Şimdi Ara

AMD ekran kartı kullanan arkadaşlar bi içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben yakın zamanda 4460lı sistemime bir ekran kartı alacağım ama bazı sorunlarım var.

öncelikle sistemim:
    işlemci :intel i5 4460
    ram :kingston red 2*4 8gb
    anakart :h81 s2pv gigabyte
    güçkaynağı :650w corsair 650ws
    kasa :corsair 200r
    sabit disk :1tb wd blue

bütçem 1300 tl ve amdnin yeni ekran kartı olan r9 390 almak istiyorum.

kullanan arkadaşlar amd den memnunmusunuz stabil mi?

Nvdiayı arattı mı?

tek merak ettiğim bunlar çünkü bu sistemi tamamladıktan sonra uzun bir süre değiştiremeyeceğim (5-6 sene)
    bu yüzden en iyisine ihtiyacım var.

tartışma çıkarmamak için başlığı 970 vs 390 gibi bişey yapmadım sadece kullanan arkadaşlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.

iyi forumlar

• qwerkek Q kullanıcısına yanıt
    3yıldır hd7950 kullanıyorum.Tüm oyunları hala ultrada akıcı oynuyorum.diğer pc de 1yıldır ise r9 290 kullanıyorum.Süper bir kart.En ağır oyunlarda bile banamısın demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydagli42 -- 31 Ağustos 2015; 14:09:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

3yıldır hd7950 kullanıyorum.Tüm oyunları hala ultrada akıcı oynuyorum.diğer pc de 1yıldır ise r9 290 kullanıyorum.Süper bir kart.En ağır oyunlarda bile banamısın demiyor.

yorum için saolun hocam yakın zamanda msi 390 alacağım ama nereye yazsam driverlar s*çsında gör vs. deniyor Nvdia fanboyları mı yoksa aslı varmı diye kullananlara sorıyım dedim.
    Driver sorununu yok artık amd'nin.Yeni driverleri gayet başarılı.
  • yıllardır ati-amd ekran kartı kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım şuana kadar
  • R9 280 kullanıyorum. 1 yıl oldu herhangi bir sorun yok henüz. Bundan önceki kartımda Nvidia 8500GT'di. 4-5 yıl kullandım ondada herhangi bir sorun yaşamadım. Neredeyse Dünyanın tamamı masaüstü sistemlerde 2 markanın ürünlerini kullanıyor. Biri iyi biri kötü diyemeyiz. İkisi de on yıllardır bu sektörde teknoloji geliştiriyorlar.
  • Gönül rahatlığı ile alabilirsin. Ben de bir Amd kullanıcısı olarak gayet memnunum. (r9 290 kullanıyorum.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzeldir alabilirsiniz. GTX 970'e hiç bulaşmayın çok sorunlu.
    Karar sana aittir.

R9 390
    Bu kart oldukça güzel bir karttır.Artı yanları şunlardır:Vram problemi yoktur,Gayet stabil çalışmaktadır,r9 290 kartın güçlendirilmiş ismi dğeiştirilmiş halidir,Driver konusuna gelirsek pek sıkıntı olmaz.
    Eksi yanları şunlar:OC potansiyeli çok iyi değildir çok wat çeker ve nvidia göre 4-5 derece daha sıcak çalışır,bu sebeplerden dolayı çok sağlam bir oc yapmak oldukça güçtür çünkü çok wat çekiyor üstüne oc yapınca daha fazla çekiyor ve kart belli oyunlarda aşırı oc yapılınca renkler bir birine giriyor ve oldukça ısısı artıyor.Güç yönetimini biraz bozmuş gibiler ama güzel karttır.
    NOT:Amd 1 yılda 2 veya 3 tane WHQL driver çıkarıyor.

GTX970
    Bunu zaten biliyorsun.Kısaca artılarına ve eksilerini yazacağım.Artıları şunlar:Kart az güç çekiyor,az ısınıyor,yeni oyunlarda nvidia grafiklerini bir kaç fps kaybı ile açıyorsun görsellik artıyor,çok iyi oc yapabilirsin ve kart en fazla oc sonrası 1-2 derece daha artar ve performansına 7-8 fps daha ekleyebilirsin.
    Eksi yanları:Vram 3.5gb deniliyor ama sen bunu bırak bildiğin kart 4gb sadece 3.5gb vram kullanım sırasında kart 60fps alırken geriye kalan 0.5mb kullandığında oyun 60 fpsden 55-57 arasına düşüyor yani 3fps kaybediyorsun ve bu durumu oc yaparak üzerine geçebiliyorsun.GTX 970i win 10 kurarak kullanırsan vram sorunu artık tarih olur çünkü win 10 da gtx 970 vrami 7gb oluyor.Durum böyle olunca vram sorunuda ortadan kalkıyor.

NOT:Nvidia 1 yılda 8-10 tane WHQL driver çıkarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Karar sana aittir.

R9 390
    Bu kart oldukça güzel bir karttır.Artı yanları şunlardır:Vram problemi yoktur,Gayet stabil çalışmaktadır,r9 290 kartın güçlendirilmiş ismi dğeiştirilmiş halidir,Driver konusuna gelirsek pek sıkıntı olmaz.
    Eksi yanları şunlar:OC potansiyeli çok iyi değildir çok wat çeker ve nvidia göre 4-5 derece daha sıcak çalışır,bu sebeplerden dolayı çok sağlam bir oc yapmak oldukça güçtür çünkü çok wat çekiyor üstüne oc yapınca daha fazla çekiyor ve kart belli oyunlarda aşırı oc yapılınca renkler bir birine giriyor ve oldukça ısısı artıyor.Güç yönetimini biraz bozmuş gibiler ama güzel karttır.

GTX970
    Bunu zaten biliyorsun.Kısaca artılarına ve eksilerini yazacağım.Artıları şunlar:Kart az güç çekiyor,az ısınıyor,yeni oyunlarda nvidia grafiklerini bir kaç fps kaybı ile açıyorsun görsellik artıyor,çok iyi oc yapabilirsin ve kart en fazla oc sonrası 1-2 derece daha artar ve performansına 7-8 fps daha ekleyebilirsin.
    Eksi yanları:Vram 3.5gb deniliyor ama sen bunu bırak bildiğin kart 4gb sadece 3.5gb vram kullanım sırasında kart 60fps alırken geriye kalan 0.5mb kullandığında oyun 60 fpsden 55-57 arasına düşüyor yani 3fps kaybediyorsun ve bu durumu oc yaparak üzerine geçebiliyorsun.GTX 970i win 10 kurarak kullanırsan vram sorunu artık tarih olur çünkü win 10 da gtx 970 vrami 7gb oluyor.Durum böyle olunca vram sorunuda ortadan kalkıyor.

Tamamen katiliyorum ayni zamanda coil whine ise 300 fps sonrasi ciktigi icin hic problem yapmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Karar sana aittir.

R9 390

GTX970

O.C ile işim olmaz ve 1080p oyun oynuyacağım yani ikiside olabilir açıkcası ama daha uzun ömürlü olması açısından 390 anladığım kadarıyla.
    ikiside birbirine cok yakın kartlar ama işte insan karar vermekte zorlanıyor. aralarında oyundan oyuna 1-2 fps fark var onuda ne gözüm anlar ne ben.

geriye sadece ömrü kalıyor; o yüzdende yeni çıktığından dolayı daha uzun ömürlü olacağı için 390.

çoğu forumlarda 970 1080p'de deler geçer vs. denilmiş ama ben bir fark göremedim fpsde genelde 1-2 fps oynuyor. Nvdia destekli oyunlarda da 5-6 fps.

• moonquad kullanıcısına yanıt
    Windows 10 da vram sorunundan kurtuluyorsak r9 390 önermenin bir mantığı kalmıyor değil mi?
  • 390 sahsen alacakken psu degistirme masrafindan dolayi vazgectim.500wpsu ile 970 kullaniyorum. Gayet memnunum. Amd ve nvidia kullandim. Hamgisi hosunuza gidiyorsa alin. Ama psu olayina takilirsaniz benim gibi 970 alin gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: TREMİLA_

390 sahsen alacakken psu degistirme masrafindan dolayi vazgectim.500wpsu ile 970 kullaniyorum. Gayet memnunum. Amd ve nvidia kullandim. Hamgisi hosunuza gidiyorsa alin. Ama psu olayina takilirsaniz benim gibi 970 alin gitsin.

haklısınız kartlar çok yakın bir fırsat bekliyorum almak için hangisi olduğu artık benim için o kadarda onemli değil hangisi düşerse onu vuracağım :D
  • amd genel biraz daha fazla güç harcama ve ısınma yapıyor. onun dışında bu başlıkta amd-intel savaşı çıkmamış olması güzel bir başlangıç olmuş.
  • 9600Gt den sonra amd grafik kartı kullanmaya başladım. Kesinlikle bir sorun yaşamadım. Driver konusunda da herhangi bir sorun yaşamadım. Hatta son en aldığım ekran kartı Hd 7970 dcu2' top idi. Onu da 7970 matrix biosu ile kullanıyorum. Kulaktan dolma sözlere inanma, Amd ekran kartları gayet stabildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 1 Eylül 2015; 10:43:43 >
  • Ben 970 oneririm tartisma cikarma gibi bir amacim yok sadece dogru sekilde tercih yapmaniz icin ugrasiyorum. Amd kart kullaniyorsan beta suruculere alisik olacaksan senede max. 2 adet Whql surucu cikarirlar agustosa girdik birak Whql'i ortada beta bile yok oysaki Nvidia 2 tane cikardi bile ayri ayri GeForce Experience uygulamasi icin gelen guncellemeleride saymiyorum. GameWorks, PhysX, oyun sponsorluklari anlaminda Nvidia daha iyidir ayrica 970-980'lerdeki o.c kabileyeti muthistir cok rahat 1450mhz leri gorebilirsiniz o.c lu ayarlarda da orta da 390 falan kalmaz bosuna 390X ile kiyasa sokmayin cunku 970 = 1300-1400TL civarlarinda , 390X ise 1800-1900 civarlarinda satiliyor ama Tom's Hardware'un testlerinde de gordugunuz uzere stok 970, 390X'e kafa tutmus 1080p de 970'in performansi cidden cok iyi 2K ve uzerinde Amd kartlar iyi is cikarmis.

390X ve 970 testleri:

Gta V'de 970, 390X'i 3-4 fps farkla gecmis 390'da fark biraz daha fazla olacaktir.

AC Unity'de 5 fps farkla gecmis:

Frostbite 3 motoru Mantle destekli oldugundan Amd kartlar 2 fps one gecmis:

burda da yine 1 fps Amd kartlar onde gozukuyor:

2K testler:

2K ve uzerinde Amd kartlar perf. olarak daha iyi is yapsalarda 2K da Nvidia cephesinin yine iyi isler basardigini goruyoruz:

4K:

Ayrica daha uzun omurlu olmasi acisindan 390 gibi durum yok 390'daki 8gb bellek olusu gozunuzu boyamasin 4gb uzerine cikan oyunlar yayginlasinca zaten 390'in gpu gucu yeterli gelmeyecek ayni durum 970 icinde gecerli her iki kartinda gucu ortada bu kartlara 8gb bellek gitmez ha 390 ile CF yaparsiniz o ayri bir konu o zaman 390 oneririm fakat bunun disinda Nvidia'nin teknolojileri, guncel surucu hizmeti, yeni mimarisi varken 390 almak yanlis olur bunu anlatmaya calisiyorum. Ayrica 390 demek = 7970ghz edition'dir HD7xxx serisi GCN 1.0 kullanir Amd r9 2xx serisiyle 260-260x-290-290x birde 7790 da GCN 1.1 kullandi bu mimaride de gelisme adina 2012 de cikan 1.0 dan hicbir farki yok 390-390x'de GCN 1.1 kullaniyor bir tek TrueAudio eklendi bunu da kimse kullanip onemsemiyor zaten diger tarafta da bircok yenilikle 28nm'nin son olgunlasan meyvelerinden yararlanan Maxwell cikti gerek max. enerji tasarrufu, MFAA, DSR, VR Direct, G-Sync, Adaptive Vsync gibi bir suru yenilikler ise Nvidia tarafinda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

Ben 970 oneririm tartisma cikarma gibi bir amacim yok sadece dogru sekilde tercih yapmaniz icin ugrasiyorum. Amd kart kullaniyorsan beta suruculere alisik olacaksan senede max. 2 adet Whql surucu cikarirlar agustosa girdik birak Whql'i ortada beta bile yok oysaki Nvidia 2 tane cikardi bile ayri ayri GeForce Experience uygulamasi icin gelen guncellemeleride saymiyorum. GameWorks, PhysX, oyun sponsorluklari anlaminda Nvidia daha iyidir ayrica 970-980'lerdeki o.c kabileyeti muthistir cok rahat 1450mhz leri gorebilirsiniz o.c lu ayarlarda da orta da 390 falan kalmaz bosuna 390X ile kiyasa sokmayin cunku 970 = 1300-1400TL civarlarinda , 390X ise 1800-1900 civarlarinda satiliyor ama Tom's Hardware'un testlerinde de gordugunuz uzere stok 970, 390X'e kafa tutmus 1080p de 970'in performansi cidden cok iyi 2K ve uzerinde Amd kartlar iyi is cikarmis.

390X ve 970 testleri:

Gta V'de 970, 390X'i 3-4 fps farkla gecmis 390'da fark biraz daha fazla olacaktir.

AC Unity'de 5 fps farkla gecmis:

Frostbite 3 motoru Mantle destekli oldugundan Amd kartlar 2 fps one gecmis:

burda da yine 1 fps Amd kartlar onde gozukuyor:

2K testler:

2K ve uzerinde Amd kartlar perf. olarak daha iyi is yapsalarda 2K da Nvidia cephesinin yine iyi isler basardigini goruyoruz:

4K:

Ayrica daha uzun omurlu olmasi acisindan 390 gibi durum yok 390'daki 8gb bellek olusu gozunuzu boyamasin 4gb uzerine cikan oyunlar yayginlasinca zaten 390'in gpu gucu yeterli gelmeyecek ayni durum 970 icinde gecerli her iki kartinda gucu ortada bu kartlara 8gb bellek gitmez ha 390 ile CF yaparsiniz o ayri bir konu o zaman 390 oneririm fakat bunun disinda Nvidia'nin teknolojileri, guncel surucu hizmeti, yeni mimarisi varken 390 almak yanlis olur bunu anlatmaya calisiyorum. Ayrica 390 demek = 7970ghz edition'dir HD7xxx serisi GCN 1.0 kullanir Amd r9 2xx serisiyle 260-260x-290-290x birde 7790 da GCN 1.1 kullandi bu mimaride de gelisme adina 2012 de cikan 1.0 dan hicbir farki yok 390-390x'de GCN 1.1 kullaniyor bir tek TrueAudio eklendi bunu da kimse kullanip onemsemiyor zaten diger tarafta da bircok yenilikle 28nm'nin son olgunlasan meyvelerinden yararlanan Maxwell cikti gerek max. enerji tasarrufu, MFAA, DSR, VR Direct, G-Sync, Adaptive Vsync gibi bir suru yenilikler ise Nvidia tarafinda.

haklısınız ama O:C ile işim yok yani ikiside eşit gözümde hangisini yakalarsam onu alacağım beklemedeyim teşekkürler uğraşmışsınız :D

• Dusunmeden 970 alabilirsin.

• Kim ne isterse onu alır ben güzelce anlattım karar arkadaşa aittir.Win 10 da gtx 970 için vram olayı bitmiştir sadece bunu belirtmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 31 Ağustos 2015; 17:52:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.