Şimdi Ara

Amd a8 ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yakin zamanda bilgisayari bi miktar yenilemek istedim asus a85xm-a anakart ve amd a8 6600k islemci aldim. Kurdum bilgisayari fakat anlamadigim sekilde isinma sorunu yasiyorum.. core temp ve hwmonitorle olcdugumde (az yukte yani lol ve chrome acikti) 71 dereceyi gordu bi kac kez söktüm taktim termal macunu yeniledim baska fanla denedim fayda etmedi.. yardimci olursaniz cok sevinirim ne yapmaliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler yokmu yardim edicek kimse ? Yaniyor yaniyor

• Fan bloğuda sıcakmı.

• Fan blogundan kastin fanin altindaki demir parca ise aslinda el yakacak kadar degilsede sicak yani.. bu arada cpu max performansini yuzde 91 yaptigim halde 71 derece.. sitesinde 74 dereceyi gecmemesi gerektigini yazmis..yuzde 100 yapsam gecebilir yani.. iyi bi sogutucu almayi planliyorum fayda edermi bilmiyorum?

Not: acilista biosta 40-45 derecelerde gorunuyor.

• Anakartın biosunu güncelleyin.cpu sokete tam oturmuşmu bir bakın.

• Fanu tam orurtamamissindir. Her ayagina bur daha bak tam otursun. Bosta 70 derece olmaz o islemci.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani amd islemci kelepceli fan her macun surusumde fani tekrar kitledim.. anakart uzerindeki fanin yerlescegi slot zaten vidali anakartla geldi.. anakart islemci power sifir power 600 w yani bilmiyorum sorun ne olabilir? Bu arada bosta 71 degil lol ve chrome acikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dölavua -- 6 Nisan 2016; 16:39:27 >
  • Bir de aida64 programiyla bak sicaklik degerlerine bende de core temp fazla gosteriyor bazen.

• Kasa fanın var mı?
    AI tweaker seçeneğini manuele al.
  • Aida64 denicem ama Biosta acilista 45 derece olmasida fazla sanki?

Kasanin fani yok ama alicam al tweaker secenegini ilkkez duydum nasil yapilcagini bilmiyorum ? Konuyu acarken ayni anda deep cool gammaxx s40 almaya calisiyodum ama ilginc bi sekilde iki sitede de tedarik edilemedigi icin iptal edildi.. kici kirik pervanelerin bile piyasasi olusmus acayip fiyatlara satiyolar..

Not: bilgisayarciya sordum power supplyi degistirip dene kondansatorler sismismi bak dedi bunlarla alakali olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dölavua -- 7 Nisan 2016; 2:22:13 >
  • Bios'ta yüksek değerler alman normal, çünkü bios ekranındayken cool and quiet devreye girmediği için tam voltaj ve en yüksek frekansta çalışıyor işlemci.

APU'larda ısıları öğrenmek için ayrı programlar yerine, anakart üreticisinin kendi programını kullanmanız lazım. İki noktalı sıcaklı ölçümü var yeni seri AMD işlemcilerde. Bu da pek çok programın abuk sabuk değerler göstermesine sebep olabiliyor.
  • O zaman aslinda cok isinmiyo dimi :/ fanda hizlaniyo duyuyorum fan bu yanlisliktan etkilenirmi normalmi hizlanmasi? Ikinci el alsam neyse dicemde

Ayrica hw monitorde anakart sicakliklarindan birinde de sabit sacma bi sicaklik yaziyo 120 derece gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dölavua -- 7 Nisan 2016; 11:48:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.