Şimdi Ara

AMD ATHLON 64 X2 6000+ AŞIRI ISINIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkici el bölümü yöneticisi R@N dan aldığım işlemcide dün akşam aşırı ısınma sorunu ortaya çıktı.Sorun termal macundandır diye önce macunu yeniledim sonra işlemcinin üstüne 2 tane stok fan taktım sıcaklık oyun sırasında 80 dereceye fırlıyor boşta ise 40-60 derece arasında değişiyor.Voltaj mı yüksek acaba anlamadım ki.

http://imageshack.us/photo/my-images/832/ss231a.jpg

Bu da CPU-Z ve SPEEDFAN değerleri

http://imageshack.us/photo/my-images/31/ss23o.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wantedlord2 -- 17 Temmuz 2012; 12:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lütfen bir yardımcı olun işlemci fırın gibi mübarek oyunlarda da kasmaya başladı.

• sorun birden mi ortaya çıktı?cpuz resimlerine göre voltaj normal..90nm lik modeli kullanıyorsun..fan değiştirmeyi düşünebilirsin
  • 2 Tane fan taktım ne demek hocam bir farklı soğutucu ile deneyip sonucu burada paylaşınız.
  • Pes oynarken birden kapandi hemen speedfan indirdim baktim islemci firin gibi isiniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wantedlord2

Pes oynarken birden kapandi hemen speedfan indirdim baktim islemci firin gibi isiniyor.

Sogutucuyu tam takamamissiniz yada sogutucunuz yetersiz tek aciklamasi bu hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: zhee

quote:

Pes oynarken birden kapandi hemen speedfan indirdim baktim islemci firin gibi isiniyor.

Sogutucuyu dogru taktim eminim ustune iki tane de fan oturttum acaba anakartla mi uyusmuyor anakartim bu arada gigabyte ga-m61pme-s2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wantedlord2 -- 18 Temmuz 2012; 12:09:03 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zhee

quote:

Sogutucuyu dogru taktim eminim ustune iki tane de fan oturttum acaba anakartla mi uyusmuyor anakartim bu arada gigabyte ga-m61pme-s2

Sanmiyorum hocam uyusmazlik oldugunu fakat farkli bir sogutucu ile deneyiniz.

• 6000+'nin stok soğutucusu bakır ısı borulu olanlardan, resimdekine göre size yanlış fan vermiş,
    bir ikincisi, 6000+ zaten sıcak çalışan bir işlemci, nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama, antalyada şuan evde 35-38 derece hava.
    Birde hangi bios sürümü yüklü anakarta?
  • Bir de ikinci el bolumu yoneticisi olucak ben 95 lira verdim buna bir ay once suan edirne eriklideyim burda da 35 derece falan var hava bios surumu olarak da son surum f5b var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wantedlord2 -- 18 Temmuz 2012; 12:55:54 >
  • anakartın işlemcini destekliyor,cpuz görüntüsünde işlemci 90nm görünüyor..x2 6000 in 125watt tdp li modelide var..sendekide 125watt lık model ise o fan yetmeyebilir..zaten x2 6000 ısınan bir işlemci
  • ya bendede bu işlemciden var.. Temp1 70 den aşşa düşmüyor Core ise 60 dan :D bu ısınmış haliyse yandım ben :D kaç senedirde o şekilde kullanıyorum.. havalar ısınınca mavi ekran veriyor bazen o ayrı :D stok fanla bu kadar :D he birde şu var bendeki işlemci fanı 6300 rpm ile dönüyor birde seninki, yavaş olmasına ragmen benimkinden baya bir düşük ısıda :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaos55 -- 27 Mayıs 2013; 0:01:47 >
  • Bende 5200 var, kendi stok fanıyla kullanıyorum boşta 43-45 tam yükte 60 ın üstüne çıkmıyor.

İlk önce soğutucunun uyumlu olduğuna emin olun soğutucuda problem yoksa, macunda problem olabilir ben çizgi şeklinde sürüp kart ile ince şekilde yayıyorum.
  • http://www.ixbt.com/cpu/images/phenom-2-cnq/cooler-125w.jpg

Orjinal soğutucusu böyle size düşük profil fan vermiş sorun ondan kaynaklanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

http://www.ixbt.com/cpu/images/phenom-2-cnq/cooler-125w.jpg

Orjinal soğutucusu böyle size düşük profil fan vermiş sorun ondan kaynaklanıyor

Evet farklı onun. Bilgisayara ram taktırmaya gittiğimde adam bunu verebiliriz dedi.Ama ben kabul etmedim. Bakır felan dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.