Şimdi Ara

amd 5200+ ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    imzamdaki yeni sistemi topladım ancak amd 5200+ brisbane çekirdekli işlemcim boşta 50, maksimumda ise 80 dereceye kadar çıkıyor. standart macunu elimdeki zalman termal macunla değiştirdim ancak pek bir fark olmadı. ölçümleri speedfan, everest ve asus probe ile yaptım. anakartın northbridge sıcaklığı 35 derece civarı. kasada fan yok ve psu ise dünyanın en dandik 550wattlık feel psu'su.
    kaliteli bir psu ve yeni bir kasa zaten alacağım ama işlemci soğutması için napılmalıdır? şöyle fiyatı en fazla 120 liraya kadar çıkan bir cpu soğutucusu önerebilir misiniz? overclock da yapmak istiyorum.

• Biosu güncelle sorun kalkacak mı bide öyle dene tahminim yanlış ölçüyor.Bide işlemci üzerindeki bloğa elinle elle bakalım gerçekten sıcak mı?
  • bios son versiyona upgrade edildi ancak sonuç aynı. ve evet, blok sıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiLiStR0Ke -- 13 Nisan 2008; 19:21:15 >
  • Big typhoon alabilirsin şimdiki versiyonları daha iyi vx modeli anakartı sökmeden takabilirsin hemde fanı devir ayarlı 1200-2300 rpm lik bir fanı var.Yalnız sıcaklıkta bir problem var imzadaki sistemde 5600+ ile 3400 mhz de oyunda 30 boşta 21 derece
  • Birde işlemciyi düzgün olarak taktığınıza emin olun derim...Bazı durumlarda tam oturmuş gibi gözüksede elle yoklayınca geri atabiliyor...

Edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 13 Nisan 2008; 19:38:27 >
  • Yanlış ölçüm ya da tam oturmamaya benziyor. X2 lerin ısınma problemi yok. Evvelsi gün Konya'daydım, bir arkadaşın kafeye yeni bilgisayarlar aldık, onları kuruyordum. Benden başkasına kurdurdukları X2 4200 90nm Windsor işlemcili bilgisayardaki CPU ısısının 80-90 C olması dikkatimi çekti. İçimden hadi len dedim, çünkü aynı kafede yine aynı işlemcili, ama anakartı farklı (M2A-VM) bilgisayarlar da var, 20-30 C de çalışıyorlar. Kasayı açtım, işlemciyi söktüm ne göreyim, termal macun bozulmasın diye heatsinkin altına tutturulmuş plastik ambalaj sökülmeden monte edilmiş işlemci. Ve arkadaşlar, 5 ay falan internet kafede öyle çalışmış bu bilgisayar. Bu X2 serisine olan hayranlığımı arttırdı bu olay, Intel'in 90 nm işlemcilerinin böyle bir şeye dayanabileceğini hiç sanmıyorum. Core 2 mimarililerin belki şansı var, ama onların da yeni tip E2XXX olanların yok çünkü heatsink zaten ince dilim ekmek kalınlığında. Ben şimdi OC yapmasam bile E2160 M0 30 derecede falan çalışıyor, o da yüksüz halde, o 90nm modeller 20C de falan çalışıyor yüksüzken. Bilgisayarcı arkadaşa da cahil demek istemiyorum o makinanın montajını yapan Belki kafasının çok dalgın olduğu bir güne denk gelmiştir. Bu olaydan sonraki kanaatime göre, bence hele yüksüz haldeyken, bütün çift çekirdeklilerde 40-50C üstü anormaldir, ya montaj hatası vs vardır, ya yanlış ölçüyordur. Bu arada, sistem o sıcaklığı gösteriyorken, bilgisayar çalıştığı anda heatsinke (aliminyum parçaya) elle bir temas etmeni tavsiye ederim. Ama hafif dokun, sonra aşırı sıcaksa elini aniden çekip kasanın içini dağıtma şok ile Eğer elini rahat tutuyorsan ve ılıksa, bil ki, ya ısı iletme problemi var, ya da termal sensör sorunlu, ya da anakart yanlış okuyor.

• işlemci fanının çıkardım ve yönünü bile değiştirdim ancak herhangi bir montaj hatası yok. aldığımda termal macunun üzerinde jelatin de yoktu bu arada. blok öyle el yakacak kadar sıcak olmasa da yine de ılık diyebiliriz. anakartta mı bir sorun var bilmiyorum. işlemci dakikada 3050 devir atmakta şuan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 930 Isınma Sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elini yakmıyorsa, ısı iletim sorunu veya yanlış ölçüm söz konusu. Yakından görmek isterdim.
  • işlemcide bir yamukluk olması da mümkün aslında. çünkü işlemcinin üzerine sürdüğüm macun, fanın belirli noktalarıyla temas etmiyor. yani açtım baktım bir de ne göreyim, fanın sağı solu macun olmuş ama orta bölümüne el değmemiş bile.
  • Görmeden birşey demek zor, resmini koysana
  • tamamdır. yarın fotoğrafını çekmeye çalışırım.
  • şimdilik bilgisayardan:

• az önce cpuid hardware monitor ve coretemp ile ölçtüm. core1 ve core2 65-70 derece civarı. ölçümler iki programda da aynı ama hala TEMP1 sensörü birşeyi 80 derece gösteriyor. bunun ne olduğunu çözemedim bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiLiStR0Ke -- 14 Nisan 2008; 1:37:16 >
  • Gördüğün işlemci sıcaklığı, core#0 ve core#1 de çekirdeklerin sıcaklıkları.
  • islemcini zorlamadan idle degerleri gorsek daha iyi olurdu..
    aksi taktirde gercek olmadigini dusunuyorum..

yani ne islemcide nede sogutucuda problem yok...
    G2 revizyonlu islemci... yani en yenisi... arkada overclock ozellikleri acik ve uzerinde pi degeri aliyorsun.. bide uzerine baska seylerde yapiyorsundur...
    sahsen bunun bir "karalama" oldugunu da dusunmekteyim.. soylesene isilar fazla gozuksun diye fanlari da kapatiyor musun..?

o islemcinin normal degerleri 1,30 volt ve 13 carpandir. eger ram larin iletisim sureleri hizli olsun dersen 12 carpana dusurebilirsin.. islemci asaga dogru carpani kirik olan bir islemci.. anakart buna izin veriyor. sonra idle (hic bir islem yapmazken... eger o da 80 derece gosteriyorsa ve hatta 80 derecenin uzerinde gosteriyorsa lutfen ekranin tum photosunu koyunuz.. biz de sizin ne yapmaya calistiginizi anlayalim boylece... gercekten sorun mu var yoksa sorun yaratmaya mi calisiyorsunuz...?

baska bisey demiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 14 Nisan 2008; 2:52:30 >

• ben yaklaşık 8 ay x5200 ve anakart olarak m2n32 sli deluxe kullandım hiç bir ısınma problemim olmadı hatta işlemciyi 2.9 da stok fanla 3 ay kullandım bence sen soğutucunun tam oturduğundan bi emin ol işlemciyi sök yeniden tak yine hala sıcaklıklar fazla görünüyosa elinle fanın heatsink ine bi bak sıcak değilse anakart yanlış okuyo olabilir yoksa 80 derecede çoktan reset atması lazımdı
  • öncelikle benim bir intel sempatizanı olduğumu mükemmel bir şekilde anlayıp bunu ifşa eden Towarscke nickini kullanan donanımhaber kullanıcısını kutlamak istiyorum. intel'in %14 hissesine sahip olduğum için böyle bir olaya girişip amd'yi karalamaya çalıştım ama kendisi ben daha ne olduğunu anlayamadan yakaladı. 80 değil 81-82 derece falan yapacaktım aslında (küsüratlı sayı vereyim de salladığım anlaşılmasın) ama daha fazla uğraşmak istemedim. neyse artık, elimizdekiyle yetinelim. phenom alıp onu karalayacağız artık.

donanımhaber forumlarına gelip yardım isteyen bir kullanıcıya "sorun yaratmaya çalışıyorsun", "karalama yapıyorsun" demek gerçekten güzel bir davranış.
    kendisine gülüyorum sadece ve bu tür saçmalıklara ayıracak vaktim olmadığını da belirtiyorum. öte yandan, gerekli screenshot'ı da veriyorum:

• Sorun oldukça basit, anakart diot'tan yanlış ölçüyor ve 80 derece gösteriyor. SS'lerdeki Core sıcaklıklarına bakarsak 60-66 arası değerler görünüyor ki bunlar normal sayılır. (kasa fanı yokmuş sistemde) Güzel bir soğutucu ve havadar bir kasa ile sıcaklıklar daha aşağı düşecektir. Anakartının yeni biosları çıktıkça bu yanlış okuma sorunuda ortadan kalkacaktır diye tahmin ediyorum. Ayrıca forumda tanımadığınız kişileri yargılamadan önce bir düşünün. Tanımadığınız kişiler hakkında da ileri geri konuşmayın. MiLiStR0Ke'u 5 yıldan fazladır tanıyorum ve "karalama" türü şeyler yapıcak bir çocuk değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnacoN -- 14 Nisan 2008; 15:01:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiLiStR0Ke

öncelikle benim bir intel sempatizanı olduğumu mükemmel bir şekilde anlayıp bunu ifşa eden Towarscke nickini kullanan donanımhaber kullanıcısını kutlamak istiyorum. intel'in %14 hissesine sahip olduğum için böyle bir olaya girişip amd'yi karalamaya çalıştım ama kendisi ben daha ne olduğunu anlayamadan yakaladı. 80 değil 81-82 derece falan yapacaktım aslında (küsüratlı sayı vereyim de salladığım anlaşılmasın) ama daha fazla uğraşmak istemedim. neyse artık, elimizdekiyle yetinelim. phenom alıp onu karalayacağız artık.

donanımhaber forumlarına gelip yardım isteyen bir kullanıcıya "sorun yaratmaya çalışıyorsun", "karalama yapıyorsun" demek gerçekten güzel bir davranış.
    kendisine gülüyorum sadece ve bu tür saçmalıklara ayıracak vaktim olmadığını da belirtiyorum. öte yandan, gerekli screenshot'ı da veriyorum:

Kusura bakma sadece boyle dusundum.. amac islemcinin isisini 80 dereceye cikarmak ise gercekten komik bir amac.. hayir yani benim anlamadigim nokta sudur.. ben ayni revizyon olan islemcinin 5000+ olanini kullaniyorum... COD4 ve Crysis oynuyorum... ben overclock ihtiyaci duymuyorum... sen benim evde kullandigim makinadan daha yeni bir anakarta sahipsin ve kullandigin islemci piyasadaki en yeni revizyon.. tek farkimiz ben Feel kasa kullaniyorum ama Tagan guc kaynagi takili cunku yakinda crossfire yapacagim..

benim anakartimin yeni revizyon destegi yok.. o sebepten isilara hic bakmiyorum.. bence siz de bios update yapin... ve mukunse duzgun bir guc kaynagina gecin... ama sunu soylemek istiyorum; ilgili islemci overclock islemcisi degil... Overclock islemcileri "Black Edition" sinifindadir.. ve 5000+ Black Edition islemcisi 5200+'dan daha ucuzdur...

aksi taktirde onerim islemcinizi zorlamamanizdir.. eger zorlayacaksaniz; isinma probleminden bahsetmeyin.. eger isinma problemini konusacaksak; overclock'dan bahsetmeyin..

ekonomik bir anakart almissiniz.. M3A 770 chipsetlidir.. sogutucusu da aynen anakart gibi ekonomiktir.. Ekonomik olmasi oyun oynamaniza engel degildir.. ama 10 fps fazla almak icin yapacaginiz overclock islemci omrunden 100fps goturur.. 770 chipsetler icin ozel olarak programlanmis AMD overdrive ile uygun duzeyde (%5 ila %20 arasinda) otomatik overclock ve stabilite testi yapabilirsiniz.. bunu bile o islemci icin onermiyorum..

Saygilar sevgiler...

• quote:

öncelikle benim bir intel sempatizanı olduğumu mükemmel bir şekilde anlayıp bunu ifşa eden Towarscke nickini kullanan donanımhaber kullanıcısını kutlamak istiyorum. intel'in %14 hissesine sahip olduğum için böyle bir olaya girişip amd'yi karalamaya çalıştım ama kendisi ben daha ne olduğunu anlayamadan yakaladı. 80 değil 81-82 derece falan yapacaktım aslında (küsüratlı sayı vereyim de salladığım anlaşılmasın) ama daha fazla uğraşmak istemedim. neyse artık, elimizdekiyle yetinelim. phenom alıp onu karalayacağız artık.

komplo teorileri üretmekte üzerine yoktur Tower.. arkadaşın

sana kumandan dememiş hayret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost kapısı -- 16 Nisan 2008; 16:23:37 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.