Şimdi Ara

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
12.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihan841

quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

3.45 te 1.488 voltaj çok bence,peki stabilmi bu değerlerde?

anakarttaki voltaj ayarını pek anlayamadım bugün kurcalarım biraz.birkaç defa 3d mark yaptım sorun olmadı bu akşam biraz oyun oynarım sorun olacağını sanmıyorum.orthos falan demeyin sistem stabil olsa bile orthos stabil olmuyor bana göre pek bir anlam ifade etmiyor orthos.

Normalde anakart voltajı kendi ayarlıyor ama manuel girmekte mümkün.Biostan Tseries > CpuTuning > Cpu voltaj auto değilde manual yaparak voltaj verebilirsiniz.Siz biraz daha testler yapın,oyunlar oynayın stabilse değiştirmeye gerek olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerolife

İnceleme için teşekkürler dört gözle bekliyorduk ama daha farklı testlerde bekliyoruz Sizinle aynı anakarta sahibiz ve iki işlemci arasında kalmıştım Phenom 720 ve bu işlemci.Fiyatı,4 çekirdek olması ve oc potansiyeli çok iyi gibi görünüyor.L3 eksikliğini oc ile kapatırmi bilinmez ama iyi bir oc ile çok güzel işler yapacağı belli.Güle güle kullanın.

L3 belleğin eksikliğini zerre kadar hissettirmiyor L3 belleğin eksikliğini OC ile kesinlikle kapatır hocam :) hatta oc'ye bile gerek yok OC yapmadan bir test daha yapmıştım onunda ss'sine bakabilirsin :)

AMD Athlon II X4 620 kullanıcı incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samet19o7 -- 28 Eylül 2009; 15:27:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Samet19o7

quote:

Orijinalden alıntı: zerolife

İnceleme için teşekkürler dört gözle bekliyorduk ama daha farklı testlerde bekliyoruz Sizinle aynı anakarta sahibiz ve iki işlemci arasında kalmıştım Phenom 720 ve bu işlemci.Fiyatı,4 çekirdek olması ve oc potansiyeli çok iyi gibi görünüyor.L3 eksikliğini oc ile kapatırmi bilinmez ama iyi bir oc ile çok güzel işler yapacağı belli.Güle güle kullanın.

L3 belleğin eksikliğini zerre kadar hissettirmiyor L3 belleğin eksikliğini OC ile kesinlikle kapatır hocam :) hatta oc'ye bile gerek yok OC yapmadan bir test daha yapmıştım onunda ss'sine bakabilirsin :)

Bu işlemciyi oc yapmadan kullanırsak yazık olur hatta ayıp bile olur Stok fanla 3000 rahat geçiliyormuş sizin psu iyi olsaydı deneyin derdik ama o psu ile o sistemin çalışması bile yeterli bizim için

• komiksiniz L3 farkini 3dmark06 yaparak mi anladiniz?bu yaptiginiz kullanici incelemesi ise ben burada baska bir sey yapiyorum ki ram inceliyorum ben kullanici incelemesi de degil ama ben bile sentetik test gosterip budur demedim.L3 farki oyunlarin min fps'sinde belli olur sentetik testlerde degil.

http://forum.donanimhaber.com/m_34793309/tm.htm
  • Gayet uygun fiyata çok güzel işler yapabiliyor giriş seviyesi sistemler için artık 4 çekirdekli bir CPU seçeneğide var ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

3.45 te 1.488 voltaj çok bence,peki stabilmi bu değerlerde?

İyi hava soğutma ile 1.55V a kadar yolu var. Kaldı ki arkadaş su soğutma ile kullanıyor onun sıcaklık sorunu olmaz.
    Stabiliteyi sağlamak için diğer voltaj ayarlarını kurcalamak lazım.
    Bu arada bir soru aklıma geldi. Bu işlemci için NB çarpanı ayarı biosta var mı? Eğer varsa NB çarpanını bir kademe düşürüp deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

komiksiniz L3 farkini 3dmark06 yaparak mi anladiniz?bu yaptiginiz kullanici incelemesi ise ben burada baska bir sey yapiyorum ki ram inceliyorum ben kullanici incelemesi de degil ama ben bile sentetik test gosterip budur demedim.L3 farki oyunlarin min fps'sinde belli olur sentetik testlerde degil.

Usta k.bakma biz bu işi sizin gibi doğar doğmaz öğrenemedik '' öyle ya ''

Buyur;

• biz de dogar dogmaz degil 1983'de basladik ama yaniltici islemci incelemesinde 3dmark06'ya gore davranmak.bu islemciyi sadece 3dmark06 yapmak icin aliyorsaniz baska.... fraps f11 benchmarki ile oyun oynayin gosterin bakalim ya da basligi degistirin 3dmark basligi bu inceleme filan goremedim ben.

bu da inceleme icin degil puan icin zamaninda yaptigim everest simdi duzgun anakart olsa daha iyi yaparim.

http://forum.donanimhaber.com/m_19929716/mpage_8/key_/tm.htm#31560393
  • quote:

komiksiniz L3 farkini 3dmark06 yaparak mi anladiniz?bu yaptiginiz kullanici incelemesi ise ben burada baska bir sey yapiyorum ki ram inceliyorum ben kullanici incelemesi de degil ama ben bile sentetik test gosterip budur demedim.L3 farki oyunlarin min fps'sinde belli olur sentetik testlerde degil.

destekler nitelikte,sitede x3 720be 4. çekirdek açma videosu var. videoda 4. çekirdek açtıktan sonra bazı uygulamalardaki artış göze çarpıyor taki videonun sonuna kadar(far cry 2 testi). açıklamaya göre l3 önbelleğinin 3 e değil 4 e bölünmesi 4 çekirdeği aktif 720 nin 3 çekirdeği aktif 720 den daha kötü oyun performansı vermesine sebep oluyor. gerçi pek bir bilgi sahibi değilim bu konuda işlemciye has bir durumda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi84 -- 28 Eylül 2009; 17:05:33 >

• itachi84

bahsettigin durum simdiki oyunlarin 4. cekirdege degil cacheye onem vermesinden kaynaklaniyor cekirdek acinca 4. cekirdek benim basim kel mi diye ortak l3 havuzundan pay aliyor isin kotusu bu cekirdek faydali da olmuyor ama cacheyi almis oluyor cache bu yuzden dusuyor.ps3 hilkat portu gta4 degil de harbi 4 cekirdekli bir oyun olsaydi boyle olmazdi.gunumuz oyunlarinda 4 cekirdek destekli oyunlari mumla ararken 4 cekirdek ucuz islemci cikmis heyoo yapmaya gerek yok bu islemci daha cok coklu cekirdek programlari kullanan oyunla filan pek ilgilenmeyen business yani oyle adamlar icin.940 955 alanlar bile ileriye yatirim su anda 720'den bir farki yok bir iki oyun haric.phenomII'ler ilk ciktiginda butun oyun testlerinde 940 ile 720 arasinda milim fark yoktu simdi anno1400 kusur diye bir oyun cikti resident evil 5 biraz cekirdek destekli gibi karsilastirsak o kadar farktan su kacmaz saldirin ya da bu alet oyuna olmaz deriz ama arkadaslar yardimci olmuyor 3dmark testleri ile olmaz bu is.fraps f11 yapmayi bilen biri lazim olmadi ogretecez basligi acan arkadasin ekran karti monitoru filan uygun benim sistemle karsilastirmaya mesela bir pm atabilir dusunurse.DH inceleme olsa L3 farkini gosterirler zaten baska ne gosterecekler?

• Zaten gerek fiyatı gereksede teknik detaylara bakıldığında biraz donanım dünyasını takip edenler az çok karşılarında nasıl bir CPU var anlıyabilirler, elbette üst düzey performans beklemiyorum.. OC ile 3.4-3.8 ghz lere çıkartılmış bi Athlon II X4 620 den, X4 940, veya X4 955 performansı beklemiyordur kimse, ama günümüz oyunlarında bu CPU ile beraber iyibir ekran kartı + 4gb ram ayarında bir sitemi olanlar rahatlıkla sorunsuz güncel oyunları oynayabileceklerini düşünüyorum...İncelem adı altında evet arkadaşın eksiklikleri var amenna o konudaki eleştirileri anlayabilirimde sanki beş para etmez sakın almayın gibi yorumlar sezinliyorum bence 100$ gayet alınası bir CPU.. Performans boyutuna gelince adı ATHLON zaten gerisini siz düşünün aynı kulvarda değiller X3 720 lerle felan...

Nerden mi biliyorum aynı ayarlarda oynadığım(1280*1024 / 4XAA ve Full detay) GRID oyunundan Athlon 5600 + ile 35-40 fps alıyorken sistemde sadece P II X2 550 CPU değişimiyle gelen 60 fps aldığımda aradaki 20 fps lik farkdan biliyorum..Neticede 40 fps ile 60 fps arasında ki fark bana oyun oynarken offf dedirttirecek bi görsel gelişime sebebiyet vermedi her ikiside bana oyunu pürüzsüz, akıcı ve Full detaylarda oynattı, benzer durum Crysis içinde geçerli FPS oranı daha az olsada 30-33 FPS Athlon 5600+ 35-40 FPS P II X2 550

DFI Lanpart 790FXB-M2RS anakart
    4gb 800mhz A-Data ram
    HIS ICEQ HD 4850

Bu işlemci açısından düşüncelerim; 100$ altına kesinlikle F/P olarak çok başarılı bir işlemci artık ofis Pc lerinde özellikle bankalarda ve ev kullanıcısına ortalama bi sistem toplayıp oyun oynamak amaçlı olarak bütçesi kısıtlı kullanıcılara tavsiye edilebilecek düzeyde bir CPU ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 28 Eylül 2009; 17:55:19 >

• 2mb 5600 sonrasinda 720 kullandim genel olarak oh dedirtti warhead'de ozellikle ve en cok dikkatimi ceken 5600'de 3.4 yapip begenmedigim durumlar vardi ama 720'de default iken bile yoktu boyle bir sey.bunun hepsi +1 cekirdekten olmaz eger dusuk mhz ile is goruyorsa cachesi yuksek demektir.benim burada kimseyi madara etmek 720 fanatikligi yapmak gibi bir niyetim yok ama bu alet ciktiginda bir seyler denmis demek ki boyle bir tavir icine girmek durumunda kalmisim.netekim bu baslikta da 4 cekirdegin para ettigi ama cache eksikliginin belli olmadigi 3dmark06 testi gosteriliyor inceleme diye.bu fi tarihinden kalma programa gore parca almayi birakin artik.dh uyesi olarak kendi capimizda bir seyler yapalim demistim ama hazir testler var bakmak isterseniz.

yapan arkadas islemciyi 4 ghz yapmis ve ocli 275 4890 filan kullaniyor extreme yani ve bu yaptigi testler de sonucta benchmark benim dedigim daha gercekci olurdu ama vazgectim buyrun 620 cilginligina devam.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=235494

• quote:

2mb 5600 sonrasinda 720 kullandim genel olarak oh dedirtti warhead'de ozellikle ve en cok dikkatimi ceken 5600'de 3.4 yapip begenmedigim durumlar vardi ama 720'de default iken bile yoktu boyle bir sey.bunun hepsi +1 cekirdekten olmaz eger dusuk mhz ile is goruyorsa cachesi yuksek demektir.benim burada kimseyi madara etmek 720 fanatikligi yapmak gibi bir niyetim yok ama bu alet ciktiginda bir seyler denmis demek ki boyle bir tavir icine girmek durumunda kalmisim.netekim bu baslikta da 4 cekirdegin para ettigi ama cache eksikliginin belli olmadigi 3dmark06 testi gosteriliyor inceleme diye.bu fi tarihinden kalma programa gore parca almayi birakin artik.dh uyesi olarak kendi capimizda bir seyler yapalim demistim ama hazir testler var bakmak isterseniz.

yapan arkadas islemciyi 4 ghz yapmis ve ocli 275 4890 filan kullaniyor extreme yani ve bu yaptigi testler de sonucta benchmark benim dedigim daha gercekci olurdu ama vazgectim buyrun 620 cilginligina devam.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=235494

x3 720 o halde,x4 620 den daha iyi bir işlemcide denilebilir öyleyse,bazı yerlerde,bu arada x3 720 testi varmı sizin yaptığınız,3.8-4.0 ghz deki e5200 ile karşılaştırmasını merak ediyorum..

• quote:

x3 720 o halde,x4 620 den daha iyi bir işlemcide denilebilir öyleyse,bazı yerlerde

cogu cogu yerde de sen ona.simdi sentetik benchmark olmaaz diye bu kadar konustuktan sonra tutup sana wprime filan gosterirsem yakismaz.ilk mesajimda link verdim ram icin yaptigim oyun ici test var yalniz fps icin yapmadim ve ayarlarima dikkat.

yabanci testler icin AA cok guzelmis diyen yok mu AA nasil sasirdim.
  • http://www.pclabs.com.tr/2009/09/17/100a-4-cekirdek-athlon-ii-x4-620-incelemesi/3/

alın size oyun testleri L3 ün yokluğu performansı fazla düşürmemiş üstelik bu sonuçlar yanılmıyorsam o.c yapılmadan default hızla alınan skorlar L3 belleğin performansa ahım şahım bir katkısı yok biraz voltaj ile 3.5 ghz seviyelerinde L3 ün yokluğunu bile aratmaz bu saatten sonra ise phenom II X2 serisi alınmaz AMD bu seriyi yakında kaldıracaktır.Phenom serisinin en düşük modelleri 3 çekirdekli phenomlar olacaktır 2010 yılının ilk çeyreğinde phenom II X6 lar geliyor opteron istanbulun masaüstü versiyonu olacak.

• ram performansı ne kadar yüksekse cache e gereksinim o kadar azalır.. amdler bu konuda cache'e daha az bağımlı, intel i7 serileri hariç.. işlemci çok iyi, sistem tavsiyesi isteyen arkadaşlarıma tavsiye ediyorum her zaman

..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SK1P60! RequeM

http://www.pclabs.com.tr/2009/09/17/100a-4-cekirdek-athlon-ii-x4-620-incelemesi/3/

alın size oyun testleri L3 ün yokluğu performansı fazla düşürmemiş üstelik bu sonuçlar yanılmıyorsam o.c yapılmadan default hızla alınan skorlar L3 belleğin performansa ahım şahım bir katkısı yok biraz voltaj ile 3.5 ghz seviyelerinde L3 ün yokluğunu bile aratmaz bu saatten sonra ise phenom II X2 serisi alınmaz AMD bu seriyi yakında kaldıracaktır.Phenom serisinin en düşük modelleri 3 çekirdekli phenomlar olacaktır 2010 yılının ilk çeyreğinde phenom II X6 lar geliyor opteron istanbulun masaüstü versiyonu olacak.

onemli olan minimum fps, L3 un yoklugu orda belli olur....yuksek cozunurlukte oyun icin bence uygun bi islemci...

• quote:

Orijinalden alıntı: SK1P60! RequeM

http://www.pclabs.com.tr/2009/09/17/100a-4-cekirdek-athlon-ii-x4-620-incelemesi/3/

İşte budur @ .45 ACP istersen bi göz at usta

http://http://www.pclabs.com.tr/2009/09/17/100a-4-cekirdek-athlon-ii-x4-620-incelemesi/3/

• ilk test batman aa ayarlar aşağıda

fraps testi
    Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    9391, 157219, 28, 62, 59.732

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan841 -- 28 Eylül 2009; 21:43:16 >
  • islemci mukemmel.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.