Şimdi Ara

AMD 9850BE Anakart Desteklemesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimdeki Amd 6400 işlemciyi satıp üzerine farkını vererek AMD 9850 almayı planlıyorum, lakin kullanmış olduğum anakart ASUS M2N32-SLI DELUXE. Normalde bu anakartta AMD PHENOM işlemci desteği yok ama BIOS güncellemesi sonrasında destekleneceği söylendi. Buna binaen biraz araştırmam sonucunda her ne akdar desteklese de bazı sorunlarıd a beraberinde getireceği söylendi..

Bu durumda görüşleriniz veya alıp almamam husundaki yazılarınız nedir? Ayriyeten 6400 sonrası AMD için 9850BE doğru bir seçimmidir? görüşlerinizi bekliyorum..

Şimdiden teşekkürlerimle; sevgilerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesAt -- 10 Haziran 2008; 17:40:04 >

• Cad/Cam işleri gibi işlerle ugrasmıyorsanız bence hic geregi yok degisimin. elinizdeki işlemci oyun ve gunluk kullanım icin cok yeterli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: desert_rain

Cad/Cam işleri gibi işlerle ugrasmıyorsanız bence hic geregi yok degisimin. elinizdeki işlemci oyun ve gunluk kullanım icin cok yeterli.

hayır o tür işlerle uğraşmıyorum lakin sistemi güncel tutmaya çalışıyorum; açıkcası AMD 6400 ü alacak bi arkadaş var, ona satıp bende yükselteyim diye düşünüyorum; hem bilgisayarı teknolojiye ayak uydurma konusunda bir adım attırırım hemde yatırım & performans artışı.. diye düşünüyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesAt

quote:

Cad/Cam işleri gibi işlerle ugrasmıyorsanız bence hic geregi yok degisimin. elinizdeki işlemci oyun ve gunluk kullanım icin cok yeterli.

hayır o tür işlerle uğraşmıyorum lakin sistemi güncel tutmaya çalışıyorum; açıkcası AMD 6400 ü alacak bi arkadaş var, ona satıp bende yükselteyim diye düşünüyorum; hem bilgisayarı teknolojiye ayak uydurma konusunda bir adım attırırım hemde yatırım & performans artışı.. diye düşünüyorum...

6400 gayet güzel işlemci. Bence beklemende fayda var 45nm. Phenom'ları. O zaman yeni AM3 anakart da alırsın.

• AMD nin sitesinde recommended motherboards adlı bi sayfa var, orda 9850 için önerilen 790FX chipsetli 3 kart var.
    http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBResult.aspx?f1=AMD+Phenom
    %e2%84%a2+X4+Quad-Core&f2=9850&f3=B3&f4=&f5=&f6=&f7=ATX&

Ben AMD ye mail attım bu konuda, dedim mesela MSI in ya da gigabyte in farklı kartları var ve onlar 125 W lık phenomları desteklediğini söylüyorlar. Cevap olarak bana aşağıdaki cevabı gönderdiler

Thank you for contacting AMD.

AMD list of recommended motherboards gets updated on weekly basis to reflect the new boards that are usually tested and are compatible with particular processors.

The reason that the motherboard that you mentioned is not in the list of recommended motherboards, is the fact that we have tested that motherboard in our test lab, and since our test lab is much more high tech in terms of the stress level we put the processors under, we usually have a better understanding on whether or not a particular motherboard is compatible or recommended with a particular processor; therefore, I would highly suggest that you purchase a motherboard that is within that list of recommended boards to eliminate any kind of issues that you may face if you buy another motherboard.

To touch up on the subject of overclocking, even though that we put out processor into overclocking stress test also, we are not able to give out any kind of specification on what kind of tests or how we do it because overclocking voids the processor warranty and is generally discouraged and we highly recommend you not to overclock as not only it will void your warranty, but it will also shortens the life of your processor.

Thanks again for your interest and support of AMD products and I wish you a pleasant evening.

Türkçesi bizim yaptığımız testler daha ağır ve ilerde sorun yaşamak istemiyosan bunlardan seç dediler.

Bununla ilgili bi mail atmıştım foruma, bi arkadaş 780G chipsetli kartların 125W lık phenomları desteklediğini söyleyip insanları yanlış bilgilendirmeyin diye bi şeyler yazmıştı. Tekrar yanlış anlaşılma olmasın, ben anakartları denemedim AMD denemiş yani yanlış bilgilendirme yapan biri varsa o da AMD

Son olarak Phenomun yüksek modellerinde anakart ile ilgili sorun anakartın yüksek güç ihtiyacını karşılayamaması ve çok ısınması, Yani BIOS güncellemesi ile düzeltilebilecek bir sorun değil gibi. Sen almadan önce iyi araştır sonra başın ağrımasın. Ben de 9750 - ASUS M3A32 var. Sıcaklık vs ile ilgili sormak istediğin bi şey varsa cevaplarım.

• quote:

Orjinalden alıntı: scaniaperest

quote:

quote:

6400 gayet güzel işlemci. Bence beklemende fayda var 45nm. Phenom'ları. O zaman yeni AM3 anakart da alırsın.

Fiyatlarına baktım M3 serisinin de; şu anki bütçem kaldırabilecek seviye de diil. Hani beklesem bile ikisini aynı anda alabileceğimi sanmıyorum. Çizgi elektronik e telefon açtım, bi sorun olmadan desteklediğini söylediler. Şartları değerlendirip 6400 ün üzerine 140 YTL vererek almayı planlıyorum inş.

Ha bu 9850 de 65NM kullanıyo imiş

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: scaniaperest

quote:

quote:

Fiyatlarına baktım M3 serisinin de; şu anki bütçem kaldırabilecek seviye de diil. Hani beklesem bile ikisini aynı anda alabileceğimi sanmıyorum. Çizgi elektronik e telefon açtım, bi sorun olmadan desteklediğini söylediler. Şartları değerlendirip 6400 ün üzerine 140 YTL vererek almayı planlıyorum inş.

Ha bu 9850 de 65NM kullanıyo imiş

Tüm Phenom'lar 65 nm.

Yeni Ekim gibi gelecek olan Phenom'lar da 45 nm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekime kadar heralde ben çatlarım:D
    Bir de benim değiştirme ısrarımdaki neden ise 6400 ün üzerine sadece 140 YTL verecek olmam, ayriyeten 6400 ün fanını da yakın zamanda 20 YTL ye elimden çıkardım kendim ZALMAN kullanıyorum, kısacası değiştirmem de biraz karlı olabilcek gibiyim ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesAt -- 9 Haziran 2008; 11:34:18 >
  • o anakartla phenom çalışabilir belki bios update falan yaparsanız ama verim alamazsınız benden söylemesi.
    9850 'nin çarğan kilidinin olmamasının yanında asıl esprisi 2000mhz HT kullanması
    anakartınızda ht 3.0 yok bu yüzden 1000mhz de çalışacaktır.

7xx serisi anakart olmadan phenom'a yazık olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethian -- 9 Haziran 2008; 11:44:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tvardar

o anakartla phenom çalışabilir belki bios update falan yaparsanız ama verim alamazsınız benden söylemesi.
    9850 'nin çarğan kilidinin olmamasının yanında asıl esprisi 2000mhz HT kullanması

Aynen bende öyle düşünüyorum. 7xx serisi olmadan phenom'a yazık olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RCox

AMD nin sitesinde recommended motherboards adlı bi sayfa var, orda 9850 için önerilen 790FX chipsetli 3 kart var.
    http://products.amd.com/en-us/RecommendedMBResult.aspx?f1=AMD+Phenom
    %e2%84%a2+X4+Quad-Core&f2=9850&f3=B3&f4=&f5=&f6=&f7=ATX&

Ben AMD ye mail attım bu konuda, dedim mesela MSI in ya da gigabyte in farklı kartları var ve onlar 125 W lık phenomları desteklediğini söylüyorlar. Cevap olarak bana aşağıdaki cevabı gönderdiler

Thank you for contacting AMD.

AMD list of recommended motherboards gets updated on weekly basis to reflect the new boards that are usually tested and are compatible with particular processors.

The reason that the motherboard that you mentioned is not in the list of recommended motherboards, is the fact that we have tested that motherboard in our test lab, and since our test lab is much more high tech in terms of the stress level we put the processors under, we usually have a better understanding on whether or not a particular motherboard is compatible or recommended with a particular processor; therefore, I would highly suggest that you purchase a motherboard that is within that list of recommended boards to eliminate any kind of issues that you may face if you buy another motherboard.

To touch up on the subject of overclocking, even though that we put out processor into overclocking stress test also, we are not able to give out any kind of specification on what kind of tests or how we do it because overclocking voids the processor warranty and is generally discouraged and we highly recommend you not to overclock as not only it will void your warranty, but it will also shortens the life of your processor.

Thanks again for your interest and support of AMD products and I wish you a pleasant evening.

Türkçesi bizim yaptığımız testler daha ağır ve ilerde sorun yaşamak istemiyosan bunlardan seç dediler.

Bununla ilgili bi mail atmıştım foruma, bi arkadaş 780G chipsetli kartların 125W lık phenomları desteklediğini söyleyip insanları yanlış bilgilendirmeyin diye bi şeyler yazmıştı. Tekrar yanlış anlaşılma olmasın, ben anakartları denemedim AMD denemiş yani yanlış bilgilendirme yapan biri varsa o da AMD

Son olarak Phenomun yüksek modellerinde anakart ile ilgili sorun anakartın yüksek güç ihtiyacını karşılayamaması ve çok ısınması, Yani BIOS güncellemesi ile düzeltilebilecek bir sorun değil gibi. Sen almadan önce iyi araştır sonra başın ağrımasın. Ben de 9750 - ASUS M3A32 var. Sıcaklık vs ile ilgili sormak istediğin bi şey varsa cevaplarım.

Gerçekten çok çok teşekkür ederim ilginiz için:) Dediğiniz siteye baktım ana olarak yeni çıkan anakartlarda 3 tane tavsiye etmişler yani yine diğer anakartlara da başvurabilcez gibi bi ima var:) Çizgiye sordum ordan herhangi bir sorun olaman kullanabilirsiniz dediler. Aslında anakartı da değiştiririz zamanla ama anakartın fiyatı ve özellikleri yüksek olduğu için alıcı bulmakta zorlanıyoruz. denk geldiği vakit bunu da elimden çıkarmayı düşünüyorum zaten,ASUS un şu anki M3 serirsi anakartının girişleri pek hoşuma gitmedi PCı yuvaları ters olmuş gibi hani quad ekran kartı takamayacağım için bana göre biraz olumsuz gözüktü. Ki ben değiştirene kadar zaten anakartın yeni serileri de çıkacaktır. :)

Isınma konusuna gelince; eğer bahsettiğiniz kasa içi sıcaklıktan ötürü oluşabilecek bi sorun ise ben kısaca kasa içi sistem özelliklerimi yazayım, siz AMD kullanan ve ona göre de performanslı bir ASUS anakart kullanan birisi olarak bi görüş belirtirseniz sevinirim;

THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR ATX KASA ( SİYAH - PENCERELİ - ALÜMİNYUM )

THERMALTAKE 750 WATT TOUGHPOWER TEK FANLI SİYAH TAK CIKART KABLOLU PSU W0116

ASUS M2N32-SLI DELUXE WiFi nForce590SLI MCP SOKET 940 (AM2) AMD ATHLON64/X2/FX ANAKART

AMD ATHLON 64 X2 DUAL 6400+ 3.2GHz (SOKET 940) KUTULU İŞLEMCİ ADX6400CZBOX

ZALMAN CNPS 9500 LED SOCKET CPU FANI

SEAGATE 500 GB, 7200 RPM, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.11 (ST3500320AS) ---- *2

OCZ Reaper 2GB 800 MHz CL4 Heat-Pipe DDR2 Kit (2x1GB) – OCZ2RPR8002GK

ASUS x1600PRO EKRAN KARTI

ZALMAN VF-900CU LED EKRAN KARTI FANI

AVERMEDIA DVB-S HYBRID DİJİTAL+ANALOG TV KARTI

CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 SES KARTI

NANOXIA DEVİR KONTROLLÜ NANO-BEARING 12CM KASA FANI FX12-1250 ---------- *2

(NANOXIA fanlar kasanın alt kısmına 2 adet yanyana olarak monte edilmiştir, toplamda 4 adet(1 egsoz, 1 ön, 2alt) 12cmlik KASA fanı + 1 adet Asusun Chipset fanı + ana fanlar işlemci, ekran kartı vs.)

• quote:

o anakartla phenom çalışabilir belki bios update falan yaparsanız ama verim alamazsınız benden söylemesi.

Anakartı da alıcısı denk geldiğinde değiştirmeyi düşünüyorum ama fiyat yüksek olunca alıcı bulmak pek kolay olmuyor:S Dolayısıyla ha deyince de 360 YTL bi M3 serisi 7xx chipsetli anakart alamk oldukça zor geliyo.

İşlemciyi de müşterisi olduğu için değiştirmek istiyorum aslında; sonuçta o da 290 YTL, normal piyasada hele ki NİĞDE gibi bi yerde müşteri bulmak oldukça zor..:S

• asus m3a 100$ civarında olması lazım eski anakartınızdan sonra biraz çıplak duracaktır ama iş görecektir.
  • quote:

asus m3a 100$ civarında olması lazım eski anakartınızdan sonra biraz çıplak duracaktır ama iş görecektir.

O anakartı almak şu anki kullandığım anakarttan sonra oldukça çıplak geliyor, Bazı özellikleri benimkinden oldukça iyi(Ddr2 1066, Phenom desteği vs.) lakin kulalndığım anakart sonrası almışken ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP almak lasım ama para para para:D
  • quote:

quote:

Son bios'u yükle destekliyor anakartın aynı anakart bendede var para denkleştirince bende almayı düşünüyorum.Oyunlarda fazla düşüş yaşamazsın zaten 2500 olsa bile biraz uğraşıp 2.7 falan yapabilirsin fanında kaliteli zaten bence değiştirebilirsin.

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=360628

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahaka90 -- 10 Haziran 2008; 10:37:52 >

• Hocam oyun oynuyor musun bilmem ama bu sisteme 1600pro koymak olmamış.

İnan Phenom alarak performansını arttırmıyorsun. hatta oyunlarda falan düşük MHZ de geldiği için daha yavaş kaldığı durumlar bile olacaktır X2 6400 den. ( şu anda sadece video işleme, rendering işlemleri ve 4 çekirdek destekleyen 1-2 programda fark göreceksin)

Sana tavsiyem o kadar parayı vereceksen yeni ekran kartı al. 8800gt veya Hd 3870 tavsiye ederim. Şöyle yazayım ( tabi oyunlar için)

X2 6400 den Phenom 9850 BE ye geçiş sana %5 falan bir hızlanma sağlar en fazla.

Ama;

1600pro dan 8800gt(veya HD 3870) e geçiş 2-3 kat hız avantajı sağlayacaktır sana.

Yazıktır günahtır parana boşa atma. X2 lerden Phenom a geçmek çok mantıklı değil şu anda inan hele X2 serisinin en iyi işlemcisi var elinde.

Not: Bu arada anakartların Phenom 9850 BE lerde sorun yapmasının nedeni bu işlemcinin 125 watt TDP değeri olması. İşin ilginç yanı 9850 çalıştırmayan anakartlar X2 6400 de çalıştırmaz çünki X2 6400 de 125 watt TDP.
    Senin anakart kalite bir anakart. voltaj regülatörlerinin sayısı yeterli. Phenom 9850 leri rahatça çalıştıracaktır. (X2 6400 ü çalıştırdığına göre)

Edit; Bu arada Niğde li isen hemşeriyiz. Fertekliyim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 10 Haziran 2008; 11:30:41 >

• Asus M2N32 SLI Deluxe anakart Phenom islemciyi destekliyor...9850 bu anakartta calistirilabilmektedir.... ilgili islemcinin duzgun bir bicimde calismasi icin Bios update yapilmasi gerekiyor...

isterseniz degistirebilirsiniz...6400+ yeterli bir islemcidir... fakat simdi islemciyi alip daha sonra anakarti degistirmek de gayet mantikli ve duzgun bir yatirim olacaktir...

mevcut eski anakartim icin 6400+ Black edition ariyorum... bulursam direkt alacagim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dahaka90

quote:

quote:

Son bios'u yükle destekliyor anakartın aynı anakart bendede var para denkleştirince bende almayı düşünüyorum.Oyunlarda fazla düşüş yaşamazsın zaten 2500 olsa bile biraz uğraşıp 2.7 falan yapabilirsin fanında kaliteli zaten bence değiştirebilirsin.

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=360628

Çok sık oyun oyanayan birisi eğilim açıkçası; fırsat buldukça oynuyorum desem yeridir, yoksa bu zamana kadar Asus x1600Pro ile idare etmek zorunda kalmazdım:) Sorun yaşamayacaksam o zaman 10 gün sonra felan almayı düşünüyorum Gigatek'den:) Umarım kısa zamanda sizde alırsınız:)

• quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Hocam oyun oynuyor musun bilmem ama bu sisteme 1600pro koymak olmamış.

İnan Phenom alarak performansını arttırmıyorsun. hatta oyunlarda falan düşük MHZ de geldiği için daha yavaş kaldığı durumlar bile olacaktır X2 6400 den. ( şu anda sadece video işleme, rendering işlemleri ve 4 çekirdek destekleyen 1-2 programda fark göreceksin)

Sana tavsiyem o kadar parayı vereceksen yeni ekran kartı al. 8800gt veya Hd 3870 tavsiye ederim. Şöyle yazayım ( tabi oyunlar için)

X2 6400 den Phenom 9850 BE ye geçiş sana %5 falan bir hızlanma sağlar en fazla.

Ama;

1600pro dan 8800gt(veya HD 3870) e geçiş 2-3 kat hız avantajı sağlayacaktır sana.

Yazıktır günahtır parana boşa atma. X2 lerden Phenom a geçmek çok mantıklı değil şu anda inan hele X2 serisinin en iyi işlemcisi var elinde.

Not: Bu arada anakartların Phenom 9850 BE lerde sorun yapmasının nedeni bu işlemcinin 125 watt TDP değeri olması. İşin ilginç yanı 9850 çalıştırmayan anakartlar X2 6400 de çalıştırmaz çünki X2 6400 de 125 watt TDP.
    Senin anakart kalite bir anakart. voltaj regülatörlerinin sayısı yeterli. Phenom 9850 leri rahatça çalıştıracaktır. (X2 6400 ü çalıştırdığına göre)

Edit; Bu arada Niğde li isen hemşeriyiz. Fertekliyim ben.

Hocam haklısın bu sisteme o ekran kartı hiç yakışmıyor lakin ben fazla oyun oynayan birisi değilim, ancak sıkldığım zaman yahut vakit bulduğum zaman oynamaya çalışıyorum. Elbet normal kullanım için dahi o ekran kartı yakışmıyor ama onunda zamanı gelecek inş. ATI nin 4870 serilerini bekliyorum değiştirmek için. 38.. serisi ilk etapta pahalı gelmişti şu an oldukça ucuzladı ama 48.. serisi çıkınca daha da ucuzlacaktır. Dolayısıyla 48.. serisi çıktığı vakit ondan alacağım inş.:) O zaman tam olacak:)

Phenom da bir geçiş aracı gibi bişi aslında, yeri geldiği vakit anakartın da alıcısı olduğu vakit ASUS un M3 serisi olan anakartını alacağım inş. ama tabii o da zamanla olcak çünkü anakart pahalı olduğu için müşteri bulmak pek kolay olmuyor bulduğum zaman onu da alcam inş. Bi de ekran kartı eklendiği vakit işte o zaman tam bir sistem olmuş olcak:)

Notunda iliştirdiğin konuyu da araştırdım o konuda da haklısın ve yardımın içinde teşekkür ederim. Tek sorun sanırım benim anakart HT desteklemiyor imiş tam olarak. Dolayısıyla tam verim alma şansım pek yok imiş ama bu anakartı da kullanacağım süre 2-3 ay daha sonra onu dadeğiştiririm inş.:)

• quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

Asus M2N32 SLI Deluxe anakart Phenom islemciyi destekliyor...9850 bu anakartta calistirilabilmektedir.... ilgili islemcinin duzgun bir bicimde calismasi icin Bios update yapilmasi gerekiyor...

isterseniz degistirebilirsiniz...6400+ yeterli bir islemcidir... fakat simdi islemciyi alip daha sonra anakarti degistirmek de gayet mantikli ve duzgun bir yatirim olacaktir...

mevcut eski anakartim icin 6400+ Black edition ariyorum... bulursam direkt alacagim...

Teşekkür ederim yardımlarınız için, artık kararımı kesinleştirdim inş. bir kaç gün içerisinde alacağım..

6400 gayet iyi ve gayette performanslı bir ürün lakin sistemi güncel tutmak açısından değiştirmenin zamanı geldi gibi:) Dediğiniz gibiyapmayı planlıyorum bende. İlk etapta işlemciyi değiştirip zamanı geldiğinde de anakartı değiştirip M3 serisi anakartlardan almayı planlıyorum tabii ondan öncesi ATInin 48.. serisi bir ekran kartını bekliyorum:)

Bu arada 6400 Black Edition Gittigidiyor da satılıyor(sıfır olarak) Ama diğer ana sitelerde yok gibi, ha bide Mavi Bilgisayarda şu an mevcut:

Bknz:

http://www.mavibilgisayar.com/ud/5507

Teşekkürlerimle..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.