Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.832
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gumus299

quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Arkadaşlar amazon'dan bir ürün satın aldım. Ürün i-parcel(AmazonGlobal Expedited Shipping
    ) ile gönderileceği için yukarıdaki arkadaş gibi kimlik numaramı istediler. Ben de hem siteden girdim hem de mail atarak numaramı işlettim.
    Şimdi mail geldi ürün onlardan çıkmış diye.
    Bilenler için iki sorum olacak:
    1. si ürün oradan bizim ülkenin sistemine ne kadar zamanda giriş yapar.
    2. si giriş yaptıktan sonra ben bunu hangi siteden takip edeceğim. Bana AEIIND1000167**** gibi bir kod verdiler.

1. 10 gün ila 2 ay arasında yapar şans işi.Çoğu zaman 2 hafta ile bir ay arasında sürüyor.
    2.İlk etaptahttps://tracking.i-parcel.com/iParcelTracking/secure/track.aspx bu siteden takip yapabilirsiniz.Türkiyeye giriş yaptığı bildirilecek.
    Türkiyeye giriş yaptıktan sonrahttp://www.pttkargotakip.com/ptt-yurtdisi-kargo-takip/

bu amazon store card , amazon prime gibi her zaman para kesilen bir sistem mi..üye olmamızda sakınca var mı acaba.

Pek bir bilgim olmamakla birlikte minimum alışveriş miktarını sağlamanız gerekiyor diye biliyorum.Ama detaylı bir bilgim yok.

• konu hortlamışken benim de bir sorum var. amazon üzerinde bir satıcıdan(mağazadan) iki film satın aldım. aynı gün kargoya gönderdiğine dair mail geldi, filmlerin birtanesi bugün elime ulaştı diğeri orta da yok. bu normal mi?
  • amazon prime deneme üyeliğim varmış. para kesintisi olur mu ?http://tortopoglu.files.wordpress.com/2012/02/amazonolyadac3b6l.png böyle bir ekran var.
  • merhaba

amazondan e-reader sipariş edebilir miyim? bazı mallar Türkiye'ye getirilmez diye duydum.

banka hesaptan ödeme yapsam, herhangi bir ücret alıyorlar mı?

teşekkürler
  • Amazon'dan aldığım hatalı çıktı. İlk üretici firmaya ticket attım RMA yapalım dediler ancak RMA'nın onlara ulaştırma kısmı bana ait, ordan yeni ürünün bana ulaşması onlara yani gönderirken kargo ücreti bana ait... Ancak ben ürünü Danimarkaya yollasam zaten 60-70 TL arası bi ücret ödemem gerekecek ki bir cazibesi kalmıyor işin. Amazon'a geri teslim etsem değişmesini istesem kargo ücretlerini onlar mı karşılıyorlar? Bilgisi olan arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

Standard international shipping de aldigimiz urunleri takip edebiliyormuyuz?

Ben Standard international shipping ile alışveriş yaptım satıcı bana airmail ile gönderdi ürünü birde takip numarası verdi ptt'den anlık olarak kargonun nerede olduğunu gördüm ama tam tamına günü gününe bir ay içerisinde ulaştı elime

hocam bende alışveriş yaptım standart ile satıcı sorduğumda ellerinde takip numarısı olmadıkları dair mesaj attılar. şimdi aklımda kargo gelecek mi? ne zaman gelecek kargo kaybedecekler mi? aklıma bin bir türlü şey getiriyorlar.
  • Selamlar,

Aşağıdaki linkteki ürünü bayağı bir araştırdıkdan sonra almak istiyorum Türkiyede bulamadım amazon.com da ve ebayda bulabildim amazondaki fiyat ebay dakinden daha iyi ayrıca amazondaki ürünü amazonun kendisi satıyor.

www.amazon.com
    Amazon.com: La Crosse Technology BC1000 Alpha Power Battery Charger: Home Audio & Theater
    http://www.amazon.com/gp/product/B004J6DLD4/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

Sipraiş verme aşamasında;

Ankara Shipping to:
    $59.99 Items
    $17.10 Estimated shipping & handling
    $77.09 Total before tax
    $0.00 Estimated tax to be collected
    $77.09 Estimated order total

olarak görünüyor, sanıyorum amerika dışına yolladığı için kargo ücreti alıyor ayrıyeten. Gönderi tercihi olarakda 2 adet seçenek sunuyor.

Choose a shipping speed:
    AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 9-16 business days)
    AmazonGlobal Priority Shipping (averages 2-4 days)

Yapmak istediğim alışveriş sonunda, sıkıntı yaşarmıyım yada ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz acaba. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin06 -- 14 Mart 2013; 10:14:42 >

• Arkadaşlar ürün alırken Türkiye yi seçtiğimde hata alıyorum bu sorunu nasıl çözerim bilginiz varmı?

www.amazon.com
    Amazon.com : Uncharted 3 Nathan Drake Statue : Other Products : Everything Else
    http://www.amazon.com/gp/aw/d/B0062AWKFA/ref=pd_aw_sbs_vg_8?pi=SS115

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamehliyetsiz -- 14 Mart 2013; 2:30:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamehliyetsiz

Arkadaşlar ürün alırken Türkiye yi seçtiğimde hata alıyorum bu sorunu nasıl çözerim bilginiz varmı?

http://www.amazon.com/gp/aw/d/B0062AWKFA/ref=pd_aw_sbs_vg_8?pi=SS115

"International and domestic shipping" olandan alın sadece "domestic shipping" seçeneği olan ürünleri türkiyeye yollamıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenshin06

Selamlar,

Aşağıdaki linkteki ürünü bayağı bir araştırdıkdan sonra almak istiyorum Türkiyede bulamadım amazon.com da ve ebayda bulabildim amazondaki fiyat ebay dakinden daha iyi ayrıca amazondaki ürünü amazonun kendisi satıyor.

http://www.amazon.com/gp/product/B004J6DLD4/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

Ankara Shipping to:
    $59.99 Items
    $77.09 Total before tax

olarak görünüyor, sanıyorum amerika dışına yolladığı için kargo ücreti alıyor ayrıyeten. Gönderi tercihi olarakda 2 adet seçenek sunuyor.

Choose a shipping speed:

Yapmak istediğim alışveriş sonunda, sıkıntı yaşarmıyım yada ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz acaba. Teşekkürler.

Yapacağınız alışveriş limit altı. Dolayısıyla sorun çıkacağını sanmam. Ürün ne yasaklı ne de extra vergi gerektiriyor. 78$ sizin için uygunsa alabilirsiniz. Takipli posta ile gelecek. Yurda girmesi paketlemenin ardından iki-üç gün içinde olabilir ama sonrasını bilemem. Posta merkezinin yanında otursan bile seni bulması 1 hafta tutabilir. Acelen yoksa 1. seçenek. İkinci seçenekte kargo şirketi size ulaştıracak. Sanırım ürün ücreti kadar taşıma parası alırlar.

• Konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık
    Çok yararlı oldu teşekkürler
  • beyler bisiklet, dolap , yatak, deniz botu ..vb siparişlerde ne gibi zorluklarla karşılaşabiliriz (Kargo'nun bedelinin artması dışında ve 1500 dolar sınırı da vardı zannedersem)

Zannedersem 78 euro 'dan fazla ne tutarsa tutsun sadece yüzde 18 ödeyeceğiz değil mi . Kargo boyutu ve ürün miktarı hiç farketmez. (dedigim gibi 1500 dolar'ın altından bahsediyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 15 Mart 2013; 17:23:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suivant

quote:

Orijinalden alıntı: kenshin06

Selamlar,

Ankara Shipping to:
    $59.99 Items
    $77.09 Total before tax

Choose a shipping speed:

Yapacağınız alışveriş limit altı. Dolayısıyla sorun çıkacağını sanmam. Ürün ne yasaklı ne de extra vergi gerektiriyor. 78$ sizin için uygunsa alabilirsiniz. Takipli posta ile gelecek. Yurda girmesi paketlemenin ardından iki-üç gün içinde olabilir ama sonrasını bilemem. Posta merkezinin yanında otursan bile seni bulması 1 hafta tutabilir. Acelen yoksa 1. seçenek. İkinci seçenekte kargo şirketi size ulaştıracak. Sanırım ürün ücreti kadar taşıma parası alırlar.

Cevap için teşekkür ederim. ürünü sipariş verdim, ve aynen dediğiniz gibi 2 seçenek için ürün ücretine yakın bir meblağ çıkardı. İlk seçenek ile siparişi verdim, bugun gönderime başlanmış sanıyorum siparişten sonra gönderimi değiştir ödeme şeklini değiştir gibi bölümler vardı şimdi yok yerine "track package" sanıyorum gönderi takip bölümü geldi. Bu arada ince bir ayrıntı yakaladım ne kadar etki eder bilmiyorum ama ürünün ödeme aşamasında TL ye çevirdi meblağı benim hesapladığımdan daha yüksek çıktı ayrıntıları incelediğimde döviz kurunu 1.9 un ustunde gordum. bankamın döviz kuruna baktığımda 1 puandan fazla düşüktü ödemeyi TL ye dönüştürmeden yaptım USD olarak 10 tl ye yakın daha uzuca geldi. tekrar teşekkürler.

• Herkese selam, öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler.,Beinmde bir iki sorum olacak.Dün Amazon.com'dan alışveriş yaptım. 4 adet ürün aldım ve toplam bedel 100 doları geçmiyor kargosyla birlikte 119 dolar oldu.TL cinsinden ise230!a çervirdi.
    1- Bu ürünler gümrükte takılırmı sizce? Yada gümrüğe takılmasın diye ayrı ayrı gönderselerdi birşey değişir miydi?
    2-Satan firma olarak "Sold by: Amazon.com LLC" yazıyor,ben bu ürünü aracı bir firmadan almamış oluyorum öyle değil mi?
    3-Kargo için Shipping Speed:AmazonGlobal Expedited Shipping yazıyo, sanırım önceki mesajlarda yazdığı gibi UPS ve sonrarında PTT üzerinden takip edeceğim.
    Birinci sayfayı komple okudum ikinci sayfayı atlayıp 3den devam ettim ama aynı anda birden fazla ürün sparişi ile ilgili bir durum okumadım.Ayrıca ürünlerin hepsine hediye olarak işaret seçeneği vardı.Umarım birşey değiştirir.
    Şimdiden çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: iceburn

Herkese selam, öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler.,Beinmde bir iki sorum olacak.Dün Amazon.com'dan alışveriş yaptım. 4 adet ürün aldım ve toplam bedel 100 doları geçmiyor kargosyla birlikte 119 dolar oldu.TL cinsinden ise230!a çervirdi.
    1- Bu ürünler gümrükte takılırmı sizce? Yada gümrüğe takılmasın diye ayrı ayrı gönderselerdi birşey değişir miydi?
    2-Satan firma olarak "Sold by: Amazon.com LLC" yazıyor,ben bu ürünü aracı bir firmadan almamış oluyorum öyle değil mi?
    3-Kargo için Shipping Speed:AmazonGlobal Expedited Shipping yazıyo, sanırım önceki mesajlarda yazdığı gibi UPS ve sonrarında PTT üzerinden takip edeceğim.
    Birinci sayfayı komple okudum ikinci sayfayı atlayıp 3den devam ettim ama aynı anda birden fazla ürün sparişi ile ilgili bir durum okumadım.Ayrıca ürünlerin hepsine hediye olarak işaret seçeneği vardı.Umarım birşey değiştirir.
    Şimdiden çok teşekkürler.

Selamlar hocam, öncelikle 70€ değerin altındaki ürünlerde gümrük muafiyeti var. yalnız bununda belli çerçeveler dahilinde olması gerekiyor. Gümrük Posta ve kargo Muafiyeti bölümünde detayları var, 1 sene içerisinde 5 adet muaf ürün getirebiliyorsunuz. sonrası gümrüğe tabi oluyormuş. Hediye seçeneğinde ise alım esnasında bi yerde faturada ürün bedeli görünmesin gibi bir bölüm vardı ama benim okuduğum yorumlara göre gümrük memurları akıllı davranıp ebayden amazondan araştırıyorlarmış fiyatını hoş zaten sizin ürünler 70€ değerini aşıyor sanırım (kargo bedeli hariç sadece ürün bedeli 119$=90€ gibi bir meblağ tutuyor). gümrük bedeli çıkması durumunda ilk mesajda
    @AnadoluEfes in yönergelerini takip etmende fayda var.

• Yorumların çoğunu okudum ama aradığım bilgiyi göremedim, Ebay'dan aldım ürünü royal airmail ile yollamış, takip numarasını aldım adamdan royal mailin sitede pek açık bir bilgi bulunmuyor henüz oraya girse bile türkiyeye gelince ptt devralacak sanırım kargoyu pttnin sitesine girdim yutdışı gönderi tracking sorgulama var ama barkod numarası istiyor ürün barkodu mu yazıyoruz oraya yoksa adamın verdigi royal mail tracking numarasını mı? Tracking numarasını yazdım bulunamadı diyor ^^ sanırım ülkeye giriş yapmadığından
  • Hadi ama bilen yokmu :)
  • Baştan sona güzel bir konu olmuş hocam ...
  • herkese iyi günler ben bu linkteki
    www.amazon.com
    Amazon.com: Hercules DJ Control MP3 LE DJ Controller: Musical Instruments
    http://www.amazon.com/gp/product/B008YDU1DG/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

ürünü almak istiyorum ama tam olarak çözemedim kimden satılık kargo durumu nasıl türkiyeye gönderirlermi kargo ücreti nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmet.avci

herkese iyi günler ben bu linkteki
    http://www.amazon.com/gp/product/B008YDU1DG/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
    ürünü almak istiyorum ama tam olarak çözemedim kimden satılık kargo durumu nasıl türkiyeye gönderirlermi kargo ücreti nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Amazon kendiside satıyor zaten amazon dışında hiçbir firma yurtdışına yollamıyor.Amazon size ürünü gönderecektir.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.