Şimdi Ara

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
12.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • allahtan nfss sadece atide sorunlu.millet crysiste en yüksek ayarda oynamak için 2 li 4 lü sli ve crosfire yapmaya çalışıyor. ama hala anlayamadılar oyunun bozuk olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan841 -- 8 Ekim 2009; 0:12:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan841

oynayamadığım tek oyun nfss zaten.oynamış olarak saymıyorum çünkü benim min:19 senin24 benim max:65 senin:69 benim avg:35 senin :50 oyun bölümüne bak aticiler hep ağlıyor.oyunu 90 sayfasına bak iki tane AMD Phenom II kullanan var onlarda muzdarip olduğunu söylüyor hatta biri 9600gt ile 4850 ye göre daha akıcı diyor onunda 720 si var.bende kabul etmiyorum ozaman bozuk olan bu SENTETİK oyun testini.oyun bozuk işlemci ne yapsın

Dediklerini yazan benim herhalde.

İmzamdaki sistem ile, 1280x1024, 2xAA ile ve ortalama bi detayda oyunu akıcı oynayamıyorum.
    Akıcı, yani 60 70fps üstü bi şekilde oynamam için AA kapatmak yeterli olmuyor, detayları da iyice düşürmem gerekiyor.

Sadece arabanın içinden oynadığımda biraz akıcılaşıyor ama yine de yetersiz.

4850 ve 9.9 driver ile bunlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_29429058/mpage_90/tm.htm#34989383
    Şu mesajda bi bench yapılmış, 4850 ile 9600GT nerdeyse aynı.

Normalde %50 fazla performans vermesi lazımdı bence.

NFS konusunda da belirttiğim gibi, 4850'den beklediğim performansı alamadım NFS Shiftte.
    Karşılaştırmaktan çekinmediğim GRID oyununda böyle bir problem yaşamamıştım. Gerçi o kasıyordu ama detayı yüksek tutuyordum, en azından 9600GT'ye ezilmiyorduk herhalde.

Duyduğum kadarıyla, ATi - EA arasında görüşmeler başlamış bile, bu performans sorununu çözerler umarım kısa sürede.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan841

oynayamadığım tek oyun nfss zaten.oynamış olarak saymıyorum çünkü benim min:19 senin24 benim max:65 senin:69 benim avg:35 senin :50 oyun bölümüne bak aticiler hep ağlıyor.oyunu 90 sayfasına bak iki tane AMD Phenom II kullanan var onlarda muzdarip olduğunu söylüyor hatta biri 9600gt ile 4850 ye göre daha akıcı diyor onunda 720 si var.bende kabul etmiyorum ozaman bozuk olan bu SENTETİK oyun testini.oyun bozuk işlemci ne yapsın

ayni ekran kartinda ki senin ekran karti 1gb mi oc var mi diye bile sormadim sende ortalama 34 bende 51 bir gomlek dusmus mu sende kart?275 filan cekmez bu alet karttan tam verim alamazsiniz demistim fizik var mizik var o beni baglamaz sende ati var da bende nvidia yok islemciye yuk binen karsilastiracak daha guzel oyun mu var?gta4 yap dedim oynamam dedin bilemiyorum ki baslik ikimizin inadina donustu arada konusanlar oluyor ve ben gereginden fazla konustum.785 nb carpanli anakartim var direkt 3.5 diyen adamla isim yok benim aa oyle miymis alayim o zaman 770 anakartima diyip 3.1'de kalacak adam icin konusuyorum cunku direkt 3.5 diyen arkadas nb carpanindan bahsetmemis bilen var bilmeyen var.sen su sogutma dedigin halde alip yav bu isiniyor diyen var isinir tabi fsb oc yapip zorluyorsun sistemi.4870'i istedigi kadar dusursun ben oyunumu oynarim diyen adamla da isim yok ama 4830 kullanip yanina bu islemciyi alan adamla isim var 4830'un daha da dusecek payi yok cunku.ekran karti bolumunde adam 295'e x3 8650 takmis sonra soyle diyor olay ekran kartini taktim bitti zannediyor.sonra islemci tavsiyesi istedi gerci.

quote:

Not: GTX275 kullanan bir arkadaşım var, oyun içinde aynı mekanda duruyoruz (Trader'da çok kalabalık olduğundan sağlam kasıyor), o 30 FPS alırken ben 20 FPS alıyorum. Ferah bir bölgede ise o +100 FPS de iken ben 50 FPS yi anca görüyorum.

yani gta4 yap harbi merak ettigim icin soyluyorum basligi gormeden once on yargisiz ve bu is icin olmayan testlerin de yerini biliyorsun.testi yaptin mi diye ileride bakacam onun haricinde cevap yazmayacam yoksa bir 4 sayfa daha gider bu baslik.

• NFS serileri genelde iyi optimize edilmemiş oluyorlar. Kesinlikle Codemasters oyunları kadar akıcı olamıyor (Grid, Dirt) NFS Shift de performans düşüklüğü yaşayan arkadaşlar ekran kartlarında suçu aramasın.

Bioslarında NB çarpanı ayarı çıkan athlon II x4 kullanan arkadaşlar NB yi kaç MHz e çekiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

NFS serileri genelde iyi optimize edilmemiş oluyorlar. Kesinlikle Codemasters oyunları kadar akıcı olamıyor (Grid, Dirt) NFS Shift de performans düşüklüğü yaşayan arkadaşlar ekran kartlarında suçu aramasın.

Bioslarında NB çarpanı ayarı çıkan athlon II x4 kullanan arkadaşlar NB yi kaç MHz e çekiyorsunuz?

bende nb kısmı çıkmıyor ama oc ye engel değil.biosta cpu information da nb:1600 mhz yazıyor
  • 2009-10-09 02:44:42 - GRID
    Frames: 19265 - Time: 325628ms - Avg: 59.163 - Min: 51 - Max: 61 ( 1680*1050 2xaa ayarlar en yüksek)

NB autoda duruyor. İşlemcinin stok hızını 2,6 dan 3 e çıkaracaktım 3,120 ye çıktı.

quote:

ayni ekran kartinda ki senin ekran karti 1gb mi oc var mi diye bile sormadim sende ortalama 34 bende 51 bir gomlek dusmus mu sende kart?275 filan cekmez bu alet karttan tam verim alamazsiniz demistim fizik var mizik var o beni baglamaz sende ati var da bende nvidia yok islemciye yuk binen karsilastiracak daha guzel oyun mu var?gta4 yap dedim oynamam dedin bilemiyorum ki baslik ikimizin inadina donustu arada konusanlar oluyor ve ben gereginden fazla konustum.785 nb carpanli anakartim var direkt 3.5 diyen adamla isim yok benim aa oyle miymis alayim o zaman 770 anakartima diyip 3.1'de kalacak adam icin konusuyorum cunku direkt 3.5 diyen arkadas nb carpanindan bahsetmemis bilen var bilmeyen var.sen su sogutma dedigin halde alip yav bu isiniyor diyen var isinir tabi fsb oc yapip zorluyorsun sistemi.4870'i istedigi kadar dusursun ben oyunumu oynarim diyen adamla da isim yok ama 4830 kullanip yanina bu islemciyi alan adamla isim var 4830'un daha da dusecek payi yok cunku.ekran karti bolumunde adam 295'e x3 8650 takmis sonra soyle diyor olay ekran kartini taktim bitti zannediyor.sonra islemci tavsiyesi istedi gerci.

Alıntıyı neden yaptım? Sen su soğutma diyip alıp ısnıyor diyen adam var. onu ben söyledim ama işlemci voltaşını sabit tutmadığım için işlemcise anakartın1,48 voltaj vermesinden kaynaklanan bir ısınma olduğunu anladığımandada yazdım. Isnır tabi FSbyle zorluyoruz. Ama ısınmıyor şimdi bak. Sistemimdeki oyunalrıda yazıyım. İşin sadece oyun kısmına takılmışsınız işlemciyi kötülemekten başka amacınız yok gibi geliyor bana. Doom 3, Crysis Warhead, Nfs 5, U1, U2, MW, Shift, Hitman 2-4, Grid, Cmr 4, Cod 4-5, faltout 2-UC, Burnout Paadise, C&C Tiberium Wars , S. Crusader :), Fm 2010, CM 2010, Pes 2010, POP 4, Street Fighter 4, Serius Sam 2, Emulatör Oyunlar............

NFS Shift teki sorunda yeni driverlarla düzelir. exe dosyasını grid yapınca fps arttığını söyleyen arkadaşlarda var forumda. Crysis Warhedda sağa sola dönerken takılma yapar dedin denedim takılmadı. 2600 xt takılıyodu ama bu takılmadı. 4890 kullanıcak adam bu işlemciyi almasın. Hız aşırtma yapmıyacaksa 720 de almasın. Phenom 2 955 alsın. 6 ay önce arkadaşa 940 aldık. En çok oynadığım oyunlar SF 4 Pes 2010 FM 2009. Fm de yanın tv kartınıda açıp öyle oynuyorum. Bu işlemci ile oyun oynamamaz derseniz işlemciye çok büyük haksızlık yaparsınız. Bu başlığı da amacından çıkardığınız için tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 9 Ekim 2009; 3:37:24 >

• AthlonII X3 425 enables to open L3 cache

http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7154

Published on 2009-10-13 by Florence

" It is well known that some AthlonII X4 620 based on deneb can unlock disabled L3 cache.Upcoming AthlonII X3 is from AthlonII X4 with disabled one core.In theory, "deneb"AthlonII X3 can unlock the forth core and L3 cache.

A player successfully unlock AthlonII X3 425.The new processor equates to Phenom II X4. "

bazı deneb tabanlı AthlonII X4 620 lerde kapalı olan L3 cache açılabiliyormuş . sitede AthlonII X3 425 in L3 cache sini unlock edip ;

yeni Phenom II X4 üne kavuşan bir kullanıcının , bios ve cpu z resimlerine bakabilirsiniz .

• " bazı deneb tabanlı AthlonII X4 620 lerde kapalı olan L3 cache " zırvasını kimse görmeden hemen değiştireyim :

3 çekirdekli çıkacak olan deneb tabanlı AthlonII X3 lerde kapalı olan L3 cache unlock edilip 4.çekirdeğin kullanımı mümkünmüş .
  • 620 konusunda tartismiyorum ProgreSsive aTTacK pm.ser_ka_n sen baslik mi acamiyordun o yuzden mi buraya yazdin 425 620 basliginda?bu deneb taban olayi kabak tadi verdi 620'de de aynisini yaptilar gosterdi bir kac kisi ama yayilinca alanlar hep propus aldi.simdi bu mimariyi yapmis mi adam propusu yani yapmis e o zaman niye deneb tabanli 425 yapsin propus tabanli yapmak varken?4. cekirdegi acilir ona bir sey demem ama bu L3 olayi patlar bu aletin de artik reklam amacli yapiyor kim yapiyorsa paso cinde cikiyor bu deneb tabanlilar geri dunya'ya propus.

quote:

It is well known that some AthlonII X4 620 based on deneb can unlock disabled L3 cache.Upcoming AthlonII X3 is from AthlonII X4 with disabled one core.In theory, "deneb"AthlonII X3 can unlock the forth core and L3 cache.

biliniyor ki deneb tabanli bazi AthlonII X4 620'lerin L3 cachesi acilabiliyor.yeni gelecek AthlonII X3 serisi AthlonII X4'un bir cekirdeginin kapatilmisi olacagina gore teorik olarak deneb tabanli AthlonII X3'un L3 cache ve 4. cekirdegi acilabilir.

• @.45 ACP , doğru düzgün çeviriniz için teşekkür ederim .

buraya yazma meselesine gelince , evet mahalesef ne başlık açabiliyorum ;
    ne alıntı yapabiliyorum , ne de başka bir şey . sadece mesaj yazabiliyorum .

" Bu özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok. "
    " Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz. "

vecizeleri ikide bir hep karşıma çıkıyor .

" reklam amaçlı " tabirinize samimiyetle katılıyorum , bu haberi yazmaktaki maksadım sadece bilgilendirme babında idi .
  • bende x4 620 almayı düşünüyorum.Fakat nasıl bir anakart alacağıma dair bir fikrim yok.Biraz oc yapmayı düşünüyorum açıkcası mesela asus un m4a78 780g sb710 anakartı yeterlimi????
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckolik13

bende x4 620 almayı düşünüyorum.Fakat nasıl bir anakart alacağıma dair bir fikrim yok.Biraz oc yapmayı düşünüyorum açıkcası mesela asus un m4a78 780g sb710 anakartı yeterlimi????

Sizin bahsettiğiniz anakart şu herhalde:

http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=o4PDbHmAktEj6ez2&templete=2

DDR2/AM3 işlemcileri destekliyor/Mikro ATX/boyutlarına nazaran bir çok özellik yüklü/turbo key özelliği sayesinde otomatik overclock imkanı/çok ucuz (exa.comda KDV dahil 126 TL.)/95Wa kadar işlemcileri destekliyor, X4 620 ile sorun yok ancak OC yaparken dikkatli olmak lazım, üstelik voltaj regülasyon devresi üzerinde soğutucu yok.
    Giriş seviyesi bir kart çok aşırı beklentiler yaratmaz bende, ancak bu kart fiyatına göre çok iyi olabilir. Hakkında bir inceleme bulamadım. Siz biraz OC demişsiniz, bu kart biraz OC kesin yapar. Bütçe kısıtlı ise düşünülebilir.

Bütçe çok kısıtlı değilse, OC konusunda kendini isbat etmiş ucuz bir DDR2 anakart olarak, GIGABYTE GA-MA790X-UD4P tavsiye ederim. Ancak Türkiyede var mı bilmiyorum. Ben internette bulamadım.

GIGABYTE GA-MA790X-UD4P

Diğer tavsiyem ASUS M4A785TD-M EVO. DDR3 olması hem avantaj (geleceğe dönük bir yatırım) hem de dezavantaj (DDR3 pahalı ama getirisi az). KDV dahil 194 TL ancak fiyatını hak eden çok kalite bir kart bu.

ASUS M4A785TD-M EVO

Son tavsiyem GIGABYTE - GA-MA770T-UD3P. Bu kart da DDR3. Gigatek KDV dahil 177 TL.

GIGABYTE GA-MA770T-UD3P.

• Arkadaşlar L3 cache açmayı başardım ben.

Athlon II X4 620
    ASUS M4A79T DELUXE

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crash_35 -- 21 Kasım 2009; 11:13:57 >

• @Gafthi_g hayırlı olsun. Senin işlemci deneb tabanlı çıkmış. O anakart ile 3,8 GHz lere kadar çıkabilir işlemci. Stock fan ile 1.44V lara kadar fazla ısınmadan gidiyor.
  • oc icin sadece fps yi mi arttirmam gerekeck. carpan ve fps ayarlarini ne yapayim?
  • 250 X 13 ve voltage da 1.4 volt vererek almış olduğum test sizce nasıl puan olarak?

• windows 7 de çalışmayan oyunları açmak için virtual pc, xp mode gibi araçları kullanmayı destekliyor bu işlemci, fakat bios'tan bunu ayarlamak gerekiyormuş.

nasıl yapıldığını bilen var mı?

anakart ga-ma785gt-ud3h
  • Arkadaşlar, şu konuma bir bakabilir misiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_37797809/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37881765

İşlemcim (x4 620) aşırı kullanılıyor. Sorunu bir türlü bulamıyorum..
  • galiba çok şanslıyım :)
    biostar ta780g-m2+ anakartım ile 620 kullanıyordum
    dün anakartımı değiştirdim
    gigabyte ma785gm-us2h anakart aldım
    advanced calibration u açıp basit bir overclock denedim
    l3 cache açıldı ve dün geceden beri sorunsuz tıkır tıkır çalışıyor
    bios kontrollerinde falan hiçbir eksik yok herşey yolunda
    1.425 işlemci voltajı
    1.9 ram voltajı
    250x13 fsb ile 3250MHz sorunsuz çalışıyor
    üstünü denemedim
    bugün de onu zorlayacağım
    bu da cpu-z resmi

bu ne mübarek işlemcidir ne mübarek anakarttır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir_pena -- 28 Mart 2010; 7:07:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demir_pena

galiba çok şanslıyım :)
    biostar ta780g-m2+ anakartım ile 620 kullanıyordum
    dün anakartımı değiştirdim
    gigabyte ma785gm-us2h anakart aldım
    advanced calibration u açıp basit bir overclock denedim
    l3 cache açıldı ve dün geceden beri sorunsuz tıkır tıkır çalışıyor
    bios kontrollerinde falan hiçbir eksik yok herşey yolunda
    1.425 işlemci voltajı
    1.9 ram voltajı
    250x13 fsb ile 3250MHz sorunsuz çalışıyor
    üstünü denemedim
    bugün de onu zorlayacağım
    bu da cpu-z resmi

bu ne mübarek işlemcidir ne mübarek anakarttır :)

3250 için 1.425v mu
    Ben 3501mhz için 1.375v veriyorum.Sen voltajı auto da bırakmışsın galiba.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.