Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.878
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben amazondan bu ürünü almak istiyorum. şimdi baktım uluslarası gönderi yazıyor. şimdi ben bu ürün için 68.49 dolar + 3.99 dolar kargo ücretinden başka ücret ödemeyecek miyim ? ödeme kısmına gelince ne kadar ödeyeceğim yazmıyor biraz kıllandım bu duruma?

• Eğer amerikada oturuyorsanız problem yok "3.99" ödeyeceksiniz.

Türkiye posta/kargo bedelleri can yakan cinsten 30-40$ civarında geziniyor.
  • Arkadaşlar merhaba,

İngiltere 'Den ayın 18 inde kargoya verilen paketim daha elime ulşamadı.

Gönderici firma Parcel2go ile kargoya verdi, takip numarası ile p2go wen sayfasında arıyorum, en son 20.04.2013 de karşı depoya girdi görünüyor ( yani Türkiyeye vardı anlamında)....

Fakat PTT kargo takipte P2GXXXX ile başlayan takip kodum çıkmıyor, telefon ile görüştüğüm PTT yetkilisi kayıtlarında P2GXXX ile başlayan bir kayda kesinlikle rastlanmadığını söyledi. Belki başka bir taşıyıcı firma getirir, bize gelmemiş dedi.

Fakat bu durumda çaresiz kaldım, parcel2go firmasının Türkiyede anlaştığı dağıtıcı firma kimdir onu da bilmiyorum. Hiç bir yerden soramıyorum, Parcel2go ya mail attım konu ile ilgili cevap gelir mi bilemiyorum.

Bilginiz var mı bu şekilde parcel2go dan kargoya verilen paketlerin takibini nasıl yaparım?

Türkiyede kim dağıtır?

Acil cevap verebilen olursa çok memnun olurm arkadaşlar.. Umarım kargom kaybolmamıştır.

selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: TBB

Arkadaşlar merhaba,

İngiltere 'Den ayın 18 inde kargoya verilen paketim daha elime ulşamadı.

Gönderici firma Parcel2go ile kargoya verdi, takip numarası ile p2go wen sayfasında arıyorum, en son 20.04.2013 de karşı depoya girdi görünüyor ( yani Türkiyeye vardı anlamında)....

Fakat PTT kargo takipte P2GXXXX ile başlayan takip kodum çıkmıyor, telefon ile görüştüğüm PTT yetkilisi kayıtlarında P2GXXX ile başlayan bir kayda kesinlikle rastlanmadığını söyledi. Belki başka bir taşıyıcı firma getirir, bize gelmemiş dedi.

Fakat bu durumda çaresiz kaldım, parcel2go firmasının Türkiyede anlaştığı dağıtıcı firma kimdir onu da bilmiyorum. Hiç bir yerden soramıyorum, Parcel2go ya mail attım konu ile ilgili cevap gelir mi bilemiyorum.

Bilginiz var mı bu şekilde parcel2go dan kargoya verilen paketlerin takibini nasıl yaparım?

Türkiyede kim dağıtır?

Acil cevap verebilen olursa çok memnun olurm arkadaşlar.. Umarım kargom kaybolmamıştır.

selamlar

Şu sitede sorgulama yapın.

http://www.pts.net/

• quote:

Orijinalden alıntı: canirtuk

quote:

Orijinalden alıntı: mt8

Ptt tam bir rezalet. Allahtan bu sefer yurtiçi kargo getirdi.

böyle bir alışverişte sen ptt yi kötüleme.
    dahayenisin ve araştırmamışsın ptt yurt dışı alışverişlerde en güvenilir yöntem.
    yavaş gelmesinin nedeni karşı tarafın takipsiz ve en ucuz kargo yöntemi ile göndermesi.
    hız istiyorsan özel kargoları seç 3 günde gelir ama gümrüğe takılırsa senden isteyecekleri bedeller yüzünden ürünü hibe edersin.
    ama ptt gümrüğe takılsa bile %20 vergisini öder alırsın
    senden durduk yere 5 tl para almazlar ya arkadaşların yanlış söylediler yada ardiye ücreti ödemişlerdir.
    ben amerikadan 1oolerce alışveriş yaptım hep ptt ile hiç sıkıntı yaşamadım
    ortalama 10 günde elime geliyor

İlk önce cümleleri kurarken daha dikkatli ol. hiç tanımadığın birine sen diye hitap etme. Ptt yi kötüleme şeklinde emir kipinde bir yorum yazman çok yanlış. Ben kötülerim peki neden biliyormusun, çünkü bu benim tecrübem ve kendi tecrübemi paylaşıyorum dikkat edersen. Ben Yurt içinde de yurt dışında da ptt rezaletinden hiç memmun kalmadım. Eğer anlayamıyorsan bir kez daha bu yazdıklarımı oku o zaman anlarsın. Herhalde anlayamadın tekrar edeyim, " bunlar benim yorumum, ve yorumuma aksi bir şekilde karşılık verme." senin yaptığın şuna benziyor. Birisi diyorki şu hastane kötü. sen diyorsun ki hayır o hastana iyi, o hastaneyi kötüleme" gibi komik bir yaklaşım. Bak kardeşim, herkesin eleştiri yapma hakkı vardır. Ben kötü derim yorumumu yazarım. sende git nerde yazıyorsan ptt iyi diye yaz. Ben senin yorumuna giripte hayır ptt ye iyi deme, şeklinde saçma sapan bir açıklama yazıp, değerli insanların değerli vakitlerini boşa harcıyormuyum. Bak bunları sen anlayasın diye kaç dakikamı israf ediyorum. Amaç nedir; birilerine birşeyler öğretmek. Bakıyorum ki 426 gibi bayağı bir yorum yazmışsın, halbuki daha tecrübeli olmalıydın. Bu konunun başlığı tecrübeleri paylaşmak. Bazı arkadaşlar yorum hastalığına yakalanıyorlar. Birilerine sataşmak cinsinden. Ama internette bu kadar rahat konuşmak, rahat saçma yorumlar yazmak yanlış. İcabında senin karşında hangi eğitimde, hangi makamda, hangi yaşta insan olduğunu bilmiyorsan, yaklaşım şeklin her zaman yüz yüze konuşuyormuş gibi olmalı. Ben amazon.com dan alış veriş de yeni olabilirim, ama bir insan hem bana özelden soru sormuş, onu cevapladım, aynısını genel de de paylaştım, herkes faydalansın diye. Şimdi ben bunları sana açıklamak zorundamıyım, aslında hayır. Sana bir soru sordum mu ? hayır. Tekrar ederek bu yazımı sonlandırıyorum, burası tecrübelerin paylaşıldığı bir konu başlığı, hangisi, iyi hangisi kötü şeklinde bir anket yeri değil. Ben kendi eleştirimi yazdım. Sende git iyi yaz. Ben senin iyi yazdığın yere girip neden iyi yazdın, ptt kötü diye asla yazmam, çünkü çok komik. Bana göre kötü, sana göre iyi, sana göre kötü bana göre iyi. Dünyanın kuralı bu. Sen iyi dedin diye iyi olacak hali yok. Bende kötü dedim diye kötü olacak hali yok. " insanlar yorum ve eleştiri yazmakta serbestir, ilgili kurumlar bile senin kadar zıt karşılık vermiyor, çoğu zaman özür diliyorlar " neyse umarım bundan sonra aynı hataya düşmensin

• quote:

quote:

quote:

Ptt tam bir rezalet. Allahtan bu sefer yurtiçi kargo getirdi.

böyle bir alışverişte sen ptt yi kötüleme.
    dahayenisin ve araştırmamışsın ptt yurt dışı alışverişlerde en güvenilir yöntem.
    yavaş gelmesinin nedeni karşı tarafın takipsiz ve en ucuz kargo yöntemi ile göndermesi.
    hız istiyorsan özel kargoları seç 3 günde gelir ama gümrüğe takılırsa senden isteyecekleri bedeller yüzünden ürünü hibe edersin.
    ama ptt gümrüğe takılsa bile %20 vergisini öder alırsın
    senden durduk yere 5 tl para almazlar ya arkadaşların yanlış söylediler yada ardiye ücreti ödemişlerdir.
    ben amerikadan 1oolerce alışveriş yaptım hep ptt ile hiç sıkıntı yaşamadım
    ortalama 10 günde elime geliyor

İlk önce cümleleri kurarken daha dikkatli ol. hiç tanımadığın birine sen diye hitap etme. Ptt yi kötüleme şeklinde emir kipinde bir yorum yazman çok yanlış. Ben kötülerim peki neden biliyormusun, çünkü bu benim tecrübem ve kendi tecrübemi paylaşıyorum dikkat edersen. Ben Yurt içinde de yurt dışında da ptt rezaletinden hiç memmun kalmadım. Eğer anlayamıyorsan bir kez daha bu yazdıklarımı oku o zaman anlarsın. Herhalde anlayamadın tekrar edeyim, " bunlar benim yorumum, ve yorumuma aksi bir şekilde karşılık verme." senin yaptığın şuna benziyor. Birisi diyorki şu hastane kötü. sen diyorsun ki hayır o hastana iyi, o hastaneyi kötüleme" gibi komik bir yaklaşım. Bak kardeşim, herkesin eleştiri yapma hakkı vardır. Ben kötü derim yorumumu yazarım. sende git nerde yazıyorsan ptt iyi diye yaz. Ben senin yorumuna giripte hayır ptt ye iyi deme, şeklinde saçma sapan bir açıklama yazıp, değerli insanların değerli vakitlerini boşa harcıyormuyum. Bak bunları sen anlayasın diye kaç dakikamı israf ediyorum. Amaç nedir; birilerine birşeyler öğretmek. Bakıyorum ki 426 gibi bayağı bir yorum yazmışsın, halbuki daha tecrübeli olmalıydın. Bu konunun başlığı tecrübeleri paylaşmak. Bazı arkadaşlar yorum hastalığına yakalanıyorlar. Birilerine sataşmak cinsinden. Ama internette bu kadar rahat konuşmak, rahat saçma yorumlar yazmak yanlış. İcabında senin karşında hangi eğitimde, hangi makamda, hangi yaşta insan olduğunu bilmiyorsan, yaklaşım şeklin her zaman yüz yüze konuşuyormuş gibi olmalı. Ben amazon.com dan alış veriş de yeni olabilirim, ama bir insan hem bana özelden soru sormuş, onu cevapladım, aynısını genel de de paylaştım, herkes faydalansın diye. Şimdi ben bunları sana açıklamak zorundamıyım, aslında hayır. Sana bir soru sordum mu ? hayır. Tekrar ederek bu yazımı sonlandırıyorum, burası tecrübelerin paylaşıldığı bir konu başlığı, hangisi, iyi hangisi kötü şeklinde bir anket yeri değil. Ben kendi eleştirimi yazdım. Sende git iyi yaz. Ben senin iyi yazdığın yere girip neden iyi yazdın, ptt kötü diye asla yazmam, çünkü çok komik. Bana göre kötü, sana göre iyi, sana göre kötü bana göre iyi. Dünyanın kuralı bu. Sen iyi dedin diye iyi olacak hali yok. Bende kötü dedim diye kötü olacak hali yok. " insanlar yorum ve eleştiri yazmakta serbestir, ilgili kurumlar bile senin kadar zıt karşılık vermiyor, çoğu zaman özür diliyorlar " neyse umarım bundan sonra aynı hataya düşmensin

nasıl cümle kuracağıma karışamazsın.
    burada insanları yanlış bir şekilde yönlendiriyorsun.
    hatta buna rağmen sana orada yardımcı oldum birde neden siz demem mi gerekiyor makamın mevkin ne olursa olsun sonuçta benden üstün değilsin sende bana sen diye bilirsin egom falan yok benim.
    ben zaten ptt kargoyu yurt içinde asla kullanmıyorum o ayrı mesele ama yurt dışı alışverişlerde pttden iyisi yoktur sen kötüdür tabiki diyemezsin öyle dersen senin yorumunu okuyup birisi gider dhl ups tnt fedex gibi özel firmalar ile alır ve bu senin yüzünden olur sonra bi ton ya küfür yersin yada beddua alırsın.
    yurt dışından benim gibi defalarca alış veriş yapmış ve uzunca süre internette araştırıp öyle armut piş ağzıma duş tarzında değil saatlerce ince eleyip sık dokumuş arkadaşlarımın hepsi ptt der.
    bunun aksini iddia edenler araştırmadan senin gibi bir alışverişte uzunca süre beklediği için hemen kötülerler ptt yi.
    yurt dışı alışveriş sabır işidir sabrınız yoksa yapmayacaksınız.
    benim burada ki amacım elimden geldiğince arkadaşlarıma yardımcı olmak tecrübelerimi burada paylaşmak.
    umarım başka yurt dışı alışverişlerinde ptt kullanmazsın.
    saygılar

• Bu siteden alış veriş ile ilgili anlamadığım bir şey var. Tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
    Bir ürün seçiyorum, bu ürün sağ üstte hemen sepete ekle deyince bu adrese gödnerilemiyor diyebiliyor. Onun yerine oradan sepete ekle demeden önce altta diğer seçeneklerine bakıyorum, atıyorum 8-10 farklı yer daha satıyor, onlardan international olanı seçince sorun yok. Ondan sonra ürünü kargolamakla ilgili seçenek çıkıyor. Burada kafamı karıştıran şey, bana çektiği fiyat ürünün kendi fiyatı. Kargo bedeli görünmüyor ödeme ekranında oysa sepete atarken bakıyorum, örneğin 8 dolar kargo bedeli var.
    İkinci sorum ise, bir tane ürün almak için tamam mantıklı ancak diyelim birden çok ürün alacağız. Basit bir şey olsun bu, illâ cep telefonu falan filan olmasına gerek yok. Çok basitçe açıklamam gerekirse, diyelim fındık fıstık alacağız. Bir kaç türünü almak istiyorum, bir çok farklı yerden seçip seçip sepete atıyorum. Bunların ödemesi her ürün için ayrı kargo şeklinde mi olur ?
    Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

• Zaten domestic yazanlar bölgesel gönderenler siz int. Domestic bakacaksınız
    Her bir ürün için ayrı bir kargo parası ödersiniz sepete attığınızda görürsünüz orada kargo fiyatları falan her şey yazar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oranos

Bu siteden alış veriş ile ilgili anlamadığım bir şey var. Tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
    Bir ürün seçiyorum, bu ürün sağ üstte hemen sepete ekle deyince bu adrese gödnerilemiyor diyebiliyor. Onun yerine oradan sepete ekle demeden önce altta diğer seçeneklerine bakıyorum, atıyorum 8-10 farklı yer daha satıyor, onlardan international olanı seçince sorun yok. Ondan sonra ürünü kargolamakla ilgili seçenek çıkıyor. Burada kafamı karıştıran şey, bana çektiği fiyat ürünün kendi fiyatı. Kargo bedeli görünmüyor ödeme ekranında oysa sepete atarken bakıyorum, örneğin 8 dolar kargo bedeli var.
    İkinci sorum ise, bir tane ürün almak için tamam mantıklı ancak diyelim birden çok ürün alacağız. Basit bir şey olsun bu, illâ cep telefonu falan filan olmasına gerek yok. Çok basitçe açıklamam gerekirse, diyelim fındık fıstık alacağız. Bir kaç türünü almak istiyorum, bir çok farklı yerden seçip seçip sepete atıyorum. Bunların ödemesi her ürün için ayrı kargo şeklinde mi olur ?
    Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Amazon da sadece 1 satıcı yok çok fazla satıcı var. Bu yüzden farklı satıcılardan secerseniz farklı kargo fiyatları çıkabilir. Ayrıca bir de eyaletler arası vergiler var.

• Arkadaşlar bu ürünü almak istiyorum fakat daha önce hiç yurtdışından alışveriş yapmadım.

1. Banka kartıyla alışveriş yapılabiliyor mu?
    2. Gümrük vergisi vs öder miyim takılır mı?
    3. Geldiğinde ek ücret ödemem gerekir mi, gerekirse ne kadar?
    4. Parayı yatırıp hiçbir işlem yapmadan kapıya telim alınabilir mi? İlla gümrüğe mi gitmem gerekiyor?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu arada daha iyi olan ürün varsa yazarsanız sevinirim.

• 1.) Çoğu kart ile yapılabiliyor fakat PayPal benzeri uygulamalar daha güvenli.
    2.) 75 euroya kadar ödemezsiniz.Aksi durumda %20(AB ülkelerinden geliyorsa ürün %18) gümrük vergisi alırlar.
    3.) PTT ile cüzzi bir damga vergisi alınabiliyor.Özel kargo firmaları ile gelirse ek ücretler çıkabilir.
    4.) Genelde PTT ile ürün geliyor.Gidip almanız gerekiyor.(Giderken ürünü kaçparaya aldığınız ile ilgili dökümanları götürmeniz gerekir.)

Ben özet geçtim.Yurtdışı alışveriş biraz daha tecrübe gerektiren bir iş bu sebeple birinci sayfadaki detayları okumanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 10 Mayıs 2013; 16:54:16 >
  • Sepete ne eklesem gondermeyiz diyor, nasil alacagiz istedigimiz bir şeyi? Mesela optik gozluk cercevesi ya da telefon bataryasi vs. Gibi basit seyler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "international and domestic shipping rates" yazan veya ""Shipping: This item is also available for shipping to select countries outside the U.S. "" yazan ürünleri eğer türkiyeye gönderimleri varsa(Bunun için bu alanların üzerine tıklayarak gönderilen ülke ve bölge detaylarına bakmanız gerekiyor aynı zamanda kargo fiyat bilgiside bulunuyor bu sayfada. ) alabilirsiniz aksi durumda ürün yollanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

"international and domestic shipping rates" yazan veya ""Shipping: This item is also available for shipping to select countries outside the U.S. "" yazan ürünleri eğer türkiyeye gönderimleri varsa(Bunun için bu alanların üzerine tıklayarak gönderilen ülke ve bölge detaylarına bakmanız gerekiyor aynı zamanda kargo fiyat bilgiside bulunuyor bu sayfada. ) alabilirsiniz aksi durumda ürün yollanmaz.

Merhaba hocam, dün amazon dan alışveris yaptım. Kargo masrafı dahil bana 76 dolara mal oldu. Bu gün AEIABE***********le başlayan (yıldızlar rakam) takip numarası göndermişler. Bunu nereden takip edebilirim. Daha once defalarca çin sitelerinden alışveriş yaptım ilk defa amazondan alışveriş yapıyorum sorumu mazur görün lütfen.
    Site üzerinden takip ettigimde bu görünuyor.

Date Time. Location. Event Details

May 14, 2013 03:35:25 AM. Carlstadt NJ US. Additional information is required to process through customs.Please contact carrier to ensure timely delivery

May 14, 2013 12:23:59 AM Breinigsville PA US. Shipment has left seller facility and is in transit to carrier

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuher -- 14 Mayıs 2013; 13:04:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nuher

quote:

"international and domestic shipping rates" yazan veya ""Shipping: This item is also available for shipping to select countries outside the U.S. "" yazan ürünleri eğer türkiyeye gönderimleri varsa(Bunun için bu alanların üzerine tıklayarak gönderilen ülke ve bölge detaylarına bakmanız gerekiyor aynı zamanda kargo fiyat bilgiside bulunuyor bu sayfada. ) alabilirsiniz aksi durumda ürün yollanmaz.

Merhaba hocam, dün amazon dan alışveris yaptım. Kargo masrafı dahil bana 76 dolara mal oldu. Bu gün AEIABE***********le başlayan (yıldızlar rakam) takip numarası göndermişler. Bunu nereden takip edebilirim. Daha once defalarca çin sitelerinden alışveriş yaptım ilk defa amazondan alışveriş yapıyorum sorumu mazur görün lütfen.

May 14, 2013 03:35:25 AM. Carlstadt NJ US. Additional information is required to process through customs.Please contact carrier to ensure timely delivery

May 14, 2013 12:23:59 AM Breinigsville PA US. Shipment has left seller facility and is in transit to carrier

http://www.i-parcel.com/ bu siteden takip yapabilirsiniz. Fakat öncesinde i-parcel firmasına siparişinizle ilgili mail atmanız. Onlarında size T.C. Kimlik Numaranızı gireceğiniz bir link göndermeleri gerekiyor.

• vay, bu kadar mükemmel, ben gördüğüm en memnun olduğunu. biliyor musunuz? bakın: http://tao.la/abu
  • quote:

Orijinalden alıntı: danjamem

quote:

Orijinalden alıntı: nuher

quote:

http://www.i-parcel.com/ bu siteden takip yapabilirsiniz. Fakat öncesinde i-parcel firmasına siparişinizle ilgili mail atmanız. Onlarında size T.C. Kimlik Numaranızı gireceğiniz bir link göndermeleri gerekiyor.

Teşekkür ederim hocam. Dediğiniz herseyi eksiksiz şekilde yaptım. Bundan sonraki sureç artık postayı beklemek olacak değilmi?

• yukarıdaki ürünü bu ayın 5inde sipariş verdim ayın 11inde kargo takibinde aşağıdaki gibi bir bilgi girişi yapıldı.
    1.Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 11/05/2013 13:30:54

ayın 15inde ptt genel müdürlüğünü aradım 5 gündür kargo takibinde böyle bir ibare bulunuyor kargomun durumu öğrenebilirmiyim diye sordum. cevap olarak hava alanındaki ilk bilgi girişi olduğunu söylediler ve oranın numarasını verdiler aradım ve kargomun ayın 13ünde bulunduğum şehirdeki ptt şubesine ulaştığını söylediler. Bunu üzerine onların gelmesini beklemek yerine ptt şubesine gidip ürünümü teslim aldım. bana kimlik bile çıkartmadılar sadece isim sordu paketi getirdikten sonra adresi sordu ismimi tc kimlik numaramı istedi imza atıp ürünümü aldım. nedenini bilmiyorum ama satıcı ürünü kutuda değil aşağıdak linkteki resimdeki paketlere sarıp göndermiş.

https://979kgg.blu.livefilestore.com/y2pLGBw0jC-_53DQPGVkv9qQBLEihuQnk4KxVkPW_fkdFUE-q3vxrUjV6QsBgSHUAXjP06t7zFxq8tJsvTfi2thOoeBcG0D3ygTA3kQ8c-Hor4SpA8EU1WmNb2wglkwlLFJ/20130516_231622.jpg?psid=1

bu arada ürünü sipariş etmeden önce gümrük ve ticaret bakanlığını aramıştım sesi hoş bir hanım :D bana 75euroyu geçmediği ve kişisel kullanım için alındığı taktirde hiçbir problem çıkmadan elinize ulaşır dediler. öylede oldu.

amazon.com dan aşağıdaki ürünü sipariş vermeyi düşünüyorum umarım aynı şekilde bir problem çıkmadan elime ulaşır :)

www.amazon.com
    Amazon.com: Razer DeathAdder Expert - Optical Esports Ergonomic Professional-Grade Gaming Mouse - 6,400 Adjustible DPI: Video Games
    http://www.amazon.com/Razer-DeathAdder-Essential-Ergonomic-RZ01-00840100-R3U1/dp/B00AAS888S/ref=sr_1_1?s=videogames&ie=UTF8&qid=1368730519&sr=1-1&keywords=razer+deathadder+2013

• quote:

Bu tür ürünler yasak

dostum o halde parfüm, yüz bakım ürünleri, zayıflatıcı hap ,krem ..vb ürünler de yasak ? bunlar ne yapmaya çalışıyor ki ..75 euro gibi komedi bir sınır koymuşsun bir de neyi alıp neyi seçmem gerektiğine mi karışıyorlar ..Hakkaten soğuturlar insanıo
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

quote:

Bu tür ürünler yasak

dostum o halde parfüm, yüz bakım ürünleri, zayıflatıcı hap ,krem ..vb ürünler de yasak ? bunlar ne yapmaya çalışıyor ki ..75 euro gibi komedi bir sınır koymuşsun bir de neyi alıp neyi seçmem gerektiğine mi karışıyorlar ..Hakkaten soğuturlar insanıo

Yani kozmetik ürünler yasak ama ben bişekilde sokuyorum 10 parfümden bitanesi geri döndü diyim :) cilt bakımı ürünleri falan hepsini getiriyorum
    Vallahi ben şöyle bir şey duydum herkes uygun fiyata parfüm alınca Tekin acar gibi firmalar bunun önüne geçmek için dayılara baş vurmuşlar olur mu olur şaka gibi

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.