Arkadaşlar ben 2.el 1700+ işlemci ve Abit Nf7-s board aldım. fan olarakta cooler master aero 7+bakır tabanlı var. Overclock işinden pek anlamıyorum. fbs: 166 çarpan:12 ddr333 ram yaptım diğer şeyleri bilmediim için karıştırmadım. şu an 2ghz olarak çalışıyor ve cpu ısısı 50.5 olarak görünüyor windows üzerinden abitin CDsindeki hardware doctor adlı programla. Bu ısı normalmidir, günlük kullanım için uygunmudur, işlemcinin yada boardun zarar görmesini istemem. (normal p4 kasa ve 300watt psu ve 256mb 333mhz ddr ram war).
kaç volt verdin??? günlük kullanım için 50 derece fazla bence....
diğer ayarlarını değiştirmedim. neyin kaç volt olması gerekiyor belirtirmisin
hadi arkadaşlar cevap bekliorum yardımcı oln lütfen
cpu ya kaç volt verdin die sordum
vcore 1.5 volt bunu değiştirmedim eskidende böleydi zaten.
heatsink ten sanırım bak bende de 1700+ var 200*10 da 2 yıl oldu nerdeyse boyle hep ve normalde 45 i geçmiyor sk7 ve tmd ile
işlemcinin "gerçek" sıcaklığını etkileyen faktörler: - oda sıcaklığı - kasa havalandırması, kasa içi diğer donanımlar - soğutucu - voltaj/saat hızı vs.
işlemcinin "okunan" sıcaklığını etkileyen faktörler - anakart marka/model - sıcaklık sensörünün açısı (sensör ucunda pasta olup olmaması) vs.
herşey aynı olsa dahi "okunan" sıcaklık farklı olabilir. başka makina ve kullanıcılarla direk kıyas yapmana gerek yok.
netice itibariyle nf7-s 50 derece okuyorsa sıcaklığın problem çıkarmaz.
Abit board kaç derece fazla gösteriyo peki biliyormusunuz ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme