Şimdi Ara

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
12.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tom's hardware amcada işlemciyi inceledi..

sonuç

2.6 GHz hızında çalışan Athlon II X4 620’nin ileri seviyeye yönelik bir ürün olduğu söylenemez. Çok çekirdek desteği sunmayan eski tip uygulamalar (Far Cry, Left 4 Dead, WinZip, PDF yaratma) ortalama bir başarım sunuyor (saat hızının yüksek olmaması bu durumda önemli rol oynuyor). Buna paralel olarak yüksek saat hızına sahip Core 2 Duo işlemciler (E8600 gibi) bu tür yazılımları kullanacaksanız daha iyi seçim olabilirler ancak fiyatlarının daha yüksek olduğunu unutmayın. İşparçası uyumluluğu olan uygulamalar ise yeni dört çekirdekli işlemcilerle iyi sonuçlar veriyor. Yeni Athlon II X4’lerin çift çekirdekli işlemcileri ciddi şekilde geride bıraktığı deneyler olduğunu gördük (GTA IV, Fritz 11, 3ds Max, Adobe Premiere, MainConcept, yapay deneyler).

Daha Uczua Core 2 Quad Q8200 Ayarında Başarım

Athlon II X4’lerin asıl rakibi Intel’in Core 2 Quad Q8000 serisi olduğu görülüyor. Çoğu deneyde AMD’nin yeni modeli Q8200’e yaklaşıyor ancak az sayıdaki deneyde (DivX, MainConcept, Adobe Premiere) bu işlemciyi geçebiliyor. Tabi AMD’nin güçlü olduğu noktanın yine fiyatı olduğunu belirtmeliyiz. Ayrıca ortalama bir AMD anakartın fiyatı da Intel anakarta göre daha düşük. Fiyat/başarım açısından bakıldığında Athlon II X4 620 dört çekirdeği giriş seviyesine getirmek açısından iyi bir hamle olarak değerlendirilebilir.

http://www.thgtr.com/islemci/amd-athlon-ii-x4-620-110-usd-fiyatla-dort-cekirdekli-islemci/amd-athlon-ii-x4-620-110-usd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 29 Eylül 2009; 18:02:02 >

• toms'un incelemesi çok saçma olmuş, birde oc edip core 2'lerle kıyaslasalardı...
    Bu arada topic'e attığım ilk mesajda bahsettiğim arkadaşımın makinadan bi kaç caps aldım,
    amaçsız olarak buraya ekliyorum, çeşit olsun ;

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 29 Eylül 2009; 18:54:55 >

• İpariş verdim öbürgün elimde olacak sanırım akşam geç saatlerde verince işleme girmedi.
  • hayırlı olsun pişman olmayacaksın
  • saol seninkide hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan841

hayırlı olsun pişman olmayacaksın

Kesinlikle katılıyorum. Sayfa başındaki test sonuçlarına da bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

verdigim yabanci kullanici testinde stalkerde ultra'da 14 min fps yav ne sayikliyorsunuz?aa acmadigi testler yuksek aa actigi testler yarilmis o kartlara gore.

su o testten sf4 8xaa sonucu

http://i34.tinypic.com/2gt9i8g.jpg

su da benim 512mb 4870 ve x3 720 ile yaptigim sonuc kotasi olanlar acmasin milimine ayni yalniz o arkadas 1gb 4890 ve ddr3 kullaniyor.oc filan var isin icinde ama onda da var hem de bende nb ht oc yok carpandan.benim bildigim islemci ekran kartini ekstra guclendirsin ya da tam kapasite calistirsin diye alinir 4890'i 4870 seviyesine indirsin diye degil sentetikse aha sentetik bir de dort cekirdekti di mi bu alet?isi gucu salip tek tek testleri mi karsilastirayim yani bu forumda tek phenomII kullanicisi ben miyim bakin iste.550 3.8 4890 kullansam bile satasirdim ben o yabanci testlere ki o testler cache kullaniyor mu supheliyim.gta4'un bechmarki ile oyanisi ayni degil crysisin ayni degil bunlar niye olsun?

http://img183.imageshack.us/img183/2830/sf4.jpg

Samet19o7

kullanici incelemesi diye actiginiz baslikta dergi incelemesine siginacaksaniz suracikta koparim gulmekten.onlar da sentetik test yapmis.gta4 testinde 1280 ayni ekran karti 7750 ile 720 ayni sonucu aliyor o zaman bunu da almayin 7750 alin ama 720 %73 calisip 48 fps aliyor 7750 %90 kusur calisip ayni fps'yi aliyor.oyanisi ayni mi diye bir sorun 7750'den phenomII'ye gecen arkadas var vereyim ismini gorurse o da yazar zaten.

benim puanımda bu yanlız anlamadığım senden 7 kare kada az ama score 300 puan yüksek.kullandığım ramde seninkinden düşük bu etkiedermi bilmiyorum.

• gerci ben dedim benchmark kotu ve karismayacam diye sonra dayanamadim test isine ben de girdim ama sildim.testlerde acaiplikler olur o test ne bagimlisi kim bilir bazisi ekran karti bazisi islemci ister.sana gosterdigim yontemle shift ve gta4 testi yap benchmarklara takilma.shift quick race 3 tur 10 rakip olabilir ama gta4 yarim saati gecsin gece gunduz olsun.
  • o tür oyunları pek oynamadığım için indirme zahmetine girmek istemiyorum
  • basligi kapatip gidelim o zaman benim 5600 ile oynadigim 4800'de iyi calisan gride bakip oo guzel diyorlar hani insanlara fikir vermek istiyorsan yoksa problem degil benim icin.
  • .45 hocam işlemciyi gold dan aldım gigabyte 770 ud3 ana karta takıp kurdum. masaüstü performansı rar açma sıkıştırma ram testleri yaptım crysis ve cod4 ile test ettim. İşlemci son derec iyi kendim p2 940 kullanıyorum şu an pek aşağı kalmadı bence fiyatının çok üzerinde bir performansı var ki overclocksuz denedim işlemciyi. cumartesi 1 sistem daha toplayacam ve gönül rahatlığıyla ve gözüm kapalı 620 yi alıp kurucam sistemi acaba bile demeden. belki bilmiyorsunuz ama bazen insana 20 lira bile fazla gelebiliyor. o sebepten 100 liraya kadar bütçelere kesinlikle en çok önerdiğim işlemci athlon 620 olur
  • benim bu konuyu açma amacım işlemciyi tanıtmaktı gerek 3d mark gerek batman aa-grid-sf4 gördüğüm kadarıyla işlemci bana bir sorun çıkartmadı yani oyun oynarken 80 lerden pat diye 15-20 ye düşmedim akıcı bir şekilde oyunları oynadım.hemde bunları normal saat hızı 2,6 dan 3,4 gibi bir hıza çıkartarak l3 önbelleği olamayn bir işlemci ile yaptım.eğer 3-5 karenenin hesabını yapacaksak konuyu devam ettirelim.
  • quote:

bazen insana 20 lira bile fazla gelebiliyor

alirken 20-30 lira kar edersin biri bir sene sonra yarilir digeri 1.5-2 sene giderse pahali olan daha karlidir.940 ile 620'nin omru ayni olur mu diyorsun?
    winrar cekirdek destekler cod4 eski oyun crysis warhead ise inanmiyorum 720 akiciliginda olduguna.

quote:

eğer 3-5 karenenin hesabını yapacaksak konuyu devam ettirelim.

3-5 kare dedigin gta4'de hayat demek oynamak ve oynayamamak seklinde.gta4'e 4 cekirdek lazim diyor herkes iste 4 cekirdek gorelim.shift'de de min fps bende bile dusuk yapmadigin icin pat diye dusmeyi goremiyorsun.grid-sf4'de duser demedim ki ben zaten uygun ekran kartiyla ki seninki uygun cok oyunda sorun cikarmaz ama garanti 5 oyunda cikarir o 5 oyun da sistem toplama kararini degistiren oyunlarsa anlatabiliyor muyum ha dersen ki ben oynamiyorum ben sana bir sey demiyorum zaten.275 4890 alinmaz ama 100 liraya nerede satiliyor bilmiyorum ama ucuz islemci alan zaten 275 almaz ama bazi arkadaslar sempron yanina 285 takin diyor bak yukarida aslan payi maslan payi diye.ama 720'ye oluyor 275 dedik.oyun firmalari x4 desteklemiyor ne zaman destekleyecekleri mechul.kisa sureli yanina 4850 bilemedin 70 takayim bazi oyunlarda da artik ne yapalim diyene benim zaten lafim yok.sen de ister ettir ister ettirme benim seninle alip veremedigim olsa fraps ogretmez aa 3dmarkcilara bak Allah akil fikir versin derdim.

• valla ben de karar veremedim hangisini alsam diye. x3 720 veya x4 620. phenom 810 bulabilsem onu alacağım ama hiçbir yerde yok. aslında AMD nin 4 çekirdekli modelleri arasında büyük bir boşluk var. x4 620 den 945 e kadar arada model bulunmuyor. bi 810 vardı o da bulunmaz hint kumaşı. Ana kartımda sb600 var. o yüzden x3 720 nin çekirdeğin açma ihtimali de yok. biraz daha bekleyelim bakalım. 3.2 Ghz x2 şu an yetiyor

bir de amd lere fiyat indirimi gelecek diyorlardı ne oldu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 30 Eylül 2009; 22:30:11 >
  • 810'larin cacheleri ne acilmis yav bos yok diyorlardi resmen tabi uygun anakartta.vatanda var ama 300 lira diyor world cardsiz.iyi anakartli oc'li 810 ile tartismiyorum bu kadar 720'de oc daha kolay oyunlarda x4 destegi yok 20-30 lira daha ucuz diyorum bak biliyormusum demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

810'larin cacheleri ne acilmis yav bos yok diyorlardi resmen tabi uygun anakartta.vatanda var ama 300 lira diyor world cardsiz.iyi anakartli oc'li 810 ile tartismiyorum bu kadar 720'de oc daha kolay oyunlarda x4 destegi yok 20-30 lira daha ucuz diyorum bak biliyormusum demek ki.

ya 720 720 diye diye diye bana da aldıracan sonunda. 810 un cache ini açmak gibi bir lüksüm yok. anakart 790fx oc kabiliyeti yüksek ama ACC yok. kolayca oc edebilirim. sonuçta phenom 810 da 720 de 3.5 ghz civarında gezer. 2 mb cahce de çok etki etmez kanımca. değiştirdiğim zaman performans artışı 2 kattan fazla olsun istiyorum. 4 çekirdekli işlemciyi bu yüzden istedim. ayrıca konsol portu birçok oyunda fazla çekirdek işe yarar. özellikle yeni çıkacak olanlarda. ama 300 lira fiyat yüksek geldi. arkadaş 189$ a abd den 955 almış. onu görünce 810 a 300 vermek hiç işime gelmez. ne yapsam bilemedim. almıyom la işlemci mişlemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 30 Eylül 2009; 22:40:47 >

• oyle deme yakisir sana 4200'u 3.2 yapan adam 720'yi 3.9 yapabilir iyi seri dekgelirse su 0906 0911 diye giden muhabbet.yeni seri ciktikca wafer mi diyorlar o zimbirtinin kalitesi yukseliyor bence cunku ilk aldigim 720 0904'du dag tas kadar fark var oc'de 0906 arasinda.simdiki alet 3.8 sorunsuz anakart guzel olsa 3.9 yapar ben voltajina kiyamadim ondan 3.5 oncekini 3 kullaniyordum mhz cok sart degil bu alette.onceki islemci biostan 3.6 yapiyordu biostar 790gx anakartla 3.7 yapti benim anakart dandik yani.cekirdegin bir tanesi 3.6'yi gecmiyordu digerleri 3.9 bile yapiyordu overdrive'den test aliyordu.amd'de bagimsiz bu cekirdekler hizlari da farkli olabiliyor.790fx sb600 mu ayni anakartta kuzen 920 kullaniyor.2mb cache farkeder 720'de acanlar kapatinca oyunlar daha iyi oldu diyor su cachenin azalmasi mevzusu var ya yukarida bir yerde acikladim.bir oyun testinde 810'u 3.45ghz yapmislar default 720 ile ayni sonucu almis.o oyunda testte neyse 4. cekirdek fayda etmiyor ama cache ediyor demek ki.tek teste bakarak genel sonuc yapmamak lazim ama istisna bile olsa bilmekte yarar var mesela 4870 ilginc bir ekran karti 260'in kesinlikle yetmedigi islemcilerde calisabiliyor gtx serisi paso mhz istiyor yukarida gene anim var ne diyordum 4870'le 1.9ghz x2 3600 kullandim gicigina son tomb raider oyununu son ayar 8xaa 30'umsu fps'de oynatti takilmiyordu.simdi bu oyunda sorun yok diye tamam bu yeter mi diyecez?ayni islemciyi 3 ghz yaptim 120 fps filan gordum.2.8 ghz ayni islemcide warhead dokuluyor gta4 oynanmiyordu.cikardim 5600 taktim gene 2.8 ama bir seyler farkliydi ayni islemci degildi ayni hiz olmasina ragmen.1mb bile farkediyor yani.4870 ilginc bir kart ama 512 mb olanlari yariliyor bazi testlerde oyun ayarlarinda.cache ram hic bir sey kurtarmiyor mesela crysis warhead 8xaa ve far cry 2 testi tesaduf ikisi de ayni firmanin... 4830 bu kadar guclu degil hani islemciden biraz destek alsan iyi olur.piyangodan para ciksin da 940 al bak 720 al demedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Eylül 2009; 23:11:23 >

• bir site daha testini yapmış phonem x4 965 ile karşılaştırmış.özellikle crysis ve farcry testlerine dikkat edin x4620 ocli iken değerler nerdeyse aynı.
    aradaki çizgiyi kaldırın.
    http://site.hard-warena.com/AMD-Phenom-II-X4-965-ve-Athlon-II-X4-620-Incelemesi/4.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan841 -- 30 Eylül 2009; 23:09:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan841

bir site daha testini yapmış phonem x4 965 ile karşılaştırmış.özellikle crysis ve farcry testlerine dikkat edin x4620 ocli iken değerler nerdeyse aynı.
    aradaki çizgiyi kaldırın.
    http://site.hard-warena.com/AMD-Phenom-II-X4-965-ve-Athlon-II-X4-620-Incelemesi/4.html

iyi de 3.8 de 3.4 deki işlemcinin gerisinde kalmış bazen. burda mesele 965 i yakalamak değil geçmek ayrıca

• kasitli yapilmis gibi duruyor kim 965 ile 620'yi ayni kefeye koyar ki sentetik benchmark testleriyle?benchmark meraklilari tabi ama benchmark meraklisiysaniz intel tavsiye ederim.

ben de ayni sistemde 3 islemciyle benchmark-oyun farkini gostermistim.

http://forum.donanimhaber.com/m_22535902/mpage_1/key_//tm.htm#22535902
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.