Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (140. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.832
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi Günler Arkadaşlar. Amazon.com'dan ilk defa bir ürün almak üzereyim. Anladığım kadarıyla 75 euro üzeri ürünlerde vergi ödememiz gerekiyor ve bunu alış veriş yaparken peşin ödeyebiliyoruz.

Benim yaptığım alışverişte gümrük vergisi eklenmiyor. Peşin ödeyebilmem için ne yapmam gerekiyor? Türkiye'ye gelince mi ödemem gerekiyor acaba?

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Amazon.com Alışveriş tecrübesi

• Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir kaç konu var?

Yurtdılından K.K.T.C ' ye telefon siparişi versem gümrükte ülkeye girerken sorun çıkarmı?

K.K.T.C 'deki gümrük şartları Türkiye ile aynımı?

K.K.T.C den Türkiye'ye kargo ile ürün göndermek istesem (telefon gibi) bu ürün Türkiye'ye girerken gümrükte kalır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: niobe45

İyi Günler Arkadaşlar. Amazon.com'dan ilk defa bir ürün almak üzereyim. Anladığım kadarıyla 75 euro üzeri ürünlerde vergi ödememiz gerekiyor ve bunu alış veriş yaparken peşin ödeyebiliyoruz.

Benim yaptığım alışverişte gümrük vergisi eklenmiyor. Peşin ödeyebilmem için ne yapmam gerekiyor? Türkiye'ye gelince mi ödemem gerekiyor acaba?

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Amazon.com Alışveriş tecrübesi

çok geç bi cevap olucak ama sonradan aynı şeyi yaşayıp merak edenler için söyleyeyim, normalde amazonun kendi sattığı veya başka satıcıya ait fakat gönderim işlemlerini falan amazon'un yaptığı ürünlerde vergi olayını amazon hallediyor ama siz amazon yerine başka satıcıdan aldığınız için (ekran görüntüsüne bakarsanız auto-genuine parts diye bir satıcı amazondan bağımsız kendi kargolama yöntemiyle gönderiyor) gümrük vergisi eklenmemiş. Türkiye'ye gelince ürün gümrüğe takılacak işlemleri de siz halletmek zorunda kalacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LootMyBoot -- 11 Temmuz 2016; 20:33:02 >

• Selamlar,

benim ödemem red yedi. bankanızla görüşün diyor. Neden olabilir ki acaba? yardımcı olabilir misiniz? 48 dolarlık bir şeydi aldığım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semipermeable

Selamlar,

benim ödemem red yedi. bankanızla görüşün diyor. Neden olabilir ki acaba? yardımcı olabilir misiniz? 48 dolarlık bir şeydi aldığım.

Kartınızın internet alışverişine yada yurt dışı alışverişine açık olup olmadığına bakın kısaca bankanızı arayıp soracaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, Ben onaya gönderdikten 2 dk sonra sanal kartıma parayı aktarmıştım o sıra red yedim. ikinci denemem de gönderebildim. bu arada benim max limitim vergi ödememek için 90 dolarlık alışveriş midir? Yorumlardan anladığım kadarı ile teyit amaçlı soruyorum. eğer yasaklı ürün değilse, tax ını amazon uzerınden odedıgınız takdırde fiyat ne olursa olsun ürününüz gümrüge takılmadan gelebilir olduğu. doğru mu anlamışım ? :) zaten almak istediğim bir akıllı saat var polar ama onunda yok sanırım shipping i :)

teşekkürler.
  • quote:

teşekkürler, Ben onaya gönderdikten 2 dk sonra sanal kartıma parayı aktarmıştım o sıra red yedim. ikinci denemem de gönderebildim. bu arada benim max limitim vergi ödememek için 90 dolarlık alışveriş midir? Yorumlardan anladığım kadarı ile teyit amaçlı soruyorum. eğer yasaklı ürün değilse, tax ını amazon uzerınden odedıgınız takdırde fiyat ne olursa olsun ürününüz gümrüge takılmadan gelebilir olduğu. doğru mu anlamışım ? :) zaten almak istediğim bir akıllı saat var polar ama onunda yok sanırım shipping i :)

teşekkürler.

95 euro normal gumruk vergisi Turkiyedeki euro kurundan hesaplayın alacağinız ürün 75euro nun altinda olsun ama eylül ayında bayram var bu yüzden limit yükseliyor bu gunlerde 75 euronun üstüne vergi vermezsiniz amazona vergi parasinı peşin veriyorsunuz isterseniz özel günlere denk gelirse yada daha az gümrük ücreti alınırsa ücretinizi amazon size geriye ödüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 13 Temmuz 2016; 10:44:02 >

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    ya çok pardon bayram vergi olayını anlamadım. daha detaylı açıklar mısınız?

özel günlerde daha fena vergiye yüklenmez mi bizim ülke :)
  • quote:

ya çok pardon bayram vergi olayını anlamadım. daha detaylı açıklar mısınız?

özel günlerde daha fena vergiye yüklenmez mi bizim ülke :)

Gümrük yasası diye google'dan aratın çıkar ordan butun hepsine bakabilirsiniz

• Arkadaşlar Amazondan 4 tane ürün alacağım ve hiçbiri 75 euroyu geçmiyor fakat hepsini bir aldığımda geçiyor bir sorun veya karşılaşacağım herhangi bir şey olur mu ? Cevaplarsanız sevinirim.
  • Amazon.de üzerinden ürün aldım satıcı dhl kodunu vermiş ürünüm neyle gelecek arkadaşlar ve kaç güne gelir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeSioN -- 8 Ağustos 2016; 17:10:03 >
  • Merhaba

Adonit pixel ürününü almaya çalışıyorum ama türkiyeye gelmiyor anlaşılan başka bir yol yordam varmıdır ?

ürün 80 dolar
  • Arkadaşlar bir ürün aldım 80 dolar sonra yanlışlıkla karıştırırken sistemi iptal etmişim para karttan çekildi ne yapmam lazım karta param iade olurmu? Ne kadar sürer? Ürünü tekrar almak istesem ne yapmalıyım? Lütfen yardım iyi forumlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amazon Amerika^ya gönderim için vergi alıyor muı? 180$ lık bişey bakıyorum ama vergi istiyor normal mi?
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Solda seçeneklerde ship to türkeyi gibi bişey vardı en üstte onu seçersen türkiyeye gönderilenler listelenir . Ben şimdi baktımda çok cazip değil laptoplar, Malum türkiyedeki dolar kurundan dolayı.
  • arkadaşlar amazon gibi sitelerden alışveriş yaparken hangi ödeme yöntemi veya kredi kartı kullanmak daha güvenli??ayrıca dolar kuru farkından daha az etkilenmek için hangi banka veya kart seçilmeli?. malum kredi kartı bilgileri çalınabiliyor.
  • Arkadaslar merhaba.14 agustosta amazondan 772.73 dolarlik bir alisveris yaptim.Ucret karttan cekildi ancak 15 dk icinde iptal ettim pesine siparisin iptal olduguna dair mail geldi.ancak bugun 5.gun hala sanal kredi kartima tutar iade edilmedi.işin ilginc yani tutar provizyonda(bekleyen islemlerde)bekliyor.Bu amazondan kac gunde iadeler geliyor arkadaslar?Bi sikinti olmaz degilmi?Amazon gondermemezlik vsvs yapmaz umarim

• quote:

Orijinalden alıntı: ARTHUR.

Solda seçeneklerde ship to türkeyi gibi bişey vardı en üstte onu seçersen türkiyeye gönderilenler listelenir . Ben şimdi baktımda çok cazip değil laptoplar, Malum türkiyedeki dolar kurundan dolayı.

4 yıl önce yazmıştım onu şimdi amazonu altini üstünü getirebiliyorum
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Kardeş kusura bakma ben başkasını alıntılayacaktım galiba en son sayfadaydım bir ara başa dönmüşüm galiba
  • Arkadaslar yukarda bi soru sordum okuyup yardimci olabilirmisini?

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.