma, sanırım her ikisi icinde gecerli free shipping, benim sormak istedigim her iki ihtimaldede ürün UPS firmasıylamı gönderilecek ? fedex vs baska firmalarla ugrasmak istemiyorum dogrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxtreme

Garanti Sanal Kartımın Açık Provizyonlar kısmında 31.03.2015 tarihli ve 2.84 TL değerinde bir işlem var.
    Açıklama kısmında ise "AMAZON EU SARL PARIS" yazıyor. Başka hiçbir detaya bakamıyorum.
    Amazon.com'dan o tarihte hiçbir işlem yapmadım ve zannedersem işlemde ki ücret 1 Euroya takabül ediyor ve Amazon.fr ile alakalı.
    Ara sıra fiyatlara bakmak için Amazon.fr, Amazon.de gibi sitelerde geziniyor ve ödeme aşamasına kadar gelerek kargo ücretine vs. bakıyorum.
    Şimdiye kadar bu iki siteden de hiç alışveriş yapmadım. Bedava oyun, program vs. dahi almadım. Amazon Prime zaten yok.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ya da daha önce bu tarz birşeyle karşılaşan?

Amazon.com'dan daha sonra yapılmış bir alışverişim var. Ürün hâlâ yolda ve ödemeyi başka bir kart ile yapmıştım. Sanırım bununla alakası yoktur.
    Durumu Amazon.fr'ye e-mail ile bildirdim ve cevap e-mailinde gayet ciddi odukları belli.
    Benden kartın işlem bilgilerini içeren dekontu ve kişisel bilgilerimi istiyorlar.
    Ancak gel gör ki; SanalKartta işlemleri sadece başlık olarak görebiliyorum.

Sorunumun cevabını gene kendim vereyim;
    1€ değersiz bir meblağ ancak kart bilgilerimin çalınmış olabileceği ihtimaline karşı tedbir almak zorundaydım.
    Kart hırsızları dikkat çekmemek için özellikle Amazon gibi bilindik yerlerden küçük meblağlar ile işlem yapıyor ve böylece,
    ilk adımda kartın çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorlarmış.

Neyse ki durum böyle değilmiş.
    Garantiyi arayıp, işlem hakkında bilgi istedim. Ancak işlem hâlâ provizyonda olduğu için sadece provizyon numarasını verebildiler.
    Bu ve diğer istenilen bilgileri amazon'da gerekli bölüme pdf şeklinde gönderdim.

Bugün gelen özür içerikli e-mail'de; o tarihte kartımın bağlı olduğu adres bilgilerimde değişiklik yaptığımı, bu sebeple teknik bir hatadan dolayı sistemin kontrol amaçlı kartımdan 1€ çekmiş gibi göründüğü cevabını aldım. Normalde böyle olmaması gerekiyormuş.
    Devamında ise durumun gerekli yerlere bildirildiği ve işlemin iptal edileceği yazıyordu.

Edit: Şunu da belirteyim; Adres değişikliğini Amazon.com hesabımdan yapmıştım. Ancak bahsedilen hata Amazon.fr'in sisteminden kaynaklanmış.
    Cevap ve çözümü de gene Amazon.fr'den aldım.

Nihayetinde Amazon'un da hata yapabileceğini görmüş oldum.
    Umarım bu yazım ilerde başkalarına da yardımcı olur. Cevabı hiçbir yerde bulamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxtreme -- 8 Nisan 2015; 16:15:05 >

• Bu ürünün kargo ücretini nasıl görebiliriz?
    http://www.amazon.com/dp/B00D6PTMB4/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 9 Nisan 2015; 19:03:05 >
  • Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    15,5 dolar

• quote:

15,5 dolar

teşekkürler
  • Prof.Matematik kullanıcısına yanıt
    Anlatmaya usendim kusura bakmayın

En son odeme yapmaya geldiginde yaziyor

• Arkadaşlar amazondan veya ebay den go pro 4 black getirten varmı? vergi filan ne kadar çıkıyor? türkiyeden almak dahamı matıklı?
  • beyler ben 160 dolara alışveriş yaptım ürün kısmındaki shipping adress de id number gözükmüyor ama alışveriş yaparken yazdım acaba order kısmında gözükmüyormu tc no varmı yardımcı olabilcek ?
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.