Malzemeler: 2 adet olgunlaşmamış orta boy yeşil mango (Mümkün olduğu kadar kaliteli mango kullanmaya çalışın, orta boy mango bulamayıp büyük boy mango bulursanız göz kararı ölçekleyin) 1/4 su bardağı beyaz sirke 2 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı çemen tozu 1/2 yemek kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber (Tarifin orijinalinde acı kırmızı toz biber de kullanabilirsiniz diyor ama zaten aşırı baharatlı bir tarif olduğu için ekstra acı koymaya gerek görmüyorum ama siz opsiyonel olarak acı kırmızı toz biber de kullanabilirsiniz) _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yapılışı: Mangoların kabuklarını soyun, mangoları elma dilimlerine benzer olarak küçük ince parçalar şeklinde boyuna doğrayın (Çok küçük veya çok ince olmasın, daha net bir örnek için videoyu izleyebilirsiniz) Mangoları bir kasenin içine atın, kasenin içine sirkeyi, tuzu, çemeni, zerdeçalı, toz biberi ekleyip iyice karıştırın. Karışımı sterilize bir kavanoza koyup karışımın üzerine kaşıkla iyice bastırın, daha sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Güneş ışığı almayan, karanlık ve serin bir yerde 2-3 hafta saklayın. 2-3 günde bir kavanozu çalkalayın. (Yavaş bir şekilde sallayıp malzemelerin dengeli bir şekilde dağılmasını sağlayın) 2 hafta sonra turşu kavanozunu açabilirsiniz, turşular yeterince yumaşamamışsa kapatıp 1 hafta daha bekleyebilirsiniz. (Ben 2 hafta sonra açıp yedim, güzeldi ama 1 hafta daha beklesem daha iyi olabilirdi) İstediğiniz kıvamda değilse 2-4 yemek kaşığı sıcak su ekleyebilirsiniz. Kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklayın. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Tarifin orijinali bu videoda. Tasty Dishesyoutube Very delicious sauce goes very well with falafel sandwich.
Ingredients:
2 green mangoes, peeled and cut into small, thin slices
1/4 cup white vinegar
2 tablespoons salt
1 tablespoon ground fenugreek
1/2 tablespoon of turmeric
1 teaspoon sweet or hot red pepper or half hot and half sweet
-Mix all ingredients well and store in a clean jar and press well
-Clean the bottle from the top and close well
-Keep it in a dark place for two weeks and mix every two days
-After two weeks the mango will be soft if didn't then keep it for another week
-When ready, if you want more liquid, add 2-4 tablespoons of hot water and keep in the fridge for a long time shelf life
#ambasuace
#mangopickle
#Iraqiamba
#iraqifood
#falafel
#coookingforfun
#themesopotamianflavors
#Recipe484CFF
-------------------------------------------
How to Make Best Falafel
https://youtu.be/zIjkHDj3IA8
------------------------------------------------------------
Facebook:-https://www.facebook.com/COOKING-FOR-FUN-140828562610663/photos_stream?tab=photos_albums
Youtube:-https://www.youtube.com/channel/UCinkrO_NSXrAeDLU9avumQw
Instagram:-https://www.instagram.com/cooking_for_fun_page/
Twitter:-https://twitter.com/cooking_for_fun
Tumblr:-https://www.tumblr.com/blog/cookingforfunpage https://www.youtube.com/watch?v=VpTRnNmD2t0Turşu olarak yapılmayan, kaynatılarak sos şeklinde yapılan daha pratik Türkçe alternati de var. (Bunu denemedim) ınstagram 🗓 Diary of a Vegan Teacher 🌱 on Instagram: "A M B A Sosu 🥙
🔻Bugün, Yeni Bir Sos Tarifi için Orta Doğu’dayız. Yoğun Olarak Irak ve İsrail’de Kullanılan Tatlı-Ekşi Bir Sos, Amba Sosu. Özellikle Salata ve Sandviçlerde Tercih Ediliyor. Bu Hafta Özel, Farklı Bir Sandviç Tarifinde Kullanacağım. 🤫
🔸Peki Nasıl Yaptım? 🤔👇🏻
▪️1 Adet Mango.
▪️1/2 Su Bardağı Su.
▪️1/4 Su Bardağı Sıvı Yağ.
▪️1/2 Yemek Kaşığı Sarımsak.
▪️Baharatlar (1 Yemek Kaşığı; Hardal Tozu, Paprika Tozu. | 1/2 Yemek Kaşığı; Zerdeçal, Kimyon. | 1/4 Yemek Kaşığı Karabiber.).
▪️1/2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker.
🔹Mangoyu Küp Küp Doğrayıp Bir Kavanoz İçerisine Tuz ile Birlikte Yerleştirip Kavanozu İyice Çalkalayın ve 12 Saat Buzdolabında Bekletin. Ardından Çok Az Sıvı Yağ ile Baharatları, Şekeri ve Sarımsağı Kavurun. 3-4 Dakika Sonra Mangoyu Ekleyerek Mango, Yumuşayana Kadar Kavurun. Kalan Sıvı Malzemeleri de Ekleyin ve 5-10 Dakika Pişirin. Hazır Olan Karışımı Bir Kaba Alın ve El Karıştırıcısı ile Püre Haline Getirin. Kullanmadan Önce 1 Gün Kavanozda ve Buzdolabında Bekletin. 🤞🏻
.
.
.
.
.
#govegan #veganlife #veganism #veganturkiye #vegano #veganyasam #veganlove #veganistanbul #veganshare #veganfoodlovers #vsco #instavegan #sunday #whatveganseat #plantbased #veganized #bestofvegan #vegansofig #yummy #foodgasm #istanbulvegan #sos #telaviv #amba #iraq #istanbul #vegan #veganlarneyer #israel #sauce" https://www.instagram.com/veganoteacher/p/BnyjCh3Brt1_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Şimdi bu sosun/turşunun neye yakıştığına gelelim. Sabich denen mahalli bir sandviçte denedim, yakıştı. Tahin sosu gerçekten yakışıyor, herhangi bir yerden aldığınız aklınıza yatan tahin sosunu yapmanızı tavsiye ederim. Yapımı da kolay. Humus varsa değerlendirebilirsiniz ama yoksa yapmakla ya da almakla hiç uğraşmayın, en azından bu sandviç için değmez. Haşlanmış yumurta ve patlıcan kızartması da çok yakışıyor. (Haşlanmış yumurta ve pita ekmeği Ankara'daki gobit sandviçi hatırlatıyor.) Lahana ve kornişon turşu o kadar önemli değil. Salata eklemenizi de tavsiye ederim. Orijinal tarifte Arap salatası/İsrail salatası olarak geçiyor ama bizdeki çoban salatasıyla çok farkı yok. Ekmeği sulandırmaması için salataya yağı falan dengeli koyun. Resimde yok ama falafel de koymanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Amba sosunu pita ekmeğinin içine, falafel gibi malzemelerin üstüne sürüp yayabilirsiniz. Baskın bir tat olduğu için ambayı çok koymanıza gerek yok, tahin sosunu istediğiniz kadar koyun _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Lavaşa sıvayıp tavuk shawarma'da denedim, güzeldi. Tadı garip bir şekilde etsiz çiğ köfteyi anımsattı. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Aynı şekilde lavaşa sıvayıp kıymalı dürüm yaptım ona da yakıştı. |
Bildirim