Şimdi Ara

AMD 6000x2 64 islemcili bilgisayarda kasılma var. lütfen bir yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar sistemi
    işlemci : AMD 6000x2 dual 64
    anakart: ASUS m2v mx se
    Ekran Kartı: HIS/ATI 2600 XT
    Ram : 2GB
    Kasa : Asus Chasis TA serisi Gerçek 350KW
    O.S : Win Xp Pro

alalı 10 ay oldu sadece ilk kurdugum gün sorunsuz calıstı. crysis i bile kasılmadan sorunsuz oynadım. sonrasında format attım ve oyunlarda verim alamıyorum. hiç bir oyun farketmiyor CRYSIS den tutun midnight club da bile kasılma yapıyor. AMD Athlon 2500 ile seri oynadıgım tüm oyunlar bunda işkence haline geliyor. oyun sırasında ilk 10-15 saniye iyi gidiyor sonra kasılıyor... açılıyor oyun devam ediyor 10-15 sn sonra bidaha kasılıyor. oyun sırasında bu sürekli bu sekilde. Defalarca aldıgım yere götürdüm ( Beylikdüzü YAMAN BİLGİSAYAR (UZAK DURUN BURDAN)) her seferinde format atıp geri veriyorlar yau diyorum sorun var.. ses yok en sonunda alıcaz birinin canını o olucak. Enson XP nin modifiye versiyonu SP3'lü Conax CEPRO yu kurdum yine aynı.
    Arkadaşlar sizlerin bilgisine dayanarak nedir bu aletin sorunu? Sisteme bakıyorum hersey güzel cıkamasım işin içinden. Lütfen bi yardım edin. Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ominous -- 6 Eylül 2008; 9:51:09 >

• İlk etapta tüm fanları kontrol etmelisin.Izgaraların yerlerine iyi oturup oturmadığına bakmalısın.Sonra RAM'leri test etmelisin.Bir arkadaşından aldığın ram'leri denemelisin.C: sürücünün boyutu ne kadar?Disk birleştirme yaptın mı?
  • kapakları acıp fanları kontrol ettim iyi görünüyorlar ama sağlam bir gözlem ile tekrar bakarım. RAM testini nasıl yaparım bunun bilgisini veririsen hemen hallederim. C: de 20 GB yada 30GB alan bırakmıs olmalıyım ve Pc yi dün formattım attım, cepro yu kurdum iki oyun yükledim halen kasılıyor. acaba vista istiyor olabilirmi? gibi salak bi soru sorayım mı?
  • birde wista dene istersen...
  • Vista'yı da deneyebilirsin.Kimi yeni laptoplarda Win Xp çok çok kötü performans veriyor mesela.Ama Vista'da coşuyorlar.Gerekçe olarakda sürücüler gösteriliyor.RAM testi ile kastım kendi ramlerini çıkarıp sorunsuz çalıştığından emin olduğun arkadaşından aldığın ramleri kullanmandır.
  • Donanımının ısılarını kontrol etmende fayda var....
    Birde driverlerinde sorun yok dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corhi -- 8 Eylül 2008; 0:25:16 >
  • Umarım ATI 'nin vermiş olduğunu orjinal CD ile birlikte gelen Ekran kartı driver 'ını kullanmıyorsundur. Çünki ATI 'nin verdiği orjinal CD driver 'ları bozuk olabiliyor. Gerçekten şaka gibi ama gerçek. Oyuna girdikten sonra 15 - 20 sn, 1 - 5 dk gibi süreler sonrasına oyunda donma, görüntülerin kayması, makinenin kitlenmesi gibi sorunlar yazılımsal olabiliyor. ATI 'nin sitesinden son güncel driver 'i yükleyip denemelisin.
  • @corhi:
    Dostum sadece işlemci yi upgrade ettim. ekran kartına dokunmadım. kendi cd sidir akıllıdır dedim ama recons1der arkadasın dedigini duyunca :s @#$½...

@recons1der:
    aynen dedigin gibi, kasılmamı istersin donmamı. Ayrica sürekli ATI CHUNK WIEVER die bi pencere cıkıyor. ekran cizgi cizgi oluyor renkler giriyor birbirine sonrasi malum gır gır gır gır gır gibi bir ses bütünü ve sinir stress.

atinin kendi Cd si ile yükleme yaptım. ve kabız etti beni. Belki dedim driver güncellemesinden kaynaklanan bir sorundur. islemcinin driverlerini upgrade ettim. Ekran kartı aklıma gelmedi.
    Ama sorun cok komik bi sey arkadaslar. arkadasda AMD 3800 ve X1650 ekran kartı ile crysis i kasılmadan oynarken bende böyle bir sorun cıkması direk katliam sebebi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ominous -- 8 Eylül 2008; 14:52:23 >
  • donanıımsal sorunlardan da olabilir, parçalar arası cakısma var gibi, baska parcalar varsa onlarla denemeni tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba,

sonunda teknik servise götürdüm işin içinden çıkamadım. ama buradaki araştırmalarım da görünen o ki AMD 6000 x2 kimsenin yüzünü güldürmemiş. bir çok çözüm yolları aranmış ama tık yok. Servisin bana anlattığı dert:

TERMAL MACUN KURUMUŞ ( nedir bu niye kurur?) yeni macun sürmüşler
    İŞLEMCİ IZGARASININ ARASINA TOZ KAÇMIŞ (amd 2500+ kullandım yıllarca hiç böyle bir sorunum olmadı keza arkadaşıma ben 6000+ almadan önce 3800+ aldık adam CRSIS i takilmadan oynuyor)

Bu yüzden kasılmalar yaşıyormuşum. Kasa asus TA9 serisi elektrikle sogutmayla alakalı olacagına ihtimal vermiyorum. ki ilemciside sözüm ona Gaz Sogutmalı.

Anlamadım. Anlayan arkadaşları yoruma davet ediyorumş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.