Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (121. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.878
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dün Amazon'dan bir ürün siparişi verdim ve shipping adres kısmına adresimi türkçe karakter kullanmadan yazdım. Onda problem yok, Türkiye'deki postacı eşşek değildir herhalde Talatpasa Caddesi'nin Talatpaşa olduğunu düşünebilir.

Fakat ödeme seçeneğinde Debit Visa kartımın numarasını ve kartın üzerindeki ismi yazın kısmına adımı türkçe karakterle yazdım belki tam adı istiyordur diye. Fakat kaydedip ödemeye devam etme tuşuna bastığımda adımın türkçe karakter olan yerlerinde abuk subuk şeyler çıktı. Ürün şuan stoklarda olmadığı için bir kaç gün beklemem gerekiyor. O yüzden shipping kısmı hazırlanıyor falan gibi bir durumda değil.

Öğrenmek istediğim adımı türkçe karakterle yazdığım için kartımdan ödemeyi kabul edecek mi? Ederse veya etmezse hangi yolla bildirileceğim? Benim düşündüğüm türkiye'de uçak bileti veya alışveriş sitelerinden ürün satın alırken kullandığımız telefona gelen mesajdaki onay kodunu yazdıktan sonra ödeme alır şeklindeydi. Burda debitle ödeme yapmak istediğim için mi böyle bir şey yok?

Not: Debit = Banka Kartı (bir başka ifadeyle Maaş Kartı)

• Sipariş sayfasında

Get a $30 Gift Card instantly

diye bir ibare var arkadaşlar. Bu kartı alırsam 30$ indirim kazanacağım ama şartlarını anlamadım bilgisi olan var mı ?
  • Merhaba arkadaşlar,

arkadaşım 1 haftalığına ABD Chicago ya gidecek.
    Aşağıdaki linkteki projeksiyon cihazını Türkiye de olmadığı için almak istiyorum.

LG PF1500

Şimdi ben bu ürünü amazondan alıp arkadaşımın kalacağı otele gönderim yapmak istiyorum.
    Bu nedenle arkadaşım adına bir kullanıcı profili oluşturdum adres kısmına da kalacağı otelin adresini yazdım. sanırım burada sıkıntı yok...

ürünün fiyatı 999$ ancak vergi ve shipping ile 1072$ a çıkıyor;

1. sorum bu alışverişte sorun yaşar mıyım? veya yaşamamak için ne yapmalıyım?
    2. si 63$ kadar tahmini olarak vergi ekliyor bu normal midir? "This is a gift" seçeneğini işaretlesem bundan kurtulur muyum?
    3. sorum arkadaşım yarın ABD ye uçacak 25 nisanda dönecek standart shipping riskli mi? olur. One-Day Shipping mi? seçeyim...

Acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmxcakir -- 20 Nisan 2015; 11:26:29 >

• güzel insanlar ben hiç alış veriş yapmadım amazonda lakin bu iki parça ürünü türkiyede alıdğımda 3850 lira öderken, amazondan alınca 2500 lira ödüyorum. ama amazon sağ olsun 173 dolar gümrük vergisi ekliyor. ben bu ürünleri hediye olarak kendime göndertsem. ürün içeriğinde fatura olmasa bile gümrük vergisi öder miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: mmxcakir

Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki linkteki projeksiyon cihazını Türkiye de olmadığı için almak istiyorum.

LG PF1500

Şimdi ben bu ürünü amazondan alıp arkadaşımın kalacağı otele gönderim yapmak istiyorum.
    Bu nedenle arkadaşım adına bir kullanıcı profili oluşturdum adres kısmına da kalacağı otelin adresini yazdım. sanırım burada sıkıntı yok...

2. si 63$ kadar tahmini olarak vergi ekliyor bu normal midir? "This is a gift" seçeneğini işaretlesem bundan kurtulur muyum?
    3. sorum arkadaşım yarın ABD ye uçacak 25 nisanda dönecek standart shipping riskli mi? olur. One-Day Shipping mi? seçeyim...

1. Sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. En kötü ürün elinize geçmese bile iade edilir ücreti.

2. Arkadaşınızın gideceği eyalete göre açtığınızı varsayıyorum hesabı. Eyaletten eyalete vergi değişir ve sildirmeniz imkansız. Gift ile kurtulma şansınız yok.

3. Süre konusunda bence şöyle yapın. Derdinizi canlı destekte anlatın. 4 günlüğüne amerikada olacağınızı ve 1 günlük kargo ücretinin çok olduğunu belirtip hızlandırabilir misiniz benim için deyin. Pahalı bir ürün sanırım sorun çıkarmazlar yerine getirirler bu isteğinizi.

• FENIX F kullanıcısına yanıt
    Odersiniz

Zaten uyguna aliyorsunuz vergi ile bile sorun etmeyin bence

Hizli kargo da kac dolar çıkıyor

Kargo ve vergi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 20 Nisan 2015; 18:00:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FENIX

güzel insanlar ben hiç alış veriş yapmadım amazonda lakin bu iki parça ürünü türkiyede alıdğımda 3850 lira öderken, amazondan alınca 2500 lira ödüyorum. ama amazon sağ olsun 173 dolar gümrük vergisi ekliyor. ben bu ürünleri hediye olarak kendime göndertsem. ürün içeriğinde fatura olmasa bile gümrük vergisi öder miyim

Mümkün değil zaten olsada tavsiye etmezdim. Sonuçta ürünleriniz gümrüğe kesinlikle takılacak zaten ve vampir gibi kanınızı emmek için bekleyen ups ya da dhl elemanlarının kucağına düşeceksiniz.

Eğer yavaş kargoyla alırsanız (i-parcel) ürünün gümrükten bedelsiz geçme ihtimali de var. Sizde bu düşük bir ihtimal ama olursa 60 gün sonra vergi iade ediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: theory of a dead man

quote:

Orijinalden alıntı: mmxcakir

Merhaba arkadaşlar,

LG PF1500

1. Sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. En kötü ürün elinize geçmese bile iade edilir ücreti.

2. Arkadaşınızın gideceği eyalete göre açtığınızı varsayıyorum hesabı. Eyaletten eyalete vergi değişir ve sildirmeniz imkansız. Gift ile kurtulma şansınız yok.

3. Süre konusunda bence şöyle yapın. Derdinizi canlı destekte anlatın. 4 günlüğüne amerikada olacağınızı ve 1 günlük kargo ücretinin çok olduğunu belirtip hızlandırabilir misiniz benim için deyin. Pahalı bir ürün sanırım sorun çıkarmazlar yerine getirirler bu isteğinizi.

Evet illinois Chicago ya gidiyor adresi buna göre açtım. Arkadaşımda söylemişti eyalete göre vergi değişiyor diye...
    Yardımınız için teşekkürler dediğiniz gibi yapıp alacağım sonuçta pirime seçenekli bir ürün (yanlış bilmiyorsam amozunun kendi sattığı ürünlerde prime koyuyor bu nedenle sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum...)
    Artık bir yerden sonrası da kısmet :)

• Arkadaşlar bu amazon da benim anlamadığım birşey var şimdi bazı ürünlerde free shipping yazısı var yani kargo ücretsiz demek oluyor herhalde.Ama ödeme ekranında ayrıca bir kargo ücreti çıkarıyor bu nasıl oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alparslan46

Arkadaşlar bu amazon da benim anlamadığım birşey var şimdi bazı ürünlerde free shipping yazısı var yani kargo ücretsiz demek oluyor herhalde.Ama ödeme ekranında ayrıca bir kargo ücreti çıkarıyor bu nasıl oluyor

free shipping Amerikada yaşayan insanlar için.35 dolar üstü ücretsiz kargo.
  • Bilen arkadaşlara sormak istiyorum.Amazondan alışveriş yaptım dolar kurunun en fazla 2.7 olduğu zamandaydı.Amazon benden kredi kartının kuru nedir diye sorduğunda
    Dolar olarak işaretledim.Burada birkaç arkadaş Amazonun dolar kurunun yüksek olduğunu o yüzden türk lirası yerine dolar işaretleyin dediğini hatırlıyorum.ama şu an kartın
    ekstresine baktığımda banka 2.75 ten işlem yapmış.nasıl olur bu iş?Türk lirası mı yoksa dolar mı seçmek gerekiyor alışveriş yaparken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Standartuye

Bilen arkadaşlara sormak istiyorum.Amazondan alışveriş yaptım dolar kurunun en fazla 2.7 olduğu zamandaydı.Amazon benden kredi kartının kuru nedir diye sorduğunda
    Dolar olarak işaretledim.Burada birkaç arkadaş Amazonun dolar kurunun yüksek olduğunu o yüzden türk lirası yerine dolar işaretleyin dediğini hatırlıyorum.ama şu an kartın
    ekstresine baktığımda banka 2.75 ten işlem yapmış.nasıl olur bu iş?Türk lirası mı yoksa dolar mı seçmek gerekiyor alışveriş yaparken.

Kurun bir nebze üzerinde işlem yapıyor bankalar. 2,75 normal yani. Eğer kuru amazona çevirtseydiniz yani tl ile yapsanız kuru yaklaşık 2,90 civarında seçerdi. Bu biraz da ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi malesef. En avantajlısı dolar ile alışveriş yapmak o yüzden.

• quote:

quote:

Arkadaşlar bu amazon da benim anlamadığım birşey var şimdi bazı ürünlerde free shipping yazısı var yani kargo ücretsiz demek oluyor herhalde.Ama ödeme ekranında ayrıca bir kargo ücreti çıkarıyor bu nasıl oluyor

Yani Türkiye ye ücretsiz kargo yok doğru anladım herhalde demi

• quote:

quote:

quote:

Yani Türkiye ye ücretsiz kargo yok doğru anladım herhalde demi

aynen hocam o kadar yolu ücretsiz kargo yapmazlar.

theory kardeş teşekkürler bu arada.dolar bitirdi bizi

• Bir sorum olacak.
    http://www.amazon.com/Logitech-Surround-Gaming-Headset-Technology/dp/B00CQ35C1Q/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1429655423&sr=8-2&keywords=g230

Almak istediğim ürün bu 60 dolar diyor.35 dolar üstü ücretsiz dediği amerika içi diye okudum bu başlıkta.Kargo parası bana ne kadara gelir İstanbul'da oturuyorum.Gümrük vergisi öder miyim? Herhangi bi sorun çıkar mı ? Toplam kaç dolar veya TL öderim ? Teşekkürler şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: samikaan9

Bir sorum olacak.
    http://www.amazon.com/Logitech-Surround-Gaming-Headset-Technology/dp/B00CQ35C1Q/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1429655423&sr=8-2&keywords=g230

Almak istediğim ürün bu 60 dolar diyor.35 dolar üstü ücretsiz dediği amerika içi diye okudum bu başlıkta.Kargo parası bana ne kadara gelir İstanbul'da oturuyorum.Gümrük vergisi öder miyim? Herhangi bi sorun çıkar mı ? Toplam kaç dolar veya TL öderim ? Teşekkürler şimdiden.

Ürünü amazon direk olarak satmıyor. Satan firmanın Türkiyeye gönderimi yok. Zaten olsa da ciddi kargo bedelleri istiyor firmalar.

Ürün bakarken "Ships from and sold by Amazon.com" ve "This item ships to ........, Turkey." yazmasına dikkat edin.

• quote:

Bir sorum olacak.

merhaba

istediginiz urun ucuncu sahis bir firma (T.R.G) tarafindan satilsada, bu satisi Amazon kendisi gerceklestiriyor (Fulfilled by Amazon) urun satisini size yapan ve kargoyu gonderen Amazon oldugu icin paketini size olusmasinda herhangi bir sorun yok.

urun curet $59.99

kargo $17.70

toplam $77.69

urun vergi limitinin altinda oldugundan gumruk vergisi odemenize gerekte yok.

iyi alisverisler!

• Güzel site teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: turconj

quote:

Bir sorum olacak.

merhaba

istediginiz urun ucuncu sahis bir firma (T.R.G) tarafindan satilsada, bu satisi Amazon kendisi gerceklestiriyor (Fulfilled by Amazon) urun satisini size yapan ve kargoyu gonderen Amazon oldugu icin paketini size olusmasinda herhangi bir sorun yok.

urun curet $59.99

kargo $17.70

toplam $77.69

urun vergi limitinin altinda oldugundan gumruk vergisi odemenize gerekte yok.

iyi alisverisler!

Eskişehire yollanmayan ürün izmire yollanıyor görünüyor. Türkiyede illere göre de değişiyor mu gelip gelmediği?

Edit: Arkadaşın verdiği linkteki satıcıyla sizin verdiğiniz farklıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 24 Nisan 2015; 0:24:02 >

• Arkadaşlar birşeyi tam anlayamadım. Eğer gümrük vergisi çıkıyorsa amazon bunu fiyata dahil edip kendisi mi ödüyor vergiyi? Biz birşey ödemiyoruz yani.
    Amazon.de sitesinden bluray almayı düşünüyorum. Ürünün fiyatı 84 euro kargo 6 euro toplam 90 oluyor. Vergi çıkmıyor sitede. Fakat 75 üzeri sınırına takılıyor bu durumda ne olabilir. Gümrüğe takılıp benden vergi isterler mi? Ne yapmamı önerirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.