Şimdi Ara

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
12.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci benimde elime geçti arkadaşlar Elime geçer geçmezde işlemciye yüklenmeye başladım.Özellikle oc li perfomansı ve işlemcinin fazla ısınmaması beni memnun etti.cihan841 siz bir çok test yaptınız ve oyun oynadınız şu anda kullandığınız ve memnun olduğunuz ayarları paylaşabilirseniz iyi olur.anakartımız aynı olduğundan benzer ayarlarla ve deneme yanılma yoluyla kendime uygun bişeyler yapıp fazla zorlamadan bırakacağım.
  • hızı 265 yap cpu volaj:+010 rami:667 yap ram voltaj:2v ht:1,4 + 16bit tüm ayarlar tamda aklımda değil.şu anda ilk mesajımdaki gibi kullanıyorum 780g ancak buna müsade ediyor veya bilmediğim bazı ayarlar yüzünden burada kaldım.3,5ghz windows açılıyor ama kesinlikle stabil değil.
  • İşlemciyi kullananlar çoğalıyor :) Bir dernek kuralım bari :)
  • Kullanan arkadaşlar, bu işlemci stok fan ile hangi sıcaklıklarda çalışıyor acaba? Oda sıcaklığı ile birlikte belirtirseniz çok sevinirim. Merakım var ancak 95W ısıl güç tasarımından ötürü tereddütüm de var. Sıcaklıklara göre karar verme niyetindeyim. Boşta ve yük altında ne kadar olduğunu merak ediyorum...

Şimdiden teşekkürler...
  • .45acp@ yahu bir testide kabul et be kardeşim,ne bu herşeye muhalefetbu arada amd de eski amd değil,benchmarklara çok asılıyo artık
  • yav ben testi kabul etmiyorum demedim ki 965 620 ile benchmarklarda aynidir seklinde bir reklam yapmak istiyorlarsa evet oyledir cunku benchmarklar cache kullanmaz buyuk cogunluk.cekirdek kullanmaz yeri gelir ekran kartina bagimlidir yeri gelir..vs. crysis testinde ne fps aldim be 10 dakikada kuruluver dediginde windowsa efradin guzel mi der.benchmark yapmak icin ucuz islemci evet buna itirazim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndryTR

Kullanan arkadaşlar, bu işlemci stok fan ile hangi sıcaklıklarda çalışıyor acaba? Oda sıcaklığı ile birlikte belirtirseniz çok sevinirim. Merakım var ancak 95W ısıl güç tasarımından ötürü tereddütüm de var. Sıcaklıklara göre karar verme niyetindeyim. Boşta ve yük altında ne kadar olduğunu merak ediyorum...

Şimdiden teşekkürler...

Yaklaşık 30 dakika everest system stability test ile işlemciye % 100 güç verdim 2900-3100 mhz arası testler yaptım stok fan ile 40-45 arası gördüm.şu anda boştaki derecesi ise altta gördüğünüz gibi.

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi

• Sıcaklıkları benim X2 3600+ ile aynı neredeyse

Tekrar çok teşekkürler...
  • windows7 kurduktan sonra 3dmark06 çalıştırdım. Windows XP'de yaptığım 3dmark06 testine göre '' 800 '' puan daha az sonuç aldım.

Bu Windows XP'de yaptığım 3dmark06;

Windows 7'de ise neredeyse '' 800 '' puan daha düşük aldım.

• windows 7 de skorun düşük çıkmasının nedeni anlık olarak işlemciyi az da olsa kullanan programlar olmasından olabilir. mesela masaüstündeki araçlar veya arka planda çalışan başka bir işlem. yazılım üreticileri sistem başlangıcına yerleşen uygulamalar yazmayı pek bir seviyorlar. arka planda sürekli çalışıp kaynak tüketiyorlar. bunları sistem başlangıcından temizlemelisiniz
  • Herkes sadece oyun oynamak için sistem toplamıyor, bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Mesela ben sık sık mobil cihazda izlemek için video dönüşümü yapıyorum. Anandtech gerçek uygulama testleri de yapan bir site ve X4 620'yi veritabanlarına eklemişler. X3 720 ile karşılaştırın :http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=106&p2=83

Aralarındaki fiyat farkını ve sık kullandığım işlemlerde X4 620'nin önde olmasını göz önünde bulundurarak ben X4'ü seçerdim. Gerçi yeni topladığım sistemde ucuzuna kaçıp Athlon II X2 240 kullandım ve o bile ihtiyaçlarımı oldukça iyi karşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 1 Ekim 2009; 16:17:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Samet19o7

windows7 kurduktan sonra 3dmark06 çalıştırdım. Windows XP'de yaptığım 3dmark06 testine göre '' 800 '' puan daha az sonuç aldım.

Bu Windows XP'de yaptığım 3dmark06;

Windows 7'de ise neredeyse '' 800 '' puan daha düşük aldım.

overclock a yatkın bir işlemci biraz dokunarak cpu puanını 800-900 daha arttırabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AndryTR

Sıcaklıkları benim X2 3600+ ile aynı neredeyse

Tekrar çok teşekkürler...

cekirdek sicakligi o 25 onun bir 12-13 derece uzerinde bir cpu sicakligi daha var.intel'de cekirdek ile o deger 1-2 deger oynar amd'de yaniltir cekirdek sicakligina bakmamak lazim.3500'de bosta bende de 25 derece cekirdek ve fan 1000 devir.sogutmayla alakali.

win7 ile xp arasinda 3dmark sonucu farkli olur islemciden karttan degil kuzene 920 aldigimizda farketmistim herkesde bu sekilde sanirim.

hobi olsun diye ben de yaparim arada bir kac aylik.cpu-z'deki ram voltaji.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan841

overclock a yatkın bir işlemci biraz dokunarak cpu puanını 800-900 daha arttırabilirsin.

Usta Psu ucu ucuna yetiyor daha öncede belirtmiştim 390w Cool-Mas real 354. O yüzden OC yapmıyorum tırsıyorum

1 ay sonra psu alınca OC edition
  • önceki kullandığım 7850be işlemci 3 ghz den sonra oc olmuyordu (nasıl be ise) senin işlemci çok iyi çıkmış 2v ta 3800 acaba sendemi su soğutma kullanıyorsun.ayrıca bu 3d markın senin işlemciye bi garezi var galiba 3,8 sana 4500 veriyor 3,4 de bana 5000 veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan841

önceki kullandığım 7850be işlemci 3 ghz den sonra oc olmuyordu (nasıl be ise) senin işlemci çok iyi çıkmış 2v ta 3800 acaba sendemi su soğutma kullanıyorsun.ayrıca bu 3d markın senin işlemciye bi garezi var galiba 3,8 sana 4500 veriyor 3,4 de bana 5000 veriyor.

senin imzanda 620 yazıyor herhalde ondan bahsediyorsun. adam 720 ile almış puanı 3.4ghz de.
  • kim 3.4'de almis ne 720'si ben de diyorum kime diyor itachi uyandirdi valla.3.4 degil 3dmarkta o sekilde yaziyor cpu-z'ye bakin 3.8 ve ram voltaji gosteriyor cpu-z'de yazmistim.islemci voltaji 1.55'dir daha fazla vermedim hic ama anakart kotu biostan 3.9 acmiyor baska arkadasta acti.tek cekirdek olarak overdrive'den 3.9 yapiyor bu anakartta.imzamdaki fani kullaniyorum ayrica baska fanlar da var tower kasa.

3dmark06 4 cekirdege fazla puan verir kuzenin 920 3350 5000 aliyor.

quote:

önceki kullandığım 7850be işlemci 3 ghz den sonra oc olmuyordu (nasıl be ise) senin işlemci çok iyi çıkmış 2v ta 3800 acaba sendemi su soğutma kullanıyorsun.ayrıca bu 3d markın senin işlemciye bi garezi var galiba 3,8 sana 4500 veriyor 3,4 de bana 5000 veriyor.

7850be 65nm phenomI 9850'nin iki cekirdeginin kapatilmisidir.9850 3 ghz'yi gecmiyor ki phenomI'ler iyi oc yapmaz sb750 anakart olursa 3.2 yapiyor.720'yi 7850be gibi goruyorsan boyle bir on yargi varsa ben 2 sayfa bosuna konusmusum.720 810'un 2mb fazla cachelisi ve bir cekirdek eksik olanidir ya da 955'in bir cekirdek eksik olanidir am3 45nm phenomII yani 7850 ile ilgisi alakasi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Ekim 2009; 22:55:18 >

• ben zaten senin işlemci be, bende 7850be kullandım niye oc olmadı demedim.tabiki mimari farklı hatta annı mimari olsa bile hepsi oc olacak diye bir kaide tabiki yok.daha önceden kullandığım x2 4200 birisbane 2,2 ghz di 3,2 ghz de stabil kullanıyordum ozaman anakartım biostar 690g idi.benim demek istediğim eğer bir işlemci çanpan kilidi olmadan satılıyorsa oc ye yatkın olması gerekirdi ama 7850 nin oc ile alakası yoktu.
  • 7850 zaten oc ile zorlanmis tepe modeliydi.sen 4200'u 3.2 ghz yaptin 6000 diye bir alet cikardilar 3.1 gideri yok 7850 de bunun gibi.brisbane aletlerin hepsi ayni senin carpan 9.5 seniki 10.5 diye basmislar gecmisler ben bunu 2 sene once soyledigimde kimse inanmamisti 3600 de ayni son model brisbane de ayni alet diye.
  • İşlemcinin bugun montajını yaptım sıcaklıklar 41 lerde masa üstünde C&C devreye girerse 35 e düşüyor. Yükte 55 dereceye çıkıyor. Oda sıcaklığı :) çok sıcak. Bugun hava çok sıcak. İşlemci için max sıcaklık nedir. Anakartım Gigabyte amd 770 ud 3. onun sıcaklığıda 42 derece. İşlemciye nasıl overclock yaptınız. FSb arttırdım 230 fsb de 70 derece oldu işlemci :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.