Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.833
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: mhmet.avci

herkese iyi günler ben bu linkteki
    http://www.amazon.com/gp/product/B008YDU1DG/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
    ürünü almak istiyorum ama tam olarak çözemedim kimden satılık kargo durumu nasıl türkiyeye gönderirlermi kargo ücreti nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Amazon kendiside satıyor zaten amazon dışında hiçbir firma yurtdışına yollamıyor.Amazon size ürünü gönderecektir.

yani gümrüğe takılmadan problemsiz bir şekilde alabilirim

• quote:

quote:

quote:

herkese iyi günler ben bu linkteki
    http://www.amazon.com/gp/product/B008YDU1DG/ref=gno_cart_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER
    ürünü almak istiyorum ama tam olarak çözemedim kimden satılık kargo durumu nasıl türkiyeye gönderirlermi kargo ücreti nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Amazon kendiside satıyor zaten amazon dışında hiçbir firma yurtdışına yollamıyor.Amazon size ürünü gönderecektir.

yani gümrüğe takılmadan problemsiz bir şekilde alabilirim

Alıcı adresi neresi bilmiyorum ama bana böyle bir fiyat çıkarıyor. Ayrıca geçen hafta aldığım ürün bu gün elime geçti sorunsuzca.

Shipping to:
    $54.99 Items
    $22.95 Estimated shipping & handling
    $77.94 Total before tax
    $0.00 Estimated tax to be collected
    $77.94 Estimated order total

Son olarak ben geçen hafta ürünü sipariş verdiğimde (ödeme vs yapıp göndermelerini bekledim);
    ilk olarak amazon ürünü gönderdik diye alış-veriş ayrıntılarını mail olarak attı. sonrasında "Iparcel" diye bir yerden mail geldi :

i-Parcel 

Dear FK,

We have been notified by Amazon.com that we will be receiving a shipment under tracking number XXXXXXXXXXXXXX containing La Crosse Technology Alpha Power Battery Charger, BC1000 to be shipped to you in Turkey. As of January 28th, 2010 Turkish customs have made an exemption to allow residents to import online shopping shipments 5 times per year. In order to control this requirement we are required to submit your ID number to customs at the time of clearance. iParcel policy is to obtain that information prior to export to allow us to clear your parcel quickly upon arrival in Turkey. No additional fees are assessed with fulfilling this requirement and it is used for customs clearance purposes only, please click here to enter your information.

Please be ****ed your shipment will not be able to export from the US until we have received the information and may be returned as undeliverable to the internet retailer if not received within 15 days of this email. If you have any questions please contact trackmyparcel@i-parcel.com

Thanks,
    i-Parcel Export Team

mailde benim anladığım kadarıyla Türkiye için gümrük kuralları gereği bu alımı kurallar çerçevesinde yaptığımı göstermem ve gümrükden muaf olduğumu incelemeleri için benim kimlik numaramı göndermemi istediler. cevap olarak söylediği bölümden gönderdim ve bugün ürün elimdeydi. (iparcel in gönderdiği ve kimlik numaramı istedikleri mail spam olarak düşmüştü mailboxa telefondan kontrol ettiğim için farketmedim evde pc den girdiğimde spam olarak geldiğini farkettim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin06 -- 22 Mart 2013; 23:01:36 >

• Sanırım Amazondan alışveriş yapanlar fark etmiştir. Artık amazonun amazonglobal sistemine türkiyede dahil edilmiş, yani Amazonda yer alan tüm uluslararası gönderime sahip ürünler TR den alınabilmekte. Yakın zaman öncesine kadar kitap, dvd, cd ve bazı sınırlı ürünler alınabiliyordu sadece. Tabi bu durum amazonun kendi sattığı ürünlerde geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danjamem -- 22 Mart 2013; 23:43:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: danjamem

Sanırım Amazondan alışveriş yapanlar fark etmiştir. Artık amazonun amazonglobal sistemine türkiyede dahil edilmiş, yani Amazonda yer alan tüm uluslararası gönderime sahip ürünler TR den alınabilmekte. Yakın zaman öncesine kadar kitap, dvd, cd ve bazı sınırlı ürünler alınabiliyordu sadece. Tabi bu durum amazonun kendi sattığı ürünlerde geçerli.

TR'den nereden alınabilir???
  • quote:

quote:

Sanırım Amazondan alışveriş yapanlar fark etmiştir. Artık amazonun amazonglobal sistemine türkiyede dahil edilmiş, yani Amazonda yer alan tüm uluslararası gönderime sahip ürünler TR den alınabilmekte. Yakın zaman öncesine kadar kitap, dvd, cd ve bazı sınırlı ürünler alınabiliyordu sadece. Tabi bu durum amazonun kendi sattığı ürünlerde geçerli.

TR den alınabilir den kastı bahsettiği gibi amazon dan sınırlı satın alınabiliyormuş şuan gümrük yasasında belirtilen ürünler haricinde satıcı olarak amazon olarak görünen ürünlerin hepsi alınabiliyor demek istemiş. yoksa TR de bir mağazadan yada belli bir noktadan satış değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenshin06

quote:

quote:

TR den alınabilir den kastı bahsettiği gibi amazon dan sınırlı satın alınabiliyormuş şuan gümrük yasasında belirtilen ürünler haricinde satıcı olarak amazon olarak görünen ürünlerin hepsi alınabiliyor demek istemiş. yoksa TR de bir mağazadan yada belli bir noktadan satış değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenshin06

quote:

quote:

Evet böyle demek istedim.

• Bu site tablorone bile satıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kindle almak mümkün değil sanırım doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Kindle almak mümkün değil sanırım doğru mu?

Doğrudan site üzerinden almanız mümkün değil ama aracı firmalar ile alınabilir.
  • quote:

quote:

Onlar epey fiyat farkıyla satıyorlar. Amazon üzerinden alında iyi olurdu.

Şimdi kontrol ettim, fiyatlar tam iki misli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0ft -- 24 Mart 2013; 16:39:09 >
  • quote:

quote:

quote:

Onlar epey fiyat farkıyla satıyorlar. Amazon üzerinden alında iyi olurdu.

Şimdi kontrol ettim, fiyatlar tam iki misli.

Yok benim kast ettiğim türkiyeye getirtip satanlar ya da başka firmalar değil.

Size amerikadan posta adresi verip, satın aldığınız ürünleri bu adrese göndermenizi ve bu adresten de size gönderilmesini sağlayan firmalar var. Bu şekilde alabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba.

Pazartesi günü Amazondan hava temizleme cihazı için hepa filtre siparişini verdim kargo dahil 80 TL tutu. Salı günüde İ-Parcel adında bir kargo şirketine teslim etmişler. Çarşamba günü kargo şirketi benden gümrükte sorun yaşanmaması için TC kimlik numaramı istedi bende gönderdim. Google dan araştırdığım şuana kadar her şey normal herhangi bir dolandırma söz konusu değil. Yalnız kafama takılan TC yi göndereli 2 gün geçti kargo takip numaramdan bakıyorum bir gelişme yok.

Current Status: Received at i-Parcel and on hold for review

Received at i-Parcel and on hold for review 2013-03-26T10:40:21-05:00
    You shipment is destined for a country that requires information prior to arrival. Please contact trackmyparcel@i-parcel.com for further information 2013-03-26T03:45:09-05:00 Elizabeth US
    Package details received electronically from Seller 2013-03-26T03:43:39-05:00 TR

Sizce kargonun yola çıkması gerekmiyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Arkadaşlar merhaba.

Pazartesi günü Amazondan hava temizleme cihazı için hepa filtre siparişini verdim kargo dahil 80 TL tutu. Salı günüde İ-Parcel adında bir kargo şirketine teslim etmişler. Çarşamba günü kargo şirketi benden gümrükte sorun yaşanmaması için TC kimlik numaramı istedi bende gönderdim. Google dan araştırdığım şuana kadar her şey normal herhangi bir dolandırma söz konusu değil. Yalnız kafama takılan TC yi göndereli 2 gün geçti kargo takip numaramdan bakıyorum bir gelişme yok.

Current Status: Received at i-Parcel and on hold for review

Received at i-Parcel and on hold for review 2013-03-26T10:40:21-05:00
    You shipment is destined for a country that requires information prior to arrival. Please contact trackmyparcel@i-parcel.com for further information 2013-03-26T03:45:09-05:00 Elizabeth US
    Package details received electronically from Seller 2013-03-26T03:43:39-05:00 TR

Sizce kargonun yola çıkması gerekmiyor mu ?

dostum rahat ol türk şirketleri değil ki seni dolandırsınlar bende aldım amazondan ayakkabı i parcel bana mail attı ve bilgileri girdim ve 3 gün sonra türkiye ye giriş yaptı şuan gümrük sırası mı ne bekliyormuş senin ki de gelecektir.
    olmadı gelmez ise bana pm at sana paranı geri alma yollarını gösteririm dolandırma söz konusu değil adamlar ahlaklı rahat ol

• Buraya kadar yazılanları okudum..Çok faydalı olmuş..Emeğin geçen herkesin eline sağlık..Tek detay takıldı kafama..Türkiyeye gönderim için " İnternational Domestic......" olması lazım..Ama amazonun ship bilgilerinde sadece "Domestic" var..Nerdeyse tüm malzemelerde..Yani..Soru şu aslında..daha kısa..Ürünü bulduk..İn stock..ve amazonun elinde var..Bu amazon o ürünü Türkiyeye (Kısıtlı ve yasak ürünler hariç tabi) gönderiyormu..Ya şu olay düzelip bir disipline girsede..Normal fiyatının 3-5 katı kazıklanmasak..
  • AliExpress
    AliExpress - Online Shopping for Popular Electronics, Fashion, Home & Garden, Toys & Sports, Automobiles and More.
    http://www.aliexpress.com

ayakkabı almak içni bir kaç gündür amazon, ebay,
    AliExpress
    AliExpress - Online Shopping for Popular Electronics, Fashion, Home & Garden, Toys & Sports, Automobiles and More.
    a bakıyorum 75 avrodan düşük ürün bulursam alacam.

özellikle
    AliExpress
    da çok fazla ürün satan adama rastlamadım en fazla 60 satış yapmış adam gördüm. bende mi yanlışlık var. bu adama nasıl güvenecem ben.

ayrıca şu ürün
    www.amazon.com
    Amazon.com | New Balance Men's MT10 | Trail Running
    http://www.amazon.com/New-Balance-MT10v1-Minimus-Running/dp/B00966158U/ref=pd_rhf_se_s_cp_1_H12G

gümrüğe takılır mı yoksa direk adresime gelir mi ?

ve bu ürün şimdi uygun ama çakma mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 5 Nisan 2013; 18:11:37 >

• Bir Ebay kullanıcısı olarak ilk defa Amazon'dan bir şey almayı düşündüm. $48'lık ürün için +$49 dolar kargo ücreti çıkardı. Şaka gibi. Oysaki Ebay'de +$17 dolar kargo ücreti istiyor. Bir daha da uğramam Amazon'a.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_exorcist

Bir Ebay kullanıcısı olarak ilk defa Amazon'dan bir şey almayı düşündüm. $48'lık ürün için +$49 dolar kargo ücreti çıkardı. Şaka gibi. Oysaki Ebay'de +$17 dolar kargo ücreti istiyor. Bir daha da uğramam Amazon'a.

yanılıyorsun her satıcı farklı fiyatlar yazabiliyor mesela ben lacoste ayakkabı aldım 17 dolar kargosu vardı hemde çok hızlı geldi.
    ayakkabı bu
    www.amazon.com
    Amazon.com | Lacoste Men's ARVERNE, Grey, 9.5 M US | Loafers & Slip-Ons
    http://www.amazon.com/gp/product/B005C2YP8O/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

buda tr fiyatı :D
    shop.lacoste.com.tr
    Online Polo, Giyim, Ayakkabı ve Aksesuar Modelleri
    http://shop.lacoste.com.tr/Product.aspx/Ayakkabi-Erkek-Gunluk-ARVERNE/19788841

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caniturk -- 5 Nisan 2013; 22:36:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canirtuk

quote:

Orijinalden alıntı: the_exorcist

Bir Ebay kullanıcısı olarak ilk defa Amazon'dan bir şey almayı düşündüm. $48'lık ürün için +$49 dolar kargo ücreti çıkardı. Şaka gibi. Oysaki Ebay'de +$17 dolar kargo ücreti istiyor. Bir daha da uğramam Amazon'a.

yanılıyorsun her satıcı farklı fiyatlar yazabiliyor mesela ben lacoste ayakkabı aldım 17 dolar kargosu vardı hemde çok hızlı geldi.
    ayakkabı bu
    http://www.amazon.com/gp/product/B005C2YP8O/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1
    buda tr fiyatı :D
    http://shop.lacoste.com.tr/Product.aspx/Ayakkabi-Erkek-Gunluk-ARVERNE/19788841

Tamam doğru. Satıcıdan satıcıya kargo ücretleri farklı. Ebay'de de aynı şekilde 17$, 35$, 45$ kargo ücretleri değişiklik gösteriyor. Ama Amazon'da aradığım ürünü zaten 2 satıcı satıyordu ve alternatifi yoktu. Bu arada ben de ayakkabı arıyorum. Ama Ebay daha uygun bana şu anda.

• 1- 75 avroluk sınırdan sonrasına gümrük vergisi kesiliyor.
    peki ben ebaya bakıyorum 70 avro + 20 avro kargo bu durumda 90 avro yapıyor peki bu ürün normalde 70 avro ama + kargo ücreti ile 90 avro yu geçiyor, sonuç olarak gümrüğe takılacak mı ?

2- gümrüğe takılmayan 75 avronun altındaki ürünler direk adresinize mi geliyor kapıda mı teslim alıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.