Şimdi Ara

AMD Athlon 64 X2 İşlemci GTX 650 Ekran Kartına Dar Boğaz Yapacak mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+ (2 CPUs), ~2.5GHz işlemciyehttp://www.eksenbilgisayar.com/urun/point-of-view-geforce-gtx650-2-gb-gddr5-128-bit-ekran-karti---papvga02gtx650.aspx bu ekran kartı dar boğaz yapacak mıdır?

• Kardeş geçen gün de söylendi, 100 liralık ekran kartları bile (hd 5xxx serisi) bu athlon 64 x2'lere darboğaz yapıyor. Bende de bu işlemciden var söylemiştim sana da, çok lanet bir işlemci. Üzgünüm ama kesinlikle darboğaz yapar.
  • Spycho kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama ben bir şey sormak istiyorum siz r7 250 ile her hangi bir oyunda kaç FPS aldığınızı söyler misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LasTSHot5115

Teşekkürler ama ben bir şey sormak istiyorum siz r7 250 ile her hangi bir oyunda kaç FPS aldığınızı söyler misiniz?

Bak şöyle söyleyeyim r7 250'yi almadan önce HD 3600 ekran kartım vardı. Ve bu kart ne biliyor musun? PCI bile değil AGP dediğimiz bir protokole ait bir kart yani milattan önce de diyebiliriz. O kartla ve r7 250 ile aldığım FPS oranları bire bir aynı. Sebebi de işlemcinin darboğaz yapması. Net fps söyleyemem çok dengesiz FPS'ler alıyorum. CSGO'yu 1080p'de de 720p'de de aynı değerlerde oynatıyor ayarları en yükseğe çeksem bile fps düşmüyor, çok saçma salak bir şey. 29-60 fps arası csgo'da. Bu hafta inşallah yeni sistemi alabilirsem r7 250'yi elden çıkarmaya çalışacağım, kart güzel ama hiçbir faydasını göremedim işlemci yüzünden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

quote:

Bak şöyle söyleyeyim r7 250'yi almadan önce HD 3600 ekran kartım vardı. Ve bu kart ne biliyor musun? PCI bile değil AGP dediğimiz bir protokole ait bir kart yani milattan önce de diyebiliriz. O kartla ve r7 250 ile aldığım FPS oranları bire bir aynı. Sebebi de işlemcinin darboğaz yapması. Net fps söyleyemem çok dengesiz FPS'ler alıyorum. CSGO'yu 1080p'de de 720p'de de aynı değerlerde oynatıyor ayarları en yükseğe çeksem bile fps düşmüyor, çok saçma salak bir şey. 29-60 fps arası csgo'da. Bu hafta inşallah yeni sistemi alabilirsem r7 250'yi elden çıkarmaya çalışacağım, kart güzel ama hiçbir faydasını göremedim işlemci yüzünden.

amd athlonI x2 modeli mi islemciniz?250 degil de gt9500 gibi bir kart olsaydi sorun olmazdi islemci darbogazini anlatmissiniz.youtube'de goruyoruz adam 240 250 ile cayir cayir oynuyor millet de diyor ki bu kart guzelmis ben de alayim ama adam i5 islemciyle oynuyor alayim diyende kotu islemci olunca hani oynatmadi oluyor.250 ben kuzene aldirdigim icin kullandim bir iki gun 6850'den biraz yavas bir kart ama phenomII x4 vardi denedigim sistemde o yuzden boyle oldu yani 250 diyip hor gormemek lazim x4 islemci hakediyor.240 modelini pentium4'tur bu seri amd x2'dir core2duo'nun yavas modelleridir ne gorursek yapistiriyoruz ama o kart bile aslinda biraz iyi islemciyle daha iyi isler cikarabilir.islemci onemli ozetle makinenin beyni onun isi bittiginde demir kol bacak taksan da olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

quote:

amd athlonI x2 modeli mi islemciniz?250 degil de gt9500 gibi bir kart olsaydi sorun olmazdi islemci darbogazini anlatmissiniz.youtube'de goruyoruz adam 240 250 ile cayir cayir oynuyor millet de diyor ki bu kart guzelmis ben de alayim ama adam i5 islemciyle oynuyor alayim diyende kotu islemci olunca hani oynatmadi oluyor.250 ben kuzene aldirdigim icin kullandim bir iki gun 6850'den biraz yavas bir kart ama phenomII x4 vardi denedigim sistemde o yuzden boyle oldu yani 250 diyip hor gormemek lazim x4 islemci hakediyor.240 modelini pentium4'tur bu seri amd x2'dir core2duo'nun yavas modelleridir ne gorursek yapistiriyoruz ama o kart bile aslinda biraz iyi islemciyle daha iyi isler cikarabilir.islemci onemli ozetle makinenin beyni onun isi bittiginde demir kol bacak taksan da olmuyor.

Tamam ama zaten aynı şeyleri söylememiş miyim? Ben r7 250'yi kötülemedim ki aksine övdüm bile denebilir. Sadece bu işlemcilerde verim alınamayacağını belirtiyorum. Yani bir hd 3600 ile aynı verimi alırsınız bu işlemciyle. O yüzden satmayı düşündüğümü söyledim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam ama zaten aynı şeyleri söylememiş miyim? Ben r7 250'yi kötülemedim ki aksine övdüm bile denebilir. Sadece bu işlemcilerde verim alınamayacağını belirtiyorum. Yani bir hd 3600 ile aynı verimi alırsınız bu işlemciyle. O yüzden satmayı düşündüğümü söyledim.

dostum ben seni bir seyle itham etmiyorum bisi demissin ben de uzerine + bisi diyorum kizim sana soyluyorum gelinim sen anla durumu baslik sahibi iyice fikir sahibi olsun diye.evet hocam haklisiniz hatta boyle boyle diye devam ettirsen guzel olacakti ama artik neyse.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dostum ben seni bir seyle itham etmiyorum bisi demissin ben de uzerine + bisi diyorum kizim sana soyluyorum gelinim sen anla durumu baslik sahibi iyice fikir sahibi olsun diye.evet hocam haklisiniz hatta boyle boyle diye devam ettirsen guzel olacakti ama artik neyse.

Ben sitem veyz kızgınlık içeren bir şey yazmadım ki. Neyse kolay gelsin.

• Bana r7 240 öneriyorsunuz ben öyle anladım ama r7 240 gerçekten doğru dürüst çalışacaksa almak istiyorum.Ben şu an HD4650 ekran kartı kullanıyorum ve r7 240 alırsam gerçekten ciddi performans artışı bekliyorum bu hayalim gerçekleşecekse ve gerçekten yeni bir ekran kartı aldığımı bana gösterecekse r7 240 alırım ama olmadı artık bayağı bir bekleyiş içinde yeni bilgisayar toplayacağım zaten r7 240'ı idareten alıyorum beni bir iki yıl kurtarsın diye alıyorum.Birde şöyle bir şey duymuştum Mantle desteği olan kartlar dar boğazı önlüyormuş doğru mu?
  • quote:

Bana r7 240 öneriyorsunuz ben öyle anladım ama r7 240 gerçekten doğru dürüst çalışacaksa almak istiyorum.Ben şu an HD4650 ekran kartı kullanıyorum ve r7 240 alırsam gerçekten ciddi performans artışı bekliyorum bu hayalim gerçekleşecekse ve gerçekten yeni bir ekran kartı aldığımı bana gösterecekse r7 240 alırım ama olmadı artık bayağı bir bekleyiş içinde yeni bilgisayar toplayacağım zaten r7 240'ı idareten alıyorum beni bir iki yıl kurtarsın diye alıyorum.Birde şöyle bir şey duymuştum Mantle desteği olan kartlar dar boğazı önlüyormuş doğru mu?

mantle destegi malesef sınırlı sayida oyun olarak kaldi ve bf4 gibi ariza bir oyunda var mesela ve senin islemcide faydasi olmaz fazla.4650'den sonra 240'ta artis olur ama %30 artis olur en fazla yani bekledigin etkiyi alamazsin.250 alsan alabilirsin biraz ama islemci sınırlar onda da pek faydasi olmaz yani senin durumunda 240 alsan da ayni 250 alsan da ayni hatta gtx650 al o da ayni olur.o yuzden yeni sistemi daha yakin zamanda kurup dogru duzgun 265 270 neyse bir kart almalisin.cag atlatacak modeller bunlardir fark cok buyuk olur ama islemcinin limitlemedigi kartla pek fark alamiyorsun bence kart vs alma idareten olsa bile sen yeni sistemi kur.yenisini alinca satarim 50-60 lira zarar dokunmaz dersen 240 al ama fazla beklentin olmasin o islemciyle guncel oyunlar sıkıntılı olur.

• Teşekkürler o zaman şimdilik idareten bir r7 240 asus alacağım.Sonra belli olmaz çünkü elime para geçmesini bekliyorum TİTAN X ekran kartı bile alabilirim dediğim gibi sadece şimdilik idareten bir kart alıyorum oda adam gibi çalışsın başka bir şey istemiyorum Uzun uzun cevaplarınız için de hepinize teşekkür ederim
  • R7 240 idare eder o islemciyle ama beklentiyi yuksek tutmayın tabii
  • quote:

Teşekkürler o zaman şimdilik idareten bir r7 240 asus alacağım.Sonra belli olmaz çünkü elime para geçmesini bekliyorum TİTAN X ekran kartı bile alabilirim dediğim gibi sadece şimdilik idareten bir kart alıyorum oda adam gibi çalışsın başka bir şey istemiyorum Uzun uzun cevaplarınız için de hepinize teşekkür ederim

adam gibi calisir islemci stop ettirmez karta ama kartin gucu o kadardir diyelim begenmedigin yerde ama idareten kullanmak icin o islemciyle iyi ikili olur ben pentium4 islemcilere bile onerdim aga bu nedir diye donen olmadi senin islemcin biraz daha iyi ve LOL gibi oyunlar oynuyor olsaydin 720p'de ultra filan oynatiyor super isine yarardi ama gta5 gibi oyunlar sevdigin icin tabi super bir kart olmayacaktir ama az paraya en iyisi diyorum ben paran olunca sistemle birlikte daha iyisini al o zamana kadar belki LOL tarzi oyunlari denemek istersin.

• GTA V'i hangi ayarda akıcı bir şekilde oynayabilirim?
  • quote:

GTA V'i hangi ayarda akıcı bir şekilde oynayabilirim?

O işlemciyle en düşükte bile oynayamazsın. Çok ciddiyim, abi bakın bu athlon x2'ler sıkıntı önceden 5600+ kullandım şimdi de 4200+ modelini kullanıyorum, 2.64 ghz'e kadar o/c yaptım ama olmuyor yani leş bir işlemci, minecraft'ta bile 30-40 fps alabildim şaka gibi. CS'de de Minecraft'ta da LOL'de de hemen hemen birbirine yakın, aynı performansı veren saçma sapan çok eski bir işlemci. LoL'de ama 1920x1080p'de gene en kötü 50-60 fps alabiliyorum ya. Tabi lolü bıraktım o ayrı mesele.
  • Spycho kullanıcısına yanıt
    ama şu an o.c'li minimum sistem gereksinimleri bile yetmiyor bilgisayarımın ve gta v'yi oynayabiliyorum 720p'de ama her şey en düşük ayarlarda şimdilik donuyor peki yeni ekran kartı aldığımda da donacak mı?
  • quote:

ama şu an o.c'li minimum sistem gereksinimleri bile yetmiyor bilgisayarımın ve gta v'yi oynayabiliyorum 720p'de ama her şey en düşük ayarlarda şimdilik donuyor peki yeni ekran kartı aldığımda da donacak mı?

baska oyun deseydin farkli derdim ama gta5 diyorsan simdikinden pek de farkli olmaz bence.o yuzden LOL tarzi oyunlar denemelisin demistim gta5 gibi oyunlar yerine ya da sistemi kurmayi one alacaksin.sadece ekran karti degistirmekle kurtarsa sen bu kadar baslik acmazdin biz de seni bu kadar ugrastirmazdik islemcin kotu bunu kabul etmen lazim ben 2-3 model filan kullandim o seriden ilki 8 sene onceydi.
  • Peki bu ekran kartını alsam benim işlemciye olacak mıdır? R7 240'dan daha mı iyi performans verir mi? Bunu aldığımda GTA V oynayabilecek miyim? Kaç Watt PSU gerektiriyor?

Ekran Kartı :http://www.hepsiburada.com/liste/sapphire-amd-radeon-hd6850-1gb-256bit-gddr5-dx11-pci-e-20-ekran-karti-11180-31-20g/productDetails.aspx?productId=bd305115&categoryId=204&SKU=BD305115&site=old

• LasTSHot5115 kullanıcısına yanıt
    Hayır performans kazancı olmaz. İşlemci ekran kartını besleyemecek kadar zayıf.

O işlemci ile GTA V düşünülemez kaldı ki g3258 gibi modern HT'siz hızlı dual core işlemci bile baş edemezken... Ama i3 ayrı, o fazladan 2 sanal çekirdekten kurtarıyor, fx 9590 ayarında performans veriyor inanması güç gerçekten.

GTA V oynamak istiyorsanız yeni sistem toplamanız gerekiyor çaresi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 28 Nisan 2015; 20:17:16 >
  • Peki o zaman yapacak bir şey yok ekran kartına vereceğimiz parayı yeni sisteme veririz.Böyle bir sistem beni böyle zor durumlara düşürür mü?Birde uyumlu mu diye tekrar birde siz kontrol eder misiniz?

-İşlemci:http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd304004&categoryId=46&site=old
    -Anakart:http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd305141&categoryId=152&site=old
    -RAM:http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd304671&categoryId=47&site=old
    -PSU:http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd801574&categoryId=1012&site=old

Daha sonra da adam gibi bir ekran kartı için para biriktiririz.Sizce bu sistem olmuş mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LasTSHot5115 -- 28 Nisan 2015; 20:41:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.