Şimdi Ara

AMD 7900x3d 6 çekirdek görünüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunun ne zaman başladığını bilmiyorum uzun zamandır kontrol etmemiştim fakat bugün baktığımda 6 çekirdeğin aktif olduğunu gördüm.

Windowsta sorun olabileceğini düşünüp cpu-z indirdim ondada 6 çekirdek görünüyor.

6 çekirdek görünsede 12 çekirdeği kullanıyordur diyerek cpu-z benchmark yaptım ve işlemci çoklu çekirdekte i-7 işlemcilerin bile gerisinde kalıyor.

• 0.72v !!!

Ya ariza var yada biosta sorun var
    Biosunu sifirla duzelmezse psu baglandilari duzgunce kontrol edersin.
    Anakartta yamulma vs olup olmadigina bak.bir sorun oldugu bariz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios resetleyince 6+12 oldu. Dün biosu güncellemiştim ve yeni gelen x3d boostu aktif edince tekrar 6+6 oldu.

Muhtemelen bios ile alakalı bir sorun bios versiyonunu düşürmeyi deneyceğim.

• yaman01 Y kullanıcısına yanıt

x3d boost dediği şey x3d olmayan ccd'yi kapatmasından ibaret çünkü. Anakart üreticileri çok özel bir ayar diye çıkarttı bunu. Normalde zaten x3d olmayan ccd'yi kapatabiliyordun bios'tan, bunu getirdiler hiç olmayan bir özellik gibi çift ccd'li işlemciler için. Kapalı kullanırsanız x3d boost'u kapatmaz diğer ccd'yi.

• Bu özellik yani 3D turbo olayı bize yaramadı. (7900X3D Kullananlar)

daha çok 7800X3D gibi tek zarlı işlemcilere göre bir özellik. Bizde çift zar olduğu için saçma sapan bi şekilde 3D olamayan zarı pasif hale getiriyor.

siz gerekli kontrolü yapın, core parking aktifse zaten Turboya gerek yok AMD 7900x3d 6 çekirdek görünüyor. 

• hasskabal kullanıcısına yanıt

7900x3d çift ccd olduğu için aradaki köprü AMD'nin istediği gibi çalışmadı malesef. Ancak bu 7900x3d 'ü kötü bir işlemci yapmıyor tabii ki :)

Ben daha çok oyun oynadığım için x3d cache 'i ön plana alarak, diğer ccd1 i kapatıyorum BIOS ayarından. Böylece 7800x3d ile benzer rakamlar alabiliyorum. çoklu uygulama kullananlar için 7900x3d daha iyi bir işlemci.

• hasskabal kullanıcısına yanıt
    Hayır daha çok 7950x3d için uygundur zira 7800x3d tek ccd den oluşur. 7900x3d ise sadece 1 ccd de 3d cache olduğu için 7950x3d kadar artış yaşayamayabilir. Saçma sapan bir işlem yok. Oyunların 3d cache bulunan zarı kullanması için sunulmuş bir özellik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CRaSHTR C kullanıcısına yanıt
    7800x3d ile benzer değerleri almanız mümkün değil. Sizin işlemcide 6 çekirdek 3d cache, 7800x3d ise 8 çekirdeği 3d cache. He 7900x3d kötü bir işlemci mi? Hayır değil ama 7800x3d daha tak-çalıştır ve daha performanslı oyunlarda. Her ikisi de olsun isteyenlerin alması gereken işlemci 7950x3d.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.