Şimdi Ara

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
12.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi
  • verdigim yabanci kullanici testinde stalkerde ultra'da 14 min fps yav ne sayikliyorsunuz?aa acmadigi testler yuksek aa actigi testler yarilmis o kartlara gore.

su o testten sf4 8xaa sonucu

http://i34.tinypic.com/2gt9i8g.jpg

su da benim 512mb 4870 ve x3 720 ile yaptigim sonuc kotasi olanlar acmasin milimine ayni yalniz o arkadas 1gb 4890 ve ddr3 kullaniyor.oc filan var isin icinde ama onda da var hem de bende nb ht oc yok carpandan.benim bildigim islemci ekran kartini ekstra guclendirsin ya da tam kapasite calistirsin diye alinir 4890'i 4870 seviyesine indirsin diye degil sentetikse aha sentetik bir de dort cekirdekti di mi bu alet?isi gucu salip tek tek testleri mi karsilastirayim yani bu forumda tek phenomII kullanicisi ben miyim bakin iste.550 3.8 4890 kullansam bile satasirdim ben o yabanci testlere ki o testler cache kullaniyor mu supheliyim.gta4'un bechmarki ile oyanisi ayni degil crysisin ayni degil bunlar niye olsun?

http://img183.imageshack.us/img183/2830/sf4.jpg

Samet19o7

kullanici incelemesi diye actiginiz baslikta dergi incelemesine siginacaksaniz suracikta koparim gulmekten.onlar da sentetik test yapmis.gta4 testinde 1280 ayni ekran karti 7750 ile 720 ayni sonucu aliyor o zaman bunu da almayin 7750 alin ama 720 %73 calisip 48 fps aliyor 7750 %90 kusur calisip ayni fps'yi aliyor.oyanisi ayni mi diye bir sorun 7750'den phenomII'ye gecen arkadas var vereyim ismini gorurse o da yazar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Eylül 2009; 23:11:53 >

• pclabsta detaylı testleri yapılmış adamlar fake test yapmadılar herhalde phenom II X3 720 nin birz gerisinde kalıyor ama performansı iyi 3.5 te L3 ün yokluğunu hissettirmez pclabsın bir sonraki konusu 620 nin overclock potansiyeli üzerine olucakmış.Oyun performansı iyi 110 dolarlık 4 çekirdekli işlemciden daha ne bekliyorsunuz uçmasınımı
  • arkadasim git isine bir ya sentetik testlerle yiyorlar sizi ben sana o alet ekran kartini bir gomlek dusuruyor diyorum sen ucuz islemci daha ne diyorsun.islemciyi ucuza aldin ekran kartini katlettikten sonra ne anladim ben bu isten?285 filan kullaniyor galiba herkes aldirmiyorsunuz galiba ekran kartinin bir gomlek dusmesine?pardon ya ne ugrasiyorum darbogaz darbogaz bu aleti alan ekran kartini da ona gore alir.

fiyat farki da yokmus ha 178-212 34 lira icin yerim ekran kartini diyorsaniz buyrun ama 4670 icin cok bile tabi.
  • GRİD

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    7411, 87583, 66, 123, 84.617

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

arkadasim git isine bir ya sentetik testlerle yiyorlar sizi ben sana o alet ekran kartini bir gomlek dusuruyor diyorum sen ucuz islemci daha ne diyorsun.islemciyi ucuza aldin ekran kartini katlettikten sonra ne anladim ben bu isten?285 filan kullaniyor galiba herkes aldirmiyorsunuz galiba ekran kartinin bir gomlek dusmesine?pardon ya ne ugrasiyorum darbogaz darbogaz bu aleti alan ekran kartini da ona gore alir.

fiyat farki da yokmus ha 178-212 34 lira icin yerim ekran kartini diyorsaniz buyrun ama 4670 icin cok bile tabi.

Sentetik testlerde bizi yiyorlarsa neden millete intel işlemcileri öneriyorsunuz o zaman o testlerde fake bizzat kullandınmı ekran kartını bir gömlek düşürüyor diyorsun GTX285 kullanan o işlemciyi almaz zaten bu işlemci giriş-orta seviye oyun sistemleri için ideal bir işlemci fazla söze gerek yok alan kullanan memnun bizede bu işlemciyi kötülemek düşmez.

• Overclock tan anlamam ancak bu işlemci için OC yapmak şart diyenler var.OC öğrenicez bu gidişle.Bu akşam hayırlısıyla elime geçicek sistemim.

Gigabyte 785GT
    AMD Athlon II X4 620
    4GB HI-LEVEL 1333Mhz
    Zotac 260GTX
    ve Lian Li kasadan çıkan Xilence 550W PSU ile kullanıcam.OC için yönlendirme linki verebilecek olan arkadaş varsa sevinirim
  • Oyun SS leri geldikçe şu tezin doğruluğu bir kez daha ortaya çıkıyor;

OYUN İÇİN İŞLEMCİ DEĞİL, BÜTÇENİZİN ASLAN PAYINI EKRAN KARTINA AYIRIN..

Şu bir gerçektir, 30 fps den yukarsında ki değerlerde insan gözü için fazlaca bir fark hissedemez, oyunlarda 30 fps limiti akıcı güzel ve sorunsuz oyun oynamak için kriter olrak belirlenmesindeki temel nedende budur, arkdaş oyunda HD 4870 ile 94 fps gibi bir rakam görebilmiş ki gayet güzel bir değer, GRID yerine güncel oyunlardan SS ekleye bilirse daha faydalı olacaktır, örneğin RE5, Batman, NFS shift gibi oyunlarda daha bi işlemcinin performansı hakkında bilgi verebilirdi..Ben performansı hakkında bir fikir yürütebiliyorum şu aşamada ama biraz daha donanım dünyasına yabanacı olan arkadaşlara faydalı olabilirdi.. Şu an yeni çıktığı için fiyatı X3 720 ye göre fazla gibi duruyor aradaki 35 lira da çok bi rakam değil en azından 50 lira gibi bi fark oluşsa daha mantıklı olabilirmiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

Oyun SS leri geldikçe şu tezin doğruluğu bir kez daha ortaya çıkıyor;

Şu bir gerçektir, 30 fps den yukarsında ki değerlerde insan gözü için fazlaca bir fark hissedemez, oyunlarda 30 fps limiti akıcı güzel ve sorunsuz oyun oynamak için kriter olrak belirlenmesindeki temel nedende budur, arkdaş oyunda HD 4870 ile 94 fps gibi bir rakam görebilmiş ki gayet güzel bir değer, GRID yerine güncel oyunlardan SS ekleye bilirse daha faydalı olacaktır, örneğin RE5, Batman, NFS shift gibi oyunlarda daha bi işlemcinin performansı hakkında bilgi verebilirdi..Ben performansı hakkında bir fikir yürütebiliyorum şu aşamada ama biraz daha donanım dünyasına yabanacı olan arkadaşlara faydalı olabilirdi.. Şu an yeni çıktığı için fiyatı X3 720 ye göre fazla gibi duruyor aradaki 35 lira da çok bi rakam değil en azından 50 lira gibi bi fark oluşsa daha mantıklı olabilirmiş..

Haklısın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samet19o7 -- 29 Eylül 2009; 12:36:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

Oyun SS leri geldikçe şu tezin doğruluğu bir kez daha ortaya çıkıyor;

bir önceki sayfada batman aa testini yaptım re5 testi ni 1-2 gün içinde koyacağım.bu işlemciyi almayı düşünenler burada kararını versin x3 720 iyise onu alsınlar.benim alma nedenim q6600 ün bile ikinci eli 200 tl satılıyorken 185 tl ya yeni garantili quad işlemci olmasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SK1P60! RequeM

Sentetik testlerde bizi yiyorlarsa neden millete intel işlemcileri öneriyorsunuz o zaman o testlerde fake bizzat kullandınmı ekran kartını bir gömlek düşürüyor diyorsun GTX285 kullanan o işlemciyi almaz zaten bu işlemci giriş-orta seviye oyun sistemleri için ideal bir işlemci fazla söze gerek yok alan kullanan memnun bizede bu işlemciyi kötülemek düşmez.

ben bu foruma girdigimden beri amd kullaniyorum hatta amd dendiginde kulagina ilk gelen isimlerden biri ben degilsem sen bu forumda yenisin ya da iyi takip etmiyorsun.adam intel almak istiyorsa sunu al diye tavsiye bile ediyorum hayir amd al amd bir numara filan seklinde fanatik degilim ama sentetik testlerde intel daha iyi superpi'dir 3dmarktir yemisler ki millet oo iyiymis bunda demis intel daha cok tutuluyor.masaustundeki amd'nin seriligi cogu intel islemcide yok.285 kullanan bu aleti tabi almaz ben de onu soyluyorum zaten ucuz islemci oh yanina bir de 275 takarim filan derseniz olmaz ama 720'nin yanina 275 takilir takan var bir sorun bakalim sorun var miymis.

TURK-ŞAD

bunu ben uzun suredir soyluyorum ozellikle oyun icin i7 920 almak isteyen arkadaslara soyluyorum ama butceyi islemciye ayirmayacaz diye sempron kullanacak halimiz yok yeterli bir islemci aldiktan sonra aslan payini ayirdigimiz karta yetecek bir islemci aldigimizda olur bu dedigin.ben 1.9ghz 3600 ile 4870 kullandim aleti 3 ghz yaptigimda bile sahlaniyordu kart demek ki daha istiyor.2mb 5600 taktim yetmedi 720 taktim memnunum bu da yetmese 940 alacaktim.8500gt ddr3 ile 3 islemci denedim ben islemciyi degistirdikce kendinden geciyordu alet ama sonuncuda hic para etmedi sentetik 3dmarkti filan ama TDU'da 4xaa iyi kotu oynatiyordu digerlerinde mumkun degil niye 2mb cache 5600'du oyantan digerleri 3600-sempron.

grid ati seven eski bir oyun bu oyunla ilgili bir anim var.3.2 q6600 ve gtx280 kullanan bir arkadasla karsilastirmistik hatta cod4 de karsilastirmistik bende 2mb 5600 ve 512mb 4870 vardi.bende oc vardi onun kartta yoktu ama sonuclari gorunce arkadas islemcisini degistirdi e8400 alip 4 ghz yapti cok yakin olan sonuclar acildi gitti.

bu islemciyi kotulemek alanlara niye aldin demek gibi bir niyetim yok yabanci ve bu forumda 955 965 kullanan insanlar bu islemci icin cok guzel filan diyor cikarin bunu takin kim gelir?ihtiyaciniza gore alin yanina 275 filan olmaz diyorum bak aslan payi heba olur ama aslan payindan kasit 4830 4850 filansa dusunulebilir.yine de ben oyunlarin 4 cekirdek ihtiyacinin ya da x3'un x4'ye genel olarak yenik dusecegi durumun 1-1.5 seneden once olmayacagina inaniyorum ki ben cacheli x4'lerden bahsediyorum bu alette mevzu zaten cache x3-x4 olayi degil.

• KDV indirimi süresi uzamazsa aranıza katılıcağım inş arkadaşlar. Oyunlarda orta bütçe ile performans isteyenler için Athlon II x4 620 en iyi seçim.
    Grid de 95 fps çok güzel olmuş.
    OYUN İÇİN İŞLEMCİ DEĞİL, BÜTÇENİZİN ASLAN PAYINI EKRAN KARTINA AYIRIN.. atasözü olacak bir söz. Sonuna kadar katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: SK1P60! RequeM

ben bu foruma girdigimden beri amd kullaniyorum hatta amd dendiginde kulagina ilk gelen isimlerden biri ben degilsem sen bu forumda yenisin ya da iyi takip etmiyorsun.adam intel almak istiyorsa sunu al diye tavsiye bile ediyorum hayir amd al amd bir numara filan seklinde fanatik degilim ama sentetik testlerde intel daha iyi superpi'dir 3dmarktir yemisler ki millet oo iyiymis bunda demis intel daha cok tutuluyor.masaustundeki amd'nin seriligi cogu intel islemcide yok.285 kullanan bu aleti tabi almaz ben de onu soyluyorum zaten ucuz islemci oh yanina bir de 275 takarim filan derseniz olmaz ama 720'nin yanina 275 takilir takan var bir sorun bakalim sorun var miymis.

TURK-ŞAD

bunu ben uzun suredir soyluyorum ozellikle oyun icin i7 920 almak isteyen arkadaslara soyluyorum ama butceyi islemciye ayirmayacaz diye sempron kullanacak halimiz yok yeterli bir islemci aldiktan sonra aslan payini ayirdigimiz karta yetecek bir islemci aldigimizda olur bu dedigin.ben 1.9ghz 3600 ile 4870 kullandim aleti 3 ghz yaptigimda bile sahlaniyordu kart demek ki daha istiyor.2mb 5600 taktim yetmedi 720 taktim memnunum bu da yetmese 940 alacaktim.8500gt ddr3 ile 3 islemci denedim ben islemciyi degistirdikce kendinden geciyordu alet ama sonuncuda hic para etmedi sentetik 3dmarkti filan ama TDU'da 4xaa iyi kotu oynatiyordu digerlerinde mumkun degil niye 2mb cache 5600'du oyantan digerleri 3600-sempron.

grid ati seven eski bir oyun bu oyunla ilgili bir anim var.3.2 q6600 ve gtx280 kullanan bir arkadasla karsilastirmistik hatta cod4 de karsilastirmistik bende 2mb 5600 ve 512mb 4870 vardi.bende oc vardi onun kartta yoktu ama sonuclari gorunce arkadas islemcisini degistirdi e8400 alip 4 ghz yapti cok yakin olan sonuclar acildi gitti.

bu islemciyi kotulemek alanlara niye aldin demek gibi bir niyetim yok yabanci ve bu forumda 955 965 kullanan insanlar bu islemci icin cok guzel filan diyor cikarin bunu takin kim gelir?ihtiyaciniza gore alin yanina 275 filan olmaz diyorum bak aslan payi heba olur ama aslan payindan kasit 4830 4850 filansa dusunulebilir.yine de ben oyunlarin 4 cekirdek ihtiyacinin ya da x3'un x4'ye genel olarak yenik dusecegi durumun 1-1.5 seneden once olmayacagina inaniyorum ki ben cacheli x4'lerden bahsediyorum bu alette mevzu zaten cache x3-x4 olayi degil.

merhaba bende senelerdir amd kullanıyorum.sizinle sistemlerimiz hemen hemen aynı işlemcilerimiz değişik size tavsiyem yeni işlemci alacaklara ve sistem toplayacaklara bilgi olması maksadı ile yeni bir konu başlığı açalım ve işlemcilerimizi karşılaştıralımmı hem böylece l3 önbelleğinin eksilerini oc ile bu eksikliğin kapanıp kapanmayacağını gösterebiliriz.pclabsın testlerine sentetik fake diyorsun ben işlemciyi almadan önce hem dh nin hemde pclabsın sitesindeki incelemeleri okudum kararımı ona göre verdim.3d mark neden sentetik oraya çok takıldım sonuçta bu yazılımda donanımı test etmiyormu hangi fake liğini gördünüz celerona cpu da 1000 verdide intel e4xx e 300 mü verdi.testlerde x3 720 ile kafa kafaya geliyor sa bu işlemci emininki x3 720 nin yanına takılan 275inde hakkını sonuna kadar verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan841 -- 29 Eylül 2009; 14:07:23 >

• benim yapmam lazim ayni sistemde farkli islemci olarak senin dedigin olmaz ben senin ne yaptigini nasil oynadigini ne bileyim sistem farkli ayari oc'si farkli.3dmark filan kapistirdim cok once sonra bir baktim adamlar 8600gt ile 1950pro'yu duman ediyor.yav dedim bunlarin oynanisi ayni degil ki 8600gt kuzende de var farki biliyorum oynanistaki.ben 620 kullanicilarini gaza getirmek icin karsilastiralim dedim 3dmark yerine fraps gosteriyorsun iste simdi fena mi?yabanci testteki arkadas 4890-275 kullaniyor ddr3 kullaniyor nb ht oc yapmis ama ben carpandan nb ht oc yok ddr2 ve 512mb 4870 ile ayni sonucu almisim ki o da sentetik test yukarida gormedin mi?cache kullanmiyorsa o sentetik testler fakedir tabi biz cache farki icin bakiyoruz teste.yalan soylemeden ama min fps filan gostermeden bir test yaparim i7 920 ile 620 arasinda hic fark yok sanirsin.ben sentetik testlerin ne mal oldugunu bilecek kadar uzun sure yapiyorum bu isi.ram testi verdim kimse bakmamis bir kisi cikip da ya haci bu ram farki min fps'leri niye hic degistirmemis dememis cunku o islemciyle alakali.94 fps gordugun oyunda pat bir dustu 20 fps ne oldu takildi ne anladim o zaman 94 fps'den?ekran kartim 512 mb diyorum haa diyor cevremdeki bebeler ama 4870 diyorum tepki degismiyor ddr5 ne ise yarar bilmiyorlar.bu islemci de ayni sekilde 4 cekirdek olm dedin mi havasi guzel kimse cachesi kac diye sormaz cunku ne ise yaradigini bilmiyorlar.uc cekirdegin ismi kotu ama kullanimi guzel.275 almamani tavsiye ederim.ben bu baslikta baya bir sey soyledim isteyen istedigine inanir.surekli soyluyorum ama kimseyi madara etmek galip cikmak gibi bir niyetim yok bence boyle.

• quote:

Bende uzun süredir AMD işlemci kullanıyorum ilk bilgisayarım AMD duron işlemciliydi bu forumda fazla yorum yazmıyorum yeni sayılırım 4-5 yıldır chip online da takılıyorum oraya girip sorabilirsiniz AMD uzmanı kimmiş diye nickim Z1mBaBwE.Burada ise AMD konularında daha çok Towarscke nin ismini duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 29 Eylül 2009; 15:05:19 >

• bu sitede okadar çok cpu testi yapıldıki kimse aynı sistemde sadece işlemcileri değiştirerek yapmadı benim merak ettiğim x3 720 gerçektende x4 620 den iyimi sadece merak ettim en azında bu l3 ün olmamasının performansı düşürdüğü tezini kanıtlayabilirdin.yoksa ben işlemciden gayet memnunum önceki işlemcim 7850be idi ona göre çok çok iyi bir işlemci
  • Testleri boşverin birazdan sipaiş vericem. Kdv indirimi bitmeden. Novadan alacağım. Kullanıcı incelemesini yapan arkadaş şu ana kadar bir sorun yaşdı mı? Yada oyunlarda bir sorun çıakardı mı? Cevaplabilirseniz çok yardımcı olacaksınız. Bu konu biraz karışmış L3 yokluğu sebebiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

Testleri boşverin birazdan sipaiş vericem. Kdv indirimi bitmeden. Novadan alacağım. Kullanıcı incelemesini yapan arkadaş şu ana kadar bir sorun yaşdı mı? Yada oyunlarda bir sorun çıakardı mı? Cevaplabilirseniz çok yardımcı olacaksınız. Bu konu biraz karışmış L3 yokluğu sebebiyle.

3-4 gündür elimde bi sorun olmadı uzun süre ocli şekilde batman aa oynadım.
  • 5600 ün üzerine ilaç gibi gelecektir günlükkullanımda. Oyun performansıda 5600 den kötü değildir :) 4830 ile uyumlu ikili olurlar. :)
  • bu ne ya sokak kavgasi gibi herkes okudu di mi cevabini?var mi baska ben amd uzmaniyim duron bile kullandim diyen?1983'de basladim lafinin neresini anlamadiniz vestel msx.cyrix120 eski nickim olmasi yaninda bir islemci modelidir daha bunu bilmiyorsunuz soyledigim sag kulaginizdan giriyor sol kulaginizdan cikiyor sokak karilarina cevirdiniz olayi.aha ibret turk kullanicisina 50 mesajda anlatamadigim seyi onceki sayfada test linki verdigim hirvat arkadas bir mesajda onayladi o kadar test yapmis biri.620 stoklarini tuketin 720'ler bize kalsin.

quote:

hi, nice benchmarks nice effort but i think that cpu little weak for your graphic cards.games not supporting x4 you know but supports cache.i believe with phenomII you'll get more fps because your cards better than that.anyway i just wondering is 8xaa:P enabled on this test?

Stalker Clear Sky DX10.1
    http://i35.tinypic.com/fuyzuw.jpg
    Ultra preset with DX10.1 in advanced options

thanks in advance.

Hi!

Thanks!

I also think that 620 is weak! I have X4 940 and 4870X2 at home, this tested hardware is not mine and my home setup is killing 620 with these gpu's...

No 8X AA in Stalker, game only offer 4X in Advanced Options and yes, it is enabled in screenshot with Ultra preset, with DX10 nvidia and ati and in DX10.1 with ati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Eylül 2009; 13:00:32 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.