Şimdi Ara

AMD BARTON 2500+ FAN SORUNU AŞIRI ISINIYOR ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    üzerinde aldığım full bakır fan var.. ikisinide yeni aldım forumdan..
    sistemi normal çalıştırınca 1833mhzde pc açılırken kapandı başta sorunu anlamadım acaba kısa devre falan mı yaptı dedim..
    1 - 2 sefer açtım makinayı gene kapattı pcyi..
    güç kaynağındandır dedim asus kasadan güç kaynağı söktürdüm getittirdim gene aynısını yapıyo..
    parçalarda sorun vardır dedim açılış için gerekli olmayan tüm parçaları çıkardım..
    gene sorun..
    işlemcide yada fanla sorun olsa dedim çoktan kısa devre yapmış yanmıştı...

sonra işlemci frekasnsı 11*100 yaptım 1.1ghz de açtım pc yi açıldı..
    board asus bu arada asus probe yi bi açayım dedimm
    ana işlemci 55-56 da seyrediyoo..
    sonra restart...işlemci yi 1833 yapıp bios dan bi daha başlattım.. hemen bios girdim sıcaklık 70-80 arası seyrediyor..
    sonra anladım pc neden açılmadığını..
    asus boardlarda C.O.S. var cpu overheating system pcu çok ısınınca kapatıyo pc yi...

ama sorun şu fanı doğru taktığım halde..niye işlemci ile fan temas etmiyor..
    yada ediyorda niye soğutmuyor..üstelik bakır fan...

görüşleriniz...

• Temas etmiyor demek ki. Aynı işlemci, yüksek bir overclock = Load 60 C olarak kullanıyorum. Bende anakart altına takılan bir parça vardı soğutucunun parçası. Soğutucunun kendisi ile o parça arasındaki vidaları sıkarak (oldukça sıkarak) ve kaliteli bir termal macun kullanarak (kullandın mı?) iyi bir iletkenlik sağladım. Hatalı montajı şöyle anlarsın, işlemci 70 derecedir ama sen heatsink'i sıcak hissetmezsin.
  • evet zaten onada baktım heatsink nerdeyse buz gibi.. ama bundan önceki işlemcimde bi sorun yoktu..
    dandik bi fan kullanıyordum coolermaster in 10$lık fanlarından +1800 vardı palomino serisi..bisorun yoktu.. oda 1.67 da 55derecede çalışıyodu..
    bu arada termal macun bulamadığım için işşlemciyle fan arasına koymadım..
  • Zaten sorun işlemcide değil ki, senin montajından. Hatalı monte sözkonusu. Bir de, termal macun gerçekten lazım. Malum, Barton'ların die alanları oldukça ufak, ufacık yerden de büyük ısı üretiliyor. Bu yüzden macun şart. Bir de montajını kontrol et, hatalı birşeyler var. Oturmayan, tam sıkılmayan gibi.
  • sorun anakartta büyük ihtimalle 11*100 de açıp bios güncellemesi yapın çözülücektir sanırım a7n8x modeli olsa gerek board 10 taneye yakınını aynı sorundan kurtardım zamanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 22 Aralık 2006; 23:54:34 >
  • zaten şu an bu pcyi kullanıyorum 11*100 de şu an cpu 62derece olmuş
    bios zaten güncelli son sürüm biosu kullanıyorum bu board için 1014 biosu var 2004/05 de çıkan bi daha çıkmadı zaten.. onunla alakalı old. sanmıyorum..
  • malesef board asus A7V8X deluxe serisi..nforce chi setli değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemcim çok ısınıyor
    5 yıl önce açıldı
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: younglions

zaten şu an bu pcyi kullanıyorum 11*100 de şu an cpu 62derece olmuş
    bios zaten güncelli son sürüm biosu kullanıyorum bu board için 1014 biosu var 2004/05 de çıkan bi daha çıkmadı zaten.. onunla alakalı old. sanmıyorum..

elindeki bordun büyük ihtimal barton çekirdek destegi yok sorunun montaj kaynaklı değilse budur.yapman gereken beta bioslardan bulup yüklemek asus.com.tw de bulabilirsin
  • öz. şimdi amd sitesine girip nasıl montaj yapılır ona baktım videolkarını indiridim.. hatalı bişey göremedim doğru takmışım gibi duruyor.. yarın macun bulabilirsem alcam zaten.. bugün aradım bulamadım... bide fanda sıkılacak bi yerler yok sadece tutturma yerleri var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi younglions -- 23 Aralık 2006; 0:01:22 >
  • asusun sitesinden baktım amd xp 3000+ barton(333mhz) serisine kadar bütün işlemcileri destekliyordu ona göre aldım zaten...
  • işlemci için 166*11 de yalnış hatırlamıyorsam voltaj 1.6 ayarlı idi,ramleride auto yada 166 olarak ayarlayın sorun hallolabilir belki
  • 166*11 default vol. (1,65) bundan düşük yok..zaten boardda.. ramler default gene aynı sorun var...
    aşırı ısınıyor pc kapanıyor..
  • Ha bildiğimiz klipsli fan sendeki (defaulttaki gibi) tamam. Onu yanlış takma ihtimali pek olmuyor zaten. Demek ki termal macun meselesi. Bir ara alıp sürersin, ısıların da normale döner.
  • inşaallah dediğin gibi olur..evet clipsli var sadece ama full bakır o kadar başka bi öz. yok..
    macunlada olmazsa 25 ytl boşa giitti..
  • işlemciyle fan temas etmedikten sonra altında olsa fayda etmez
  • doğru fayda etmezz de belki macunla o aradaki ufak boşluk kapanır...

tşkler arkadaşlar yorumlarınız için..
    ama hala olmadı malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi younglions -- 23 Aralık 2006; 0:46:00 >
  • yaa sen boşver sen direk oc yap bari odan falan ısınır n e güsel 100-150 derece olur içeriyi ısıtır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.