size kesilen makbuzda kargo kutusunun icinde iphone var yazsaydı her turlu haklıydınız ama sanırım yazılmamıstır. not : ekteki dosyaları göremedim |
Amazon.com.tr iade sorunu(Çözüldü) (11. sayfa)
-
-
Bu arada
Jef bezoss gerçekten dönüş yapıyor deneyin derim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
amazon mağdur etmemiş ki ortada anlaşılmayan bir durum var ?
-
Anlatamadım sanırım. İçine dışına istediğini yaz koy. Bu sadece senin sözün. Ben içindekilerin kargo firması tarafından kayda geçmesinden bahsediyorum.
Kargo firması kayda geçirirse mng kargoyu tam teslim ettiğini, Amazon da eksik aldığını ispat etmeye çalışır. Ancak suanda arkadaş içine telefon koyduğunu ispat etmeye çalışacak büyük ihtimalle de ispat edemeyecek.
kargo görevlisi sisteme içindekileri yazdıktan sonra gerisi önemli değil. Ancak içindekileri görmeden yazmazlar. O yüzden onların önünde paketleyeceksin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
imkanım oldugu sürece kargolara bulaşmıyorum milyarlık ürünler için kargolara güveniyoruz sağlam gelsin çalınmasın o milyarlık mal aktarma merkezinde kargocunun elinde ordan oraya anası belleniyor kim bilir çalınmadan sağ salim gelir mi şüphesi var devlet acilen kargoculuk sektörüne elini atmalı çok boşluk var e-ticaret büyüdü devasa oldu ama bizim ülkede kargoculuk üçkağıçılığa döndü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_yldz_ -- 21 Mayıs 2022; 21:7:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayır, Prime'ın avantajı, satıcının Amazon olduğunu gösteriyor ve kargoyu evinize kadar getirip, iade vs durumlarında evinizden teslim alıyorlar, kargo güvenlik riski sıfıra iniyor ve 3. şahıslardan vs değil doğrudan Amazon'un kendisinden aldığınız için en ufak arıza, iade, şikayet durumlarında sorumlu Amazon.tr ve Amazon global olduğu için yüzde 95 oranında mutlaka güvence içerisinde oluyorsunuz. Aşırı saçma durumlar dışında yani çölde kutup ayısı ile karşılaşmadığınız sürece sorun yaşamanız olası değil. Nereden biliyorum? Her alışverişimi Amazon'dan yapıyorum ve özellikle aksesuar ürünlerinde ve büyük meblağlı ürünlerimde Amazon'dan alışveriş yapıyorum. Neredeyse aldığım 10 üründen 3'ünde "aksesuarlarda" üründen kaynaklı arıza çıkıyor ve sürekli iade ediyorum, bir kez olsun sorun yaşamadım. 3 ay önce de 20 bine direksiyon seti aldım, arızalı çıktı, iade ettim, 2 gün içinde ödeme yapıldı. Hepsiburada'dan monitör aldım, kutusu açıldığı için iade kabul etmedi, THH'ye verdim 2 hafta uğraştırdılar. Kulaklık aldım, satıcı Hepsiburada olmadığı için ilgilenmiyoruz deyip telefonu kapattılar. Aradaki fark bu.
-
Prime hizmetinde de 3. Firma olan KolayGelsin firmasından hizmet alıyorsunuz. Ha kolay gelsin bu ülkenin en iyi kargo firmasi mi ? Bence öyle.
Ancak arada 3. Bir firma olan Kargo firmasi var.
Bu arkadaş da zaten ürünü direk Amazon’dan almış. İadesini mng aracılığı ile yapmış okadar.
Bende geçen sene bir iPhone 12 aldım. Kolay gelsin ile ürün geldi ancak iade kodunu mng den verdi Amazon. Yanı prime ile alakası yok sürecin. ( TR ye geldiğinden beri prime üyeyim)
Mng özel bir firma, Kolay Gelsin ise Amazon çatısı altında hizmet veren bir firma, güvenlik riski çok az yani. Kolay gelsin kullandığınız zaman Amazon'un kalitesini hissediyorsunuz ve kullandıkları bütün servisler doğrudan Amazon'a ait olan servisler. Amazon'da iade talebi oluştururken, Amazon evden alsın, anlaşmalı firmalar üzerinden gönderebileceğiniz gönderim kodunu ve kendi seçtiğiniz bir firmadan kargonun gönderimini sağlayabiliyorsunuz. Kısaca Prime üyelik kullandığınız zaman bütün sorumluluk Amazon'a ait, kargoyu falan düşünmenize gerek yok. Bir önemi varsa ki yok :) Bende TR'ye geldiğinden beri aboneyim.
-
Alakası yok. Kolay gelsin kargo firması ekol lojistik iştiraki. Mng gibi bir özel kargo firması. Amazon’a ait olan servis falan da kullanmıyorsunuz.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0B3097644Mng özel bir firma, Kolay Gelsin ise Amazon çatısı altında hizmet veren bir firma, güvenlik riski çok az yani. Kolay gelsin kullandığınız zaman Amazon'un kalitesini hissediyorsunuz ve kullandıkları bütün servisler doğrudan Amazon'a ait olan servisler. Amazon'da iade talebi oluştururken, Amazon evden alsın, anlaşmalı firmalar üzerinden gönderebileceğiniz gönderim kodunu ve kendi seçtiğiniz bir firmadan kargonun gönderimini sağlayabiliyorsunuz. Kısaca Prime üyelik kullandığınız zaman bütün sorumluluk Amazon'a ait, kargoyu falan düşünmenize gerek yok. Bir önemi varsa ki yok :) Bende TR'ye geldiğinden beri aboneyim.
Yarın ben bir firma açsam benim kargomu tası desem adamlar taşır. E ticaret e özel taşımacılık yapıyor adamlar.
Bu söylediklerim de bir sır degil. Sitesine girin bakın. Patron Ahmet Musul un resmî de var sitelerinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 21 Mayıs 2022; 22:46:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Sonuçta Amazon Prime işbirliğinde hizmet veren Amazon çatısı altında çalışan bir firma. Bir sorun olduğu zaman bütün sorumluluğun Amazon'a ait olduğu gerçeği değişmiyor.
-
Hocam kafanızda değişik bir fantezi dünyası oluşturmuşsunuz ancak öyle birsey yok. Tamamen hayal satıyorsunuz burda.
Asagidaki şikayetleri inceleyin. Hiçbir firmanın Korumasi altında değilsiniz. Amazon da 7.9 TL verdin diye sana sorgusuz sualsiz “aa 24.000 TL lik telefonunuzu kargocu çalmış ancak 7.9 TL ödediğiniz icin tüm sorumluluk bizde” demeyecek.
GÖNDERİCİ, gönderinin içeriği ile kendisi ve ALICI’nın kimliği ve iletişim
bilgileri hakkında TAŞIYICI’yı doğru bilgilendirmekle yükümlü olup aksi halde
tüm sorumluluk GÖNDERİCİ’ye aittir.
TAŞIYICI, eşyanın kendisine teslim edildiği tarihten, ALICI’ya teslim ettiği tarihe
kadar geçen süre içinde, husule gelecek ziya, hasar ve gecikmeden sorumludur.
ANCAK mücbir sebepler ve yasal mevzuatta belirtilen sorumsuzluk hallerinin mevcut
olması durumunda TAŞIYICI hasar/zıya /gecikmeden mesul tutulamaz.
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu gereği, gönderinin hasar veya zıyaa uğramış olduğu
açıkça görülüyorsa KULLANICI en geç teslim anına kadar hasar ve zıyaı
bildirmezse gönderinin sözleşmeye uygun olarak teslim edildiği varsayılır.
Bildirimde zararın gerekli açıkçıkla belirtilmesi ve nitelendirilmesi şarttır.
Zıya veya hasarın açıkça görünmemesi halinde; teslimden sonra 7 gün içinde yazılı
bildirimde bulunulmadığı takdirde yukarıdaki karine geçerli olur.
ALICI teslim süresinin aşıldığını, teslimden itibaren 21 gün içinde yazılı olarak
TAŞIYICI'ya bildirmezse, gecikmeden kaynaklanan hakları sona erer.
12. TAŞIYICI’nın sorumlu tutulabildiği hallerde TAŞIYICI meydana gelen ve ispatlanan
zarardan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 882’nci maddesi gereği ancak;
A-Hasar ve zıya halinde; gönderinin net olmayan ağırlığının(gönderinin münferit
parçalarının zıyaı veya hasarı halinde gönderinin tamamı değerini kaybetmişse
tamamının, gönderinin bir kısmı değerini kaybetmişse, değerini kaybeden kısmının) her bir kilogramı için 8,33 özel Çekme Hakkını karşılayan tutar ile,
B-Taşıma süresinin aşılması halinde; meydana gelen zararın ispatlanması şartıyla taşıma
ücretinin üç katı ile, sınırlı olmak kaydıyla sorumludur.
Yukarıdaki tutarlar taşıyıcının sorumluluk limitlerini belirlemektedir.İspatlanan zarar
tutarının bu limitlerin altında kalması halinde zarar tutarı ödenir. İspatlanan zarar
tutarının limitlerin üzerinde olması halinde limitle sınırlı ödeme yapılır.
Mücbir sebepler ve yasal mevzuatta belirtilen sorumsuzluk halleri hariç olmak üzere,
Gönderinin TAŞIYICI’nın kusuru ile çalınması, kaybı, hasarı, zıyaı, eksik veya geç
teslimi sonucu KULLANICI’nın somut zarara uğraması halinde TAŞIYICI’ya tazmin
başvurusu yapma hakkı mevcuttur. Başvuruların gönderinin çıkış veya varış yaptığı
hizmet birimine(Şube/Acente) yada hizmet biriminin bağlı olduğu Bölge Müdürlüğü’ne
yazılı olarak yapılması gerekmektedir.Başvuru için gerekli bilgi ve belgeler ile süreç
hakkında TAŞIYICI’nın internet sitesinde yayınlanan tazmin prosedürü geçerli
olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Maddeleri olduysan senin hatan var kardeşim. Ayrıca bir miktar para alabilirsin ama bu sözleşmede yazan bildirimleri yapmadıysan oda yanacaktır. Geçmiş olsun dileklerimle. Belki savcılık kamera kaydı isterse Bi ihtimal bir şeyler çıkar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu forumdaki Apple logolu kullanıcıların hepsi sıkıntılı. Engelliyorum kardeş kusura bak. Adam gitmiş üşenmeden haklılığını ispatlayabilmek için alakasız şikayet var linki atmış bir de. 2018 yılında Amazon TR geldiğinde ne tesadüftür ki resmi olarak tam da o tarihte kurulmuş olan ve herkesin bunu böyle kabul ettiği şirket olan Kolay Gelsin'i adam kötülemek için elinden geleni yapıyor.
-
Kamera kayıtlarının incelenmeside var dilekçem ve ifademde hayırlısı artık ne çıkacak bilgileri buraya aktarıcagim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnşallah hocam güzel dilek ve temennileriniz için teşekkür ederim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben kolay gelsinimi kötüledim ? Kimse kolay gelsini Amazon’un da kabul etmiyor. Bilmiyorsun öğren diye bilgi veriyorum bilgiyi alamayacak kadar körsün ne yapabilirim ?.
Sabaha kadar engelle. 7.9 TL ile Amazon’u satın aldım zannetmişsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Primeın avantajı ücretsiz kargo olması ve video platformundan ve oyun platformundan ücretsiz faydalanmanız. Yani üründe prime yazması, o ürünü amazon satıyor anlamına gelmez, aklınızda olsun.
Prime yazan ürünleri siz ücretsiz kargo avantajı ile alıyorsunuz, o kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X