Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.878
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bigbooss

1- 75 avroluk sınırdan sonrasına gümrük vergisi kesiliyor.
    peki ben ebaya bakıyorum 70 avro + 20 avro kargo bu durumda 90 avro yapıyor peki bu ürün normalde 70 avro ama + kargo ücreti ile 90 avro yu geçiyor, sonuç olarak gümrüğe takılacak mı ?

2- gümrüğe takılmayan 75 avronun altındaki ürünler direk adresinize mi geliyor kapıda mı teslim alıyorsunuz.

İkinci soruna cevap vereyim. Evet kapına geliyor. Ama evde bulunmazsan ne olur bilemeyeceğim. Ama ptt ile geliyor genelde kapına, evde olmazsan belki en yakın ptt şubesinde bekletilebilir.
  • Öncelikle herkese merhaba, buralarda yeniyim ve biraz acele ve benim için önemli bir konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum.

Amazon.com dan aşağıda linkini verdiğim fotoğraf makinasını almak istiyorum.Türkiye ile arasında ciddi fiyat farkı var

www.amazon.com
    Amazon.com : Canon EOS 60D 18 MP CMOS Digital SLR Camera with 18-135mm f/3.5-5.6 IS UD Lens : Electronics
    http://www.amazon.com/Canon-Digital-3-0-Inch-18-135mm-Standard/dp/B0040JHVC2/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1365440172&sr=1-2&keywords=canon+eos+60d

Ancak araştırmalarım sonucu gümrüğe tabi olma olayı kafamı karıştırdı.75 euro üzeri gümrüğe takılıyor ve %20 uygulanıyor Türkiyede.Bunun fiyatı bir hayli aşıyor zaten.Benim sorumsa şu görüldüğü üzere ürünün yanında "FREE Shipping" yazıyor.Daha önce arkadaşım ufak çaplı şeyler aldı ve sorunsuz geldi bir ücret talep edilmedi, bu üründe de aynen yazıyor FREE Shipping olması gümrüğe tabi olmayacağı anlamına gelir mi?

Acil bir konu, cevaplarınız için teşekkürler şimdiden..

• quote:

Orijinalden alıntı: menesis

Öncelikle herkese merhaba, buralarda yeniyim ve biraz acele ve benim için önemli bir konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum.

Amazon.com dan aşağıda linkini verdiğim fotoğraf makinasını almak istiyorum.Türkiye ile arasında ciddi fiyat farkı var

http://www.amazon.com/Canon-Digital-3-0-Inch-18-135mm-Standard/dp/B0040JHVC2/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1365440172&sr=1-2&keywords=canon+eos+60d

Ancak araştırmalarım sonucu gümrüğe tabi olma olayı kafamı karıştırdı.75 euro üzeri gümrüğe takılıyor ve %20 uygulanıyor Türkiyede.Bunun fiyatı bir hayli aşıyor zaten.Benim sorumsa şu görüldüğü üzere ürünün yanında "FREE Shipping" yazıyor.Daha önce arkadaşım ufak çaplı şeyler aldı ve sorunsuz geldi bir ücret talep edilmedi, bu üründe de aynen yazıyor FREE Shipping olması gümrüğe tabi olmayacağı anlamına gelir mi?

O ürün galiba Türkiye'ye gönderilmiyor. Free shipping ibaresi ise sadece Amerika'da geçerli sanırım.

• quote:

Öncelikle herkese merhaba, buralarda yeniyim ve biraz acele ve benim için önemli bir konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum.

www.amazon.com
    Amazon.com : Canon EOS 60D 18 MP CMOS Digital SLR Camera with 18-135mm f/3.5-5.6 IS UD Lens : Electronics

türkiye ile arasında nerede ciddi fiyat farkı ben göremedim kısaca sana bi hesap çıkarayım.
    980 dolar ürünün fiyatı türkiyeye göndermiyor ama gönderse dahi 50 dolardan aşağı olmaz kargosu oldumu sana 1030 dolar
    100de 20 gümrükte vergi ödersiniz 186 dolarda o 1216 dolar kuru yüksek tutar gelende bankalarımız 1.85 desek 2250 tl yapıyor :D al sana kabaca hesap
    buda türkiyede satılan ürün
    http://www.yenicarsim.com/canon-eos-60d-18-135mm-lens-dijital-slr-fotograf-makinasi/dijital-slr-fotograf-makineleri/id/1929611/?utm_source=adwords&utm_medium=canon-eos-60d&utm_campaign=urunListeleme&utm_content=paid&utm_term=Kategori-Fotograf-Kamera

2 yıl garanti taksit ayrıca 125 tlde puan veriyor daha ne olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caniturk -- 9 Nisan 2013; 0:46:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canirtuk

quote:

türkiye ile arasında nerede ciddi fiyat farkı ben göremedim kısaca sana bi hesap çıkarayım.
    980 dolar ürünün fiyatı türkiyeye göndermiyor ama gönderse dahi 50 dolardan aşağı olmaz kargosu oldumu sana 1030 dolar
    100de 20 gümrükte vergi ödersiniz 186 dolarda o 1216 dolar kuru yüksek tutar gelende bankalarımız 1.85 desek 2250 tl yapıyor :D al sana kabaca hesap
    buda türkiyede satılan ürün
    http://www.yenicarsim.com/canon-eos-60d-18-135mm-lens-dijital-slr-fotograf-makinasi/dijital-slr-fotograf-makineleri/id/1929611/?utm_source=adwords&utm_medium=canon-eos-60d&utm_campaign=urunListeleme&utm_content=paid&utm_term=Kategori-Fotograf-Kamera

2 yıl garanti taksit ayrıca 125 tlde puan veriyor daha ne olsun

Free shipping ibaresi ile ufak tefek bişey almıştık ve Türkiyede adrese teslim oldu her hangi bir ücret kargo o bu talep edilmedi ( zaten gümrük sınırına da girmiyordu) işte bu kafamı karıştırdı.Bu makinada da bundan faydalanabilir miyim diye?

Evet bende gümrük durumunu bu sebeple, bilmediğim için sorguladım zaten, gümrük giderleri eklenince astarı yüzünden pahalıya geliyor, ama aksi durumda 700-800 TL fark oluyor. Şu durum itibariyle ise değmez.

Teşekkür ederim :)

• 9$ değerinde bi ürün alıcam ama çok fena kargo parası biniyor. Bunu en ucuza almamın bir yolu yok mu ?

• arkadaşlar bu ürünü satın almak istiyorum fakat türkiye ye satış yapıp yapmadığını nasıl anlayacağım?
  • Diziler nasıl alınıp izleniyor bilgisi olan, deneyen var mı? Bunları indirdiğimizde kopyalama izleme sınırı engeli var mıdır?
    Misal:
    www.amazon.com
    Amazon.com: Watch Lost Season 1 | Prime Video
    http://www.amazon.com/gp/product/B003U53I3I/ref=pd_sbs_mov_aiv_8
  • O sınır 70 dolar değilmiydi ?
    Değilse bu gümrükte geçer dimi ?

www.amazon.com
    Amazon.com: Xcoser Assassin's Creed 3 Desmond Miles Blue Hoodie Costume in Large Size: Toys & Games
    http://www.amazon.com/gp/product/B00BXDU4ZO?ie=UTF8&force-full-site=1&ref_=aw_bottom_links

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende aşağıdaki ürünü getirtmek istiyorum uluslararası kargoda mevcut. Kargodan tasarruf edelim diye 12 li paketli olanı tercih ettim. Alacağım ürün $30 tutuyor. Yalnız kargo fena tutuyor $30+$5= $35 tutuyor toplamda $65. Kullanıcıya mesaj attım kargoda indirim olurmu diye ama sanırım bu satıcıyla değilde amazon.com un kendi belirlediği bir kural sanırım. Birde bu sağlık ürünlerinde gümrüğe takılma sorunu oluyormu. Alışveriş yapan olduysa belki bir fikir verebilir bize.

Amazon.com Alışveriş tecrübesi

• Bu tür ürünler yasak

• quote:

Bu tür ürünler yasak

Hocam bu mesajı bana mı yazdınız anlayamadım. Eğerki bana ise neden yasak acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmethan26

quote:

Bu tür ürünler yasak

Hocam bu mesajı bana mı yazdınız anlayamadım. Eğerki bana ise neden yasak acaba?

Gümrük mevzuatını okuyun ya da biraz araştırın gümrükle ilgili soruları cevaplamıyorum aslında ama yinede yasak olduğunu bilin.

• Selam arkadaşlar
    Banka kartı ile alışveriş yapabiliyormuyuz
    Kredi kartı kullanmak istemiyorum
    Ben içi boş olan banka kartım ile denedim işlem tamamlandı ürünü almış sayıldım kontrol edilmedi galiba hemen iptal ettim
    Bu demek oluyor ki galiba banka kartı ile alışveriş yapabiliyoruz
    Bilgisi olan varmı
  • 14 nisan 2013 tarihinde amazon.com dan türkiyede bulamadığım Thermaltake Black X duet Hdd docking satın aldım. 24 Nisan 2013 günü Yurtiçi kargo kapımdaydı. Hayret ettim. Gayet güzel. Üründen ve hizmetten çok memmun kaldım. Tam istediğim gibi oldu. Bazı arkadaşlar ptt getiriyor demişler ama benim süreç şöyle işledi. Amazon.com ürünü i-parcel taşıma şirketine verdi. Onların sitesine girip mail adresimi girdiğimden bana adım adım ürünümün nerde olduğu konusunda mail ile bilgi verdiler. Bir ara benim Tc kimlik numaramı istediler bende verdim. Galiba kanun gereği bir kişi yılda 5 kezden fazla ürün getittiremiyormuş ondan galiba. bunu kontrol etmek için tc mi verdim. aradan biraz zaman geçti birde baktım ürünüm yurtiçi kargo tarafından kapımdaydı. Böylece Türkiyedeki teknoloji marketlerine esir olmaktan kurtuldum. Artık yolunu ve yöntemini biliyorum. Daha öncede başka bir şirketten Leptop bataryası getittirmiştim. Galiba batteryupgrade diye bir site. onların gönderdiği ürün 1 ayda gelmişti. ve getiren de ptt idi. Birde bu ptt arkadaş benim işyerindeki arkadaşlardan 5 tl para almış. Halbuki ben kargo ücretini ödemiştim. Ptt tam bir rezalet. Allahtan bu sefer yurtiçi kargo getirdi. Amazon.com çok teşekkürlerimi iletiyorum.

• Kendi deneyimimi paylaşdım beyler

http://forum.donanimhaber.com/m_74433043/f_//tm.htm#74433043

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kehanist -- 25 Nisan 2013; 15:02:09 >
  • Arkadaşlar ben de amazondan bitkisel bir ilaç almak istiyorum. Ama ne ingilizcem var ne de amazon hakkıdna bir bilgim. Üyelik falan açtım öyle kalakaldım. Birisi yardımcı olursa sevinirim. Aylardır bu konuda bilgi - yardım arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benn07

Arkadaşlar ben de amazondan bitkisel bir ilaç almak istiyorum. Ama ne ingilizcem var ne de amazon hakkıdna bir bilgim. Üyelik falan açtım öyle kalakaldım. Birisi yardımcı olursa sevinirim. Aylardır bu konuda bilgi - yardım arıyorum.

benn07 nikli arkadaşım ben sana şöyle yardımcı olayım; amazon.com dan bir ürün alacağınız zaman bu siteye google chrome tarayıcısı ile girin. ingilizce olan siteyi chrome türkçeye çeviriyor. Türkçeye çevirdiği ürünlerden aradığınız ürünü yazıp ürünler listelendikten sonra sol tarafta ki " global paketlemeye uygundur" ibaresini onaylayın. Çünkü bazı ürünleri dünyanın her tarafına göndermiyorlar. Böylece siz sadece gönderilenleri listelemiş olursunuz. Zaten bundan sonra size google chrome hep türkçeye çevirdiği zaman neyin ne olduğunu anlayacaksınız. Paketleme işlemi için ayrıca para ödemeyin. normal standar kargo seçili kalsın. Zaten 10 günde geliyor. Öyle milletin dediği gibide gümrükte para kesme , bekletme beniş hiç başıma gelmedi. Amazon.com bizim gittigidiyor.com sitesinin prensibiyle çalışır. Ebay da bu mantıkla çalışır. Amazon.com da insanlar ellerindeki ürünleri listeler amazon da hepsinin verdiği fiyatları size listeler . en üste eğer amazon.com kendisi gönderecekse zaten orda amazon.com diye yazar. onun altındaki ler yurtdışında bu ürünü satan mağazalar ve kişiler dir. Umarım yardımcı olmuşumdur. kolay gelsin.

• Sağ ol mt8. Özelden yardımcı olan arkadaşlara da teşekkür ederim. Henüz almadım ama olacak giibi inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mt8

Ptt tam bir rezalet. Allahtan bu sefer yurtiçi kargo getirdi.

böyle bir alışverişte sen ptt yi kötüleme.
    dahayenisin ve araştırmamışsın ptt yurt dışı alışverişlerde en güvenilir yöntem.
    yavaş gelmesinin nedeni karşı tarafın takipsiz ve en ucuz kargo yöntemi ile göndermesi.
    hız istiyorsan özel kargoları seç 3 günde gelir ama gümrüğe takılırsa senden isteyecekleri bedeller yüzünden ürünü hibe edersin.
    ama ptt gümrüğe takılsa bile %20 vergisini öder alırsın
    senden durduk yere 5 tl para almazlar ya arkadaşların yanlış söylediler yada ardiye ücreti ödemişlerdir.
    ben amerikadan 1oolerce alışveriş yaptım hep ptt ile hiç sıkıntı yaşamadım
    ortalama 10 günde elime geliyor

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.