Şimdi Ara

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı) 05.11 GÜNCEL!! (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.268
Cevap
25
Favori
191.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

Sapphire 7850 1gb modelini 2012 den beri olması lazım kardeşim kullanıyordu. Hiç bir sorun çıkarmadı. Oyunlarda da istediği performansı almıştı. 1.5 ay önce gtx 1060 a geçtik. Bi kenara kaldırdım yatıyor :D Satayım dedimde 150-200 tlye satmaktansa hiç satmam köşeye koyarım lazım olursa kullanırım dedim. Taş gibi duruyor daha maşallahı var :D

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun hocam yeni kart Vallahi aynen taş gibi sağlam benim kartta.Üzmedi kart 2013'den beri beni.Eğer bozulmadan yeni bir kart alacak olursam bende satmamayı düşünüyorum.Kutusu bile duruyor

• Nerden buldunuz fosil olmuş konumu : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: SturmpioneeR

Sapphire 7850 2gb OC halen kullanıyorum 2013'den beri Var mı benim gibi birileri halen
    buradayız hocam.

Hala işimi görüyor
  • mertcnoz kullanıcısına yanıt
    İşlemcilerimizde aynı
  • Fx 6300, 7850 2 oc devam xd dolar uçtu, sabitlendik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Powercolor 2gb 7850 pcs+ modeli 2012den beri hala taş gibi çalışıyor :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah sapphire sağlam çıktı. Geçen aylarda bilgisayarda ssd kaynaklı sorun çıktı. Fakat kendini belli etmiyordu. Bir çok donanımı testten geçerdim. RAM, ekran kartı, işlemci derken ssd yi bir kaç defa secure erase yaparak sorunu çözdüm. Ekran kartından zannettim bir ara. Hatalarda ekran kartı ile bağlantılı sorunlar da var gibiydi. Bir ara fırınlama yapacaktım ekran kartına fakat son anda vazgeçtim. Ekran kartını komple açıp, macununu filan yenilemiş oldum bu vesile ile.
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Sapphire taş gibi kart hocam.

En Para %20 geri ödemeli satın almıştım zamanında 429 liraya.80 küsür TL geri hesabıma yatmıştı. Yaptığım en iyi alışveriş olabilir
  • mertcnoz kullanıcısına yanıt
    Aynen i rakamlardı. Ben de o civarlarda almıştım. Sistem hala iyi sayılır.

• SturmpioneeR kullanıcısına yanıt
    2013 den beri Asus 7870 kullanıcısıydım.dün itibariyle 1070 e geçtim.kartı çıkartırken duygusallaşmadım diyemem.gerçekten en baba oyunlarda bile oynatmam demedi, oynatabildiğim kadar dedi :) almadan önce 1070 şöyle uzun böyle uzun diyorlardı meğer bizim efsanenin ondan kalır yanı yokmuş.taktığım gün görmüştüm en son yüzünü.2-3 cm fark ya var ya yok.efsane olmasının bi sebebide heybetindenmiş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiote -- 4 Mayıs 2018; 17:44:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de 2013 2014 den beridir i3 3220 ile kullanıyorum.(sapphıre 2gb 7850) Şuan tek sıkıntım işlemci. :) İşlemciyi upgrade edersem bir süre daha götürür. :) Hiçbir sorun çıkartmadı şimdiye kadar maşllahı var. :)
  • Sapphire HD 7850 1 GB ile hâlâ GTA V, Rise Of The Tomb Raider, FİFA 18 oynuyorum. İdare ediyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar kartın 4-5 ay önce macununu değiştirirken soğutucu vidalarından birini kırdım.Onu daha sonra bir şekilde kablo ile sıkıp devre ve soğutucuyu temas ettirdim ve sorunsuz kullanıyordum.Fakat bugün fifa 18 oynarken belli bir müddet oynayınca ekrana sinyal vermiyor ne yapmalıyım sizce?
  • Fatic kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflarsanız ona göre yorum yapalım.

Hocam 4 tane uygun yuva bulup soğutucu ve gpuyu iyice temas ettirdim fakat kart açar açmaz bir oyunu fan %100 dönüyor oyunlar kasmaya başlıyor ve görüntü gidiyor.furmark testi açıyorum 1 dk içinde 101 derece oluyor ve pc kapanıyor

Macun iyi mi? Sadece demire değen kısma sürün. Yani işlemcinin yüksek kısmı. Mercimek tanesi kadar ve sonra kart vizit ile yayın. Çok kalın olmasın kesinlikle. Yani demirle arasında çok olmasın. Öncekini kolonya ve peçete ile iyice temizleyin. Ya da tweak demir tam oturmuyor. Vidalar uymamış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 7 Mayıs 2018; 23:28:9 >
    Macunda sorun yok ama temas etmiyor olabilir olmadı yarın 4 tane eşit vida ve somun alıp deneyeyim

Kart ile devreyi direk uzun vidalar ile tuturdum ve yaylı vida kullanmadım,vidaları sıkabildiğim kadar sıktım kart yamuldu hatta .Ama sonuç olarak 1 saat pubg ve 1 saat fifa 18 oynadım sıcaklık 70 dereceyi geçmedi.
    Eyvallah, sağlam olmuş. Fakat dikkat edin hassas cihazlar sonuçta.

• HD7850 2GB Sapphıre

Yaklaşık 1 hafta önce gri ekran hatası ile başladım olaya. 2 kere başıma geldi. Normal kullanım da 2 kere dondu gri ekran vererek. Sonra test programı ile zorladım 1 dk bile geçmeden yine dondu bu sefer turuncu ekran verdi.

Daha sorna kartı söküp temizleme yaptım. (Sıcaklıktan degil ayrıca 50 60 derecede kapanıyordu) Sonra taktım falan yine çalışıyor görüntü vs geliyor. Yine full yük altına soktum. 15 dk boyunca çalıştı 90 dereceye kadar zorladım. Sonra testi durdurdum. Ve 1 2 gün sorunsuz oyunlarda falan kullandım. Yine yük altında degilken yine gitti şuan düzelmedi. Sorun devam ediyor.

Bios güncellemesi yapsam düzelir mi ?

Düzelme ihtimali varsa, nasıl güncellerim? Sitesinden ROM uzantılı, son tarihli bios u indirdim. Bunu flash a atıp direk yeniden başlatıp bios u açınca orada seçip kurunca oluyor mu ? Yada farklı bir yöntem var mı ?

Şöyle resim bırakayım. Donup bir iki gün sorunsuz çalıştıgı sıra, yaptıgım testte yer almakta.(15dk)

AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı)  05.11 GÜNCEL!!

Edit: Şuan işlemci üzerinden onboard kullanıyorum. Aynı şekil yine zorladım ekran kartsız. İşlemci, ram ve hd graphics i falan full yük altına soktum ve bir süre test ettim sorun çıkarmadı. Ne zaman kartı takıp aynı testi yapsam bilgisayar donuyordu.

Ayrıca, 90 Dereceye bilerek çıkardım. Oto fan hızında 60 70 derece arası. Ben %30 da tuttum fanı 90 dereceye kadar çıkarttım manuel.  AMD 7850-7870 Kullananlar Kulübü (Türkiyenin Efsanesi)--(302 Kullanıcı)  05.11 GÜNCEL!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 25 Mayıs 2018; 12:20:20 >

• 
Sayfa: önceki 260261262263264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.